Eighteen, Nineteen

Eighteen, Nineteen ~ Hoya 


Műfaj: romantikus, dráma
Játékidő: 105 perc
Premier: 2012. március 01.

Ismertető: Mikor végre törvényesen is felnőtté vállnak, Seo Ya bevallja ikertestvérének, Ho Ya-nak, hogy szerelmes belé. A srác zavarba jön, így elkezd randizni egy lánnyal, aki már korábban is kedvelte, azért, hogy leplezze érzéseit, hisz tudja, nem helyes, hogy saját testvére ilyen hatással van rá. Seo Ya bosszúból összejön a suli ászával, Il Gang-gal aki nem mellesleg remekül boxol és aki már régóta kedveli őt. Mikor Il Gang teherbe ejti a lányt Ho Ya meg akarja verni a srácot haragból, de erő és tehetség híján hamar padlóra kerül. Ezért elkezd box edzésekre járni, ahol Gi Joo mindent megtesz a srácért. Rengeteget gyakorol, egyre jobban fejlődik és egyre jobban hajszolja magát, csak azért, hogy egy nap a ringben megküzdhessen ellenségével.

Vélemény: Mielőtt belekezdtem a filmbe gondoltam, hogy kicsit elvont lesz, s lám a megérzésem bejött. Furcsa. Főleg amikor indít a film, és olyan hirtelen történik minden, kellett egy kis idő, mire megszokom a film kimenetelét. Mikor sikerül belerázódnia az embernek akkor rájövünk, hogy milyen érdekes is ez a film. Nem gondoltam, hogy feljön benne a testvérszerelem is, ami a mai világban teljesen elfogadhatatlan és erkölcstelen. Tény, hogy nagyon nagyon régen volt,
hogy egy családban testvér a testvérrel jött össze, hogy 'tiszta' maradjon a vérvonal.
Sokan azt hiszik, hogy ha már csak unokatestvér az unokatestvérrel jön össze, akkor a gyerek beteg lesz, meg down kóros lesz meg minden egyéb rémség. Valójában aki tanult egy kis genetikát, az rájön, hogy ez nem egészen így van. Sőt. Nagyon sok betegséget el lehet vele kerülni. A gond vele, hogy ha van egy adott, öröklődő betegség a családban, akkor a gyerek biztos, hogy elkapja. No meg természetesen a genetikai változékonyság is szóba jön, mint negatívum.
De ha valaki vérfertőzéssel, meg hatalmas betegségekkel jön, akkor más süt az illetőről, hogy ez se tud sok mindent. Tehát igen, egészségügyileg egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy azt beállítják, inkább esztétikai szempont miatt kerülik. Na de vissza a filmhez. Őszintén nekem nagyon tetszett, hisz a film végig egy szerelmes, kicsit félős srácról szól, aki a maga módján akarja megvédeni szerelmét. Azt hiszem Yoo Yeon Seok élete alakítását hozta, engem nagyon lenyűgözött ez a szerep, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyedi és nagyon érdekes lesz.
Egy félős, csendes srácot kapunk, akit mások mindig piszkálnak, és ő ezt csak némán tűri. A cérna ott szakad el, amikor a húgát bántják. Engem tényleg meglepett, Yeon Seok tökéletes választás volt erre a szerepre. Őszintén én mindenkinek ajánlom, mert szerintem egy nagyon jó és elgondolkodtató film. SPOILER: Nagyon tetszett, hogy az utolsó, nagy meccsen nem a főhős nyert (?!). Ilyet még nem láttam, szentül hittem, hogy végül Hoya győz, de láss csodát, megleptek minket. Nagyon egyedi volt és igazán elgondolkodtató, ahogyan az egész film is.

Történet: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése