Nightmare Teacher

Nightmare Teacher ~ Nightmare High

Műfaj: misztikus, iskolai
Részek száma: 12 (ezek 10 percesek)
Dátum: 2016
Csatorna: Naver TV Cast

Ismertető: Történetünk központjában egy Yosan középiskolában található osztály áll, akiknek tanulói mind a saját kis problémájukkal küzdenek napról napra. Az osztály egy új osztályfőnököt kap hirtelen, aki rendkívül ijesztő és titokzatos. Külön terápiás kezelést ajánl minden diákjának, felhívja a figyelmüket, hogy látogassák meg őt egy beszélgetésre. A diákok közül páran el is mennek hozzá. Ő felkelti a vágyaikat, eléri, hogy megkössék a szerződést, így a diákok egy illúzióval teli világba kerülnek a saját iskolájukban, ahol minden úgy történik, ahogy ők szeretnék, de mindennek természetesen meg van a maga ára. Két diáknak, Bong Goo-nak és Ye Rim-nek feltűnik, hogy valami nem stimmel a tanárral, sem azzal, hogy megüresednek a helyek az osztályukban, ők pedig nem emlékeznek arra, hogy valaha ült-e ott valaki.

Vélemény: Nem tudom mire számítottam, mikor elkezdtem a sorozatot. Őszintén egy nagyon komoly tartalommal és jelentéssel bíró történetre sikeredett ez, ami roppant érdekes módon próbálja meg bemutatni a középiskolában lévő diákok problémáit. Nagyon tetszett ez a megoldás, ahogy bekerülnek egy olyan világba, ahol úgy történnek a dolgok, ahogy ők azt eltervezik, majd rájönnek, hogy emiatt keserves árat kell fizetniük.
Feljött az iskolán belüli kiközösítés, baráti kapcsolatok, bandázás, verekedés, menőség, szépség, kapcsolatok, tanulás és legfőképp a döntésképtelenség, hogy mit kezdjünk az életünkkel, mi lesz velünk a középiskola és az érettségi után. Szerintem roppant érdekes és meggyőző módon sikerült ezeket a lappangó és robbanni készülő dolgokat a felszínre hozni és bemutatni, hogy próbáljuk meg elfogadni, hogy nem vagyunk tökéletesek.
Én, aki nemrég érettségizett, teljesen átéreztem a sorozatot és az abban történeteket, legfőképp a döntésképtelenség volt az, ami a legmélyebben megérintett. Kicsit úgy ráébreszti az embert, hogy hát hűha, nem csak én nem tudom mit akarok kezdeni az életemmel. Szerintem remek volt. Ezek mellett pedig kaptunk egy kis misztikumot és akciót is bele, ami még érdekesebbé tette a sorozatot. Szerintem mindenkinek megéri belepislantani.

Történet: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése