Oh My Venus

Oh My Venus

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2015 - 2016
Csatorna: KBS2 

Ismertető: Kim Young Ho egy híres Hollywoodi edző, akinek arcát nem sokan ismerik. Nagyon gazdag családból származik, azonban egy gyerekkori balesetnek hála szörnyű múltat tudhat maga mögött. Történetünk főhősnője, a fiatalként elragadó Kang Joo Eun, akiért minden férfi bolondult. Harmincas éveire azonban eléggé elhízott ügyvédnővé cseperedett. S ha ez még nem lenne elég, barátja is szakít vele sok év együttlét után. Mondani sem kell, főhőseink találkoznak egy szerencsétlen (vagy éppen szerencsés) repülőn, ahol ugyanis Kim Young Ho segít a fedélzeten összeesett nőnek. Kang Joo Eun véletlenül rájön, hogy ő a híres neves John Kim, így a srác kénytelen lesz formába hozni őt. A sok együttlétből pedig előbb utóbb természetesen szerelem lesz.

Vélemény: Hogy őszinte legyen nagyon vártam ezt a sorozatot, legfőképp azért mert a She Was Pretty után nagyon vágytam már valami jó kis vígjátékra. Első rész után nekem egyből a Birth of a Beauty jutott eszembe, aminek nagyon hasonló az alapsztorija, sőt, a főhősnőt dobó pasi is ugyanaz a színész. Aztán szerencsére egész más irányba kanyarodott a sztori. Hmm... mit is mondhatnék a sorozatra, amivel röviden tudnám jellemezni? Átlagos.
Nem volt nagy szám az egész, voltak benne elrontott részek, de ugyanakkor üdítő és aranyos is volt egyben. Kezdetnek vegyük csak azokat a dolgokat, amik nem tetszettek. Már a legelején azzal kezd, hogy minden férfi oda meg vissza van a lányért, holott szerintem Shin Min A nem annyira szép színésznő. Tényleg semmi baj sincs a külsejével, de erős túlzás volt, hogy mindenki körberajongja. Plusz akármennyire is elhízik az ember, akinek pl. egyszer szép arca van annak nem lesz hirtelen ronda és visszataszító csak mert meghízott.
De oké, ezen sikeresen túltettem magam. A második legnagyobb problémám magával a női karakterrel volt. Shin Min A sokkal jobb karaktereket szokott kapni, ez nekem hatalmas csalódás volt. Kaptunk egy hisztis és befásult főhősnőt, akinek részenként el kell mondania, hogy ő mindenre képes amit a fejébe vesz. De én még ezen is sikeresen túltettem magam, és az első 4-5 részt nagyon élveztem. Hihetetlen aranyos és vicces volt.
Akadtak részek amiket vissza is tekertem. Ezután... úgy... nem is tudom. Nekem kimaradt az egymásba szeretünk, féltékenykedünk aztán bevalljuk az érzéseinket rész. Olyan, mintha találkoztak volna, aztán pár nap alatt képesek lettek volna meghalni egymásért. Akármennyire tipikus az a folyamat amit fent említettem, szükséges egy kapcsolathoz, már ha azt akarják, hogy a nézők komolyan vegyék őket. Ezen nem sikerült túltenni magam.
Aztán történtek dolgok... majd az utolsó 6 rész szívem szerint 2 részbe sűrítettem volna. Húzták ott a dolgokat, főhőseink szenvedtek (nem értem azt a logikát, hogy nem marad a pasi mellett amikor az megsérül... akármennyire ellenkezik én mellette lennék, hogy támogassam és vigyázzak rá... okéé... logikát megkaptuk...), a végén pedig lezárták az egészet. Ennyi. Őszintén, én tényleg valami sokkal ütősebb és frappánsabb sztorira számítottam ilyen színészekkel.
Na de, a sorozatnak szerencsére van egy jó oldala is, ami miatt képes voltam végignézni. A joker a sorozatban 2 karakter: Jang Joon Sung és Kim Ji Woong.
Annyira imádnivalóak, viccesek, aranyosak voltak végig, hogy alig vártam azokat a részeket amikor végre ők is megjelennek, mert akkor volt értelme ténylegesen a sorozatra figyelnem. Plusz a 8.rész környékén sikeresen eljutottam arra a pontra, hogy Jang Joon Sung és Jang Yi Jin kapcsolata sokkal jobban foglalkoztatott, mint a főhőseké. Kim Ji Woong pedig... hát... szerintem aki látta a sorozatot, az tudja miért nem tudok mit írni. Egyszerűen imádtam őt.
A romantikus jelenetek nagyon a helyén voltak, kaptunk bele egy kis erotikát is megfűszerezve rengeteg vicces perccel és jelenettel. So Ji Sub karaktere is nagyon szerethető volt, bár a világba sem értettem, hogy lehetett szerelmes egy ilyen semmilyen személyiségű nőbe... na de mindegy, ezen már nem rágom magam. A sorozat végét viszont sikerült a legédesebben megoldani, ezért tényleg elismerésem, az utolsó 5 percen csak mosolyogtam mint egy tejbetök.
Tehát összességében, én csalódtam, de csak azért mert nagyon nagy elvárásaim voltak a sorozattal kapcsolatban. Szerintem egyszeri nézésre mindenképp alkalmas, sőt, egyszer meg is éri megnézni mert tényleg sok kellemes percet kapunk. De semmi nagy dologra nem kell számítani, pár dolgon pedig csak túl kell tegyük magunkat és akkor élvezhető a sorozat. A magyar feliratot köszönöm és köszönjük szépen a fordítóknak.

Zene: Jonghyun száma imádnivalóóó mint mindig, csak azt sajnáltam, hogy nem túl sokat játszották a sorozatban. Lyn száma is nagyon nagyon keveset, talán 2x hangzott fel, de muszáj ezt is megemlítenem mert nagyon szép lett. Azonban a többet játszott számok nem igazán nyerték el a tetszésemet.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak őket sorjában.
So Ji Sub - Kim Young Ho: Nagyon híres edző, aki egy szörnyű fájdalmat és ezzel együtt fájdalmas múltat tudhat maga mögött. Szárnyai alá vette Joon Sung-ot és Ji Woong-ot, is, akik egyenesen oda vannak érte. Ha a főhős karaktere is rossz lett volna, szerintem én abbahagyom a sorozatot, hisz a főhősnő nálam sokszor kiverte a biztosítékot. Azonban hatalmas szerencsére egy pimasz, vicces, de ugyanakkor céltudatos főhőst kapunk, akinek nagyon édes a mosolya, és aki nagyon sok kellemes percet biztosít nekünk. Nagyon szerettem őt, kedvenc férfi karakter nem lett, de tényleg feldobja a sorozatot. Ebben a szerepben is (akármennyire különbözik a többi karaktereitől) ott voltak azok a So Ji Sub vonások, amiknek hála tényleg egy jó kis karaktert varázsolt ide nekünk. A színész szerintem mindent megtett amit lehetett, bebizonyította ismét, hogy nagyon jó kis színész őt.
Shin Min A - Kang Joo Eun: Fiatalként mindenki oda meg vissza volt érte, minden srác belé volt szerelmes. Felnőtt korára azonban elhanyagolta magát és elég durván meghízott. Hát igen... ahogy fent is mondtam, ez a női karakter néha a biztosítékot verte ki nálam, néha meg csak a fejemet fogtam. Annyira semmilyen volt, és ha volt is benne valami, az tuti, hogy rossz vonás volt. Nem volt vicces akármennyire is próbálkozott, nem volt aranyos, hanem sokkal inkább hisztis és valamilyen szinten beképzelt volt, aki folyamatosan csak azt tudta mondani, hogy ő mindent véghezvisz ha egyszer a fejébe veszi, és hogy ő milyen de milyen gyönyörű nő volt fiatal korában (még a háttérképnek is saját magát állította be fiatalon...). Szóval igen, nekem ez a karakter hatalmas csalódás volt, a színésznőtől látott eddigi szerepek valamennyire szerethetőbbek voltak, mint ez. Na majd legközelebb hátha sikerül valamilyen normálisabbat összehozni.
Jung Gyu Woon - Im Woo Sik: Fiatalként híres úszó volt, aki halálosan beleszeretett Kang Joo Eun-ba. Nagyon sok évvel később azonban (igen, itt a normálisan gondolkodni tudó férfi karakter) azt mondta, hogy eddig és ne tovább. Először azt hittem, hogy kis gonosz lesz, meg meglátjuk a nem kívánatos oldalát, de pont ellenkezőleg, az bizonyosodik be róla, hogy mennyire rendes és aranyos ez a pasi. Oh Soo Jin iránti szerelmét és kitartását már sokkal jobban értettem, velük is úgy voltam, hogy izgalmasabb volt a szerelmi száluk mint a főhősöké. A pali előtt meg le a kalappal, hatalmas kitartás kellett ahhoz, hogy a lelki sérült és gondokkal küszködő Oh Soo Jin mellett kitartson és segítsen neki. Jung Gyu Woon egyre több sorozatban tűnik fel, azonban főszerepben még sajnos nem találkoztam vele, úgyhogy remélem, hogy a jövőben lesz rá sor, valamint megnéznék pár régebbi sorozatot is amiben főhős.
Yu In Young - Oh Soo Jin: Kang Joo Eun legjobb barátnője volt fiatal korában, azonban megszakította vele a kapcsolatot, majd évek után ismét találkoznak. Fiatalkorában nagyon meg volt hízva emiatt rettenetes lelki traumán ment keresztül. Oh Soo Jin néha nagyon szerencsétlennek és esetlennek tűnt, nagyon sajnáltam, néha pedig rettenetesen mérges voltam rá, amiért úgy viselkedett. Persze meg lehetett egy szempontból érteni, szegény félt, hogy elhagyják, de ugyanakkor félt valakire támaszkodni. Im Woo Sik szép lassan a közelébe férkőzött, amikor épp rossz passzban volt, akkor hagyta, hogy lenyugodjon, amikor segítségre volt szüksége, ő azonnal ott termett. Mint mondtam a sorozat végére már tényleg jobban érdekeltek, mint a főhősök, reméltem, hogy kibékülnek. Csak azt sajnálom, hogy ők ketten nem szerepeltek egy kicsivel többet. A színésznő elég jó volt ismét.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

 1. Szia! Köszönöm az oldalad és a munkád. Rendszeres látogatód vagyok. Jelen esetben viszont óvást kell benyújtanom :) Első sorozatom kíváncsiságból koreai vizekről a Masters Sun volt, mert az adott oldalon mindenki oda volt érte. Gondoltam megér egy próbát. Na akkor azt gondoltam, hogy egy ilyen sorozat, ami ennyire kretén, nem tudom hogy tetszhet bárkinek is. Utána néztem a szereplőknek, és So Ji Sub volt, aki szöget ütött a fejemben: állítólag nagyon jó színész. Akkor hogy-hogy ilyen szerepet vállalt? Nagyon idiótának tűnt a szerep, az alakítás. Na, gondoltam, nézzünk tőle valami mást, hátha abban jobb lesz, és megértem ezeket a koreaiakat. Ez lett az Oh my Venus. Nem vagyok egy nagy romantikus sorozat néző, de ez a film megvett kilóra. Számomra minden a helyén volt benne, kerek egész volt, és imádtam minden alakját. Vele indult a nagy 'koreai szerelem', ami a mai napig is tart. Azóta már többször megnéztem, és a továbbra sem csalódtam benne. A Master sun - ra is kicsit másként tekintek azóta, de az továbbra sem nagy kedvenc.
  Női főszereplótól, Gong Hodzsin - is néztem egy másik sorozatot, mert a Mastersbeli alakíása neki sem jött be, de a The greatest love - al ő is beírta magát nálam.
  Shin Min Ah védelmében: gyerekkori barátnőm kiköpött mása, és gyerek korunkban minden pasi oda volt őérte is :)

  Még egyszer köszönöm munkáidat!

  Bea

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bea!
   Nagyon örülök, hogy neked ennyire tetszett ez a sorozat. Vicces, nekem inkább a Master's Sun jött be anno, ez olyan so-so volt, de az első sorozatok szerintem mindenkiben mély nyomot hagynak (még ha az nem is tetszett, mint a te esetedben). Örülök, hogy sok kellemes percet találtál ebben a sorozatban, és köszönöm, hogy az olvasóm vagy. Remélem a jövőben sok üzenetet fogsz még nekem hagyni a személyes véleményeddel egy adott sorozatról! :)

   Törlés
 2. Szeretném megkérdezni, hogy ezen az oldalon hogy tudom online változatban megnézni, nem tudom mire kell kattintanom, hogy a részek megjelenjenek. köszönöm szépen

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt nem megnézhetőek a sorozatok.
   Ahogyan láttam, ez nincs fent online, innen viszont letölthetőek a feliratok:
   https://azsiaekkovei.hu/kdorama/oh-my-venus

   Törlés