Scholar Who Walks At Night

Scholar Who Walks At Night

Műfaj: történelmi, vámpíros, fantasztikus, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2015
Csatorna: MBC

Ismertető: Csoszunban vagyunk, ahol a király felett már évszázadok óta egy vérszívó uralkodik, szóval igazából az egész nép felett is azok tudta nélkül. Junghyun herceg az első, aki szembe akar szállni a Gwi-vel, ebben pedig segít neki legjobb barátja, Kim Sung Yeol. Róla tudni illik, hogy egy komoly de ugyanakkor nagyon romantikus fiatal férfi, aki alig várja, hogy szerelme, Myeong Hee végre a hitvese legyen. Azonban a baj megtörténik: Junghyun herceg és Myeong Hee is meghal, főhősünket meg vámpírrá változtatják annak reményében, hogy egy nap képes legyen legyőzni a gonoszt. 120 év elteltével még mindig a titkos feljegyzéseket keresi, ami segíthet megölni Gwi-t, és ebben egy fiúnak öltözött lány, Yang Sun segítségét kéri. Közben itt van Lee Yoon koronaherceg is, aki Junghyun-hoz hasonlóan le szeretne számolni Gwi-vel, valamint Hye Ryeong, aki kiköpött mása Myeong Hee-nek.

Vélemény: Először is figyelmeztetek mindenkit, hogy a leírás spoileres, szóval óvatosan az elolvasással. Ennek a bejegyzésnek közvetlen a posztolása előtt írom a kritikát, mivel most fejeztem be és még nagyon friss az élmény. Annyi minden kavarog bennem a sorozat kapcsán, hogy remélem nem felejtek el semmire kitérni. Tudni illik, a sorozatnak van egy hihetetlen jó és egy eszméletlen szar (már bocsánat) oldala.
Na de menjünk sorban, kezdjük először a jó dolgokkal. Ruhák. Oké. Ezzel újat nem mondtam. Az összes karakter öltözéke nagyon szép volt, a főgonoszé meg valami eszméletlen. Mindig csak ámultam és bámultam, hogy mennyire hihetetlen gyönyörű ruhái voltak Gwi-nek, egész végig. Másodszor, a sztori szerintem nagyon megkapó és nagyon egyedi is, bár tény, hogy idén a vámpíros sorozatok söpörnek mindent. 
Szóval igen, az első részek mindent biztosítanak ahhoz, hogy a néző kedve rendesen meglegyen a sorozat folytatásához, hisz remekül indít, érdekes, nagyszerű karakterek és nagyon jó szereposztás. Én az első 10 rész egy húzásra néztem végig, annyira megfogott. Na akkor menjünk rá röviden a karakterekre, hisz arról lentebb lesz részletesebb leírás. Bár Joon Gi hihetetlenül kitett magáért, férfi karakterek szempontjából Gwi és a koronaherceg egyértelműen hátán cipelte a sorozatot.
Ilyen menő főgonoszt, és ilyen hihetetlen rendes és a maga módján törékeny koronaherceggel én még sorozatban nem találkoztam, szóval ha már másért nem is, értük izgatottan néztem a hétről hétre kijövő újabb részeket. Női karakterekre rátérve, rettegtem attól, hogy szerelmi háromszög, vagy 'neadjIsten' szerelmi négyszög alakul ki, aminek közepén Yang Sun áll. Azt hiszem, akkor abbahagytam volna a sorozatot.
S bár a kezdetben úgy tűnt, hogy koronahercegünk táplál gyengéd érzelmeket főhősnőnk iránt, de szerintem a stáb is látta, hogy Hye Ryeong karakteréhez képest Yang Sun annyira silány és semmilyen volt, hogy a sorozatot egyenesen a pokolba taszították volna. De nem, meglepetésemre Hye Ryeong állt ennek a szerelmi háromszögnek a közepén, ami engem nagyon váratlanul ért, hatalmasat csalódtam, pozitívan.
Hye Ryeong karaktere konkrétan ragyogott a sorozatban, míg a néző idege kikészül a kezdetben aranyos és belevaló, később abszolút tehetetlen Yang Sun-tól. És igen, innentől rátérnék a sorozat rossz oldalára. És ez volt a legnagyobb baki. Milyen főhősnő az akit az a bizonyos második női szereplő letarol, méghozzá rendesen. S mivel a fent említett két srác karaktere is jobb volt, mint Sung Yeol-é, így számomra érthetetlen, idegesítő és már már nevetséges volt, hogy ők ketten a főszereplők. 
Nagyon haragudtam a sorozatra, amiért nem 'leptek' meg minket. A sztori kb. a 10 résztől már semmi másról nem szól, csak arról a hatalmas nagy titkos tervről, ami persze kiderül, hogy semmi komoly. A történet pontosan úgy halad tovább és úgy ér véget, ahogyan számítottam rá, abszolút semmi olyasmit nem láttam, amire ne számítottam volna, egyetlen kivétellel, méghozzá Hye Ryeong halálával. Persze gondoltam én, hogy lesz vele valami, na de hogy meghal arra tényleg nem számítottam.
Vagy inkább nem is akartam számítani. Komolyan, azt hittem hideg vízbe ugrok, amikor véget ér a sorozat. Gwi és Hye Ryeong meghal, a király örök magányban éli mindennapjait (legalábbis az utolsó képkockák szörnyűek voltak), főszereplő pasink meg természetesen túléli és visszajön a bugyuta szerelméhez. Vége. Én általában szeretem a boldog befejezést, de szerintem sokkal méltányosabb lett volna Gwi-re és az egész sorozatra nézve, ha Sung Yeol is meghal. Szóval igen, ez volt Scholar Who Walks At Night című sorozat, amire nagyon mérges vagyok, mégis szerintem érdemes megnézni, már csak a nagyszerű karakterek és színészek miatt is. Karaktereknél folyt. köv., hisz még nagyon nagyon sok mindent kell elmondanom.

Zene: Magában hallgatva a zenéket annyira nem tetszenek, viszont tény, hogy a sorozat alatt nagyon jól hangzott, és mindig a legjobbkor játszották le a Yook Sung Jae által énekelt számot.

Szereplők: Na akkor lássuk csak 5 főhősünket külön külön.
Lee Joon Gi - Kim Sung Yeol: Vámpírrá változik akaratán kívül, így konkrétan bele betegszik, hogy 'szörnyetegként' kell élnie. Annyi év után még mindig hordozza szívében egyetlen szerelmét. Bár a véleménynél azt írtam, hogy Gwi és a koronaherceg volt a legjobb, tévedés ne essék, Sung Yeol egy hihetetlen jó és szeretni való karakter. Én is nagyon szerettem őt, főleg mert annyiszor gyötrődött magában, annyiszor tűnt úgy, hogy a szemük láttára törik össze. A baj csak az volt, hogy a két másik karakter annyira kimagaslóan jó volt, hogy ő került a 3. helyre. Joon Gi szerintem nagyon kitett magáért, ez volt a második főszerep amiben láttam, de engem nagyon meggyőzött. Azt már sikerült levonnom, hogy Joon Gi imádja az akció jeleneteket, és nagyon, de nagyon otthon van a romantikus jeleneteknél is, hisz a sorozatban rengeteg ilyen van. A koreaiaknak azonban a vámpírok gyors futását még picit nagyon gyakorolni kell.
Lee Yoo Bi - Jo Yang Sun: Férfiként éli mindennapjait kicsi korától kezdve, s ő ennek meglehetősen örül, hisz így sok lehetőség nyílik meg előtte. Amikor megláttam, hogy ez a színésznő lesz a főszereplő én örültem, hogy vele együtt mind az 5 főszereplőt ismerni fogom. Kezdetben egyenesen imádtam a karakterét. Annyira aranyos, belevaló csajszi volt, hogy egyenesen jó volt ránézni az állandó mosolyára. Aztán megtörténik a hatalmas csapás: a szerelem, és a sorozat felétől semmi mást nem láttunk, csak hogy sír, hagyja hogy elrabolják, ő biza feláldozza magát, elmondja a tudósnak, hogy mennyire nagyon szereti, majd bámul maga elé. Ennyi volt a karakter. Plusz 'szép' volt nagyon, hogy a végén még a családját sem ment el megkeresni vagy valami... Én még életemben nem tapasztaltam azt, hogy egy főhősnőt ennyire szeressek majd megutáljak a sorozatban. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, hisz miatta nem adhatok maximális pontot a karakterekre, de borzalmas volt.
Shim Chang Min - Lee Yoon koronaherceg: Hihetetlen rendes, vérbeli uralkodó, akinek a nép az első, aki képes megbocsájtásra és akiből sugárzik a szeretet, hihetetlen fájdalmas múltja ellenére. Bevallom, én miatta kezdtem el a sorozatot, mert anno még azt hittem, hogy ő lesz a főszereplő vámpír, aztán kiderült, hogy mégsem, de sebaj, mert koronahercegként konkrétan ragyogott a sorozatban. Egyszerűen imádtam, nem tudok mást rá mondani. Annyira örültem és reméltem, hogy szerelem bontakozik ki közte és a királynő között. De őszintén az utolsó előtti résznél nem tudtam dönteni, hogy neki, vagy Gwi-nek szurkolok a jobban szerelem terén, de nem is akartam egyet kiválasztani, mert egyszerűen képtelen voltam rá. Nagyon morcos vagyok, amiért ilyen befejezést kapott. ChangMin nagyon sokat fejlődött, bár tény, hogy még van hova, de nagyon jó úton halad. Én nagyon, nagyon, de tényleg nagyon szeretném még történelmi sorozatban látni, vagy bárhol máshol.
Lee Soo Hyuk - Gwi: Wohoho... történetünk főgonosza, aki már évtizedek óta uralkodik a királyi család felett. Hát kiégett a szemem esküszöm xD. Gwi szerepét konkrétan rászabták Soo Hyuk-ra, eszméletlen mennyire jól nézett ki és mennyire, de mennyire illett hozzá ez a karakter. Nagyon örülök, hogy ez miatt nagyot ugrott a rajongótábora, mert nagyon megérdemli. Na de lássuk csak a karaktert. A kezdetben igazi, velejéig romlott pasinak tűnt, de ha az ember régóta néz koreai sorozatokat, akkor tudja, hogy előbb utóbb ki fog derülni valami, ami miatt nagyon megsajnáljuk a főgonoszt. Itt sem történt másképp. Gwi egyszerűen csak irigy volt az emberi szívre, arra, ami szeretetre képes. Irigy volt az emberek halandóságára, arra, hogy együtt öregedhetnek meg szerelmükkel. Őszintén, van olyan, aki a 19. részben nem könnyezett meg, amikor karjában cipelte halott kedvesét, és beszélt hozzá? Eszméletlen volt. Én nagyon remélem, hogy a színészt és a színésznőt összerakják még egy sorozat erejéig, ahol együtt lesznek, mert tényleg nagyon megkedveltem őket. Lee Soo Hyuk előtt meg emelem kalapom, és Gwi előtt is, ugyanis megszületett a kedvenc vámpírom és főgonoszom! És az alapján, amit láttam interneten, nagyon sokaknak is ő volt a kedvence. Nem csodálom.
Kim So Eun - Hye Ryeong: Myeong Hee tökéletes mása, akit Gwi magához vesz, hogy egyszer tőrbe csalhassa vele ellenségét. A sorozat elején utáltam ezt a csajt. Kis idegesítő fruska volt, aki keresztbe tett az akkor annyira szeretett Yang Sun-nak. Azonban ahogy haladunk előre egyszer csak azt veszem észre, hogy konkrétan neki szorítok. Egy okos, igazi nőről van szó, aki tudja, hogy hatalom nélkül nem tudja magát és édesanyját megvédeni. Mégis szerelembe esik a gondoskodó királlyal, akire élete utolsó pillanatáig vigyáz. Hát könyörgöm, hol van Yang Sun karaktere az övé mellett? Én tényleg azt hittem, hogy valami vicc ez a 'ki a főszereplő' dolog. Hye Ryeong az legjobb női karakterek című csoportba nálam biza bekerült. Kim So Eun is nagyon sokat fejlődött, ügyesen hozta a néha gonosznak tűnő néha hihetetlen rendes lány szerepét. Bár még neki is van hová fejlődnie, de azt tudom mondani, hogy ő is jó úton halad. S ezzel végére is értem a bejegyzésnek, és itt gondolkodom, hogy mennyi pontot adjak a sorozatra.Hét az kevés, de a nyolc az már túl sok. Jaj nekem.

Történet: 7,5/10
*kivételes eset*
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. Szia :)
  Ejh ha tudnád, hogyan szukroltam először Gwinek, majd a koronahercegünknek, hogy "na lássuk azt a szerelmi szálat", és akkor... Hye Ryeong halott. .-. Azt hittem megőrülök... Aztán a végén meg Gwi halála nagyon passzolt hozzá, hogy a nap ölte meg, a két főszereplőnek meg olyan snassz vég jutott! :C Bár igaz Yang Sun nekem se jött be a végén, mert az elején nagyon ott volt, nekem az első találkozása a tudóssal tetszett, meg az ahogy a könyveket árulta, és a végén meg már tényleg mást se csinált csak azon tanakodott, hogy miben kéne feláldoznia magát. Mondjuk a vérszívós jelenet ütött, de amiatt, hogy mellette mennyi nyivákolós, elrablós jelenet volt, teljesen elvette az értékét.
  Az amikor a karjaiban cipelte So Hyuk So Eunt, valami eszméletlen volt. T.T Ennyire komplex főgonoszt is ritkán látni a Hollywoodi sorozatokban. Ott is vannak jó darabok, de nem véletlenül imádom a koreai drámákat.
  Én Joon Git imádom, de az ahogy Gwi kinézett. *q*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Gwi szerintem a koreai sorozat történelem legmenőbb főhőse, személyiségre és kinézetre is. Eszméletlen volt, amit Lee Soo Hyuk itt produkált, azóta hatalmas nagy kedvencem! :)

   Törlés