Prosecutor Princess

Prosecutor Princess

Műfaj: romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2010
Csatorna: SBS

Ismertető: Ma Hye Ri egy hihetetlen jó memóriával megáldott nő. Így apuci kérésére ügyész lesz. De őt legjobban a divat érdekli, imád öltözködni és imádja az olyan cuccokat is, amiből nem sok van a világon. Épp egy cipő licitáláson van, ahol véletlenül (vagy mégsem) találkozik Seo In Woo-val, aki történetesen ügyvéd. Hye Ri sorra kapja az ügyeket, és sorra esik pofára is, s ilyenkor In Woo mindig rendelkezésére áll. A naiv kislányból egy kiváló ügyészt kell faragjon. Először megpróbál férfiként közel kerülni, hozzá, de egyértelműen tudomására hozza a lány, hogy esélye sincs nála, így barátként fogja elérni azt, hogy Hye Ri mindenben az ő támogatását kérje.

Vélemény: A sztori aranyos, nem túl bonyolult, de van benne egy két csavar, ami izgalmassá teszi az egészet. Különösen szerettem, hogy a 'nagy szerelem' nincs meg máris a negyedik ötödik részben, hanem szépen lassan alakul ki kettejük között. Tényleg csak barátokként kezdik, aztán amikor In Woo eltávolodik a lánytól, az rájön, mennyire szereti a pasast. Na igen, csak tipikus történet: vagy a bosszút választom, vagy a szerelmet. Na most?
Általában a sorozatokban mindig a szerelmet választják, de itt sikerült mindkettőt megoldani. Nagyon jól hozták ki az egészből a tetőpontot és a megoldást. Az ő történetük mellett ott volt még a csaj főnöke és annak sógornője közötti rész is, ami viszont szerintem inkább időhúzásként lett megalkotva. Nem volt annyira nagyon rossz, de igazából azoknál a jeleneteknél arra gondoltam, hogy fejezze már be, mert kíváncsi vagyok mi lesz a 2 főszereplőmmel.
De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, mindenesetre örültem, hogy nem kaptak ennél nagyobb hangsúlyt. A poénok viszont nekem hiányoztak. Az elején elsütöttek párat, de a sori előrehaladtával teljesen megszűnt létezni. Bár ezért nem hibáztatható a sorozat, hiszen a végére ténylegesen egy komoly üggyel találjuk szemben magunkat, ahol nincs helye viccelődésnek, de, hogy ne legyen olyan búbánatos, az első részekbe többet kellett volna rakniuk. 
A vége aranyos lett. Ez a 'se veled, se nélküled' kapcsolat amit produkáltak nagyon aranyos volt, és ezer köszönet Hye Ri apjának, hogy végül 'engedélyt' adott In Woo-nak, hogy együtt lehessen szerelmével. Összegezve ennyi lett volna, szerintem igenis érdemes megnézni, már csak Shi Hoo miatt is. Azonban megint szomorú vagyok picit, amiért nem szép színésznőt raktak mellé. Azt hiszem nincs szerencséje az ilyesmikkel.

Zene: Közepes. A sori nem fektetett túl nagy hangsúlyt a zenékre. Viszont a 'Give me a Smile' című szám elég jó volt, többé kevésbé tükrözte a sorozatot.

Szereplők: Lássuk csak a 2 főszereplőt külön külön.
Park Shi Hoo - Seo In Woo: Kicsit furcsa, de ugyanakkor nagyon menő és nagyon okos pasi, aki nem bízik a véletlenekben, másokkal mégis elhiteti, hogy de bizony létezik. Mint már mondtam párszor, kedvenc színészeim között van. Nagyon szeretem, és itt is nagyszerűen alakított. Karaktere kicsit furcsa és valamelyest beteges volt, de hát ez így tökéletes. Amúgy neki sosincs 'normális' szerepe: egyszer pszichopata, egyszer bosszúért hajtó gyilkos, most meg ez. Azonban pont ez az, amit nagyon szeretek benne. A furcsa karakterek a legeslegjobbak. Seo In Woo-ban nagyon szimpi volt, hogy mennyire szerette és megvédte a lányt. És annyira sajnáltam, főleg amikor szerette volna, hogy minden olyan legyen, mint régen... de legalább a végére happy end lett. Park Shi Hoo ismét bizonyított, tökéletesen hozta ezt a karaktert is, nagyon várom már, hogy új sorozata legyen.
Kim So Yeon - Ma Hye Ri: Irigylésre méltó memóriája ellenére elég naiv és butus lány, aki él hal a divatos ruhákért, és azt hiszi, mindent meg lehet oldani könnyen. Hye Ri-t annyira nem lehetett szeretni, viszont nagyon érdekes volt végignézni, ahogyan megváltozik, avagy 'felnő'. Szép lassan rájön, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogyan ő azt mindig is hitte. Szóval karakterfejlődésből tényleg ötös, a karaktert valahogy mégsem sikerült annyira megszeretnem. A színésznőtől ez volt az első sorozatom. Nem rossz, ügyesen hozta ezt a picit fura lányt. A haja viszont rettenetes, te jó ég! Miért nem lehet sosem egy szép színésznőt berakni Shi Hoo mellé? (kivéve The Princess Man). Most, 2015-ben láttam más szerepét is a színésznőnek ami annyira nem nyerte el a tetszésem, hátha kezem alá kerül majd még pár sorozata és végre normális véleményt alkothatok arról, hogy milyen színésznő.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ajánlót, ezért is néztem meg a filmet. Ha a sikítósan szőke jeleneteket - amik a vége felé szinte eltűnnek - túléljük, akkor egész jó kis sorozat lesz belőle. A nő tényleg nem illet a szerepbe, mert sokszor nem volt hihető az alakítása. Köszönöm még egyszer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményed. Így utólag visszagondolva is úgy gondolom, hogy jó kis sztori volt ez! :)

      Törlés