All In

All In

Műfaj: dráma, romantikus, krimi
Részek száma: 24
Dátum: 2003
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk főhőse, In Ha, gyerekkorától kezdve kártyacsalóként dolgozik nagybátyjával. Bár ijesztő fiú, nagyon sok barátja van és szeretik őt. Egyszer találkozik a környéken élő lánnyal, Soo Yeon-nal, akinek szépsége és kedvessége azonnal megfogja a fiút. Minden szépen is alakul, azonban a lány apja adósságba keveredik, s In Ha próbál a lány segítségére sietni de hiába. Soo Yeon apja meghal, In Ha-t pedig 7 évre börtönbe csukják. Amikor kiszabadul kaszinóban fog dolgozni, ahol sorsszerűen ismét találkozik a templomot otthagyó és kártyaosztó munkáját nem rég kezdő Soo Yeon-nal, s a köztük lévő szerelem újra lángra kap.

Vélemény: A múltkori pozitív csalódástól fellelkesülve ismét egy régebbi sorozatot választottam megnézésre, ami ezúttal az All In lett. Sajnos gifeket nem taltam a sorozathoz, így most csak képeket tudok berakni a bejegyzéshez. Na de lássuk is akkor a sztorit. Alapvetően a romantika van a középpontban, valamint az, hogy főhősünk egy nagyon rendes és kedves férfi, aki sehogy sem tud szabadulni az őt körülvevő sötét és baljós környezettől, akármilyen nagyon is próbálkozik.
Mivel szeretem az ilyen sötétebb romantikus sorikat ezért izgatottan vártam, hogy milyen szépen fogják nekünk levezetni a történetet. De sajnos ez nem sikerült pont úgy, ahogy azt elképzeltem. A múltkori sori által megtanultam, hogy akármennyire is régi egy sorozat, lehet bitang jó és megható története, még ha az tipikus is. Ez annyira nem tetszett. A főhősnő karaktere is olyan semmilyen volt, a romantika túl gyorsan alakult ki közöttük utána meg folyton sírtak egymás után.
Egyszerűen egyáltalán nem hatott meg, nem is érdekelt már a végére, csak azért néztem meg, mert megfogadtam, hogy egy sorozatot sem fogok abbahagyni. Szóval igen, ezúttal ez csalódás volt számomra, hamarosan ismét tervezek egy régi sorozatot megnézni, remélem az jobban össze fog jönni. Ajánlani sem igazán tudom ajánlani senkinek, ha régi jó sorozatot szeretnétek látni, akkor is van olyan ami jobb ennél. Persze ha már kinéztétek akkor kezdjetek bele, hátha nektek tetszik.

Zene: Volt egy soundtrack, amit folyton bejátszottak alá, és ami nyerő volt, ha meghallom most is azt akkor egyből eszembe jut a sorozat. A zenék közül viszont csak Park Yong Ha 'Like The First Day' című száma nyerte el a tetszésemet.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk két főhősét külön-külön.
Lee Byung Hun - Kim In Ha: Ijesztőnek és ridegnek kinéző férfi, de valójában nagyon rendes és kedves, rengeteg ember imádja őt. In Ha karaktere olyan so-so volt. Kicsit tetszett is, hogy nem volt sem beképzelt, sem gonosz, és a környezete és helyzete ellenére próbált rendes maradni, körömmel kapaszkodott, hogy szabaduljon. Ami viszont annyira nem tetszett az az volt, hogy néha kicsit olyan mimikaszegénynek éreztem a színészt. Persze kicsit rideg volt a karakter, de amikor épp mosolygott vagy boldog volt azt is erőltetettnek éreztem kicsit, ami azért rontott a karakter összképén szerintem. Ettől függetlenül mindenképp egy kedvelhető személy volt, sokkal jobb volt mint jópár eddig megismert karakter. A színésszel hihetetlen, de még egyszer sem találkoztam egy sorozatban sem, de láttam, hogy több sorozata is listán van.
Song Hye Kyo - Min Soo Yeon: Kedves és aranyos lány, aki nagyon hűséges típus. Soo Yeon alapjáraton egy jó karakter lehetett volna, de sajnos sikerült őt is elrontani a folytonos hisztijeivel. Nem értem miért van az, hogy a koreai sorozatok több mint felében a főhősnő rontja el mindig a sztorit. Persze ez ezúttal nem így volt, mert annyira kiakasztó nem volt, de azért kicsit idegesített. Meg a végén... hát én elhiszem, hogy elhatározta, hogy örökké szeretni fogja a férfit, de az, hogy akárhányszor képernyőre került csak azt tudta elmondani, hogy ő milyen hűséges mert ő nem fog máshoz hozzámenni, na az kicsit idegesítő volt. Már jobban érdekelt ha egy teljesen jelentéktelen szereplő kerül a képernyőre, mert tudtam ha őt látjuk megint akkor csak ismétli önmagát újra meg újra. Hye Kyo-t nem szeretem, mint színésznő, mert eddig csak hisztis karaktereket láttam tőle, reméljük a jövőben változtat majd egy kicsikét.

Történet: 5/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése