The Ghost Detective

The Ghost Detective

Műfaj: thriller, horror
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhőse, Lee Da Il magánnyomozóként dolgozik barátjával. Katonaként dolgozott régebben, de egy esetnek köszönhetően felmentették. Egyik nap egy fiatal lány, Jung Yeo Wool keresi fel, aki megkéri őt, hadd dolgozhasson vele, valamit kisebb húgának gyilkosát akarja megkeresi, ugyanis a rendőrség semmit sem tesz az ügyben, öngyilkosságként könyvelték el az esetet. Azonban a lány tudja, hogy egy szellemnőnek köszönhető az, hogy húga meghalt. Lee Da Il kezdetben nem akar belefolyni az ügybe, de kénytelen lesz. Miután történik vele valami, ők hárman együtt fognak dolgozni, hogy elkaphassák azt az igazán gonosz szellemnőt.

Vélemény: Nagyon kiváncsi voltam a sorozatra, mert nagyon szeretem a szellemes történeteket, Daniel Choi jelenléte pedig egy plusz löketet adott ahhoz, hogy letöltsem a sorit. Hm, hát nem is tudom hol kezdjem. Thrillernek mindenképp thriller volt, horrornak kicsit gyengécske, nem is értem mit keres a műfajok között. A sztori ettől függetlenül érdekesen indít, kapunk egy nagyon nagyon helyes és menő nyomozó pasit.
És kapunk szellemeket, szellemeket és még több szellemet. Őszintén a sztori nekem tökre tetszett volna, ha kicsikét több (mondjuk sokkal több) ilyen kisebb esetet kapunk. Mert igazából ez a rengeteg rész egy szellem üldözésével zajlik, ami valljuk be, kicsikét unalmas volt. Az a baj, hogy túlságosan arra az egy esetre koncentráltak, és már annyiszor megcsavarták a szálat, hogy már alig vártam, hogy végre valahára elkapják már őt.
A két főhős között lévő romantika... hát nem is tudom. Nem akarok spoilerezni, de a címből igazából hamar leesik mindenkinek, hogy miről is van szó. Tudjátok, hogy én imádom a romantikát a sorikban, itt mégis kicsit túl sok volt (pedig eskü kevés volt benne), de az a kevés is sok volt. Nem tudom miért éreztem ezt, de valamiért nem, egyszerűen nem sikerült megbarátkoznom velük, akármennyire is próbálkoztam. Tényleg akartam.
SPOILER: Én teljesen abban a hitben voltam, hogy a pasi a végén felébred és ember lesz, de hát így ennek (főleg a romantikának) még annyi értelme sem volt így, mint amúgy. Én nem tudom miért nem lehetett volna szerencsétlent a végén visszahozni az emberek világába, így annyira nem tudom... olyan mintha halálosan túl akarták volna dramatizálni azt a kicsike kis meglévő szerelmi szálat. SPOILER VÉGEEEEE.
Szóóóval összességében, nem volt ez olyan nagyon rossz sori, de kedvencem semmiképp sem lesz. Végignéztem a részeket, izgultam is rajta néha, de azért volt jó pár dolog, ami nem nagyon nyerte el a tetszésemet, sajnos. Pedig azt hittem tetszeni fog. Ettől függetlenül úgy gondolom, ha valaki szemez a sorozattal, mindenképp kezdjen bele, Daniel nagyon nagyon helyes benne, lehet, hogy az illetőnek nagyon fog tetszeni a sorozat.

Zene: Az ostok (mind romis amúgy) szépre sikerültek, annak örültem, hogy voltak szép számok benne, mert általában az ilyen sorikhoz nem készül szép zene. Ami tetszett: Joy & Mark 'Dream Me', Cha Ji Hye 'Twinkling' valamint Yoon Mirae 'My Love, My Love, My Love' című száma.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon.
Daniel Choi - Lee Da Il: Egy nagyon rendes pasi, aki szívesen segít másoknak, és tudja, mi a helyes. Da Il karakterével nem is tudom, hogy álltam. Néha ari volt, néha kicsit sok. Mármint, nagyon sajnáltam őt, persze, de ahh nem tudom, nem tudom elmondani, hogyan érzek vele kapcsolatban. Inkább azt mondom, hogy kicsit sok volt, amennyire védelmezte a lányt. Annyi párbeszéd zajlott le kettejük között, holott alig ismerték egymást. Nem nagyon szeretem a halálos szerelmet a semmiből. Ettől függetlenül Da Il jó volt főhősnek, Daniel Choi pedig tényleg nagyon helyes volt ebben a sorozatban, alig vároooom már, hogy kézrevegyek valami nagyon romantikus sorozatot tőle.
Park Eun Bin - Jung Yeo Wool: Ez a főhősnő nagyon, nagyon furi volt. Hála istennek nem volt hisztis és idegesítő, de valamiért annyira semmilyen volt a karaktere. Az egész abból állt, hogy el akarta kapni azt a nőt és totálisan aggódott a pasiért. Tényleg ennyi volt. Kicsit ilyen esetlen (hát talpraesett semmiképp) volt. Olyan, akire így ránézel és azt mondod, hogy menjen már arrébb, hadd láthassuk a főhősnőt. Nem tudom, engem nem nyert meg ez a totál ártatlan, esetlen, halálosan rendes főhősnői karakter. Egy kicsike erő belefért volna. De még mindig jobb, mintha egy hisztis főhősnőt kaptunk volna. A színésznő aranyos volt, de a tehetségéről nem ítélkezem egy sori alapján, biztosan találkozunk még vele.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése