Radio Romance

Radio Romance

Műfaj: dráma, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhőse a mindig vidám és optimista Song Geu Rim, akinek édesanyja kiskorában elvesztette a látását. Hogy a nehéz időket átvészeljék folyton a rádiót hallgatták, s olyannyira megszerette, hogy eldöntötte, ha felnő egy rádióműsorban fog dolgozni íróként, azonban sajnos nem olyan tehetséges az írásban, így csak segédként dolgozik egy műsornál. Mikor a minden lében kanál, őrült Lee Gang producer visszatér Indiai útjáról egy új műsort indít ahol megteszi főhősnőnket az írónak egy feltétellel: DJ-nek meg kell szereznie a mindenki által imádott, Korea első számú közkedvelt színészét: Ji Soo Ho-t. A színész bár a világ felé a jó oldalát mutatja, de valójában családja romokban hever, az egész élete egy forgatókönyv és nincsenek barátai. Roppantmód idegesíti Geu Rim, aki mindent bevet, hogy megszerezze a színészt, azonban a lány nem is sejti, hogy már gyerek kora óta ismeri a férfit.

Vélemény: Nagyon kíváncsi voltam már a sorozatra, mert az alapján amit láttam belőle így különböző videókban, nagyon aranyosnak tűnt, mostanság pedig pont aranyos sorikhoz volt kedvem, szóval végre megnézhettem. Hogy őszinte legyek, sokat nem fogok tudni beszélni nektek róla. Röviden annyi, hogy az első fele nagyon ari, a második fele nagyon uncsi volt. De olyan nagyon, hogy még csak idegeskedni sem tudtam azon, hogy elrontották a sorozatot. Egyszerűen csak vártam a végére.
Na de lássuk a legelejétől. Kapunk egy eléggé ügyetlen kis csajt, akinek bár nagyszerű kommunikációs képessége van, mégsem megy neki az írás. Mellé kapunk egy már-már tökéletesnek tűnő színészt, akinek (a dolgok rendje és módja szerint) korántsem boldog az élete. Itt van még nekünk a dilinyós, ténylegesen csövesnek kinéző, de ugyanakkor imádnivaló producer is, aki már régóta szerelmes a főhősnőnkbe. A karakterek aranyosnak és szerethetőnek tűntek a legelején.
A történet nagyon aranyos volt, a kivitelezés méginkább. Sokszor gondoltam arra, hogy mennyire hangulatos lett volna ezt télen nézni. A rádiózás is nagyon cuki volt, annyira, hogy rendesen meghozza a néző kedvét ahhoz, hogy télen egy jó kis forrócsokival a kezében hallgassa a rádiót. És ezek mellé pedig kaptunk egy kissé rejtélyes szálat a múltból, ami körbefogja a történetet. Azt kell, hogy mondjam, borzasztóan élveztem, az első 8 részt 2 nap alatt néztem meg, annyira nagyon tetszett az egész.
Aztán nem tudom, hogy mi történt pontosan. Egyre jobban és jobban elkezdtem unni az egészet, 2 hétig húztam a befejezést, az utolsó 2 résszel pedig szörnyen szenvedtem. Hihetetlenül unalmassá és sablonossá vált. A karakterek semmit sem változtak, újra és újra lejátszották a jeleneteket, amikor patthelyzetbe kerül a főhős, de ő mégis megoldja valahogyan. A producerünket sajnáltuk, amiért alul maradt a szerelmi szálban, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy érdekeljen a befejezés.
A romantika is aranyosnak indult az elején, de nem is tudom, nem voltak meg az egymásba szeretős részek, hanem egyszer már csak oda és vissza voltak egymásért. Ezt pedig nagyon nem szeretem, mert így nem értem a nagy rajongást egymás iránt. Sokkal jobb, amikor várnunk kell akár a legvégéig egy csók jelenetért, de annak jelentősége is van. Mindenesetre amennyire arik voltak az elején annyira váltak unalmassá a végére. Elmondani sem tudom mennyire nagyon vártam, hogy végre a végére érjek.
Sosem hagyok abba sorozatot, ha törik ha szakad végignézem őket, de itt nagy volt a kísértés, hogy ne nézzem tovább. Mást nem is tudok nektek róla mondani. Összességében, sajnálom, hogy ez lett a vége, mert tényleg nagyon nagyon szerettem őket az elején, meggyőződésem volt, hogy idei legjobbak között benne lesz, aztán ez történt. Esélyt mindenképp adjatok neki szerintem, mert lehet, hogy ti végig élvezni fogjátok, de sajnos velem nem így volt, 8 rész bőven elég lett volna.

Zene: A zenék arik voltak, három szám is megmaradt: Nakjoon 'Hidden Path', NCT U 'Radio Romance' illetve Lee Seok Hoon 'Story' c. száma is.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Yoon Doo Joon - Ji Soo Ho: Tökéletesnek tűnik, aki mindenki előtt mosolyog és soha nem veszíti el hidegvérét, azonban késztetést érez arra, hogy főhősnőnket piszkálja. Soo Ho nagyon, de nagyon tipikus főhős volt, aki az elején nagyon beképzelt, de hamar rájövünk, hogy nagyon sajnálnivaló is szegény. Annak ellenére, hogy ennyire tipikus volt, azt kell, hogy mondjam, nagyon kedveltem őt a sorozat elején. Tetszett, hogy nehezen fejezi ki magát, hogy folyton féltékenykedik és hogy folyton piszkálja a főhősnőt. Aztán ezt is meguntam sajnos, és már vártam volna valami kis változást, de nem igazán kaptunk semmi ilyesmit sajnos. Ezért így a végére úgy voltam vele, hogy szép volt, jó volt, de semmi maradandó. Doo Joon-t még sohasem láttam, de hát nagyon ari ez a pali, azt hiszem ezt a helyzetet hamar orvosolni kell. 
Kim So Hyun - Song Geu Rim: Aranyos csajszi, aki nagyon talpraesett, de mégsem megy neki az írás, ezért inkább csak rabszolgaként van a rádiónál egészen addig, míg Lee Gang producer fel nem karolja. Geu Rim is aranyos volt az elején, az különösen tetszett, hogy nem sértődött meg minden hülyeségen és nem hisztizett, hanem inkább próbált csinálni valamit. Persze ő is unalmassá vált a végére, egy ilyen karakter semmiképp nem életképes hosszú távon a dorama világban, de még mindig jobb, mintha egy magatehetetlen hisztis főhősnőt kaptunk volna. Őszintén én Lee Gang-nak sokkal jobban szorítottam, így jó lett volna, ha vele marad (persze ez lehetetlen), de örültem, amiért próbált úgy állni ehhez a szerelmi bonyodalomhoz hogy senki se jöjjön ki belőle rosszul. Kim So Hyun színészkedésével még mindig nem vagyok nagyon megbékélve, de még van ideje, hogy fejlődjön, szóval hajrá.
Yoon Park - Lee Gang: Eléggé ketyós pasi, aki kb. úgy néz ki, mint egy hajléktalan, a folyamatos 'namaste'-vel mindenkit az őrületbe kerget, de érti a dolgát és tudja, hogyan forgassa lapjait. A sorozat felüdülése volt ez a pali, sosem hittem volna, hogy Yoon Park-ot valaha egy ilyen ketyós szerepben látom. Az eddigi megszokott, dögös, hideg, de ugyanakkor sajnálnivaló karaktert felváltotta ez a dilis-csöves szerep, ami hihetetlenül illett hozzá, egyszerűen imádtam őt úgy, ahogy volt. Szerintem az egész sorozatban ő volt a legjobb, a hülye fejeivel, hülye megszólalásival és azzal a lehetetlen stílusával mindenkit elsöpört. Yoon Park már régóta nagy kedvencem és nagyon-nagyon-nagyon várom már a pillanatot, amikor főszereplőként fogja megkapni a főhősnőt. Reméljük nem kell erre már olyan nagyon sokat várnunk.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése