Cheese In The Trap

Cheese In The Trap

Műfaj: melodráma, romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: tvN

Ismertető: Yoo Jung-ot mindenki szereti az egyetemen, hisz gazdag, jóképű, és mindig segít másoknak. Kétszínűnek tűnő személyiségén egyedül Hong Seol lát keresztül, aki megveti emiatt. Kapcsolatuk nem alakul túl jól, odáig fajulnak a dolgok, hogy a lány évet akar halasztani, hogy ne találkozzon a fiúval. Nemsokkal később azonban Yoo Jung nagyon kedvesen kezd el vele viselkedni, és folyamatosan keresi társaságát szeretne vele. A történetben végigkísérhetjük a kapcsolatukat, hogy milyen nehézségeket kell leküzdeniük. Mind emelett megjelenik az aranyos, vicces és tehetséges Baek In Ho és nővére is. In Ho rettenetesen haragszik Yoo Jung-ra egy régi sérelem miatt, ezért elhatározza, hogy közel kerül barátnőjéhez, azonban szép lassan ő is érzéseket kezd el Seol iránt táplálni.

Vélemény: Elég egy satnya ismertetőt írtam, de őszintén nem igazán lehet megfogalmazni, hogy miről is szól ez a történet. Szerintem nálam jobban senki sem várta ezt a sorozatot, hogy Hae Jin nekem hatalmas kedvencem, plusz Kang Joon is főszerepet kapott, akit úgyszintén nagyon szeretek. Mivel én nem olvastam a webtoont, ezért nem tudom ahhoz hasonlítani, ami meggyőződésem szerint szerencse is, hisz eléggé elkeseredettek voltak sokan, amiért nem követte a sorozat az ott történteket. 
Na és akkor lássuk csak a történetet. Kapunk egy lelkileg sérült, kicsit ijesztő de ugyanakkor hihetetlen édes mosollyal megáldott főhőst, egy kedves, aranyos, megértő, de ugyanakkor kicsit magába forduló főhősnőt. Itt van még nekünk egy életvidám, hihetetlen helyes bugris fiú, és annak kissé őrült nővére. A karakterek és a színész gárda előtt én emelem kalapom. Nagyon kitettek magukért, nagyon élethűen és emberien sikerült megalkotni a karaktereket, ami úgy gondolom, hogy ennek a sorozatnak az adu ásza.
A sorozat és annak kimenetele teljesen eltért az eddig megszokottaktól, számomra teljesen új volt, hogy nem arra ment ki az egész, hogy mikor kezdenek már végre járni, vagy mikor jönnek már végre össze. Hamar elkezdtek randizni, és a későbbiekben a kapcsolatuk alakulását és a múlt nagy sérelmeit kísérhettük végig, valamint természetesen a nagyszerű karakterek lelki világát. Én minden részt imádtam, csak úgy elrepült az egy óra, mire észbe kaptam már véget is ért a rész és sajnos a sorozat is.
Az egésznek volt egy olyan nyomott hangulata, olyan, amikor érzi az ember, hogy hamarosan sírni fogunk. Mosolyogtam, de sajnáltam is őket. Nagyon. A nyomott hangulat mellett azonban ott vannak az aranyos, életvidám percek is, amikor épp randiztak, Yoo Jung mosolygott vagy amikor épp Baek In Ho hozta a formáját. Szerintem a sorozat tökéletesen megfelelt mind a három műfajának, ami előtt szintén emelem a kalapomat. Az egyetemes életet és annak nehézségeit is nagyon szépen bemutatták.
SPOILER: Végig szenvedtem a két srác között, nem tudtam eldönteni, hogy melyiket szeretem jobban. In Ho egyszerűen olyan életvidám és szerethető volt, Yoo Jung szintén nagyon szerethető volt, és nagyon, nagyon sajnálnivaló is, ugyanakkor ott volt az a kicsit 'gonosz' oldala, amit én teljességgel megértettem, de majd erről a szereplők pont alatt. A 12. rész volt a fordulópont, ahol megtudtuk, hogy pontosan mi is történt a két fiú között, és én nagyon, de tényleg nagyon berágtam In Ho-ra.
Arról is sokat olvastam, hogy nagyon sokan nem voltak megelégedve a sorozat végével, ezért eléggé féltem, amikor ma bekapcsoltam az utolsó részt. És amikor vége lett én csak álltam és ennyit mondtam: ezeknek meg mi bajuk volt ezzel a befejezéssel? Nem gondolom, hogy a nézők szájába kéne rágni mindig mindent. A sorozat nyomottsága ellenére sikerült egy nagyon derűs befejezést kreálni, az utolsó másodpercek pedig egyértelművé tették, hogy hogy fog alakulni a két főhősünk sorsa. Engem nagyon lehengerelt az egyedisége. Úgy gondolom, hogy idén egy hihetetlen jó sorozattal indítottam, szóval 2016-os sorozatoknak fel kell kötniük a gatyájukat.

Zene: Az összes ost csodaszép volt, hihetetlenül illett a sorozathoz, én mindet le is töltögettem, azóta is folyamatosan hallgatom őket. Amiket kiemelnék: 'Such', 'Attraction', 'A Little More' és végül a nagy nagy kedvencem, 'My Time With You'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak nagyszerű karaktereinket sorjában.
Park Hae Jin - Yoo Jung: Kissé fura srác, akin látszik, hogy nem rossz ember, csak kicsit nehezen fejezi ki magát és kegyetlenül, de ugyanakkor jogosan bán el azokkal az emberekkel, akik őt bántották. Őszintén én végig megértettem őt, tudtam, hogy valami lelki dolog van a háttérben, amiért ilyen kis furcsa, de teljesen megértettem. Ő csak mindenkinek visszaadta azt, amit ő kapott. Amikor a 12. részben végre fény derül arra, hogy mi is történt, én majdnem elbőgtem magam. Az apja egy rohadék (már bocsánat). Baek In Ho pedig szintén az volt, én Yoo Jung helyében szembeköptem volna, és életem végéig nem szólok hozzá. Szóval végül kiderült, hogy ő volt az, akin minden csattant, csak ő nem sajnáltatta magát hanem szépen bosszút állt, emiatt ítélték el. Személyiségéről nekem a Büszkeség és Balítélet főhőse, Mr. Darcy-ja jutott eszembe. Mindkettejüket nagyon szeretem. Hae Jin tehetségén (a szememben) már nincs mit csiszolni, ezzel végérvényesen helyt állt a legfőbb kategóriákban ami miatt ismét csak emelem a nemlétező kalapom. Várom a további szerepeit, de nagyon.
Kim Go Eun - Hong Seol: Az egyetemisták mindennapi nehéz életét élő lány, aki nagyon rendes, de kicsit magába fordul, nehezen nyílik meg a barátainak is. Hong Seol volt nálam a kedvenc, komolyan. Egy eszméletlen rendes és megértő lány volt, aki bár néha félt barátjától, és néha el is ítélte, de aztán rájött, hogy milyen lelki fájdalmai vannak, és hogy milyen nehezen fejezi ki magát. Nem lelépett, nem megbántotta, hanem melléállt, megfogta a kezét, és azt mondta: beszéljük meg. Ez a fajta hozzáállás számomra lehengerlő volt, tényleg nagyon emberi volt a karaktere. Végre nem egy kis hisztis főhősnőt kaptunk. Mikor megtudtam, hogy Suzy helyett Go Eun kapta meg a szerepet, egyrészt örültem is, hisz Suzy végérvényesen rátette volna a kalap szart a sorozatra, azonban Go Eun-t eddig elég elvonatkoztatott szerepekben láttam. Az első rész után tudtam, hogy Hong Seol karakterét egyenesen rá varrták, nála jobban senki, de tényleg senki sem lett volna képes eljátszani őt. Eszméletlenül megkedveltem, és tényleg nagyon boldog vagyok, amiért ő lett a főhősnő.
Seo Kang Joon - Baek In Ho: Életvidám, aranyos srác, aki egy az egyben ellentéte volt Yoo Jung-nak. Könnyen kifejezte magát, könnyen szerzett barátokat, mindenki nagyon kedvelte őt. Ahogy említettem, nagyon sokat vergődtem a két srác között. Egy kicsit jobban húzott a szívem Yoo Jung felé, de tudtam, hogy akkor érte meg megszakad. A 12. részben amikor először az ő történetét láthattuk, haragudtam rá, de úgy gondoltam, hogy nem hibás annyira. Az volt a bűne, hogy figyelmetlen volt, nem vette észre, hogy kiszorítja a helyéről Yoo Jung-ot, hogy ő játssza el azt a szerepet, ami eredetileg nem az övé volt. Aztán láthattuk az igazi sztorit, és akkor 3 részen keresztül rá sem bírtam nézni. Nem volt elég, hogy ilyen undorítóan viselkedett, még sajnáltatta ott magát az egész sorozatban is. Nagyon, de nagyon dühös voltam és undorodtam tőle. Az utolsó részben bocsánatot kért, és mivel őt is csak kihasználták (mármint Yoo Jung apja), ezért szemrebbenés nélkük megbocsátottam és örültem a boldog befejezésének. Kang Joon-t imádom. Szerintem az egyik leghelyesebb koreai színész, és remélem, hogy a jövőben mostmár tényleg övé lesz a főhősnő.
Lee Sung Kyung - Baek In Ha: In Ho testvére, akinek a gyerekkora szörnyű volt, ez részben megmagyarázza mostani, kissé őrült viselkedését. Szerintem a sorozat feléig körülbelül nem tudtam eldönteni, hogy vagy nagyon bírom, vagy nagyon utálom ezt a csajt. Olyan kettős érzéseim voltak végig. Nagyon bírtam alapjáraton, nagyszájú volt és pofátlan, de olyan megnyerően adta elő. Aztán már kezdett elegem lenni belőle, folyamatosan beleszólt mindenbe, pofátlansága pedig elkezdte a felső határt súrolni. Mondanom sem kell, hogy a végén nagyon tudtam őt utálni, de szintén egyedisége a sorozatnak, hogy az utolsó percekre mindenkivel megbékélsz. A színésznővel először találkoztam, de engem totál meggyőzött, szerintem nem kis tehetséget igényel egy ilyen karaktert előadni. Ráadásul ilyen hitelesen. És igen, sajnos elértem a végére a bejegyzésemnek, ezért utolsó szó gyanánt elmondanám, hogy a sok rossz kritika ellenére én bátran belekezdenék a helyetekben, mert én nagyon imádtam, nagyon aranyos, megható és elgondolkodtató sorozat volt tökéletes színészekkel.

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 9/10
 

4 megjegyzés:

 1. Hogy tudsz minden sorozathoz ennyire jó leírást adni,nem értem.Rendszeresen úgy választok sorozatot,hogy előbb elolvasom te mit írtál,és mindig megdöbbenek utólag mennyire jó,pontos,és reális amiket írsz.Csuda jó,hogy vagy nekünk ;-)
  KÖszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaid! :)

   Törlés
 2. helló :) nem tudnátok meg mondani nekem hol tudnám végig nézni ezt a sorozatot mert nekem is nagyon megtetszett :)

  VálaszTörlés