Sensory Couple

Sensory Couple ~ The Girl Who Sees Smells

Műfaj: romantikus, thriller, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: SBS

Ismertető: Oh Cho Rim egy gyerekkori trauma miatt, mely során megölték szüleit, és a gyilkos azóta is őt keresi, elvesztette emlékezetét, valamint miután felébredt a kómából látja a színeket. Choi Moo Gak testvérét pedig megölik a kórházban, egy teljesen ismeretlen ok miatt. Egyetlen családtagja halála miatt teljesen elveszti hitét mindenben, s érzéketlenné válik (szó szerint). Nem érzi az ízeket, a fájdalmat, azt sem, ha jóllakik. MooGak rendőrnek áll, s mindenképp be szeretne kerülni a nyomozók közé, hogy megkeresse húga gyilkosát és megbosszulja. Két főhősünk egy vicces szituációban találkozik, ahol egymás segítségére lesznek, később együtt oldanak meg eseteket is ahol remekül jön Oh Cho Rim 'tehetsége'. Azonban a vonalkódos gyilkos ismét felszínre lép.

Vélemény: Azt a mindenit. Teljesen le vagyok döbbenve. Terveztem megnézni a sorozatot már mikor elindult, azonban csak érettségi után fogtam bele. Én egy könnyed romantikus vígjátékra számítottam, nem egy ilyen hihetetlen jó, hihetetlen összetett, eszelős sztorira. Az egész egy hatalmas Jing Jang volt a szememben: két félre lehetett osztani a történetet, ami teljesen különbözik egymástól, mégsem létezhet a másik nélkül. Egyszerűen fergeteges volt az egész, tényleg hihetetlen, teljesen meglepődtem, váratlanul ért, 1 nap alatt végig néztem az addigra kijött 12 részt. 
Voltak benne megdöbbentő fordulatok, amiket a legjobban sikerült megoldani. A romantikus jelenetek hihetetlen édesek voltak (ÍME A KEDVENC PÁROSOM). Arról nem is beszélve, hogy mennyit izgultam végig az egészen. A karakterek eszméletlen jók voltak, a színészek még inkább. Egyszerűen nem tudom, hogy hová dicsérjem már a sorozatot, mert tényleg fergeteges volt. A sztorit a végsőkig húzzák, 1 percre sem hagynak unatkozni minket, nem voltak felesleges részek sem. 
A 16 rész tökéletes lett. Minden kérdést megválaszoltak, bár Kwon Jae Hee múltjáról kicsit többet megtudhattunk volna, de ez már nem számít. Mit mondjak még, hogy bizonyítsam mennyire jó ez a sorozat? Ahogy felkerültek a részek, én azonnal töltöttem le, és tekertem bele, hogy lássam mi fog történni. Top 10 sorozatom közé került, a listát hamarosan összeállítom, mert a régi már felborult. Szóval ezt a sorozatot egyszerűen muszáj mindenkinek látnia, mert tényleg nagyon jó volt.

Zene: A főgonosz mögött futó soundtrackek eszméletlen menők és ijesztőek voltak, még most is kizár a hideg. M.C THE MAX ismét egy csodálatos számmal lepett meg minket, egyszerűen csodaszép. 

Szereplők: Végre ide is elértem. No akkor külön-külön. SPOILERES a leírás!
Park Yoo Chun - Choi Moo Gak: Eszméletlen aranyos pasi, aki mindent megtesz, hogy elkapja húga gyilkosát. Őszintén nagyon meglepődtem, mikor megláttam, hogy ilyen aranyos karaktere van YooChun-nak. Egyszerűen imádtam őt. Nagyon szerethető volt, és hihetetlenül lenyűgöző. Tényleg csak jókat tudok róla mondani. Cho Rim-mel tökéletes párost alkottak, nagyon megszerettem őket. Most így belegondolva, volt egy időszak nálam amikor csomó soriba belekezdtem de mind félbehagytam. Abban az időben elég sok sorozatot hagytam abba YooChun főszereplésével, mint például az I Miss You, Miss Ripley és a Sungkyunkwan Scandalt is (ezek most mind a megnézendő listán vannak). Szóval igen, YooChun kiváló munkát végzett, ez volt az eddigi legjobb karaktere. Alig várom már a következő szerepeit.
Shin Se Kyung - Oh Cho Rim: Vidám, élettel teli lány, aki egy szörnyű dolgot élt át, mégis valamelyest kegyes volt hozzá a sors, és mindent elfelejtett. Cho Rim-et könnyű volt megszeretni, hisz tényleg nagyon vicces és belevaló nő. Sokszor van gond a női karakterekkel, hisz általában ők mindig vagy utálatosak, vagy úgy érzed, hogy a színész mellett alul teljesítenek, de itt szerencsére nem történt ilyesmi. A színésznő szép és tehetséges is, szóval Yoo Chun-nal a maximumot kihozták a sorozatból. Még annyit a karakteréhez kötődően, hogy azért sajnáltam, hogy nem volt valami szép esküvői ruhája. Az ami rajta volt inkább valami nyári ruhácskának tűnt, mintsem esküvőinek, no de ez van. A színésznővel még nem találkoztam sorozatban, de nagyon megkedveltem, s utánanéztem, és láttam, hogy több sorozat is fel van írva tőle.
Namgung Nim - Kwon Jae Hee: Ezt a színészt 55 Oscarral meg kell dobálni, de még az is kevés lenne. És így instagrammot meg facebookot vizslatva láttam, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Hihetetlen, amit ez a pasi eljátszott, egyszerűen lenyűgöző. Eddig a Shin Sung Rok volt a kedvenc főgonoszom a You Who Came From The Stars-os alakítása miatt, de ez a pasi most simán lepipálta, és még futott előre vagy pár száz métert. Olyan furcsa volt gonosznak látni, hisz egyetlen sorozat van csak, amit láttam tőle, abban is nagyon aranyos volt (My Secret Hotel). A hangja, a nézése (fú hát attól a hideg rázott), a mozgása, a mosolya... egyszerűen minden tökéletes volt. Én el sem tudom hinni, hogy valaki képes ilyesmit megalkotni. Utáltam, de imádtam is egyben, s bár nem neki szurkoltam, mégis imádtam az összes jelenetet, amiben benne volt. Egyszerűen lenyűgöző.
Picit azért sajnáltam, hogy nem tudtunk meg sokmindent a múltjáról. Érdekelt a pontos oka annak, hogy miért csinált ilyesmiket. És ezek a gyilkosságok? Az eddigi legeszelősebbek. Komolyan mondom, hogy most ennek a színésznek az összes sorozatát meg fogom nézni, mert ő is, akárcsak a sorozat, kedvenceim közé került. Eszméletlen. Remélem díjat fog kapni ezért a szerepéért, mert nagyon, de nagyon megérdemli (mi pedig odaadunk neki 55 képzeletbeli Oscart és kész plusz még 55 golden globe díjat is, vagy többet).
Yoon Jin Seo - Yeom Mi Gyeong: Kezdetben azt hiszed, hogy egy rideg és durva nő, de aztán szép lassan bebizonyosodik, hogy ő a legjobb munkatárs, aki a szívén viseli mindenkinek a sorsát. Kezdetben nem nagyon kedveltem őt, túl minden lében kanálnak és túl beképzeltnek tűnt, egyszerűen nem bírtam. No meg azt hittem, hogy szerelmes lesz Moo Gak-ba, és ez feszültséget kelt majd, no de ki gondolta volna, hogy Cho Rim-mel lesz majd ilyen jóba. Tényleg nagyon megkedveltem őt, nagyon aranyos és önfeláldozó volt. És ott a legvégén a sorozatnak, amikor elsírta magát... hát az tök aranyos volt. Rájöttem, hogy idő kellett neki, míg feloldódik a többiek között. A színésznővel először találkoztam, de utánanézve rájöttem, hogy a The Return of Iljimae-ban ő a főszereplő, szóval fogok még vele találkozni, amit nagyon várok.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 8/10

10 megjegyzés:

 1. Szia!
  Köszi, jó kis összefoglalót írtál. És igen, minden szavaddal egyetértek. Nálam -hála a pünkösdi rossz időnek-egy húzásra megvolt a sorozat.Úgy volt, hogy kicsit belenézek és beleragadtam.
  Az idei év másik legjobbja a Kill me, heal mevel karöltve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is azt hittem, hogy majd elnézegetem egy darabig, aztán nagyon gyorsan végeztem vele :D

   Törlés
 2. Köszönöm,hogy az összes véleményemet leírtad helyettem.Nagyszerű összefoglalást alkottál.Üdv.Magdimama

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm! :D
   Jó soriról jó vélemény :D

   Törlés
 3. Szia! Nem láttam a sorozatot, csak az első két-három részt. Park Yoochuntól bármit megnézhetsz. Nem tudom miért hagytad félbe az eddigi sorozatait, pedig mindegyikben zseniálisat alakított. Az I miss you volt eddig az egyetlen olyan sorozat, amit az elejétől a végéig szó szerint végig bőgtem. És Chuni annyira de annyira jól alakít mindegyik sorozatában, hogy az csúcs. A véleményed után valószínűleg tovább nézem, de én most is azért hagytam abba, mert attól féltem, hogy olyan hatással lesz rám, mint az I miss you, és attól nagyon nagyon félek. Annak a sorozatnak hetekig a hatása alatt voltam. A női főszereplőt (Yoon Eun Hye) nagyon nem szeretem, ebben valahogy elfogadtam. Szóval nézd csak meg nyugodtan őket, de azért óvatosan, sok zsepit bekészítve :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon meg szeretném már nézni, az I Miss You-t főleg, mert olyan sok jót hallottam róla! :D

   Törlés
 4. Szia! Fú nagyon nagyon tetszett ez a sorozat. Abszolút egyetértek minden szavaddal, ajánlottam a húgaimnak is, alig várom, hogy megnézzék és jól kidumáljam velük. :) Nam Goong Min-t, hogy utáltam a Can you hear my heart-ban, itt meg úgy megszerettem, pedig hát itt csöppet gonoszabb volt. :) Majd meg akarom tőle nézni a Beautiful Gong Shim-et, ami most megy, kíváncsi vagyok pozitív szerepben milyen.
  Igazából minden karaktert imádtam a sorozatban, de jól meg lett ez csinálva. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úúú, utáltad Nam Goong Min karakterét a Can You Hear My Heart-baan? Miééért? Ott pedig annyira sajnálnivaló szegény :(
   Igen, itt is tarol, nagyon szeretem!
   A Beautiful Gong Shim nagyon ari, én most tartok a 12.résznél, eddig nagyon jó, ajánlom! :)

   Törlés
 5. Ja és még egy dolgot felejtettem el, esetleg tudtok hasonló stílusút, hangulatút ajánlani? Előre is köszönöm. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm... hasonlót? Igazából nem nagyon, elég egyedi sorozat, ritka mikor a thriller és a romantika ilyen jól legyen kidolgozva egymás mellett! :(

   Törlés