Spy

Spy

Műfaj: akció, romantikus, politika
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: KBS2

Ismertető: Adott egy srác, Kim Sun Woo aki kémként dolgozik, de családja előtt mindezt titkolja. A dolog ott csap vissza, hogy Kim Sun Woo szülei is kémek voltak, de igyekszenek mindent megtenni gyermekeikért, és hétköznapi életet élni. A probléma csak ott kezdődik, amikor a család egy régi ellensége tűnik fel, aki Kim Sun Woo-t saját emberének akarja tudni. Így kezdetét veszi egy fajta hajsza, ahol egyik ember árulja el a másikat, s a történet szépen be is bizonyítja, hogy a mai világban minden a pénz körül forog.

Vélemény: Őszintén én Yu Oh Seong miatt kezdtem el a sorozatot, mert mint köztudott egyik kedvenc már idősödő színészem, aki mindig remekül hozza a formáját. Szóval igen, ő elég indok volt a sztori elkezdésébe. No de lássuk csak a SPY-t. A sorozatnak megvan a maga egyedi és lenyűgöző, és a maga unalmas oldala is. Kezdeném először a rossz oldalával. Ami a legjobban zavart, hogy a sztori kicsit úgy volt felépítve, mint valami novella: bevezetés, bonyodalom, bonyodalom kifejtése, tetőpont és befejezés. Megvolt a maga íve az egésznek, de ez sajnos nem tette izgalmassá, sőt, unalmassá vált tőle a sztori és alig vártam, hogy történjen már végre valami. Ami véleményem szerint és szerintem mások szerint is elég nagy baj.
Azt hittem, hogy a merevlemez csak egy kiinduló pont lesz az egészben, de sajnos nem, biza a körül forgott az egész sztori. Ez volt az egyetlen igazán zavaró tényező, amit ha megoldanak, egy jó kis sorozat lett volna belőle. Másik dolog, ami még kicsit zavart, azok a karakterek: a jókat utáltad, a gonoszakat szeretted. Legalábbis én így voltam vele. Gyengesége a sorozatnak még a romantika része, amit szerintem jobb lett volna egy az egyben kihagyni. Ha meg van benne romantika, akkor már legyen rendesen.
Ezeket a jeleneteket olyan szépen elkezdték, aztán valahol a közepén bumm és abbahagyták, aztán képzelj oda magadnak valamit. Ez nagyon rossz volt, sokszor éreztem úgy, hogy egy fontos pillanatnál vált át a sztori. Mindezekkel ellentétben a sorozatnak megvan a maga egyedi oldala is, ami pedig nem más, hogy különös figyelmet fordítanak a családra, azon belül is az anya-fia kapcsolatra. Én eddig nem igazán láttam olyan sorit, amiben főként ezen van a hangsúly, szóval ez nekem most nagyon új volt, és tetszett is, amit kihoztak belőle. Ha más nem is, de ez igazán ott volt. Érdekes és megható volt.
A sorozat másik erős oldala, azok az akció jelenetek, a zenék, és maga a látvány- és színvilág. Tökéletesen illettek a sorozathoz, átadták a kellő hangulatot, sőt, a ruhák is nagyon ott voltak (kivéve a legvégén ott a csaj a kis pink kabátjában). Szóval ha valaki megkérdezi tőlem, hogy ajánlom-e ezt a sorozatot, én annyit tudok mondani, hogy érdemes is meg nem is. Engem a sok rossz és unalmas rész, az idegesítő karakterek ellenére sikerült lekötnie, és hétről hétre vártam az új részt.

Zene: Nagyon tetszik a Reuby hangja aki énekli. Nem tudom, hogy sikerült ezt a csodás hangú srácot megtalálni, de ezer köszönet a sorozatnak, hogy megismerhettem. A 'The Key To Her Heart' volt a számnak a címe.

Szereplők: A négy főszereplőt lássuk csak külön külön.
Kim Jae Joong - Kim Sun Woo: A Protect The Boss-ban már volt hozzá szerencsém, azonban régebb óta ismerem, még anno húgom kedvence volt. Itt sem mutatott nekem semmi újat sajnos, egy kicsit meg volt spékelve a karaktere, de jelentős változást nem tapasztaltam a színjátékán. Ennek ellenére, ez a forma amit hozott tök jól illett a karakteréhez, örülök, hogy ő játszotta el Kim Sun Woo-t és nem más színész. A kedves és szépfiút nagyon szépen hozta, ráadás volt, hogy még verekedni is tud. Karaktere annyira nem nyűgözött le, de sikerült átadni azt a tipikus "jófiú aki rossz útra tért" dolgot. S mivel a színészek nem voltak alapjáraton túl jók a sorozatban, ő dobott az összképen. Remélem, hogy a jövőben sokat fejlődik majd, és sok sztoriban látom még, azonban ez egy ideig tolva lesz, hisz ez az utolsó sorozata a katonasága előtt. 
Ko Sung Hee - Lee Yoon Jin: Már találkoztam vele a The Night Watchman című sorozatban, s kicsit meg is ijedtem, mikor megláttam, hogy ő fog szerepelni ebben a soriban is. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy tipikusan az a színésznő, aki az arca és nem a színjátéka miatt szerepel filmekben. Karaktere tökéletesen ugyan az volt, mint a fent említett sorozatban lévőé. Sírt, nevetett, vigasztalt, magára vállalta az egész világ megmentését is, de ebből természetesen semmi sem lett. A színésznőről kb. ennyi volt a véleményem, a karakteréről meg sok újat nem tudok mondani. Fogalmam sincs, hogy Lee Yoon Jin eredetileg milyen karakter lett volna, így ezzel a színésznővel nekem semmilyen sem volt, nem szerettem, és alig vártam, hogy eltűnjön a képernyő elöl. A színésznővel tényleg semmi bajom, nagyon kis szimpatikus, azonban szerintem nem kéne neki semmiben sem szerepelnie a jövőben, tényleg nagyon nem.
Bae Jong Ok - Park Hye Rim: Ez volt az a nő, akit a sorozat elején ki nem állhattam, aztán az utolsó 2 részben meggondoltam magam, s eléggé kibékültem vele. Hogy miért nem tetszett az elején? Beképzeltnek és fennhéjázónak tűnt, aki nagyon feltűnően kivételezik első szülött pici fiával, a lányát meg kb. jó magasról leszarta, így kicsit rontott a "családi szeretet" összképén a viselkedése. Már-már utáltam őt, de tényleg. Aztán a legvégén, amikor annyira kapaszkodott a családjába, azt mondtam, hogy oké, legyen, nem könyvellek el rossz karakternek. Az anyai szeretetet a végén sikerült nagyon szépen áthoznia, a színésznőnek elismerésem. Tényleg.
És akkor történetünk fénypontja: Yu Oh Seong - Hwang Gi Chul: Avagy a szív bajnoka. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok vele szemben, de engem a színész ismét lenyűgözött, s kicsit olyan volt, mintha ő lett volna az egyetlen aki igazán odateszi magát a sorozatért. Imádtam, s neki szurkoltam az utolsó pillanatig. Karaktere lenyűgöző volt, az, hogy mindezek után annyira szereti a nőt, hogy eljön érte ilyen messzire engem tényleg meggyőzött. Az már más, hogy a pénz is ott volt a dologban. Szóval a nagy érzelmek közepette ő volt az, akit a legjobban sajnáltam. SPOILER: Komolyan, nem hiszem el, hogy egy csomó sorozatban ki kell őt nyírni.

Történet: 7/10
Zene: 9/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 6/10

4 megjegyzés:

 1. Biztosan írtam már a soriról, nem tudom ,hol kóborol?! Teljesen egyetértekVeled, én azt reméltem, kiderül, hogy HGChul az igazi apa! Imádom őt a Kim SooRoo óta! S igen, mindenben odateszi magát rendesen, talán minden munkáját láttam is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is imádtam a színészt, bár én nem gondoltam rá, hogy ő lenne az apa :D
   De azért lehet nem lett volna rossz :D

   Törlés
 2. Bár Kim Jae Joong miatt kezdtem el nézni ezt a sorozatot, de végül Yu Oh Seong= Hwang Ki Chul volt a "hab a tortán" :).Nélkülük csak egy "átlagos" koreai kém-sorozat lett volna.amit könnyen elfelejt az ember.Bár nem volt rossz, de semmi extra. A zenéje nekem is bejött.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy hasonló véleményen vagyunk! :)

   Törlés