My Beautiful Bride

My Beautiful Bride

Műfaj: thriller, melodráma, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: OCN

Ismertető: Olyan világban élünk, ahol a mindennapi megélhetésünkhöz és boldogságunkhoz elengedhetetlen a pénz. Az uzsorások kihasználják, hogy ki vagyunk szolgáltatva a pénznek. Persze akad olyan is, hogy nem tudjuk visszafizetni a kölcsönt. Ilyenkor lépnek életbe az árnyékok. Van, aki prostituáltként végzi, van aki megcsonkítva, koldusként, olyan is akad, aki a drogfeldolgozók rövid életét éli, s akad olyan is, aki boncasztalra kerül. Történetünk főhőse egy bankár, Kim Do Hyeong és jegyese, Yoon Joo Young. Furcsa és merev kapcsolatuk van, de nagyon szeretik egymást. Egyik nap hirtelen eltűnik a lány, a bankár pedig őrült hajszába kezd, hogy megkeresse kedvesét. Feltűnik a képen egy nyomozónő, Cha Yoon Mi is, aki már régóta ismeri Joo Young-ot, és aki gyanítja, hogy a sok mindent elhallgató és egyre furcsábban viselkedő bankárnak köze van a lány eltűnéséhez. 

Vélemény: Mindig előszeretettel fogadom az OCN drámáit, mert a thriller műfajban nagyon otthon vannak, így természetesen ez a sorozat sem maradhatott ki. Bár ami legelőször megfogott az a borítókép volt, szerintem eszméletlenül felcsigázza a 'leendő' nézőt. Nos először is. Könyörgöm valaki vágjon már hozzá ehhez a palihoz minimum 5 vagy még több oscar díjat neki azonnal.
Szavakkal kifejezni nem is tudom mennyire, de mennyire jól játszotta ezt a hihetetlen furcsa, de ugyanakkor hihetetlen szerelmes férfit. Tökéletes választás volt a színész, nem is tudom elhinni, hogy csak egy színjáték volt ez a szerep. Tényleg csak ennyit tudok mondani. Na de lássuk csak a sorozatot. Az első 7 részt egyszerre néztem végig annyira hihetetlenül jó és egyedi volt. Tényleg csak ültem és bámultam felvont szemöldökkel.
Nagyon tetszett, hogy picit összezavartak minket dolgokban, hogy folyamatosan más embert gyanúsítgatunk, hogy ennyire tényleg thriller volt az egész. Nagyon de nagyon tetszett a beépített múlt is, ami adott egy meghittséget ennek a kemény és ütős sorozatnak. Szóval igen, az első 7 rész a legjobb sorozatok között táncikált, azonban a 7.résztől ellaposodik.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy unalmas lett, hanem ez is azt mutatja, hogy a kezdet mennyire hurrikánként hatott a néző számára. Én nagyon élveztem mind a 16 részt, bár picikét érdekesebb és csavartabb végre számítottam. Nekem túl hirtelen zárták le a sorozatot, még most is nehéz picit beletörődnöm, hogy ilyen lett a vége. Picit több izgalomra számítottam.
Egyetlen egy hatalmas kivetnivalót találtam (sajnos) a sorozatban, ami bizony egy teljes ponttal lehúzza, még pedig a színésznő. Annyira nem tudok szegény színészkedni, annyira erőlteti magát, hogy nevetségessé teszi a sorozatot. Nagyon sajnáltam, annyira nagyon nem találta helyét a sorozatban, ami sajnos kicsit nevetségessé tette szeretett bankárunk őrült hajszáját.
Mást nem is igazán szeretnék róla mondani, én egyértelmű igent mondok a sorozatra, mindenkinek ajánlom aki egy kicsit komolyabb sztorikra vágyik, hisz a My Beautiful Bride elkalauzol minket a világunk picit sötétebb oldalára, tökéletesen bemutatja, hogy mindenben a pénz játszik szerepet, és végignézhetjük, ahogyan egy szerelmes férfi mindent megtesz első és egyetlen szerelméért, hogy jobb egy picivel világot biztosítson számára.

Zene: Ezercsillagos pontos! Eszméletlen jó volt. A soundtrackek eszméletlenek voltak, a zenékről meg ne is beszéljünk... még mindig azokat hallgatom, annyira szépen és annyira illenek a sorozathoz. Itt van a 'Days and Moons' és az 'Eclipse' című szám amik hihetetlenül passzoltak a romantikus jelenetekhez. Valamint a 'Stay' című számot is kiemelném, amit mindig a sorozat végén hallhattunk.

Szereplők: És akkor lássuk csak 3 főhősünket sorjában.
Kim Moo Yul - Kim Do Hyeong: Picit furcsa pasas, aki eszméletlenül, minden porcikájával szereti kedvesét, és érte abszolút bármire képes. Azta. Ennyit tudok mondani. Hihetetlen volt a karakter, konkrétan ő cipelte a hátán ezt a nehéz sorozatot. Hihetetlen, de tényleg. Abszolút megnyerte nálam a legjobb férfi főhős, legszerelmesebb férfi főhős és a legkeményebb férfi főhős díjat is idén. Tényleg... én nagyon le vagyok nyűgözve. Annyira egyéni volt ez a karakter, végre nem a tipikus pasik, akik természetesen beképzeltek de a végére tündérré változnak. Végre valami új, valami nagyon egyedi. A színész előtt emelem kalapom, sajnos láttam, hogy nem sok sorozatban szerepel és sehol sem főhős, de ezek után nagyon fogok hisztizni ha 1 éven belül nem lesz új szerepe, mert a legjobb színészek között van.
Lee Si Young - Cha Yoon Mi: Egy kemény de ugyanakkor rendes nyomozónő, aki a szívén viseli a lány eltűnését és aki mindenben segít a bankárnak megtalálni kedvesét. Hogy őszinte legyek én nagyon reméltem, hogy szerelem szövődik közte és a bankár között, de a sorozat felénél rájöttem, hogy ez lehetetlen, hiszen a bankárunk akár meghalni is képes kedveséért. Yoon Mi karaktere nem igazán volt főszereplő, inkább csak egy kis segítség volt, aki mindig megjelenik amikor a bankárnak szüksége van egy kis erősítésre. Bár őszintén elmondhatjuk, hogy csak Kim De Hyeong volt a főszereplő, a többiek csak befolyásolták az életét. A színésznővel már találkoztam kisebb szerepekben, de szerintem eddig ez volt a legjobb karaktere, nagyon illik hozzá ez a nyomozós stílus. Remélem még sok sorozatban fogok vele találkozni.
Ko Sung Hee - Yoon Joo Young: Abszolút semmire sem képes nő, aki csak áll meg elraboltatja magát, majd várja, hogy a sült galamb a szájába pottyanjon. Őszintén én a fenti borítóképen nem ismertem fel a színésznőt és nem is néztem meg neten, hogy kik szerepelnek benne. Mondanom sem kell azt hittem lefordulok a székemről amikor megláttam ezt a színésznőt. Ez volt a 3. sorozat, amiben jelenlétével erősen rombolta a történet színvonalát. Elhiszem én, hogy szépnek tartják őt, de könyörgöm színészi képessége abszolút nulla, egyszerre beszélni és járni sem tud rendesen úgy, hogy ne üvöltsön az egészről, hogy csak színészkedik. Szóval igen, én eszméletlenül sajnálom, hogy Sung Hee kapta ezt a szerepet, és nagyon remélem, hogy többet nem fog szerepet vállalni vagy kapni ilyen sorozatban.

Történet: 8/10
Zene: 10/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése