Circle: Two Worlds Connected

Circle: Two Worlds Connected

Műfaj: fantasztikus, misztikus
Részek száma: 12
Dátum: 2017
Csatorna: tvN

Ismertető: Adott két fiú, akik ikertestvérek. A sztori úgy indít, hogy az erdőben vannak, amikor egy fényes gömb jelenik meg ott, és kisétál belőle egy földönkívüli lány. Sok év múlva, 2017-ben az egyik fiú, Woo Jin egyetemre jár, és várja haza testvérét, Beom Gyoon-t aki hamarosan szabadul a börtönből, és aki folyton arról beszél, hogy az egyetemen történt felettébb ijesztő öngyilkosságok hátterében az a földönkívüli lány áll, aki régen elvitte apjukat. A fiú nem hisz bátyjának, azonban ahogy egyre inkább beleássa magát, olyan dolgokra bukkan, amikre sosem számított volna. A történet másik fele 2037-ben játszódik. A levegő szörnyen szennyezett, az emberek szenvednek. Azonban van egy cég, a Human B a városával, ahol már több ezer nap telt el bűnözésmentesen. Bárki aki belép, az boldog lesz, feltéve, hogy egy chip kerül a testébe. Nyomozónk, Joon Hyuk mindenáron be akar jutni ebbe az Okos városba, de nem akar chipet magába. Amikor azonban a bűnözésmentes városban egy gyilkosság történik, Joon Hyuk bejutást nyer a felderítés végett, de hátsó szándékai vannak: rá akar jönni, hogy milyen titkot rejteget a város, mi ez a chip, plusz arra is, hogy 20 évvel ezelőtt mi lett a két iker fiúval, akik rejtélyes módon eltűntek.

Vélemény: Huha, hát elég össze vissza lett ez az ismertető, de próbáltam érdekesen megfogalmazni, hogy sokak érdeklődését felkeltsem, mert egy baromi izgis sorozatról van szó. No de lássuk csak az elejétől. Nagyon kíváncsi voltam, hogy miről fog szólni, ugyanis nagyon ritkán olvasok ismertetőt a sorozatok megkezdése előtt, ezúttal sem olvastam, így teljesen meglepetésként ért a sztori. Bevallom, az első rész annyira nem fogott meg.
Bár bírom az űrlényes sztorikat, mindig kell egy kis idő, míg megemésztem. Kicsit fura volt az első rész, katyvasznak tűnt, főleg amikor a rész felénél ugrik 20 évet, és egy látszólag teljesen más sztorit kapunk, aminek szinte semmi köze sincs az első történethez. Gondolkodtam rajta, hogy nem nézem tovább, de az a légkör, az a hangulat amit az első részben megteremtettek, na az nagyon megfogott. Nagyon bírom az ilyen stílusú sorikat, szóval kicsikét félve és kételkedve, de bekapcsoltam a második részt.
Akkor sem érettem igazából, de azt vettem észre, hogy mind a két sztori nagyon érdekel, baromi érdekesnek találtam, plusz részről részre kapcsolódik össze a két történet nagyon izgis dolgokkal kecsegtetve minket. Bitang jó volt emberek, komolyan mondom. A sztori, a kivitelezés, ez a feles megoldás, egyszerűen minden. Nem is tudok semmit sem mondani, ami nem tetszett ebben a sorozatban, annyira nagyon megfogott engem ez az egész.
Nagyon szeretem az ilyen kísérletes dolgokat, így amikor láttam, hogy ebbe az irányba fordul a történet, még inkább felvillanyozódtam. Bár az elején kicsit furcsának tartottam, de aztán rájöttem, hogy milyen okos megoldás volt az, hogy az egészet egy űrlénnyel magyarázzák. Hisz olyan dolog jött létre a sorozatban, amit emberi ésszel még nem igazán lehet felfogni. De mivel ez volt maga a sztori, ezt nyilván meg kellett magyarázni a nézőknek.
De természetesen ezt még nem tudjuk megmagyarázni, így az egészet azzal 'fedték el', hogy egy űrlény volt az, aki ezt lehetővé tette, és ők sem értik, hogy hogyan, egyszerűen megtörtént. Nagyon okos megoldásnak tartottam ezt, mert így nem kellett hülye elméleteket gyártaniuk, amik nem is igazak, ezáltal nevetségessé téve magukat is meg az orvostudományt is. Ezzel szemben az olyan dolgokat, amik már most is kísérletezés alatt állnak (klónozás) azt nagyon nagyon szépen felhozták.
A két történet ahogyan halad előre egyre izgalmasabb lesz, sok olyan fordulat volt benne, amire én egyáltalán nem számítottam. Hát a 11. részben majd leesett az állam, nem sejtettem, hogy engem ennyire meg lehet még lepni. Hát meglehet. Egyáltalán nem azok a dolgok történnek, amikre számít a néző, így nagyon érdekessé és izgalmassá válik a történet és a néző csak tágra nyílt szemekkel várja, hogy na most mi fog történni.
A sztori tehát bitang érdekes, nem tudok rá mit mondani, engem lenyűgözött. A modern kor ábrázolása is nagyon menő volt, tetszettek a telefonok, a számítógépek és minden egyéb technikai kütyü, amit használtak. Nagyon állati volt, tényleg úgy éreztem magam, mint aki ugrott 20 évet az időben. És ahogyan mondtam, ez a feles kivitelezés bár elsőre furcsa és érthetetlen volt, később ez egyre inkább vált érdekessé és baromi menővé.
Összességében nem tudok mást mit mondani nektek, egy baromi izgis, fordulatokkal teli, bitang jó és állati menő sorozat, ami eszméletlen érdekes, és ami nagyon nézeti magát. Én teljesen le vagyok nyűgözve, biztos vagyok abban, hogy idei kedvencek között benne lesz, és abban is tutira, hogy még egyszer meg fogom ezt nézni. Ezt eddig is nagyon jól tudtam, de most ez a sorozat még inkább nyomatékosította bennem: nem kellenek csili-vili sztárok ahhoz, hogy egy nagyon jó sorozatot láthassunk.

Zene: Két ost született a sorozathoz, ami őszintén engem annyira nagyon nem nyert meg. Kicsit hiányoltam, de enélkül is nagyon tetszett a sztori.

Szereplők: Akkor lássuk csak történetünk főhőseit.
Yeo Jin Goo - Kim Woo Jin: Kicsit érzéketlennek tűnik elsőre, de valójában nagyon nehéz neki minden. Bátyja börtönben van, ő gondoskodik beteg nagymamájukról, plusz még egyetemre is jár. Woo Jin karaktere elég összetett volt. Volt pár húzása ami bár nem volt túl szép, mégis teljesen egyetértettem vele, nagyon emberivé tette a karaktert. Szerintem tökéletes főhős volt ebbe a sorozatba, más karaktert el sem tudtam volna képzelni. Nagyon szimpatizáltam vele, és reméltem, hogy minden rendben lesz a végére, mert olyan srác volt, aki megérdemelte a happy endet. Nem akarok mást mondani, hogy ne nagyon mondjak olyat, ami esetleg elrontaná a sorozatot azon nézők számára, akik még (de tényleg még) nem látták. Összességében nagyon bírtam őt, Jin Goo pedig most sokat nőtt a szememben.
Kong Seung Yeon - Han Jung Yeon: Nagyon hasonlít arra az űrlényre, akivel az ikrek kiskorukban találkoztak, így természetesen gyanakodva fogadják őt mindketten. Nem akarok lelőni semmilyen poént sem, ezért sok mindent erről a karakterről nem tudok mondani nektek, hisz nagyon sok megmagyarázatlan kérdés kötődik hozzá a jelenben és a jövőben is. Elég legyen róla annyi, hogy egy nagyon ari csaj volt, aki tudja, hogy mi az a hűség és a szeretet. Kedveltem őt, tényleg, abszolút egy olyan főhősnő volt, akit egy romantikus sorozatban is nagyon tudnék kedvelni, mert nem hisztizett, hanem a talpára állt és tette a dolgát, de megvolt a kedves és törékeny oldala is. A színésznőt mostanában egyre jobban kedvelem, ezért is vállaltam be a következő sorozatát, ahol végre főszereplő lesz Seo Kang Joon-nal.
Kim Kang Woo - Kim Joon Hyuk: Nyomozóként dolgozik, és nagyon szeretne bejutni az okos városba chip nélkül természetesen. Joon Hyuk eszméletlen megnyerő karakter volt. Egyrészt ott volt benne a kemény eltökéltség, hogy ő bizony bejut, és kiderít mindent, másrészt ott volt a fájdalmas múltja is, ami miatt elég sokat szenved, de ennek ellenére tud poénkodni, komoly helyzetben is el tud sütni pár tényleg jó viccet, amivel engem nagyon meg tudott mosolyogtatni. Joon Hyuk karaktere szerintem egy romantikus sorozatban is megállná így a helyét, eszméletlenül tetszett nekem, nagyon remélem, hogy a jövőben a színész tényleg kap főszerepeket, mert nem túl sok van neki, és azok sem túl híres sorozatok. Ez a karakter is nagyon megnyert engem, ahogy az összes többi, plusz a színész rátett még egy lapáttal, nagyon megkedveltem őt itt, sok-sok főszerepet a jövőben!

"Semmi sem ijesztőbb egy félelmetes emléknél."

Történet: 9/10
Zene: 6/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése