Psychometry

Psychometry ~ The Gifted Hands

Műfaj: thriller, misztikus
Játékidő: 108 perc
Premier: 2013. március 07.

Ismertető: Adott egy nyomozó, Yang Choon Dong, kinek bár komoly munkája van, mégsem fordít kellő energiát ügyeire. Mígnem történik egy gyilkosság: egy kislány fagyasztott holttestére bukkannak. A gyilkosság oka pedig ismeretlen. Így Yang Choon Dong nyomozó összeszedi magát, és mindent megtesz, hogy az újonnan elrabolt kislányt épségben megmentse. A történet ott bonyolódik, amikor egy fiatal srác, becsületes nevén Kim Joon lerajzolja a falra a gyilkosságot, és annak pontos helyét (még a gyilkosság előtt), szóval minden jel arra utal, hogy a fiatal és rejtélyes srác ölte meg a kicsilányt. A nyomozó pedig mindent megtesz, hogy elkapja a pasit, és megmentse a gyermeket. Csakhogy semmi sem az, aminek látszódik. A sztori tele van meglepő fordulatokkal.

Vélemény: Tudom mindig mondogatják, hogy ne ítélj borítóról, de én igazából pont amiatt kezdtem el nézni. Őszintén nem tudtam, hogy mire számítsak, csak reméltem, hogy jó lesz. Szerencsére nem kellett csalódnom, én álmomban sem gondoltam volna, hogy ez egy ilyen nyomozós - thriller. Szóval nagy volt az öröm, mert a sztori jó és a színészek is kitettek magukért. A legjobb az volt, hogy a film feléig el akarják hitetni az emberrel, hogy a srác a gyilkos, és mindenképp rá akarják terelni a gyanút amit mi el is hiszünk. 
Persze nagyon nagy szám nem volt a film, én mégis nagyon élveztem, érdekes volt, meg szép is a maga módján. A vége pedig különösen tetszett, az az 'öcsis' dolog nekem nagyon bejött, de nem bántam volna még egy találkát, akár egy képkocka erejéig. Szóval szerintem érdemes megnézni a filmet, nem lett kedvencem, de én végig élveztem azt a 108 percet, no meg Kim Beom sokak kedvence tudtommal, szóval már csak érte is érdemes elkezdeni.

Szereplők: Na lássuk csak két főhősünket külön-külön.
Kim Beom - Kim Joon: Furcsa srác, kinek hatalmas szíve van, mégis rossz embernek vallja magát, és úgy érzi bűnhődnie kell. Őszintén akármennyire akarták ráerőltetni a gyilkos szerepét, az én szememben abszolút egy szerencsétlen, magányos pasi volt már a legelején, szóval lehet ezt a kis mozzanatot ki kellett volna hagyni. Mondjuk nagy baj ez sem volt, hisz a sztori nem erről szól. A betegsége vagy éppen 'ereje' elképesztő, én lehidaltam tőle, bár magamnak nem vállalnám be. Mégis jól mondta a nyomozó: 'ezek a kezek most életet mentenek'. Kim Beom sokak kedvence, bár én még sajnos nem sok szerepben találkoztam vele, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem bírom őt. Szóval igen, várom már a jövőbeli szerepeit, és aki tud, mondjon nekem pár nagyon jó sorozatot amiben főszereplő, mert tutira meg fogom nézni.
Kim Kang Woo - Yang Choon Dong: Kicsit dilis, minden lében kanál, izgő mozgó pasi, aki munkáját nem is igazán veszi komolyan, mígnem megjelenik egy eset, amelyben gyerek van. Szegényt nagyon sajnáltam, amiatt is, ami öccsével történt, hatalmas trauma lehetett, így meg is értette a néző, miért kapaszkodik foggal körömmel az ügy megoldásába. No meg igazán 'ember' volt, amit szerintem manapság kevesen mondhatnak el magukról, hisz olyan rohadék és szívtelen emberek vannak manapság, akiket csak az önös érdek vezérel, no meg a pénz. Ezek miatt csinálnak gonoszságokat és fogják rá másokra. De ennyit a mostani emberek nagy részéről. A karaktert nyomozása során én nagyon megkedveltem, és a színész is kitett magáért. Remélem még találkozok vele, hisz ez első szerepem volt tőle.

Történet: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése