Doctor Stranger

Doctor Stranger

Műfaj: romantikus, dráma, orvosi, thriller
Részek száma: 20
Dátum: 2014

Csatorna: SBS

Ismertető: A sorozat 2 srác történetét dolgozza fel, és a hozzájuk tartozó nőét (bár Park Hoon szála kicsit erősebb). Minden ott kezdődik, hogy adott egy pasi, Jang Suk Joo, aki miniszterelnök szeretne lenni. Ezért bármire hajlandó. Közben pedig háborús időket élünk Észak-Koreában. A másik pasas, Oh Joon Gyu mindenképp el szeretné kerülni, hogy a kórháza megsemmisüljön. Csakhogy egy pert indítottak a kórház ellen, miszerint orvosi hiba történt, és ezért halt meg egy ártatlan ember. Tanúskodott volna főszereplőnk, Park Hoon apja, aki a kor legjobb szívsebésze, csakhogy akkor a kórháznak befellegzett. És itt kapcsolódik össze a 2 szál. Park Hoon apját Észak-Koreába küldik, hogy megállítsa a háborút egy műtéttel, és hogy ne tudjon vallomást tenni. Ennyit a bevezetésről. Sok megpróbáltatás után a 4 főszereplőnk a Myun Woo kórházban találkozik, ahol 2 srác külön csapatot alkotva igyekszik megnyerni a versenyt. A győztest illeti az a megtiszteltetés, hogy az elnök szívét műtheti.

Vélemény: Soha többet nem csinálok olyasmit, hogy mindig várok az adott rész feliratára. Legközelebb megvárom míg kijön az egész, és csak utána fogom elkezdeni nézni. Nagyon imádtam, mert ebben a sorozatban minden ott volt, amiért általában elkezdek nézni egyet: romantika, és nem csak egy szálon; orvoslás, és ez a legjobb volt, imádtam, hogy nagyon sokat mutatott a műtétekről, és hogy ténylegesen mit is csináltak ott bent, látszott, hogy egy 14-es sorozattal van dolgom; akció, vér, fegyver, verekedés; thriller, miszerint a dolgok csak szépen lassan derültek ki, és minden részt zaklatott szívvel fejeztem be, hogy tejóég most mi fog történni, és hogy fogom kibírni míg jön a kövi felirat. 
Kicsit a történtekre belemerülve az is nagyon jó lett volna, ha Jae Joon történetét dolgozza fel a sorozat. Hisz végül is: 2 idegen doktorunk van. De így is nagyszerű volt, ráadásul a Magyarországi jelenetek is nagyon jól sikerültek. Kivetni valót egyetlen egyet találtam a történtekben: a 2. folyós jelenetet. Nekem túl bénának jött ki, túl kiszámíthatónak, ráadásul az elég röhejesen lett eljátszva is. De ez nem befolyásol lényegében semmit, a jelenet után minden visszatér a normális kerékvágásba. Nagy szerencsénkre. 
A legeslegvégén igazán örültem, hogy csak a 4 főszereplőnket mutatta, és hogy Jae Joon és Oh Soo Hyun tudott arról, hogy Park Hoon és Jae Hee életben van. Ez annyira szépen jött ki, egy olyan titok amit csak ők 4-en tudnak. Aranyos lett. A 2 párosunk megmaradt. Azért akkora nagy happy end nem volt, aminek kifejezetten örültem. A boldogan élhetünk, bosszú és menekülés nélkül megvolt, de akkor is ott volt a végén az a nyomasztó érzés, hogy mik árán sikerült ide jutnia a 2 férfinak és miket kellett véghezvinniük ezért a pillanatért.
Ez tökéletesen tükrözte az egész sorozat komolyságát. Komolyságról említve pedig, annyit mosolyogtam azokon a jeleneteken, amikor a ténylegesen halál komoly jeleneteknél halál komoly arccal lőnek el poénokat. Ezek a legjobbak! A kávés jelenetet pedig különösen aranyosnak találtam. Tényleg egyszerűen nem tudom kifejezni, hogy engem mennyire megfogott a sorozat komolysága, és ugyanakkor vicces oldala is. Pedig ez a kettő valahogy nem fér össze, itt mégis sikerült a lehetetlent képernyő elé vinni.
Amit még meg kell említenem, hogy a kameraállások és a vágások különösen jók voltak. Elismerésem! Valamint a sorozathoz készült képek is! LEGJOBB! Tehát egyszóval tényleg ez volt az idei év eddig legjobb sorozata. Tényleg minden megvolt benne, amit szeretek, és tényleg eszméletlen szép, izgalmas, megható és csodaszép sorozat lett. Kedvenceim között benne van és soha ki nem törölném a gépemről sem, mert egyszerűen felejthetetlen volt.

Zene: Ezeregyszáztizenkettő pontos! De tényleg. A soundtrackek is lenyűgözőek voltak. Az zene pedig pfff... tökéletesen tükrözte az egész sorozatot. A 'A Good Day Like This' lett az egyik kedvencem, de a Bobby Kim szám sem piskóta.

Szereplők: Hűha, itt van mit mondanom, szóval vegyük sorba a 4 főszereplőt.
Lee Jong Suk - Park Hoon: Szeretem, mint színész, bár ez az alakítása is pontosan olyan volt, mint az összes többi. Bosszús, gyerekes és kicsinyes. Mindenesetre, még ha nem is olyan jó színész, tökéletesen vállal el karaktereket. Az ittenivel sincs másképp. Park Hoon gyerekes, aki az anyja nélkül nem tudott felnőni, és leragadt egy gyerek szintjén. Ennek ellenére a karakter imádnivaló és irtó rendes. Bár mások érzésére igazán figyelhetne, kicsit olyan 'csak én számítok és csak magammal törődök' volt, de ezt megbocsájtjuk. Viszont ezt a 'szerelmes hős' dolgot nem szerettem. Meg kell említenem, hogy a szeretett nő alaposan kitolt vele, még ha az ő érdekében is tette. Ez azonos a két férfi főszereplőnkben. Szurkolni pedig egyiknek sem tudtam. Gondolom a nézők többsége neki szorított, hiszen a műtéteket végig az ő szemszögéből mutatták. Én viszont ingadoztam a kettő között. Először (a kisbabás résznél) tiszta szívemből kívántam, hogy sikerüljön neki. Aztán (mikor rájöttem, hogy Jae Joon miért csinálja ezt az egészet) Jae Joon-nak szurkoltam. A képessége pedig eszméletlen. Ráteszi a kezét valakire, és érzi, ha baj van a szívvel. Ez írtó jó volt. Legalább a gyerekes oldala mellett ott volt a felelősségteljes férfi is.
Park Hae Jin - Han Jae Joon: Az első dolog, amit meg kell említenem, hogy nagyon-nagyon szeretem ezt a színészt. Az első sorozat amit láttam tőle, az a You who came from the Stars volt, ahol a karakterét és őt is nagyon megkedveltem. Ott a kedves, ártatlan öcsikét alakítja, míg itt a kissé beteges, bosszúval teli karaktere van. Innen látszik, hogy milyen jó színész. Na de, ennyit a színészről, térjünk ki konkrétan Jae Joon-ra. A legfontosabb, hogy szerintem az ő története sokkal érdekesebb volt, mint Park Hoon-né. Nem bántam volna, ha az ő történetét dolgozza fel a sorozat, vagy a 10.részben Park Hoon-nak sikerül elszöknie szerelmével, és rá fordul a hangsúly. De az is elég lett volna, ha több figyelmet kap. Na de ez késő bánat... A sorozatban egyeseknek talán gonosznak tűnhetett, mivel volt egy pár nem szép húzása, de ha az ő szemszögéből lett volna ez az egész, biztosan meg se fordult volna ilyen gondolat senki fejében.
A karaktere egy összetett alak volt, ami nagyon megtetszett benne. Tipikusan olyan, hogy nem tudod mi lesz a következő lépése. A bosszúja... sajnáltam, hogy nem sikerült véghezvinnie, de legalább nem él üres életet, az 'illetékes' jobb belátásra tért, és a szeretet nő is mellette van - úgy ahogyan az elhangzott a sorozatban is: "A kastély megszerzésének vége, mert e lovag beleszeretett a hercegnőbe."
Kang So Ra - Oh Soo Hyun: Első sorozatom tőle. Nem volt rossz színésznő, de nem is remekelt. A karakterrel viszont hadilábon álltam: az elején nagyon bírtam, és reméltem, hogy Jae Joon lesz az egyetlen férfi a számára. Aztán kezdtem egyre idegesítőbbnek és pofátlannak találni. Ott volt nálam a tetőpont, amikor Jae Joon vállain sírta ki a szerelmi bánatát. És mennyit gondolt (még ha csak 1 rész erejéig is) Park Hoon-ra ?! Ha még egyszer visszaemlékezik mit csinált a pasassal, akkor lerúgom. És a szívdonoros résznél ? Amikor otthagyta Jae Joon-t? Pffff.... Viszont meg kell hagyni, a végére visszatért a kezdeti szimpátia. Főleg amikor a bosszúállás közepén voltak, és nem tudott Jae Joon-ról dönteni. Oké, hogy elküldte, de láthattuk, hogy visszagondolt az időkre, amikor jóban voltak, és legalább tisztázta az érzéseit. Szóval az a kis kicsapongást nála elnézem (de nem bocsátom meg).
Jin Se Yun - Song Jae Hee / Han Seung Hee: Itt a helyzet pont fordítva volt. Kezdetben utáltam, főleg amikor megtudtam, hogy kém. De a sorozat végére igazán megkedveltem, és ezért hatalmas piros pont, hogy sikerült elérni azt, hogy úgy tegyem le ezt a sorozatot, amiben elmondhatom, hogy igenis, 4 rendes és nagyszerű karakterrel volt dolgom. Viszont amikor utáltam, akkor tényleg, teljesen, totálisan... ilyennek tette ki a pasit, 'élete nagy szerelmét '? A színésznővel itt először találkoztam, és nem is igazán lett kedvencem, aztán mostanra (egy bizonyos sorozatnak hála) nagyon megkedveltem őt. Bár mind a 2 női karakter egy kicsit szemtelen volt, mégis nagyon örültem, hogy mindenki jobb belátásra tért, és együtt maradt azzal a sráccal, akinek szurkoltam. 

Történet: 10/10
Zene: 10/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Nem tudom miért, de engem nagyon megfogott ez a film, főleg a műtős jelenetek nagyon tetszettek. Megdöbbentő, váratlan fordulatokkal együtt izgultam a szereplőkkel. Láttam már a Yong Pal-t is, az is nagyon tetszett. Köszönöm a blogodat, mindig elolvasom a filmleírásaidat. :) Jó lenne ha lenne egy olyan táblázat, ahol az összes film szerepelne, összesítve láthatnánk a filmekre adott pontjaidat, ill. jelölnéd az újonnan megnézett sorozatokat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tymess!
   Nagyon örülök, hogy tetszett a sorozat, nekem is kedvenceim között van még a mai napig is! :)
   Nagyon köszönöm, hogy olvasol, nagyon remélem, hogy majd a jövőben nagyon sok sorozatnál / filmnél írod le nekem a saját véleményedet! :)
   A táblázattal kapcsolatban pedig nem valószínű, hogy ilyesmi lesz a jövőben, dehát sosem lehet tudni. :)

   Törlés
 2. Kedves Evolett!
  Mindig nagy figyelemmel olvasom a sorozatokról alkotott hozzászólásaidat, elemzéseidet, véleményedet. Van ami teljesen megegyezik az enyémmel van ami teljesen más irányba mutat. Ez is egy ilyen sorozat. A történet nagyon zavaros az orvosi vészhelyzetek lehet hogy érdekesek de az előadás módjuk gyerekes és életszerűtlen. A színészi játék átlagos.Ki kivel van, mit miért tesz, hol ezen hol a másik oldalon. Nekem úgy tűnik hogy maga a rendező és a forgatókönyv író is kicsit belezavarodott a történetbe. Végignézem de nem lesz a kedvencem. Ezekkel a színészekkel már láttam sokkal jobb sorozatokat ami tényleg megérdemli a 10-es pontszámokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először is nagyon köszönöm a kedves szavaidat!
   Annyira, de annyira örülök, amikor leírjátok a véleményeteket, és ha az ellenkező is (ami teljesen normális, hiszen emberek vagyunk) nem átkozódtok. Sajnálom, hogy neked nem tetszett a sorozat. Én anno mikor néztem, nagyon imádtam, nem tudom, hogy most, ennyi sorozat után hogyan tetszene.

   Törlés