Chilling Romance

Chilling Romance ~ Spellbound

Műfaj: romantikus, vígjáték, horror
Játékidő: 114 perc
Premier: 2011. december 01.

Ismertető: Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy srác, aki kis utcai bűvészként éli mindennapjait. Egyik nap észrevesz a tömegben egy lányt, becsületes nevén Yeo Ri-t, aki egyáltalán nem mosolyog az előadásán. Mivel furdalja a kíváncsiság, hogy miért nem tetszett a lánynak, követni kezdi, s míg a lányt nézi villámcsapásként jön az új ötlet: horror bűvész előadás. És Yeo Ri is szerepet kap benne. Nemsokkal később, már nagyon híres előadó lesz, s állandóan nyaggatja Yeo Ri-t, hogy jöjjön el ő is a közös ivásokra, mert mindig kihagyja. Természetesen azt nem is sejti, hogy miért. Yeo Ri középiskolás korában balesetet szenved, s mivel a barátnője meghal kísérteni kezdi a szelleme, aki elérte anno, hogy minden barátja, sőt, a családja is otthagyja (mivel a barátait is kísérti olyankor, addig ameddig el nem hagyják). De nem csak a barinő szelleme, hanem sokan mások is szeretettel látogatják szegénykét. Jo Goo pedig egyre közelebb kerül a lányhoz, s konkrétan majd összecsinálja magát a félelemtől, mégsem akarja magára hagyni őt.

Vélemény: Egyszerűen imádtam. A történet imádnivaló, és a megvalósítás is remek lett. Különösen tetszett, hogy a szellemek tényleg ijesztőek voltak, nem egyszer hozta rám a frászt. Amikor már láttam, hogy sötét van, s fura hangok vannak, azonnal húztam ki a fülhallgatót a fülemből. S voltak jelenetek, ahol egyenesen könnyesre röhögtem magam, mert tényleg a legkomolyabb helyzetekben sütnek el jobbnál jobb poénokat. 
Szerencsére a legvégéig kitart a viccgyár, s egyáltalán nem dramatizálják túl a végét. Volt benne kis drámai rész, de utána minden a helyére került. 2 gondom volt összesen az egész sztorival. Először is nekem túl keveset töltöttek együtt a főszereplők. Mármint több találka kellett volna, hogy olyan nagyon megszeressék egymást, ennek ellenére a csaj már a 3.kimenő után smacizott volna a sráccal. Ez nekem túl gyors volt.
Valamint annyira reméltem, hogy a végén vége lesz annak, hogy kísértik a szellemek, hisz ez lett volna a logikus magyarázat (SPOILER: mármint arra, hogy a lány visszaadta a nyakláncot, s ezáltal megnyugszik a lélek) mégis ha előre gondolunk fent maradnak az alapvető problémák, s a srác egy idő után biztos megelégelné. Azt még megemlíteném, hogy a horror show nagyon menő volt, már csak azért is érdemes elkezdeni, és még az is sokat szépít, hogy télen játszódik.

Szereplők: Lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Lee Min Ki - Ma Jo Goo: Eszméletlen cuki volt!! Az elején kis beképzelt, arrogáns és fennhéjázó pasas, de a végén tényleg minden erejével azon volt, hogy megvédje szerelmét, és ez remekül átjött nekünk is. Nem mellesleg eszméletlen vicces is volt, a legjobb jelenetek folyamatosan vele voltak. Ráadásul sütött róla, hogy bűvész. De tényleg. S szerintem sokkal jobban áll neki a fekete szemceruza, mint egyes lányoknak (tejóég mit mondtam). Szegényt annyira sajnáltam és annyit nevettem rajta, amikor majd összecsinálta magát a szellemek miatt. Mindenesetre tényleg imádnivaló lett a karaktere, s a színészt is hihetetlenül megkedveltem. Ezután már csak a többi filmjét kellene megnézni. Lee Min Ki tényleg a legjobbak között van, bebizonyította, hogy tényleg bármilyen szerepben tündököl. Ezek után alig várom a későbbi szerepeit.
Son Ye Jin - Yeo Ri: Picit furcsa nő, akinek életét megkeserítik a szellemek. Már említettem a Personal Preference ismertetőjénél, hogy nem szeretem a színésznőt. Színészi képessége konkrétan nulla, állandóan ugyanaz a fej, ugyanaz a hang. Egyszóval semmi, s sajnáltam is látni, hogy ismét semmi fejlődést vagy másságot nem láttunk tőle. Tuti sokkalta jobban tetszene, ha tényleg egy odavaló színésznőt raktak volna főszerepre. De ez most már késő bánat. Karakterét rettenetesen sajnáltam, szörnyű lehet így élni, én biztosan öngyilkos lettem volna már. Wáá... Viszont ez a hirtelen ragaszkodása a sráchoz furcsa volt, mint mondtam túl gyors. Na meg, amikor a srácra ráhozzák a frászt a szellemek, és ő kimegy megvigasztalni, egy sajnálomot szívesen hallottam volna. Csóri srác rendesen megszívta vele. Na, volt kis negatív kritikám, de ennek ellenére muszáj megnézni, mert aranyos, vicces és tényleg félelmetes.
 
Történet: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10
 

2 megjegyzés: