Flower Boy Next Door

Flower Boy Next Door

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2013
Csatorna: tvN

Ismertető: Ko Dok Mi érdekes személyiség. Egy kis lakásban él teljesen egyedül, zárkózottan, utál emberek között lenni. Nagy álma, hogy egyszer író lehessen. Bár nem épp normális a lány, mégis szerelmes a szemközti házban élő srácba, akit állandóan kukkol. Ennek a pasinak van egy kisöccse: Enrique , aki híres játék tervező, és aki hazajön meglátogatni bátyját Spanyolországból. Új nap virrad, és Dok Mi újra kezdi a leskelődést, csakhogy a kis szeleburdi öcskösnek feltűnik, így azonnal átmegy, hogy feljelenti magán jogok megsértéséért. Enrique figyelmét felkelti a lány, és elhatározza, hogy segít neki kitörni magányos, nyomorúságos életéből.

Vélemény: Nem is tudom az okát, miért kezdtem el nézni a sorozatot. Park Shin Hye az egyik színésznő azok közül, akiket nagyon nem szeretek, ráadásul a főszereplő srácokat sem ismertem. De aranyos volt az ismertető, nem csúnyák a srácok sem, ráadásul 2013-as, gondoltam lássunk hozzá. A baj csak az volt, hogy a sorozat egy idő után unalmas lesz. Az eleje nagyon jól indul. Tele vicces jelenetekkel, és érdekességekkel. De ahogyan haladunk, egyre inkább ellaposodik, és szinte semmi új nem történik, csak úgy megy a sorozat.
A 12.résznél lett elegem belőle, és a megmaradt 4 részt úgy néztem végig, hogy 2 percenként megnéztem, mikor ér már véget. Kínszenvedés volt. Alapjáraton pedig a sztori nagyon érdekes, sőt, a két főszereplő közti ellentét is, ami megmutatja nekünk, hogy mennyire különbözőek tudunk lenni, s még a különbségek ellenére is képesek lehetünk egymást szeretni. Tetszett, hogy a két főhős nem sokat változott, megmaradtak ugyanolyannak.
És így próbálták meg elfogadni egymást. Sőt, az is érdekes és szép volt, hogy a két főszereplő jellemének ellentéte mellett ott volt a 2 srác viselkedésének ellentéte is. Míg Enrique megpróbálta a lányt kimozdítani mindennapjaiból, és folyamatosan újat mutatni neki, addig Jin Rok próbálta szép lassan megközelíteni és elfogadni őt. Ez is szép és jó, a sorozat mégis nagyon unalmassá válik. Ráadásul mikor végre romantikára került volna a sor sikerül a sorozatnak bebizonyítani, hogy még ennél is jobban el lehet rontani.
Egyedül Enrique volt az, aki fektetett némi energiát a közös kapcsolatba. Annak ellenére, hogy a lány beleszeretett, úgy volt vele, hogy lesz ami lesz. Persze oké, meg normális dolog, hogy nem dobjuk el az elveinket a pasiért, de attól független egy pici erőfeszítést nem lett volna rossz látni. Szóval ha valaki megkérdezné tőlem, hogy ajánlom-e a sorozatot, akkor egy egyértelmű nemet mondanék, viszont ha valakit megfogott a sztori az fogjon neki.

Zene: A legtöbbet játszott szám a 'Wish It Was You' című zene volt, ami bár nem rossz, nekem mégsem nyerte el a tetszésem.

Szereplők: Lássuk csak a két főhősünket külön-külön.
Park Shin Hye - Ko Dok Mi: Csendes, egy pici lakásban élő antiszociális lány, aki egyszer író szeretne lenni. Nagyon érdekes és nem szokványos karakter volt. Érdekes volt látni, hogy egy ilyen lány hogyan reagál az új és más dolgokra, és hogyan fordítja fel az életét fenekestül egy minden lében kanál srác. Na meg nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki hasonló életet él (kivéve amikor szünet van és eljön a sorozat maraton ideje), így furcsa és nehezen felfogható volt ez a fajta élet. Park Shin Hye-t népszerűsége ellenére nem szeretem, nem tartom őt jó színésznőnek (legalábbis eddig egy olyan szerepet sem láttam tőle, ami különösebb tehetséget igényelt volna), így ez is ráadásként hatott.
Yoon Si Yoon - Enrique Keum: Vicces, mosolygós, minden lében kanál gyerek, aki elhatározza, hogy kimozdítja szürke hétköznapjaiból Dok Mi-t. Ez a srác nagyon aranyos volt, felüdülés volt ránézni az unalmas percek között. S bár cuki volt, mint férfi mégis hagy néhány kivetnivalót maga után. Nekem túl gyerekes volt, olyan, aki még nem érett egy normális kapcsolatra. A romantikus jelenetek ezért is sikerültek kicsit nevetségesre, mert olyan volt, mintha két gyerek játszadozott volna papás mamásat. A színészt viszont eszméletlenül megkedveltem, nagyon ügyesen hozta ezt a karaktert.

Történet: 4/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

7 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nekem nagyon tetszett ez a sorozat.Igen,voltak benne unalmas részek,de az eljee nagyon izgi volt.Amit még elvártam volna,az unalmas rész kihagyásán kívűl,hogy jobban kellett volna érzékeltetni,azt,hogy miért is vált a főszereplőnő olyanná,amilyen..talán csak én nem értettem,de valahogy nem tűnt olyannak az egész,mintha valaki rájött volna,hogy valaki majdnem tönkretette az életét..Nem tudom mit írhatnék még,sorozaton kívül tetszik az oldalon a változás,viszont nem roszból mondom a régi dal jobban bejött,ez sem rosz,nagyon nyugis,olyan amilyennek kell lennie az olvasáshoz.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, bár én őszintén elmondom, hogy nekem nagyon nem tetszett, amilyen jól indult olyan nagy semmi lett belőle :(
   A zene más, igen, kell a változatosság :D

   Törlés
 2. Hello :) én nagyon szeretem Park Shin Hye-t :) és a sorozat is nagyon tedszet.. én sirtam is rajta xd

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett!
   Nekem Park Shin Hye még mindig utolsó helyen áll, sajnos nem tudok megbékélni a folyamatos depressziós karaktereivel, de igyekszem! :)
   Yoon Si Yoon viszont nagyon aranyos! :)

   Törlés
 3. Szia!
  Valóban unalmas volt kissé, de azért szívesen elnéztem. Sokszor zavaróan viselkedett Park Shin Hye, de ismét elmondom, ezt várták tőle, ilyennek kellett lennie. Idegesített, hogy szóltak hozzá, és szinte bunkón nem is reagált semmit, csak nézett s otthagyta az illetőt.
  No mindegy, nem volt azért olyan rossz. :D
  Persze nem hiszem, hogy újra megnézem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. Vannak ettől rosszabbak is, de nekem nem lett kedvenc sajnos. :)

   Törlés