You're All Surrounded

You're All Surrounded

Műfaj: vígjáték, akció, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2014
Csatorna: SBS

Ismertető: Adott egy fiú, Kim Ji Yong, akinek édesanyját meggyilkolják amikor ő 15 éves. A gyilkosság oka még ismeretlen, gyanítja, hogy azért ölték meg, mert tanúskodni akart egy gyilkossági ügyben. És mindezért az akkori nyomozót hibáztatja, aki rábeszélte anyját a tanúvallomásra. 11 év telik el, és Kim Ji Yong-ból nyomozó lesz, Eun Dae Gu néven. A csapatához tartozik még Uh Soo Sun, akivel egy középiskolába járt, és aki a pénz miatt lett nyomozó. Itt van még Park Tae Il, azaz Hófehérke, aki korábban orvos volt, és hobbiból választotta ezt a munkát. A 4-es csapat tagja még Ji Gook, aki terelő akart lenni, de nem sikerült, ezért vált nyomozóvá. Seo Pan Suk csapatvezető alá kerül be ez a 4 'idióta', akiket lehetetlen 'nevelni'. Így kezdetét veszi, egy balhékkal teli, vicces, és egyben drámai történet, ami kezdetben a csapat szívatásáról, pár ügyről, és szépen lassan a 11 évvel ezelőtti gyilkosságról szól.

Vélemény: Tegnap felrakták az utolsó 2 részét, így ma mindenképp megnéztem. Az első perctől fogva nagyon szerettem őket. Mindenkit. A történet érdekes, mert ténylegesen szép lassan derülnek ki a dolgok, de, hogy ne csak erről szóljon, mellette sok érdekes ügyük is van. Ami külön pontot érdemel, hogy a sorozat végig fenntartja azt a színvonalat, amit az első résszel elért, így nem kell azzal szembenéznünk, hogy a végére unalmas, túldramatizált, viccektől megfosztott történet lesz (ahogy az általában szokott lenni).
A romantikus jelenetekre kitérve, igazán örültem, hogy nem csak a nyomozásról szól. Eun Dae Gu és Uh Soo Sun közötti civakodás, piszkálódás fergetegessé tette a sorozatot. Nagyon, de nagyon szuper, hogy összejöttek. Szurkoltam nekik. De mellettük itt van még a csapatfőnök és az ex-felesége közötti sztori is, ami talán még érdekesebb is, mint a fiatalok közötti szerelem. Nekik is nagyon nagyon szurkoltam, hogy újra összejöjjenek, mert megérdemelték.
De, hogy ne csak vicces és romantikus sztori legyen, mellette itt vannak az akció jelenetek, amikor éppen bevetés közben vannak, valamit a drámai jelenetek is, amik tökéletesen eltaláltak. Se nem túl sok, se nem túl kevés. A túszejtéses jelenetnél a végén kicsit izgultam, hogy hogy fogják megoldani egy vígjátékban a 'feláldozom magam érted' alakítást, de egyáltalán semmi okom nem volt rá. Nagyon szépre és aranyosra sikeredett. A kameraállások jók voltak, és a karakterek is mind lenyűgözőek és imádnivalóak voltak.
Amit még muszáj megemlítenem, az a 'csapatszellem'. A kezdetben nem jönnek ki túl jól egymással, és szépen lassan sikerül egy összetartó és állandóan egymást védő csapatot kovácsolni belőlük. Részről részre, esetről esetre, egyre inkább összetartoztak. Erre gondolom sokat ügyeltek, hogy ne egyből az első eset után legyenek öribarik. Az pedig még inkább tetszett, hogy mindenkinek feltártak egy-két titkát, vagy inkább úgy mondom, hogy szépen lassan megismerték egymást és mi is őket. A vége pedig fergeteges volt. Örülök, hogy az utolsó pillanatban is sikerült megnevettetniük minket.

Zene: Az OST nagyon aranyos, amit a romantikus jeleneteknél hallottunk.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket külön külön.
Cha Seung Won - Seo Pan Suk: Picit fura, ugyanakkor szigorú és egyben vicces pasi, aki megkap 4 'idiótát', hogy belőlük rendes nyomozót faragjon. A karakterre picit haragudtam a sorozat elején, aztán kiderült, hogy egy tök rendes és aranyos pasiról van szó, így természetesen nagyon megkedveltem őt, vele vált teljessé a csapat. A színésztől első sorozatom volt, és nem okozott csalódást. Mint karakter, mint színész fergeteges volt. Bevallom, az elején kicsit gyanús volt nekem, tényleg azt hittem, hogy ő áll a gyilkosság mögött. De ki nem gondolta volna? Állandóan megszidta őket, ráadásul amikor lerúgta Eun Dae Gu-t akkor még inkább antipatikus volt. Azonban a sorozat előrehaladtával szépen lassan megnyílt a srácoknak és egyben nekünk is. A végére tényleg nagyon megszerettem, és rá kellett jönnöm, hogy az egyik legrendesebb karakter az egész sorozatban.
Lee Seung Gi - Kim Ji Yong/Eun Dae Gu: Fura és okos srác, aki egyértelműen bosszút akar állni, és ezért vált nyomozóvá. Dae Gu karaktere nagyon sajnálatra méltó volt, ezért is nőtt annyira a szívemhez. Nagyon reméltem, hogy végre a saját életét fogja élni, és sikerül lezárnia a fájdalmas múltját. A színésztől anno ez volt az első sorozatom, de míg vártam az újabb részekre, megnéztem a Gumiho-t is, amelyikben úgyszintén főszereplő. Wáá, imádom. A karaktere viszont nekem az elején nagyon furcsa volt, pont mint Pan Suk nyomozónál. Persze megértem, jogos, hogy bosszút áll, ezt kell tennie. Mégis, ahogyan elzárkózott a csapatától úgy tőlünk is. Aztán meg szépen lassan derültek ki a titkok, egyre többet tudott róla mindenki, és egyre inkább támaszkodhatott a csapattársaira. Jelentős karakterfejlődésen ment át szerencsére, amiért nagyon nagy taps neki! 
Go Ah Ra - Uh Soo Sun: Elég fura csaj, aki a pénz miatt választotta ezt a munkát. Ez a színésznő is új volt nekem. Mint színésznő, nem igen tudom megállapítani, hogy jó e vagy csak simán a jelleméhez hasonló szerepet választott. De a karakterét eléggé bírtam. Kellett oda az a 'nő' a csapatba, feldobta az egész sztorit. Ami még inkább tetszett, az az, hogy amikor Eun Dae Gu először megcsókolta, nem omlott a karjaiba, hanem szépen tisztázta, hogy ő nem szerelmes, és neki nincs is ideje rá. Így még 'feszültebb' volt közöttük a hangulat, ami imádnivalóóóó volt. A madáragyú kifejezés pedig tökéletesen illett rá. Tényleg örültem, hogy összejöttek, és annak is, hogy a végén ott volt az a nekünk szánt 'búcsú' csók, és bár a sorozat nem egészében zárult le, hiszem pont akció közben ért véget.
Ahn Jae Hyun - Park Tae Il: Wáá.. a mi kis hófehérkénk! A You who came from the Stars-ban találkoztam már vele. Ez a karaktere jelentősen eltér attól, hisz míg ott gyerekes és zárkózó, addig itt hozza a szoknyapecér, magabiztos formát. Igazán gratula neki. Karakterek közül, talán ő maradt a 'legzárkózottabb' a végére, de ez tényleg így lett tökéletes. Valamint, és tényleg a sorozat háromnegyedéig azt hittem, hogy meleg. Teljesen úgy viselkedett. De szerencsére nem, csak egy bolond szóbeszéd volt. Remélem, még lesz pár filmje ezen a 2 sorin kívül más nincs, és egyikben sem igazán főszereplő. Most, 2015-ben már szerencsére van egy sorozat ahol főszereplő (és mellesleg vámpír és orvos is) ami igazán illik hozzá, mégis úgy érzem a színésznek még van hova fejlődnie, szóval tűkön ülve várom őt.
Park Jung Min - Ji Gook: Tőle is első sori volt. Szegény pasi olyan csúnya. De a karaktere eszméletlen. A legjobb pofa volt az egész sorozatban. Állítom, hogyha nem lett volna benne, a vígjáték kifejezést nem igen használhatnánk a sorira. Szóval sikerült a legjobb karaktereket megalkotni, hiszen itt a bolondos, a kicsit zárkózott nőcsábász, a 'bosszút állok' pasas, a lány, a 6 gyerekkel megáldott 2.csapatfőnök, és Pan Suk, aki összetartja, ezt a teljesen más nézetet látó csapatot! Mindenki nagyon jó volt, szóval igen, ha valaki megkérdezné, hogy ajánlom-e a sorozatot az egy egyértelmű igen lenne, mert nagyon sok vicces, izgalmas és aranyos pillanatot kaptam a sorozattól. Gratulálok a színészeknek és az egész stábnak, mert nagyon ütős sorozat volt, tervezem még egyszer megnézni anyummal is.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

 1. Amikor elkezdtem K-dramakat nézni, láttam párat amiben felnőttek játszottak. Utána csakis olyat voltam hajlandó megnézni, amiben tizenévesek játszanak(school drama), majd nagy nehezen belekezdtem ebbe is. Nem csalódtam. Az 1. résztől kezdve mindegyik rész izgalmas, egyetlenegy unalmas másodperc sincs benne. A szereplők is nagyon jól játsszák a szerepeket, a sztori is érdekesen halad, megfogja a néző figyelmét. És az hogy szépen lassan kiderül hogy a fiú szponzorának is benne van a keze az anyja gyilkosságába, egyszerűen imádnivaló és izgalmas. A barátság kapja a legnagyobb szerepet az egész sztoriban. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszerűen tökéletes sorozat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nagyon örülök, hogy ennyire tetszett a sorozat! :)
   Sok jót a továbbiakban! ^_^

   Törlés
 2. Nekem első sorozataim között volt de örök kedvencem marad <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is mindig mosolyogva emlékszem vissza erre a sorozatra. Örülök, hogy ennyire tetszett neked! :)

   Törlés