While You Were Sleeping

While You Were Sleeping

Műfaj: romantikus, fantasztikus, jogi
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Nam Hong Joo különleges képességgel van megáldva: álmában lát dolgokat, amik később biztosan bekövetkeznek. Ezek miatt borzasztóan retteg, hisz sokszor megálmodja mások halálát is. Egyik éjjel egy ismeretlen férfiról álmodik, aki megmenti az életét. Ő nem más, mint Jung Jae Chan ügyész, aki véletlenül éppen a lány szomszédjába költözik kisöccsével. A dolgok egyre bonyolódnak közöttük és körülöttük is. Jae Chan ügyészként megannyi bonyolult és félrevezető esetet kap meg, amiben a lány segítségére lesz. A történetben feltűnik még a fiatal rendőr, Han Woo Tak is, aki szintén érdekes módon kapcsolódik kettejükhöz. Titkok, fájdalmak, összefűződő sorsok, szerelem - mindezt megkapjuk a sorozattól.

Vélemény: Hát, nagyon kíváncsi voltam a sorozatra, hisz tudjátok, hogy Lee Jong Suk bár mindig ugyanazt a karaktert hozza, azt tudja, hogyan kell sorozatot választani. Bár sokkal jobban örültem volna, ha Suzy helyett egy jobb színésznő kerül mellé, de ezen már nem bánkódhatunk. Lássuk csak akkor a sztorit. A történet első 4 része (vagyis kettő, duplázva van) meglepően érdekes, nagyon felkelti a nézők érdeklődését, főleg amiatt, hogy egyből egy jó nagy fordulattal indít.
Ami a legelső részekben feltűnt, az egyrészt az, hogy Lee Jong Suk ismét a jól megszokott karaktert adja (bár ez nem volt meglepetés), azonban helyzetén picit javított, hogy itt végre akadt egy tesója is, így nem volt annyira szánnivaló. Másrészt az, hogy hála az égnek Suzy karaktere nem volt idegesítő (de ez a nő színészkedni még mindig nem tud). Szó mi szó, mindenesetre kíváncsian vártam a további részeket, hisz ahogy említettem, nagyon felkeltette az érdeklődésem az első 2 rész.
Igazából maga a történet nem volt annyira keretes szerkezetű, valahogy nem volt sem eleje sem vége, ami általában baromira zavar és olyan összeszedetlennek tűnik az egész, de ez esetben nem így volt, nem igazán tudom megmondani, hogy mi miatt. Ami a sztorit illeti: az esetek nagyon érdekesek voltak, nagyon tetszett mind, és az is, hogy sokszor nem az történt, amit mi elképzeltünk. Nagyon szépen megmutatták nekünk, hogy minden szemszöget figyelembe kell vennünk.
Az is nagyon tetszett, ahogyan a végére végre odaértünk ahhoz a dologhoz, amire mindenki kíváncsi volt, viszont sajnálattal láttam, hogy túl gyorsan lezavarták (erről majd még később beszélek). De nem csak a végén: sokszor történtek események, amik annyira hirtelen a semmiből jöttek, hogy ott néztem, hogy oké, de most akkor mi is történik pontosan? Hogy kerültünk ide? Lehet, hogy másoknak ez volt a 'varázs' a sorozatban, de nekem ez a fejetlenség egyszerűen nem tudott tetszeni.
Ami viszont nagyon jó volt, ahogyan a karakterek kapcsolódtak egymáshoz. Volt 1-2 olyan fordulat, amire én sem számítottam. Tetszett, ahogyan az életük újra összefonódott. Ami viszont számomra meglepő volt (és egy picit kiábrándító is): a mellékszerepek sokkal ütősebbek voltak, mint a két főhős. Nem tudom miért alakult ez így, de a végére már sokkal kíváncsibb voltam a mellékszereplők sorsára és életére, mint a két főhősére, és ezt most tényleg komolyan mondom.
Annak ellenére, hogy körülöttük forgott minden, valahogy annyira sablonosak lettek, hogy a mellékszereplők története sokkal izgisebbé vált számomra. Amit igazából nem is bánok, hisz őket sokkal jobban kedveltem. Yoo Beom, Woo Tak, Dam Dong, ők voltak hárman, akik tényleg nagyon ütősek voltak. De a többieket is nagyon megkedveltem. Szóval, hogy hány pontot adok a karakterekre, azt nem tudom még, de tény, hogy a mellékszereplők sokkalta jobbak voltak.
Ami a romantikát illeti, hát az viszont silány volt. Nem tudok mást mondani. Már az első perctől kezdve flörtölnek egymással, aztán hirtelen halálosan szerelmesek egymásba. Mivel ez egy viszonylag komoly sztori volt, ezért valami nagyon mély és szép szerelmi szálra számítottam, de egyszerűen egy katyvaszt kaptunk. Úgy gondolom az is jobb lett volna, ha romantika nélkül oldják meg a sorozatot, mert akkor sokkal izgisebb, szebb és meghatóbb lett volna a sztori.
Összességében tehát, nem volt olyan nagy szám, mint amennyire be van állítva, de mindenképp egy nagyon nézős sztori lett, amitől kapunk valami újat. Ajánlani nagyon tudom mindenkinek, szerintem tényleg egy tök klassz kis sorozat lett, de senkit se tévesszen meg, azért kedvencem sem lett. Btw: az utolsó rész nagyon aranyosra sikeredett, befejezésre is megy a plusz pont, szépen lezárták az egész történetet mindent szépen elsimítottak a végére nekünk.

Zene: Sok OST jött ki a sorozathoz, ezekből ez a 4 szám borzasztóan tetszik: Eddy Kim 'When Night Falls', Henry 'It's You', Monogram 'Lucid Dream', Roy Kim 'It'd Be Good'. A soundtrackek is nagyon, nagyon szépre sikeredettek.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Lee Jong Suk - Jung Jae Chan: Egy kedves, vicces, de munkáját komolyan vevő férfi, akinek (természetesen) fájdalmas múltja van, és ez kihatással van a jelenére. Jae Chan karaktere semmi újat sem hozott, mint amit eddig megszokhattunk Lee Jong Suk-tól. Igazából nagyon szeretem ezt a karaktert, de itt valahogy annyira ütősek voltak a mellékszereplők, ő pedig annyira nagyon megszokott volt a szememben, hogy a többiek sokkal inkább felkeltették az érdeklődésemet. Mindenesetre aranyos volt, és néha borzasztó vicces is (ez a pali tényleg nem tud táncolni xDD). Összességében itt is szerettem őt, de nagyon, nagyon örülnék, ha a jövőben kapnánk valami újat tőle, akár gonoszként is nagyon el tudnám képzelni őt, csak lenne már végre egy olyan szerepe, vagy akármilyen más. De természetesen, Lee Jong Suk cuki volt itt is, mint mindig.
Nam Hong Joo - Bae Suzy: Szereti félreérteni a helyzeteket, de ettől függetlenül egy aranyos lány, aki rácuppan főhősünkre, miután beköltözik a szomszédjába. Hong Joo karaktere szerencsére nem volt idegesítő egyáltalán, de valahogy olyan semleges volt ő is. Se nem szerettem, se nem utáltam őt, egyszerűen csak ott volt főhősnőnek, végezte a dolgát. Kicsit fura, nem nagyon éreztem még így karakter iránt, de valószínű ez is az erős mellékszereplőknek köszönhető. Összességében tehát, sok mindent nem tudok róla mondani. Suzy még mindig nem tud színészkedni, az viszont tény. Tényleg egy szép nő, de annyira nem megy neki a színészkedés, hogy sokszor a nagyon drámai jelenetet is elrontotta azzal az eszméletlen erőltetett sírásával. Remélem a jövőben nem fog együtt játszani sok jó színésszel.
Lee Sang Yeob - Lee Yoo Beom: Alapjáraton ő lenne a főgonosz a sorozatban, akit el kell tenni láb alól. SPOILERES rész következik, szóval ugorjatok a kövi karakterre. No tehát, Yoo Beom karaktere nagyon érdekes volt. Általában a szánnivaló gonoszak úgy hozzák ezt a szerepet, hogy egyszerre utálod és sajnálod is őket. Yoo Beom viszont olyan volt, hogy néha borzasztóan sajnáltam, néha pedig megfojtottam volna egy kis kanál vízben. Összességében egy lelkileg borzasztó ingatag pasiról van szó, aki viszont csak magával törődik. Nagyon erős volt a gonosz és megvetendő oldala a karakternek. Nagyon, nagyon reméltem, hogy kapunk háttérsztorit (igazából kaptunk, de olyan gyorsan lezavarták, hogy szinte semmi sem volt), mert nagyon kellett ennek a karakternek. De sajnos ezt nem hozták össze nekünk, amit borzasztóan sajnálok. Sang Yeob bitang jól hozta ezt a szerepet, Taylor Swift egyik számának szövege jut eszembe róla: "He's so bad but he does it so well."
Jung Hae In - Han Woo Tak: Egy borzasztóan kedves és aranyos rendőr srác, akinek az élete összefonódik a két főhősével. Woo Tak tényleg egy piszkosul aranyos karakter volt, aki valahogy folyton ott volt, amikor kellett. Valószínű ilyen másodhegedűs akart ő lenni, de szerencsére erre túl nagy hangsúlyt nem fektettek, aminek nagyon örültem (amúgy is sokkal jobb lányt érdemelt volna, mint a főhősnő). Nagyon sajnáltam nála is, hogy nem kaptunk picikét több háttérsztorit, csak így el-el röppentek egy-egy mondatok a családjával is kapcsolatban. Nagyon örültem volna, ha ő is többet szerepel, de ez is késő bánat. Jung Hae In mindig is bitang ari egy pasi volt, ez ezúttal sem változott. Szörnyen illett hozzá ez a rendőr karakter, remélem a jövőben sokat fogunk vele még találkozni, mert én itt most nagyon megkedveltem őt.


"Kérem hagyja, hogy igazság utat törjön magának!"

"Tudod mi rosszabb annál, ha nem tudsz valamit?
Azt hinni, hogy mindent tudsz?"

Történet: 8/10
Zene: 10/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/104 megjegyzés:

 1. Szia!
  Teljesen egyet értek veled. A legjobb karakterek tényleg a mellékszereplőknek jutottak. A két főszereplő nálam körülbelül a 4. részig tudták vinni saját hátukon a sorozatot. Mintha kicsit ki is fulladt volna a szerepük annál a pontnál.
  A Suzy-ról alkotott véleményeddel csak egyet érteni tudok. Nem igazán áll jól neki a színésznői pálya. Ha mégis folytatni akarná, akkor inkább a kisebb szerepek lennének jók a fejlődési lehetőség miatt, de főszerepben... nagyon megkérdőjelezhető casting döntés.
  Láttam, hogy szívesen megnéznéd Lee Jong Suk-ot gonosz szerepben (való igaz, meg van hozzá az arcberendezése). 2017-ben kijött a legutóbbi filmje a V.I.P Mondjuk úgy, hogy nem a tipikus szerepkörében látható, és nem is rossz benne. Van neki egy mosolya...brrr. XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, a mellékszereplők sokkal inkább otthon mozogtak a sorozatban, mint a főszereplők.
   Történetesen nemrég néztem meg a VIP-et és hát, én azt a filmet nem igazán értettem... xD de majd hamarosan hozok véleményt is róla. :D

   Törlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jung Hae In remek volt, szerintem ő alkotott a legnagyobbat a sorozatban! :) Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett neked!
   Az OST-ok valóban azok, gyönyörű számok születtek a sorozathoz! :D

   Törlés