The Smile Has Left Your Eyes

The Smile Has Left Your Eyes ~
Hundred Million Stars From The Sky

Műfaj: misztikus, thriller, romantikus, dráma
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Yoo Jin Kook nyomozóként dolgozik. Szülei már meghaltak, de húgával, Yoo Jin Kang-gal boldogan élnek. Egyszer aztán történik egy gyilkosság, amelyben egy fiatal nőt ölnek meg, s Jin Kook eldönti, hogy mindenképp elkapja a gyilkost. Közben Jin Kang megismerkedik egy férfival, Kim Moo Young-gal. A fiú semmire sem emlékszik gyermekkorából, azonban teljesen egyedül él, s tudja, hogy valami szörnyűség történt vele gyerekként, de maga sem tudja, hogy mi. Jin Kang és Moo Young között szép lassan szerelem gyúl, azonban bátyja, Jin Kook megrögzötten és betegesen hiszi, hogy a férfi a tettes a nő meggyilkolásában, s mindent megtesz, hogy eltaszítsa őt kishúgától.

Vélemény: Fogalmam sem volt, hogy milyen stílusú sorozatra számítsak, mert szokásomhoz híven nem olvastam el miről fog szólni, de Seo In Guk összes szerepe kötelező számomra, szóval ez sem maradhatott ki. Na már most, az első rész után egyből feltűnt, hogy nem egy megszokott sorozat ez. Eléggé elvont, depressziós. Ez nem csak a történetből adódik, hanem a felvételi módból, a soundtrackből, a kameraállásokból, meg úgy mindenből.
Ez persze nem rossz, csupán csak más, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Nem is tudom, hogyan meséljem el nektek így az egészet. Egy nagyon, de tényleg nagyon depressziós, elgondolkodtató és megható sorozatra sikeredett, ami még most is sokszor eszembe jut, mert tényleg nagyon maradandó a sorozat. Na de akkor lássuk csak miről is szólt ez a történet, mert szerintem van mit mesélni / beszélni róla, méghozzá bőségesen.
Kapunk egy lelkileg sérült főszereplő srácot, aki igazából nem vesz tudomást a körülötte lévő világról, elél a maga kis világában, saját magát gorombasággal és szemétkedéssel védi, ezért eléggé bunkónak tűnhet mások számára. Emellé kapunk egy védelmező bátyót is, aki hatalmas terhet cipel, s 25 éve immár, hogy vezeklik bűnéért. És kapunk egy főhősnőt is, aki próbál pozítivan élni és hálád adni az égieknek, hogy egy ilyen testvért kapott.
Minden apró mozzanat és érzés annyira szép és elgondolkodtató volt a sorozatban, hogy sokszor elkapott a sírás is. Itt volt a főhős, aki mindig is egyedül élt a maga kis kuckójában, s mikor megismeri a lányt és egyre közelebb kerül hozzá úgy nyílik meg annak egyre jobban, úgy kerül egyre jobban felszínre a sebezhető éne. Nagyon szép, mély és megható érzelem alakult ki kettejük között, ténylegesen halálosan egymásba szerettek.
De ebben a sorozatban ez totálisan érthető is volt, mivel már a sorozat elejétől szép lassan egyre és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és szép lassan lesznek egymás oltalmazói. Akkor itt volt a főhősnő is, aki pontosan tudta, hogy mennyi mindent köszönhet a bátyjának, s próbált egyensúlyt találni a két férfi között. Ami nem volt könnyű. Nem taszította el a szerelmét, kitartott mellette szemben, de ugyanakkor bátyjától sem fordult el.
És akkor itt van a bátyja által cipelt teher is, ami persze, tudjuk, tényleg olyan dolog, ami miatt az ember máshogy éli az életét, de ő túlságosan is mélyen bánta azt, amit tett. Ez nem volt rossz, mármint, nem dramatizálták túl feleslegesen, csupán a karakter volt olyan, akit ez nagyon megrázott. A sorozatban inkább ezeken az apró mozzanatokon és érzelmeken és a karaktereken volt a hangsúly, de ennek ellenére is izgalmasra sikeredett.
Kaptunk akciót és thrillert is, s bár az események kimenetele eléggé megjósolható volt (talán direkt készült így a sorozat, hogy sejtjük már jó előre, hogy mi lesz ebből az egészből), de ettől függetlenül voltak benne fordulatok és meglepetések is. Az utolsó 2 rész viszont brutál volt, nem is bírtam egyszerre megnézni, többször le kellett állítanom a sorozatot, mert annyira sok volt az egész érzelmileg. A vége pedig... hát brutális.
Összességében, egy nagyon, de tényleg nagyon mélyen elgondolkodtató sorozat volt, ami eléggé depressziós és kicsit elvont is, de én úgy gondolom, hogy mindenképp érdemes ezt egyszer megnézni, mert szerintem műfajában nagyon jóra sikerült. Kell hozzá egy hangulat, az tény, de szerintem ezt a történetet nem éri meg kihagyni, szóval bátran és teljes szívből tudom mindenkinek ajánlani, mert ténylegesen megéri megnézni.

Zene: A 4 ost közül 3 nagyon szép lett: Gu Yoon Hoe 'Moonlight', Ahn Ji Yeon 'Lost' illetve a két főhős által énekelt (Seo In Guk hangja még mindig gyönyörű) 'Star'.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket sorrjában.
Seo In Guk - Kim Moo Young: Szemétkedik és bunkó mindenkivel, így védi saját magát a világ ellen, hogy ne kapjon több sebet, mert már nem bírja elviselni őket. De valójában egy olyan emberre van szüksége, aki segít neki, aki kitart mellette, aki ott van, amikor rémálmai vannak. S a főhősnőben találja meg ezt a személyt. Annyira, de annyira szomorú és szánnivaló volt ez a pasi, hogy az nem igaz. Tudjátok, hogy az ilyen karakterek / emberek a gyengéim, már a sorozat legelején csomószor rámjött a sírás. Bunkó természete ellenére annyira gyámoltalan volt, hogy az ember szíve majd belehasadt. Seo In Guk hatalmas kedvencem, mind tudjátok. Ez a szerep ezúttal nagyon eltért a megszokott vidám és bohókás karaktereitől. Sokszor tényleg annyira ijesztő volt a mimikája, hogy nehéz volt elképzelni azt, hogy más sorikban meg olyan cuki, hogy majd belehalunk. Durva és meglepően jó alakítása volt itt, lenyűgöző ez a pasi.
Jung So Min - Yoo Jin Kang: Boldogan él bátyjával, és hálás mindenért az életében. Mikor megismeri a főhőst, kicsit magát látja benne, hogy akár mi is lehetett volna az életével, ha nincs bátyja, így elkezd szimpatizálni a fiúval egészen addig, míg bele nem szeret. Jin Kang karaktere alapvetően nagyon szerethető volt, és nagyon tetszett, hogy tényleg támaszt nyújtott a fiúnak, de ugyanakkor nem fordult el a bátyjától, hanem próbálta inkább közelebb hozni egymáshoz a két férfit. Tudta, hogy mennyi mindent tett érte a bátyja, és nem telt el rész úgy a soriban, hogy ezzel ne lett volna tisztában. Ez nagyon tetszett benne. Néha volt 1-2 (szerintem) felesleges hisztije a soriban, aminél úgy voltam, hogy oké, de ettől függetlenül én nagyon megkedveltem őt. A színésznőt kedvelem, több szerepét láttam már, In Guk-kal nagyon aranyosak voltak együtt.
Park Sung Woong - Yoo Jin Kook: Több év eltelt már, de ő még mindig úgy él, hogy egy pillanatra sem felejti el, amit tett. Őszintén, Jin Kook karaktere nagyon megindító volt. Bár nyílván, megrázó dolog volt, amit tett, de ő túlságosan is vezekelt a dologért, holott a végére azért szépen körberajzolódott, hogy mi is történt akkor pontosan. Szerintem megható és megindító volt az, hogy ennyi év után is ennyire bántja a dolog. Nagyon tetszett az is, hogy ennyire szereti és védelmezi húgát. Ahh egyszerűen brutál jó volt ez a karakter. Nagyon, de nagyon megszerettem őt a főhős mellett, mindkettő pasi karakter lenyűgöző volt. Park Sung Woong szintén bohókás karakterei mellett felüdülés volt egy ilyen szerepben látni őt. Alig várom már, hogy újabb és újabb szerepei legyenek a jövőben, biztos, hogy mindet nézni fogom. És nézzétek, a végére is értem ennek a bejegyzésemnek is. Remélem meghoztam a kedveteket ehhez a sorozathoz.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

6 megjegyzés:

 1. Nekem is nagyon tetszett a sorozat, de azért maradt egy csomó kérdésem is,ami persze lehet azért van így, mert nem figyeltem eléggé (SPOILER) de pl. a két főhős legelső találkozásánál Kim Moo Young azt mondta Jin Kangnak, hogy már egyszer találkoztak,később persze kiderült, hogy nem is emlékszik semmire. Aztán ott van Moo Young nagyon jó memóriája is, így arra sem adtak magyarázatot, hogy ha nem ő ölte meg a lányt, akkor ki rakta vissza ugyanabba a sorrendbe a hógömböket? Mert elvileg ő csak azt látta, hogy ledobták a lányt, de nem volt a lakásában. De azt se értettem, hogy miért jött össze Jin Kang barátnőjével, aztán amikor a lány meghal, Jin Kang meg se kérdezi Moo Young-ot, hogy mi történt, holott ő volt a felelős a lány haláláért. Egyszerűen nem értettem, ezek után hogy tudott Jin Kang vele lenni csak úgy. És még nagyon sok ilyen furcsa dolgok vannak, amiket nem értek... de betudtam annak, hogy nem figyeltem eléggé a részletekre, viszont ha valaki tudja ezekre a választ, annak nagyon örülnék :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem az elején csak flörtöl vele. :)
   A hógömbökre már annyira nem emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy az meg lett a sorozatban magyarázva végül.
   A főhős karaktere nagyon különleges volt, nem a megszokott szépfiú, nehezen emészthető az egész.
   Örülök, hogy neked is tetszett!

   Törlés
 2. Nem szoktam kommentet fűzni, de ez a sori kihozta belőlem, muszáj írnom.
  Seo In Guk nekem is hatalmas kedvenc, így igyekszem minden alakítását megnézni.
  Tényleg nagyon lebilincsel ez a srác. És annak is örülök, hogy nincs beskatulyázott szerepe. El nem tudtam képzelni, de ebben a soriban nagyon megdöbbentett, ahogy a negatív karaktert megformálta, szinte tökéletes volt - hideg tekintete, arrogáns stílusa, érzelmi mélységű rejtett sebezhetősége.
  Nekem is több kérésem merült fel a sorival kapcsolatban: mi történt vele 25 év alatt, ki nevelte fel, életének buktatóin miért nem kapott segítséget (pld. pszichológustól, Jin Kook menedzsertől, aki felismerte, de nem szólt semmit...stb), miért hallgattak előle sok mindent...stb...sorolnám, de felesleges.
  Mindent egybe véve a sori tényleg felkavaró (thriller) és a szerelmi szál tragikusan gyönyörű. Ez olyan sori volt, hogy tűkön ülve vártam a következő epizódját, mert mindig csavartak a történeten. De az is előfordult nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, mert éreztem borítékolható és fájdalmas lesz a következő rész. Két főszereplő közt a kémia is megvolt, különösen nagyon aranyos ágyjelenetük volt.
  Még kiemelném a szereplőgárda is nagyon ott volt, még a kis Moo Young is.
  Olvastam arról, hogy sokan nem is gondolták, hogy Seo In Guk nagyon jól alakítja majd a negatív karaktert, magyarul nem sok sikert jósoltak neki.
  Érdekes módon - ezt olvastam is - Dél-Koreában nem hozott nagy nézettséget, pedig igazán volt mondanivalója a sorinak, már pedig nekem az, hogy gyermekünk jövőjéért mi felnőttek is felelősek vagyunk.
  Külön szomorú tény, hogy nincs igazán magyar felírat hozzá. Habár ÁK-n volt róla szó, de úgy néz, dobott lesz. A VIKI-n pedig nem igazán jó a "gugli" fordítása.
  Tudom, hogy ez a sori egy régebbi japán sori rekame-je. Mégis nagyon lebilincselő, felkavaró, elgondolkoztató és egyben nagyon is izgalmas sorozat volt.
  Seo In Guk játéka pedig végleg levett a lábamról, ezentúl minden létező szerepét kötelező jelleggel muszáj lesz megnézem.
  Örülök, hogy neked is ő az egyik kedvenced.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyet értek!
   Eddig inkább aranyos és kedves karakterei voltak, el sem tudtam volna képzelni a cuki fejével ilyen szerepben, és mikor láttam, ahogy te is mondtad, sokszor ijesztően nézett, annyira profi az arcjátéka.
   Szerintem ez a rész direkt maradt így 'eltörölve'. Mármint, elég szörnyű sorsa volt, szerintem ő maga nem akart segítséget senkitől, hisz a sorozat alatt is, senkitől nem fogad el semmit és senki sem érdekli.
   Erről nem hallottam, sajnálattal hallom, hogy Koreában nem értékelték a sorozatot. Szerintem is rengeteg mondanivalója van...
   Igen, Seo In Guk szinte összes szerepét láttam már (csak már beugró szerepét nem), és mindenhol remekül alakít!

   Törlés
 3. Sziaztkok!
  én is szeretem Seo In Guk-t és a hello Monsterben láttam először, ami elég komoly, és néha hideg karaktert alakított. Aztán a Shoping King Louis-t. Ha ez lett volna az első szerepe tőle azt mondtam volna, hogy egy ripacs XD, de így zseniális. Aztán a master sun következett, ahol meg inkább komoly volt :)
  Most meg ez.... huhh... szuper volt.
  Nem értek egyet az előző kommentekkel: nekem minden világos volt ;)
  SPOILER: pl. benne volt, hogy ő takarított, sőt! a gyilkos szobrot se ő vitte a házába, hanem a lány....
  A másik kommentelő, 25 évére is meg volt a vásasz: Jin Kook megöli az apját - kórház - a pszichológus elengedi - öregasszony 1 évig - árvaház apácákkal - aztán Szöulba kerül és megvette azt a borzalmas lakást ;)
  Egyébként a számomra a sorozat döntésekről és a következményeiről szóltak...
  Ami egyébként okozta Jin Kang barátnője halálát, mint Mo Young... Az ő "fogyatékosságát" abban láttam, hogy érzelmileg próbált mindig kívül maradni....
  de ős soha nem kavart bele mások életébe, mint gazdagék. Csak kibillentette a holtpontról a dolgokat (segített a szerencsétlen lányokon), mert az érdekesnek találta. Utána meg, mikor már elég magukra találtak abbahagyta.
  Viszont a vége megdöbbentett, jobban szeretem, mikor marad bármi lehetőség...., de ez..... :_( a börtönbe menős verzió jobban tetszett volna.... ;)
  Utálom, mikor a sokat szenvedő főhösök egyszerűen meghalnak, mikor a jó dolog ott van kar nyújtásnyira tőlük...
  Szerintem ezért nem lett sikeres odaát: meghaltak; igazából nem volt egy igazán pozitív karakter, akinek szurkolhatunk, csak amolyan hétköznapian pozitívak, meg hétköznapian negatívak. Kicsi volt köztük a különbség; 30, meg afölöttiek voltak a karakterek; "mindenki" szexelt "mindenkivel"; Alig volt benne reklám :D...
  Nekem magyon tetszett: mindenki indítékát eltudtam fogadni, a színészek zseniálisak voltak, meg a zenék is, azok is, amelyikekben nem énekeltek ;)
  kÖSZÖNÖM!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziaaa!
   Nagyon köszönöm hogy leírtad a véleményedet, borzasztóan örülök, hogy ennyire megfogott a sorozat.
   Seo In Guk borzasztóan jó színész, én az összes szerepét szívből tudom neked ajánlani, mert szívvel - lélekkel alakítja a karaktereit.
   A sorozatra visszatérve, a vége engem is nagyon elkeserített. Borzasztóan szomorú volt.
   Btw ha esetleg érdekel, a két színésznek van egy beugró szerepe a most futó Abyss c. sorozatban. Érdemes rákukkantani, nagyon cukik. XD

   Törlés