Faith - The Great Doctor

Faith - The Great Doctor

Műfaj: fantasztikus, romantikus, történelmi, orvosi
Részek száma: 24
Dátum: 2012
Csatorna: SBS

Ismertető: Choi Young királyi testőr. A hercegnőt egy súlyos vágás éri a nyakán, így feladata, hogy elhozza: a mennyből az 'isteni gyógyítót', hogy az segíthessen a hercegnőn. Choi Young átmegy az időkapun, és a mai Szöulba érkezik. Elvezérelik a COEX épületbe, ahol találkozik Dr. Yooval. Mit gondol, mit nem, az egyik ott lévő ember nyakát megsebesíti, hogy meggyőződjön a nő képességéről. Ezután a rendőrség megjelenése ellenére is magával rángatja az időkapun. Szegény nőnek ezután hozzá kell szoknia egy 700 évvel visszamaradottabb világhoz, ahol az orvoslás még csak kezdetleges, és szó szerint kaszabolják egymást az emberek. Hogy a sztori ne csak erről szóljon, a két főhős között szép lassan szerelem szövődik, azonban a nő mindenképpen vissza szeretne jutni régi világába.

Vélemény: Hogy őszinte legyen, én anno imádtam ezt a sorozatot. Nem azért, mert hű de nagy szám, azért sem, mert olyan menők voltak benne az effektek (napersze), hanem mert egyszerűen egy érdekes sztorit dolgoz fel, s rengetek hangsúly van a karaktereken is, és azoknak jellemváltozásán. Bár meg kell hagyni, az első rész elég fura. Elég sokan abba is hagyták a sorozatot emiatt. De ha kibírja az ember, akkor egycsapásra beindul az egész történet. Hogy kicsit a rossz oldalára rátérjek az egésznek, ha belegondolok nagyon sok minden volt benne, amire csak ennyit tudtam mondani: öö, oké. Huh, tényleg elég sok.
Először is ez az időutazós valami (főleg egy ilyen örvényen keresztül) nekem kicsit fura volt, dehát egye fene. Azonban ezek a képességek a villámos kézzel, meg a tűzdobigáló csajszi nekem sok volt. Talán ha jók lettek volna az effektek, akkor nem lett volna rossz, de így nekem nagyon esetlennek tűnt az egész. Másik dolog, hogy a sztori az itt-ott döcög, hihetetlen gyenge kötélen táncol. Bár ezek miatt tényleg nem kell rettegni, mert ha az ember becsukja a szemét ezeknél a részeknél, akkor egy izgalmas, csodálatos érzelmekkel átszőtt történetet kapunk.
A romantika nagyon tetszett nekem. Nem az a nyálas, csöpögős, vontatott akármicsoda volt. A politikai viták között épp elegendő időt töltöttek ahhoz, hogy mélyen egymásba szeressenek, és nem egyik napról a másikra. A király és a királyné közti szerelmi szálat is nagyon szerettem, őszintén az se lett volna rossz, ha az ő szemszögükből is készül egy sorozat. Elsütöttek benne egy két poént is, de nem ez volt a lényeg, szóval nem is hiányoltam belőle a vígjátékot. Ami érdekessége a sorozatnak, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az orvoslásra és arra is, hogy egy közel 700 évvel régebbi társadalom hogy fogadja ezt a modernséget, és fordítva. 
A vége nekem kicsit befejezetlen volt. Oké, totál meghatódtam meg minden, de azért egy ölelést nem bántam volna. Így is csak 1 csók volt az egész filmbe össz-vissz, amit még csóknak sem neveznék, inkább szájrapuszi. S kiderült az is, hogy Lee Min Ho-nak jól áll a szakáll, de azért ha lehet inkább hanyagolja. Egyszóval a hibák ellenére, amit én itt felsoroltam, a sorozat nagyon jó, én azt mondom érdemes elkezdeni, mert én tényleg nagyon élveztem, és azon sorozatok között van, ami még mindig rajta van a gépemen, s mondanom sem kell, hogy természetesen a kedvenceim között is bent van.

Zene: A soundtrack-ek (mint a legtöbb történelmi drámában) itt is nagyon szépek volták, Ali 'Carry On' száma pedig tökéletesen illett a sorozathoz.

Szereplők: Ahogy fent is említettem, különösen odafigyeltek a 2 főszereplő érzelmi világára, amit én nagyon élveztem, úgyhogy nézzük csak őket sorban.
Lee Min Ho - Choi Young: Mi tetszett benne? Kb. minden. Annyira meg tudja szerettetni magát a nézőkkel, hogy a sori végére tényleg egyik kedvenc karakterré ássa be magát. Tetszett, ahogyan egy gyilkos vadállatból egy érző férfi lett, kinek feladata, hogy megóvja szíve hölgyét. Én tényleg nagyon nagyon megkedveltem őt, a színésznővel együtt nagyon jó párost alkottak. Aranyosak voltak és nagyon édesek. Lee Min Ho-tól anno ez volt az első sorozatom, természetes, hogy kedvenc színészek közé azonnal befúrta magát. Bár most, hogy egy pár sorit letudtam tőle, állíthatom, hogy ez volt az eddigi legjobb karaktere és szereplése is. Elképesztő, mennyire át tudta élni Choi Young karakterét. És amikor a sori közepén fel volt kötve a haja, hát az nagyon jól állt neki. Tényleg nagyon menő volt. Ha Lee Min Ho-t, mint színészt jellemeznem kéne így 2015-ben, nem is tudom milyen színésznek mondanám. A mostani szerepei nevetségesek, azonban ez minden kincset megér.
Kim Hee Seon - Yoo Eun Soo: Szegényt eszméletlenül sajnáltam, és nagyon sokat röhögtem rajta, mert a sorozat elején végigkísérhetjük az összes idegösszeroppanását. Tetszett, hogy odafigyeltek arra is, hogy ne egyből illeszkedjen be, hanem hogy átmenjen azokon a bizonyos fázisokon: úristen hol vagyok?, ez nem a valóság, meg kell szöknöm, te jó ég mi lesz velem, hogyan juthatok haza, hogyan illeszkedjek be. Szép lassan az összes lement a sorozatban, és az ő karakterén is érezhető volt az a jelentős változás, mint Choi Young karakterén. A két főszereplő közötti romantika nekem tényleg nagyon tetszett, s még a korkülönbség sem zavart, pedig az általában elég idegesítő szokott lenni. Fent nem említettem, de tetszett az ő részére beépített szál is, amely szerint sorra derülnek ki a dolgok róla és a jövőjéről. Bár ez a jövőbeli "én" nekem kicsit furcsa volt, de az utolsó pár rész annyira szép volt, hogy nem is törődtem vele. A színésznő is jó volt, bár más sorozatban azóta nem találkoztam vele.
Yu Oh Seong - Ki Cheol: Aki szokta olvasgatni a bejegyzéseimet, az tudja, mennyire szeretem ezt a színészt, és azt is, hogy mennyire szeretem a beteges karaktereket. Hát ő sem volt normális, meg kell hagyni. Az elmebeteg karakterek a legjobbak, mert kiszámíthatatlanok és nem lehet tudni melyik pillanatban robbannak. Ki Cheol elengedhetetlen volt a sorozatban, az ő karaktere is emeli a színvonalat. Vicces volt, és nem mellesleg gonosz is. Bár nem neki szurkoltam (mégszép), tényleg nagy érdeklődéssel figyeltem az újabb és újabb lépéseit. Összességében igazából elmondhatom, hogy minden egyes karakter és minden egyes színész szívét-lelkét beleadta a forgatásba, ami tényleg nagyon meglátszik az egész sorozaton. Nagyon szerettem a királyt és a királynét, a Woo Dal Chi tagjait egytől egyig, valamint a gonosz oldal karaktereit is.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

10 megjegyzés:

 1. Jaj de jó ez a Panda Dorama!! Nagyon szeretek itt lenni, olvasni a bejegyzéseidet. A Fait egyik nagy élményem volt. A gif-eket nagyon imádom, külön köszönet érte. Nem tudom hogyan csinálod, de ügyes vagy.
  További jó munkálkodást kívánok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam :) igen, a gif-ek nagyon szépek, bár nem sajátok, hanem így innen onnan szedem :) azért is rakosgatom tele, mert sokkal jobbak, mint a képek :)
   Köszönöm :)

   Törlés
 2. Nagyon aranyosak lettek a gifek remek pillanatokat csináltál.! Köszönet! minden pillanat mikor ide belépek a Pandára, nem egyhamar szabadulok! Kata58

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik :)

   Törlés
 3. Húha! Most találtam rá az oldaladra, és meg kell hagyni, írtó jó amit csinálsz! Olvasom a kritikáidat és csomószor meghökkenek, hogy jéézus, most leírtad amit gondolok:D Ez a dorama volt az első, amit láttam, és én is nagyon szerettem! Nagyon tetszik az oldal, visszatérő látogató leszek! (Remélem még aktív vagy, és csinálod továbbra is :P)
  U.I.: Amikor az effektekről beszéltél hangosan felnevettem, teljesen igaz!! :'D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, aktív vagyok, nagyon örülök, hogy így megtaláltál, remélem mindig írni fogsz nekem, nagyon szeretem, amikor mások is megosztják velem a véleményüket! :)
   Igen, a koreaiak kicsit távol állnak a jó effektektől, de attól még szeretjük őket!! :D

   Törlés
 4. Lee Min Ho a The Heirs óta kedvenc volt, majd jött a City Hunter, azóta szó szerint rajongok érte. Na oké, a Heirsben a kis iskolásfiú szerep nem állt valami jól neki, viszont az ilyen verekedős fiús szerepek istenien állnak neki*-* várom novembert hogy kijöjjön az új sorozata. Personal Taste-t is láttam már tőle, most a Faith-on van a sor:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem személy szerint itt tetszett a legjobban, itt alakít a legjobban és az eddigi legjobb karakterét! :)

   Törlés
 5. Az első koreai sorozat amit láttam,azóta megnéztem Lee Min Ho minden fellelhető sorozatát,mert egy aranyos fiú,--páratlanul kedves mosollyal! Szerintem is ez a legjobb sorozata.

  VálaszTörlés