The K2

The K2

Műfaj: melodráma, politika, akció, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: tvN

Ismertető: Kim Je Ha egy remek testőr, beceneve K2. Fájdalmas múltja miatt csendben meghúzza magát egészen addig, míg bele nem keveredik az egyik elnökjelölt családjába. Choi Yoo Jin (az elnökjelölt felesége) fogja felbérelni őt testőrként, a férfi pedig kénytelen belemenni. Azonban egyre több titkot vél felfedezni a családban: Ko An Na az elnök eltitkolt gyermeke akit bezárva tartanak, s aki szentül hiszi, hogy édesanyját kiskorában meggyilkolták, nem pedig öngyilkos lett. A lappangó titkok felderítése mellett a történetben szerepet kap a férfi bosszúja is, valamint a dolgok rendje és módja szerint két főhősünk egymásba szeret.

Vélemény: Én nagyon vártam ezt a sorozatot. Egyrész Ji Chang Wook-nak már ideje volt újabb soriba kezdenie, másrészt a sorozat előzetese és a borítóképek egy nagyon izgis történetet takartak. Nagy izgalommal kezdtem el a sorozatot. Az első rész legeleje nagyon tetszett, érdekes volt, nagyon elvont, és a hely is csodaszép volt. Aztán már az első rész kicsit uncsi volt a vége fele, reméltem, hogy felturbózzák a dolgokat. Aztán csak vártam és vártam és vártam és vártam és vártam.
Őszintén egészen a 10. részig olyan volt, hogy voltak részek, amik nagyon tetszettek, voltak, amiket végig untam. És sajnos az utóbbiból volt több. Alig vártam már, hogy legyen végre bármi izgis benne a felesleges jeleneteken kívül. A romantikát sem nagyon értettem, nem volt 'akkor most szeressünk egymásba' rész, annyi volt az egész, hogy a pasi teljesen megigézett szemmel leste, ahogy a lány táncol a rámennel. Ennyi volt a szeressünk egymásba rész. Így hát engem nem fogott meg.
Aztán egy ideig nem is volt kedvem nézni, majd végül az utolsó 6 részt elhatároztam, hogy megnézem egyben egy este. Vicces, de tetszett. Az eddig értelmetlen dolgok végre értelmet nyertek, végre valahára nem volt benne annyi unalmas jelenet. A dolgok mentek a maguk ütemes tempójában, meglepően izgalmasra és érdekesre sikerült megalkotni az utolsó 6 részt, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog. Rendesen élveztem, és izgalommal kapcsoltam a következő részre.
Innentől kezdve nem meglepő, hogy nagyon sajnálom, amiért a sorozat első 10 része ilyen volt. Nyilván vannak, akiknek nagyon tetszett, de nekem sajnos nagyon nem nyert meg magának, pedig nagyon akartam, hogy jó legyen. Az első 10 rész, a lány karaktere, a felesleges jelenetek, ezek annyira elrontották, hogy csak sajnálni tudom, hogy egy ilyen jó befejezésű sorozatnak ilyen rossz az eleje. Mert az utolsó 6 rész ténylegesen nagyon tetszett. A legvége is nagyon nagyon szép volt.
Összességében tehát nem nagyon tudom, hogy ajánlanám-e a sorozatot. Ji Chang Wook rajongóknak természetesen kötelező, mert nagyon 'rajongó' karaktere van benne. Aki viszont egy izgis, csavarokkal teli és letehetetlen sorira vágyik, az ne ezt válassza, mert engem ténylegesen nem nyert meg magának. Ennek ellenére megbánni nem bántam meg, mert mint mondtam az utolsó 6 részt élveztem, de kicsit csalódtam benne, jobbat vártam volna az egésztől.

Zene: Nagyon jó kis hangulatot sikerült megteremteni a sorozatnak a kicsit templomos beütésű soundtrackekkel, valamint pár szám is nagyon szépre sikeredett, ezek mind gépemen maradtak: Yoona 'Amazing Grace', Anemone, Min Kyunghoon 'Love You', Park Kwang Sun 'As If Time Stopped'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Ji Chang Wook - Kim Je Ha: Fájdalmas múltja miatt nagyon tapasztalt ember, aki nagyon bosszút szeretne állni, de ugyanakkor minden emberben meglátja a jót. Kim Je Ha alapjáraton nem volt egy rossz karakter, de nem lett kedvencem sem. Nekem kicsit hasonlított az előző főszerepéhez, így reméltem, hogy valami újat kapok tőle ezúttal. Nem értettem a nagy szerelmét a lány iránt, hisz nem is volt idejük egymásba szeretni, olyan nagyon hirtelen volt nekem ez az egész az ő részéről. Mindenesetre ezen már változtatni nem lehet. Összességében tehát nem voltam elragadtatva tőle, de nem volt rossz karakter, az akció jelenetekben nagyon helyt állt Chang Wook, ügyes volt. Remélem a jövőben kicsit más szerepekben is találkozhatok majd vele (Empress Ki megnézendők listáján), mert én kedvelem őt, noha nem top listás.
Yoona - Ko An Na: Hatalmas traumát átélt lány, akit a világtól elzárva tartanak egy szobában, ahol szegény élni sem tud. Alapjáraton nekem tetszett a lány karaktere, hisz egy tapasztalatlan, fájdalmas múlttal és jelennel rendelkező főhősnőként indult. Nekem valahol ott akadt meg az egész, amikor mosolyogva táncolt a rámennel. Értem én, hogy nagyon boldog volt, de ez a jelenet nagyon, nagyon furán sikerült. A hirtelen szerelem az ő részéről már sokkal érthetőbb volt, hisz csendes életében hirtelen megjelent egy férfi, aki próbál segíteni neki, egyértelmű volt, hogy azonnal beleszeret. Még ha nem is volt idő a kettejük közti kapcsolat kibontakozására. Aztán a végére már annyira nem kedveltem őt, elég sok hülyeséget csinált, reméltem, hogy a tapasztalatlanság mellett azért van sütnivalója, de sajnos nem volt. Mindenesetre az idei szörnyebbnél szörnyebb főhősnő karakterekhez képest jó volt, szóval nem is szítom a szót tovább.
Song Yoon A - Choi Yoo Jin: An Na mostohaanyja, aki egy közkedvelt médiaszereplőként ismerteti meg magát, de a nézők számára hamar kiderül, hogy valami nem stimmel vele. Őszintén én rajta nem igazán tudtam kiigazodni. Voltak jelenetek, ahol teljesen megértettem az álláspontját, hisz elég keservesen töltötte éveit a kezdetben szeretett férfi mellett. Így teljesen megértettem, amiért saját birodalmat épített, hisz félt, egyszer csak kiteszik a szűrét. Viszont voltak olyan megnyilvánulásai, ami nagyon nem tetszett nekem, nem is értettem, miért kellett ilyeneket csinálnia. Kezdetben nem hittem a szememnek, amikor láttam, hogy beleszeretett a srácba, nem nagyon tudtam hová tenni, aztán ahogy kiderült a viszonya férjével egyre inkább értettem meg, hogy miért is volt olyan 'esendő'. Mindenesetre a színésznő szépen teljesített, a kettőséget szépen áthozta a nézőknek. Majd még várom a jövőbeli szerepeit is.

" Nem a golyó az egyetlen dolog, ami megölhet egy embert."

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése