Fall In Love With Me

Fall In Love With Me

Műfaj: romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2014
Csatorna: TTV

Ismertető: Adott egy kreatív zseni: Lu Tian Xing, aki Lance-el együtt igazgatja a Tian Ji Reklám céget. Bejelenti, hogy 3 hónapra szünetre megy, hátha megszállja az ihlet. Míg szökni próbál álruhában véletlenül betéved az OZ reklámforgatására. Azonnal munkához is lát, mivel régi szép emlékek kötik a céghez és annak volt vezérigazgatójához, Tao Le Si bátyjához, aki régebben balesetet szenvedett, így húgára hagyva a céget. A bökkenő csak az, hogy Tao Le Si utálja Lu Tian Xing-et nagyképűsége miatt, s hogy probléma ne legyen, Xiao Lu-ként fog bemutatkozni, akinek bár a stílusa teljesen más, mégis csak véletlenül hasonlít a nagy Lu Tian Xing-hez. Nehézkesen mennek is a dolgok, az OZ egyre nagyobb tekintélynek örvend, s a 2 főszereplőnk is szépen lassan egymásba szeret. De Tian Xing rájön, hogy hibát vétett, így megpróbálja az igazi énjét megszerettetni Tao Le Si-vel kevesebb sikerrel. Hogy unalmas ne legyen, ott vannak még az OZ munkatársai, akik együtt egy családot alkotnak, s egytől egyig remek karakterek. Valamint itt van a hataloméhes Lance, s annak húga, aki mindenképp Lu Tian Xing menyasszonya akar lenni, s ezért bármire képes.

Vélemény: Míg néztem a sorozatot azon gondolkodtam, hogy nem-e valamilyen latin-amerikai rendező irányít a háttérben. Teljesen Marichuy beütése volt az egésznek. Nem tudom elhinni, hogy lehet egy aranyos, romantikus sztorit ennyire elrontani. Az eleje remek volt, az első 7 részt imádtam. Tele volt poénokkal, ráadásul Tian Xing is nagyon aranyos volt, ahogyan váltogatja a szerepeit. Azonban azt nem értettem, hogy hogy nem tűnik fel senkinek, hogy Xiao Lu mindig és pont akkor tűnik el, amikor Tian Xing megjelenik (de tényleg mindig). ... ?????????
Mint valami kis buta libák, bevették az egészet. Még hogy fájt a hasa... ugyan már. Szépen lassan egymásba szerettek, nem volt hirtelen sem az a nagy romantika közöttük. Aztán elkezdődik a kínszenvedés. Tao Le Si annyit sírt, amennyi hajam szála van. Komolyan. És ha ez még nem lenne elég, ezeket a jeleneteket képesek voltak percekig mutatni. Nem hiszem el, de tényleg nem. Miután a nagy sírásoknak vége, elkezdődik a túldramatizált rész, ami annyira nem illett az egészhez.
Ha kezdetben ezt tervezték, akkor az elejét is valami nagyon drámának kellett volna megcsinálni. Minek ennyire elrontani egy sorozatot? De, hogy még jobban lehúzzák a sorozatot, itt voltak még a karakterek, akik egytől egyig idióták voltak. Már bocsánat. Egyáltalán nem emberként viselkedtek, kicsit olyanok voltak, mint a Barbie mesékben a szereplők. Egy bábuk, akiknek van 1-2 tulajdonsága és semmi több. Ezen fut végig az egész jellemük. Mi ez kérem szépen? 
Nyilván mindenkinek van meghatározó tulajdonsága, de ott van azért egytől egyig az összes emberben az irigység, féltékenység, harag. Az már más kérdés, hogy ezt, hogy mutatják ki. De azért ott van. Egyetlen egy normális karakter volt az egészben, méghozzá Lance (majd a szereplőknél kivesézem, hogy miért). Szóval tényleg a lehető legjobban elrontották az egészet. Egyszóval személy szerint egy 6-ost adtam volna az egészre. Az utolsó részben viszont már az 5-ösön gondolkodtam, mert ennyire túldramatizálni egyszerűen nem lehet.
De az utolsó 10 perc aranyosra sikerült, külön örültem, amiért Tian Xing ledobta az öltönyét és azt az idióta frizuráját. Remek, hogy sikerült egymásra találniuk, és mindenkinek happy ending lett. Bár az esküvőn én igazán arra számítottam, hogy nagyon szép lesz a csaj, erre a szokásos sminkkel, meg a szinte ugyanolyan hajjal megjelenik... de mindegy. Így az utolsó 10 perc feldobta egy gyenge 7-esre, így ennél maradok. S ez volt az első taiwani dráma amit végig is néztem. Nekem túl, túl drámai lett.

Zene: Az OST nagyon tetszett. Az opening aranyos volt, tök jól illett a sorozat első 7 részéhez. A "fájdalmas" jeleneteknél pedig a 'The Unwanted Love' nagyon szép, olyannyira, hogy le is töltöttem gépre, és az már nagy szó nálam.


Szereplők: Lássuk csak akkor történetünk főhőseit sorjában.
Aaron Yan - Lu Tian Xing / Xiao Lu: Az elején nagyon bírtam. Aranyos volt. Olyan, mint egy felnőtt gyerek, de megvan a komoly oldala is. Nagyon szerettem. Vicces volt, a mimikája a színésznek pedig eszméletlen jó. Sikerült szavak nélkül is megértenünk, hogy adott helyzetben mire gondol. A 2 énje közül, személy szerint Xiao Lu-t jobban kedveltem. Hogy miért, amellett nem is tudom, milyen érvet hozhatnék fel. Talán egyszerűen szimpatikusabb volt, a stílusa miatt? Pedig én imádom, az öltönyös pasikat, de valahogy Aaron Yan-nak sokkal jobban állt a lelapított haj, és a szemüveg. A Lu Tian Xing-es haja borzalmas volt. Oldalról nézve még-még elment, azonban szemből annyira nyomi feje lett, hogy néha elröhögtem magam.
Ezért is örültem, hogy a végén Xiao Lu-ként jelenik meg. Ez jó húzás volt tőle. De, az első 7 részig minden szép és jó, utána viszont nem értettem, hogy miért bonyolítja ennyire túl a dolgokat. Bántja a lányt, meg nem is. Mi akar ez lenni? Fel nem tudtam fogni, de tényleg. A végére pedig egyenesen megutáltam. Mint valami kis töketlen gyerek állt a nagy zűrzavar közepén, és megszólalni nem mert. Mikor pedig kicsit felemelte a hangját, a nagynénje térdre esett, ő pedig sírva kért bocsánatot. Ráadásul amikor Huan Huan mindig kivetette magát a tolószékből ő azonnal ugrott.
Még Tao Le Si-t is képes volt pofátlanul otthagyni a repülőn. Hát az eszem megáll. Ott tettem pontot a végére, amikor a két lány veszekedett, és Tao Le Si kapott egy szép kis pofont, ő pedig csak ott állt, és hagyta, had oldják meg egymás között. És ha már itt tartunk eszembe jutott, hogy a véleménynél nem említettem, hogy a legröhejesebb jelenetek azok voltak, amikor kb. 6-7 ember együtt van, és az egyik félrehívja a másikat, hogy személyesen kéne megbeszélnünk. Egy idő után nagyon zavaró volt.
S még itt van ez a nézeteltérés közte is Leo között is, ami a sorozat elején szintén aranyos volt, meg vicces is, főleg amikor Tao Le Si kegyéért fáradoztak. De ez is fárasztó lett a végén. "Megvédem a magam módszere szerint"- ez nekem túl, túl sok volt. Kb. hússzor elhangzott ez a mondat. A színészről annyit, hogy Aaron Yan nagyon szimpatikus lett, ráadásul tényleg egy jó színész. S említettem, hogy a mimikáját is imádtam. Ha valaha még ráveszem magam tajvani sorozatra, akkor tuti tőle keresek valami sorozatot, ami tutira nem dráma (már ha van ilyen). Remélem van.
Tia Li - Tao Le Si: Falra mászok a csajtól esküszöm. Nem elég, hogy 4-5 részt végig bőgött, utána jöttek azok a részek, amikor Huan Huan folyamatosan piszkálja. De Tao Le Si attól még legjobb barátnője, attól még segít neki az esküvői ruhát kiválasztani, és attól még természetesen ugrik, mikor annak kell valami. Annyira szánalmas volt, hogy az hihetetlen. Valami olyasmi reakciót vártam, hogy elküldi a francba, és szépen lelép, otthagyja, esetleg megmondogatja neki. 
De a szent Tao Le Si ilyesmire nem képes, így maradt csak az aranyos és nagyon nagyon kedves lány, akit még az sem érdekel, hogy mindenki előtt pofon vágták. Ez a túl szentség nála arra engedett következtetni, hogy nem is szereti igazán Tian Xing-et. Viszont, az, hogy folyamatosan kitartott mellette, és miután konkrétan faképnél lett hagyva a repülőn, teljesen azt tükrözte, hogy él hal a pasiért, és az sem érdekli, hogy az le se szarja. Szóval ezt az éles ellentétet, én nagyon nem értettem. 
Beatrice Fang - Huan Huan: Őszintén a legelején sokkal jobban kedveltem, mint Tao Le Si-t. Aranyos volt, ártatlan. Sírt amikor sírnia kellett, nevetett, amikor nevetnie kellett. S nem tettette magát erősnek, akinek semmi sem fáj, és mindent túlél. Egyszóval az elején normális ember volt. Aztán gyökeresen megváltozott, előjött a gonosz, hisztis énje, akit legszívesebben felpofoztam volna, valahányszor meghallottam, hogy: TIAN XING GAGA. Te jó ég. És ha ez még nem lenne elég, olyan pofátlan volt, hogy legszívesebben elástam volna magam. 
Nem csak Tao Le Si-vel, hanem a bátyjával is. Most őszintén, ha te olyan helyzetben lennél, hogy választanod kell a bátyád és a szerelmed között, akkor kit választanál? Személy szerint én egyértelműen a bátyámat, s ha a szerelmem nem képes megérteni, akkor nyitva van az ajtó, és mehet. Szóval egy buta liba volt, aki annyit ordibált és hisztizett, hogy az már fájdalmas. De, a legvégén természetesen (mily meglepő) visszatér a kis angyalka, aki belátta, hogy mindent rosszul tett.
Kao Ying Hsuan - Lance: Az egyetlen normális karakter a sorozatban, aki végig önmaga maradt. Bár valószínűleg őt akarták A Gonosznak, mégis nekem sokkal inkább jött le szerencsétlen kisfiúként, aki mindent megtesz a húgáért, és aki egy kis szeretetre vágyik. Hiszen neki nem is a részesedés kellett, mert ha annyira akarta volna, le se szarja a megaláztatást, hanem elfogadja, amikor Tian Xing odaadja neki. Neki arra volt szüksége, hogy az anyja elismerje családjaként, és ő legyen az egyetlen fia. Szerintem teljesen normálisan viselkedett, és jogos volt, amit csinált. Az elején volt egy-két negatív húzása, de azok is csak a húga miatt, így még jobban megszerettem. Az utolsó részekben pedig sokkal jobban élveztem azokat a részeket, ahol ő szerepelt. A színész jó volt, remekül hozta a picit betegesen családmániás karaktert.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 4/10

4 megjegyzés:

 1. Azért ne írd le a tajvani doramákat! Vannak köztük nagyon jók, pl. a JUST YOU nekem nagy kedvencem lett. Azóta nézek tajvani sorozatokat is, bár tény, hogy a koreaiak verhetetlenek ebben a műfajban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy... én is beterveztem még 1-2 Aaron Yan-os sorozatot, kíváncsi vagyok azokból mit hoz ki :D

   Törlés
 2. Én ugyan nem néztem végig a sorozatot, csak részleteket láttam belőle, de a csajtól egyenesen falra másztam. Én nem tudom miért jó ha a főszereplő női karaktert egy bőgőmasinának csinálják, annyira annyira NEM. Borzasztóan idegesítő, és nem is csak ez, hanem amikor hisztizik, és szenved folyton áááh nem bírom. :D Tiszta Park Shin Hye feeling :'DDD Néha elgondolkozom, hogy anno, hogyan bírtam végignézni a The Heirs-t.. (Nyilván a válasz erre csupán három név: Lee Min Ho, Kim Woo Bin és Kang Min Hyuk...:DDDD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek. A főhősnőtől én is sokszor a fejem vertem a falba (persze csak képletesen).
   Ez jó volt, belegondolva tényleg olyan az egész... XD

   Törlés