Rebel: Thief Who Stole The People

Rebel: Thief Who Stole The People

Műfaj: történelmi, melodráma
Részek száma: 30
Dátum: 2017
Csatorna: MBC

Ismertető: Gil Dong óriásfiúként született, azaz hatalmas erővel bír. Rabszolgaként él anyjával, apjával, és két testvérével egy nemes családnál. Helyzetük ellenére egész békésen élnek egészen addig, míg anyjuk egy nemesnek hála meghal. Apja ezután megöli saját gazdáját, megszöknek, és egy rablóbandát alakítanak, saját faluval és hasonló szegény sorssal megáldott emberekkel. Rabló mivoltuk ellenére vigyáznak egymásra, igazi közösséggé érnek. Egészen addig, míg apját le nem tartóztatják, míg bátyja és húga el nem tűnik, ő pedig emlékeit elvesztve ébred fel. Elhatározza, hogy segít a szegényeknek, és a csak saját érdekeit néző király hatalmát pedig megdönti.

Vélemény: Nagyon sokat hallottam már Gil Dong történetéről, több utalás is van benne, sorozatokban is, de eddig sosem láttam még egy sorozatot sem, ami az ő történetét dolgozta volna fel, plusz nem is tudtam igazából, hogy ki is volt ő. Így igazi meghökkenés volt számomra, mikor az első pár részben kiderült, hogy ez biza Hong Gil Dong történetének egy feldolgozása, hisz nem emiatt kezdtem el a sorozatot, hanem természetesen Gyun Sang miatt.
Először soknak találtam a 30 részt, nem is igazán tudtam, hogy hogyan fogom ezt megnézni, hisz a vizsgaidőszak miatt és az utána következő 'agyhalál' miatt nem igazán volt se időm se kedvem sorozatokhoz. Aztán valahogy mégis a végére értem. Annak ellenére, hogy ez egy 30 részes sorozat, nem igazán fogok nektek sokat beszélni róla. Az oka pedig az, hogy nem igazán lehet mit mondani róla úgy összességében. Persze nem amiatt, mert hogy unalmas lenne.
Amúgy észrevettem, minél hosszabb egy sorozat, annál kevesebbet tudok róla beszélni, pedig úgy kilogikázva ennek nem ilyen fordított arányosnak kellene lennie. Na de szó mi szó, lássuk csak a sztorit. Az elején a gyerekszínészek indítanak, nagyon ügyesen. Kapunk egy rabszolga családot, akik a maguk módján meglehetősen boldogak, majd miután megtörténik a baj, elmenekülnek, és saját 'bandát' alakítanak természetesen sok más hasonló sorsra jutott társukkal együtt.
Igazából a történet lefolyása, az események, és úgy minden más, sokkal inkább volt nekem egy elmesélt mese, mintsem egy sorozat. Úgy is éreztem magam a nézése közben, mintha valaki egy mesét olvasna nekem. Ez mindenképp új volt nekem, hogy így hatott rám az egész. És ez a hatás kimondottan tetszett. Ami kicsit hátráltatott végül, az mégiscsak a hossza lett. Szerintem nagyon sok lett ez a 30 rész ennek a kis történetnek. Igen, nagyon nagyon sok lett.
Talán 20, de akár 16 rész is elég lett volna, hogy szépen megkapjuk a dolgokat, felesleges jelenetek nélkül. Ami viszont szerencsésnek mondható ebben a helyzetben, az az, hogy ez a sok fölös rész el lett oszlatva. Nem az volt, hogy 20 részig izgis volt, utána meg 10 részen keresztül untattak minket. Megvolt a kellő kurázsi a sorozatban, hogy fent tartsa a néző figyelmét a sok unalmas perc ellenére is. Valahogy olyan kellemesen végignéztem a 30 részt. Igen, kellemesen. Ez a jó szó.
A romantika is kifejezetten cuki volt, főhősnőnk az elején annyira nem volt szimpi, de a végére kifejezetten azzá vált. Aranyosak voltak együtt. Viszont szeretnék egy karaktert megemlíteni, akit nagyon megkedveltem. Ő lenne Mori, akit szerintem sokan, hozzám hasonlóan, nagyon megszerettetek a sorozat végére. Olyan jó kis mellék mellék mellék szereplő volt, hogy alig vártam, hogy ő szerepeljen. Nagyon cukker volt a srác, de tényleg. No és akkor erről is ennyit.
Összességében tehát kedvenc sorozatom semmiképp sem lett, de egyszer megnézni mindenképp kikapcsoló, aranyos, mesés sztori, ami bár néha uncsi, azért kellőképp meg van az izgalom is. Semmiképp nem bántam meg, hogy megnéztem és ajánlani is bátran ajánlom annak, akit érdekel a sztori. És itt be is fejezném ezt a részt, s nézzétek, mégiscsak összehoztam egy viszonylag hosszú bejegyzést annak ellenére, hogy azt hittem, nem nagyon lesz mit mondanom a sorozat kapcsán.

Zene: Nagyon mesés és igazi olyan történelmi zenék születtek a sorozathoz, amik nekem nagyon nagyon nagyooon bejönnek. Végül ez az 5 szám marad gépen: Jambinai & Park Min Hee 'Drench', Ahn Ye Eun 'Magic Lily', Kim Sang Joon 'Spring of Ilkhwari', Lee Ha Nui 'Which Way', Sung Eun Yoo 'Your Flower'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit a szokásos módon.
Yoon Gyun Sang - Hong Gil Dong: Megtört fiú, aki próbál hinni a világban, de mikor egész családját elveszíti, elhatározza, hogy megdönti az önkényes király hatalmás. A 30 részen keresztül sokat fejlődött a karakter, de annyira valahogy mégsem. Nem igazán tudom elmondani nektek, hogy ez a karakterfejlődés hogy is ment végbe pontosan. Voltak oldalai, amik megerősödtek, más dolgok pedig megmaradtak a szokásosnak. Ez szerintem elég menő volt, és illett a sorozat kellemes lefolyásához. Kellett egy kis humor és jókedv a főhősbe ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődésünket. Így összességében szerintem egy jópofa kis karakter volt, kedvencem semmiképp sem lesz, de nem tudnék semmi rosszat sem mondani igazából. Gyun Sang jó kis színész, remélem a jövőben azért ennél nagyon dobásai is lesznek, természetesen főszerepben.
Chae Soo Bin - Song Ga Ryung: Egy kedves, élettel teli... akarom mondani nagyon élettel teli lány, aki az elején folyton piszkálódik, de később nagyon beleszeret főhősünkbe. Én nagyon nem bírom a tapadós főhősnőket, valahogy úgy a cseppnyi nőiesség is eltűnik belőlük, ezért nem is volt annyira szimpatikus Ga Ryung karaktere. Aztán valahogy mégiscsak megszerettem. Nem igazán tudom, hogyan. Valahogy aranyosan tapadt, sokat segített főhősünknek, akár csak az apróságokkal is. Tetszett, hogy bár tapadt, nem erőltette rá magát a pasira, valahogy úgy megvolt a maga kis világában. A végére kifejezetten szerettem őt, nagyon aranyos volt a főhőssel együtt, szorítottam nekik, hogy végül happy endjük legyen. Soo Bin nagyon aranyos színésznő, ez a szerep nagyon illett hozzá, a hamarosan induló sorozatát is nézni fogom.
Kim Sang Joong - Hong Amogae: Rabszolgaként dolgozik, de nagyon ügyes, így kihasznál egy lehetőséget ahhoz, hogy elmehessen. De a gazdája természetesen megszegi az ígéretét. Amogae karaktere olyan szempontból volt lenyűgöző, hogy a semmiből csinált valami nagyon, bár illegálisan csinálták dolgaikat, mégis olyan embereken segítettek, akik megérdemelték a segítő kezet. Remek volt, ahogy a végére a karakter 'elfáradt'. Látszódott rajta, hogy nehéz élete volt. Kellett egy ilyen erős karakter a sorozatba mindenképpen, mármint aki szellemileg erős. Én igazából teljesen egyet értettem vele mindenben amit csinált, tényleg jogos volt az összes cselekedete. Sang Joong nekem az egyik kedvenc idősebb színészem, nagyon szeretem őt, és csak remélni tudom, hogy a jövőben még sok szerepe lesz. Dicsérni már nem tudom hová, nem kell ecsetelnem, hisz mint tudjátok milyen jó színész ő.
Kim Ji Suk - Lee Yoong: Kissé paranoiás király, aki egyre inkább kezdi elveszteni az eszét, nem érdekli senki, csak saját maga. Mivel főhősünk egy hős volt, a nép hőse, ezért természetesen a királynak egy negatív személynek kellett lennie. Az ő karakterváltozását is érdekes volt végigkísérni, ahogyan még egy viszonylag normális férfinak kezd egyre inkább elmenni az esze a hatalomtól és természetesen az ahhoz tartozó paranoiától. Kissé sajnáltam őt, mert koreaiak szokásukhoz adtak okokat, amiért valamelyest megértettük őt, de még így is egy negatív karakter maradt a szememben, aki nem érdemli meg azt, hogy a népért feleljen. Kellett ez a karakter is természetesen a mi kis mesénkbe. Ji Suk-ot szeretem, jó volt ezúttal egy gonoszabb karakterben látni őt, remélem egyszer egy főszerepe is a kezeim közé kerül.
Lee Honey - Jang Nok Soo: Giszengként éli életét, de nincs megelégedve életével, hisz egyszer elbántak vele, így elhatározza, hogy a király asszonya lesz, ahol senki sem bánthatja őt. Abszolút egy negatív karakter volt ő is, de semmiképp sem annyira, mint a király. Igazából ha az ember belegondol a helyzetébe, meg lehetett őt érteni. A hatalmat, a biztonságot választotta a szerelem helyett. Nyilván szúrja kicsit a szemünket, de abszolút egy olyan szereplő volt, akinek megértettem az indítékait, noha sokszor nem értettem egyet vele, főleg a legvégén a sorozatnak, ahol elárulja tudjuk kit. Nem tudom, az kicsit sok volt már nekem részéről. A színésznővel olyan nagyon sokszor még nem találkoztam, talán egyszer főszerepben, utána csak ilyen mellékszerepekben. Remélem majd jut főszerepe a kezem alá a jövőben. Akár régebbi szerepei.

'Őfelsége nem tudja hogyan kell szeretni.'
Nok Soo

'A király és az alattvalói,
a gazda és a szolgái, 
a férfiak és a nők,
az örökösök és a törvénytelen gyermekek.
Mégis miben lennének ők mások?

Hiszen nem mind emberi lények vagyunk?'
Hong Gil Dong

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése