Mr. Sunshine

Mr. Sunshine

Műfaj: történelmi, dráma, romantikus
Részek száma: 24
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: 1871-ben járunk, s történetünk főszereplője, egy kisfiú, akinek rabszolgák voltak a szülei. Miután meghalnak a szülei Amerikába szökik egy nagykövettel, ahol katona lesz belőle. Sok év múlva visszatér szülőföldjére, mint amerikai katona. A történet főleg erről a férfiről szól, aki gyűlöli és megveti az országot. Főhősnőnk ezzel szemben egy nemes család leánya, szüleit azonban megölték, mivel forradalmárok voltak. A lány maga is érzi, hogy nem az a sorsa, hogy férjhez menjen és otthon varrjon. Ezért ráveszi nagyapját, hogy engedje meg neki, hogy kiképezhesse magát. Így egy mester segítségével lövészetet tanul, hogy tehessen valamit az ország sorsáért.

Vélemény: Bevallom nektek, már nagyon régen befejeztem a sorozatot (már akkor amikor kijött az utolsó részt), de nem tudtam hogyan írjam meg ezt az ismertetőt, mert nagyon kettős érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Nagyon, nagyon nehéz lesz megfogalmaznom, de igyekezni fogok. Az első rész megnézése után totálisan el voltam ájulva. Sokkal inkább egy amerikai sorozatra hasonlít, mint egy koreaira, ami nem baj, mert valahogy a két stílus együtt nagyon, de nagyon jól mutatott.
Az angol szinkronhangok (főleg az elején az a pali aki mesél) mygod annyira brutál hidegkirázósak voltak, imádtam, hogy angol-francia-japán nyelvet is hallottunk nem egyszer a sorozatban a koreai mellett. És akkor először elmondom nektek azt, ami nagyon tetszett a sorozatban. Ami nagyon nagyon, de nagyon tetszett. A fent említett dolog mellett imádtam a jeleneteket. A Moon Lovershez hasonlóan tele volt hidegkirázós és egyszerűen hihetetlen szép jelenetekkel, amikkel nem győztem/tudtam betelni.
És ezek alá olyan gyönyörű zenéket tettek, hogy az valami hihetetlen. Emberek komolyan mondom, az egész sorozat olyan volt mintha ilyen gyönyörű mv-ket tettek volna össze, lenyűgözőek voltak a jelenetek. A jelenetek és a zene mellett imádtam a ruhákat, a tárgyakat, az egész helyet ahogy megteremtették. Csodaszép volt, utoljára tényleg a Moon Lovers volt az a sorozat, amiben ezek a dolgok ennyire nagyon tetszettek. Brutálisan szépek voltak, egyszerűen csodálatos, nem jutottam szóhoz.
A három férfi karakterét is nagyon megszerettem ahogy haladtunk előre a sorozatban. Az elején utálják egymást, de annyira érezni lehetett, hogy ezek jó nagy cimborák lesznek a 24 rész alatt ahogy haladunk előre. Azokat a jeleneteket imádtam a legjobban amikor ők hárman voltak, mert mindig beszólogattak egymásnak, de olyan arik voltak együtt, hogy nem lehetett kibírni vigyorgás nélkül. Teljesen különböztek egymástól, de valahogy mégis barátok lettek a történetben.
Szóval igen, lenyűgözött a sorozat egésze, ahogyan a jelenetek megvoltak csinálva, ahogyan a szebbnél szebb zenéket ismét hallhattuk felcsendülni, ahogyan kirázott minket az összes jelenet, ahogyan gyönyörűek voltak a ruhák, a kiegészítők. Ahogyan imádtam a három férfit külön-külön is, és együtt is. De akkor felmerül a kérdés, hogy mi volt az, ami nem tetszett a sorozatban, mikor ennyire áradozom róla. Nem fogom sokat ragozni. A történet kicsit unalmas volt annak ellenére, hogy imádom a háborús történeteket és az ilyen stílusú filmeket / sorozatokat.
Nem volt benne keret, amit kicsit hiányoltam. Én az első pár rész után úgy éreztem, hogy ez a sori olyan lesz, mint a Moon Lovers, hogy annyira fogom imádni. De sajnos történetileg, főhősnőileg meg pláne nem fogott meg. A szereplőkről és a romantikáról még lentebb fogok beszélni részletesebben, de összességében tényleg annyit, hogy a történet valahogy nem tudott megfogni. Bár érdekelt, annyira nem izgultam a részek alatt. Ettől függetlenül én abszolút azt mondom, hogy ezt a sorozatot kötelező látni, márpedig a fent felsorolt okok miatt, mert gyönyörűen volt megcsinálva, csupán a történet (és a főhősnő!!!!!) nem annyira megnyerő.

Zene: Huhu, szerintem ennyi gyönyörű zene utoljára a Moon Loversben és a Goblinban volt. Ezek a zenék olyanok, amik nem csak hogy szépek és elhallgatja őket az ember, hanem egyszerűen csodaszépek! Ime a számok: NU'EST W 'And I', Shin Seung Hun 'As Fireworks' Ha Hyun Sang 'Becoming The Wind', Yuna Kim 'Days Without Tears', Melomance 'Good Day', Hwang Chi Yeul 'How Can I Forget You', Savina & Drones 'My Home', Sejeong 'Paramour', Elaine 'Sad March', Baek Ji Young 'See You Again', O3ohn 'Shine Your Star', Lee Su Hyun 'Sori', Park Won 'Stranger' és végezetül az én hatalmas kedvenc énekesem száma, Park Hyo Shin 'The Day'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Lee Byung Hun - Eugene Choi: Egy olyan férfi, akit elhagyott a saját országa, így teljesen elutasítja a helyet, holott a lelke legmélyén érzi, hogy ez az otthona. Az elején nem annyira örültem a színésznek, mert eléggé idősnek tartottam a főhősnőhöz, de úgy voltam vele, hogy a sori folyamán tuti megkedvelem őt. Hát, ez így is történt. Olyan ari volt, hogy az valami hihetetlen. És te jó ég, hányszor vágott olyan fejet, hogy muszáj volt visszatekernem mert nem bírtam a nevetéssemmel. Tényleg nagyon aranyos pasi volt, aki emellett brutál férfias is, szerintem egy főhősnő sem lett volna, aki ne zúgott volna bele azonnal. Kedves volt, tisztességes, megbízható, férfias, de volt egy kisfiús, gyerekes oldala is, ami nagyon imádnivaló volt. Őszintén elmondom, nagyon sajnálom, hogy a főhősnő csapnivaló volt, mert különben imádtam volna a köztük lévő romantikát. A pasi részéről mindenképp oda voltam érte, brutál aranyos volt.
Kim Tae Ri - Go Ae Shin: A legnagyobb bajom ezzel a csajjal a beképzeltsége volt. Annyira azt hitte, hogy ő mindent tud, ő mindenki felett áll, ő mindenben a legjobb, hogy néha megpöcköltem volna az arcát, hogy kicsit kapjon már észhez. A másik dolog ami nem tetszett, hogy nemeskisasszony létére nagyon férfias akart lenni. Félre ne értsetek! Nagyon tetszett az, amit csinált, de kicsit elvetemültnek tartottam, és nem volt benne semmi nőies. Hee Na karaktere is erős volt és harcolt, de benne megmaradt az a nőies báj ami szerintem elengedhetetlen volt egy ilyen karakterhez. Ahh tényleg nagyon nem bírtam ezt a főhősnőt és totál ki voltam akadva, hogy mind a három srác oda volt érte, mikor ott volt Hee Na, aki mindenféle szempontból szeretnivalóbb volt, mint ez a lány. Nem tudom emberek, ha kicsit másabb lett volna a főhősnő (vagy Hee Na lett volna az) szerintem sokkal jobban megszeretem a történetet is. Ez a főhősnő...
Yoo Yeon Seok - Goo Dong Mae: Mindig is tudtam Yeon Seok-ról, hogy egy eszméletlen dögös pasi, na de ez után a karakter után totál kész vagyok. Szóval, nagyon, nagyon, de nagyon tetszett az az érzés a pasi részéről, ami már már hasonlított a megszállottsághoz. Utálta a csajt, de ugyanakkor azt kívánta, bárcsak az övé lehetne. Ahhhh de megnéznék egy ilyen sorozatot, ahol ez a karakter a főhős, és egy másik főhősnő az említett csaj. Imádnám, de tényleg. A kettejük közötti jelenetek brutálak voltak, csak úgy vibrált a levegő folyton közöttük. Azonban ahogy haladtunk előre a sorozatban és ahogyan lett egyre jobban elegem a főhősnőből úgy reménykedtem abban, hogy közte ls Hee Na között lesz valami, mert annyira, de annyira szépek voltak együtt. Yeon Seok ezen karaktere szerintem a legjobb, legmenőbb és legdögösebb volt amit valaha láttam. Imádtam, legjobb, egyszerűen a legjobb.
Kim Min Jung - Hee Na: Főhősnőnkhöz hasonlóan egy nagyon kemény csajszi, aki jól bánik a fegyverrel és ha kell, használja is, de megvolt benne az a nőiesség, ami elengedhetetlen volt. És nem volt beképzelt. Mamám, mennyivel jobb lett volna, ha ő a főhősnő. Dong Mae iránti szerelme engem nagyon megrendített, de főleg azért, mert ahogy az elején megismertük a karaktert, nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyen szereti őt. Megjegyzésként azt hadd mondjam el, hogy amikor a színésznővel főhősnőként találkoztam a Man To Man-ben, én nagyon nem bírtam őt, se a kinézetét, kifejezetten egy csúnya színésznőnek tartottam, dehát ilyen ruhával, ilyen hajjal és sminkkel egyszerűen olyan szép volt, hogy az valami hihetetlen, meg kellett néznem, hogy tényleg ugyanaz a színésznő-e, mert nem hittem a szememnek. Idén a legszebb szereplő volt az összes sorozatban, amit láttam, az száz százalék.
Byun Yo Han - Kim Hee Sung: A sok komoly karakter mellé elengedhetetlen volt egy örök bolondozó, nőcsábász pasi is, akit ezúttal Byun Yo Han testesített meg. Tudjátok, hogy én abszolút a férfias pasik híve vagyok. De volt egy jelenet, amikor a pasi még az elején mondta, hogy őt nem érdekli a háború, ő csak szeretne boldog lenni és jól élni a szerelmével, a főhősnő meg ezen totál kiakadt, hogy milyen férfi az aki a kezében virágot tart kard helyett. Szerintem itt utáltam meg a legjobban a főhősnőt. Igen, nekem is jobban tetszett a két másik pasi harcias természete, de Hee Sung-nak teljesen igaza volt azzal kapcsolatban, hogy felesleges harcolniuk, hisz ők csak bábunak számítanak, semmi másnak. Becsületes volt, hűséges és szó nélkül segített barátainak. Szóval én csöppet sem értettem a főhősnőt, szerintem ez a pasi is egyszerűen imádnivaló volt úgy, ahogy volt, én semmit sem változtattam volna rajta.

"És mi van velem?
A tény, hogy én is vártalak, semmit sem jelent neked?"

Történet: 8/10
Zene: 10*/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

8 megjegyzés:

 1. egyetértek veled. én is a vetítéssel haladva láttam a sorozatot. ájuldoztam a képek, díszletek szépségén. remek operatőri munka. a ruhák, helyszínek is 5*. a két főszereplő nekem minden igyekezetem ellenére nem jött be. erőltetettnek éreztem alakításaikat. nemes kisasszonykából hiányzott a helyzetfelismerés-értékelés-viselkedésében fejlődés a tanultak alapján. talányos a nagy szabadságharcos útja is azaz nincs kidolgozva hogyan jut el 'kiképzőtiszti' feladatához-mint életcél (???).de mivel engem is irritált a karakter-és a színésznő fád arcvonásai is-, ezért valóban minden már jelenet élvezetesebb volt, az ő lövész mesterének karaktere-fejlődése is izgalmasabb és átérezhetőbb volt mint ez az úri játszásiból forradalmárkodó nem is fiatal nőé. már a 30- as évei elején jár, de 15 évesként viselkedik az érzelmek vonatkozásában. önfejű-öntörvényű(nem is tudom, kit fogad el , kivel tanácskozza meg a "feladatait"??? sokat is beszéltem róla. viszont ! valóban a 2.3. hegedűsök parádésan alakítanak. színnel teli minden megmozdulásuk, és érzelemmel is. elnyomja-vagy éppen nyíltan vállalja átérezzük nézők is. hitelesek. és a nagy szerelem igen Dong Mae !!! csak miatta és Hee Na miatt érdemes nézni. gazdag , nehézségek sorát megélt útjuk során szemmel látható ahogy tisztulnak, nemesednek meg. (Kim Hee-Sung is az úri ficsurkából tettre kész, áldozathozatalra is!! férfi válik előttünk, szeretni való nagyon)
  végülis minden kis videót összenéztem Dong Mae pillanatairól, remek alakítás, kimagasló. elhomályosult mellette a tétovázgató főszereplő. tudom ,nagy név, de most itt vacak karaktert kapott.pipogya-kiforratlan férfivé érett egy bosszú táplálta mozgását meghatározóan és nem tudta 'időben kifésülni a dolgát a világban' )
  én így láttam, érzékeltem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy ez a mellék-szerelmi szál ennyire tetszett neked is.
   És sajnálom, hogy a főhősnő neked sem nyerte el a tetszésedet.
   Egyetértünk, gyönyörű munka az egész sorozat, a mellékszereplők viszont sokkal szerethetőbbek voltak.

   Törlés
 2. Valószínűleg Neked kellett volna eljátszani a főhősnő szerepét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett neked a főhősnő karaktere! :)
   Emberek vagyunk - mindenkinek más tetszik.
   És nem, nem nekem kellett volna - én nem vagyok színész. :)

   Törlés
 3. Ez a film inkább törtenelmi volt, mint szerelmi. Hiszen a főbb események amik a háttérben történtek valós események. A főszereplők és a szerelmi szál:
  A három férfi az egyik rabszolga, a másik szabad ember a köznépből a harmadik nemes ember. A főhősnő a szerelmi szálban maga az ország amiért harcolnak, ezért nem volt egy csók jelenet sem benne, mert a hazádat feltétel nélkül szereted. A hazát, a földet ahol élsz általábban büszke megingathatatlan olykor férfias nőként szimbolizálják, aki mint ahogy a filmben is láthattuk, a nemesnek nem tud adni semmit, hiszen mindene meg van, a köznépnek pénzt kell adnia, hogy megélhessen. De egy rabszolgának csak a szeretetét tudja felajánlani. Ez a film tele van szimbolumokkal, és aki utánna olvas egy kicsit, hogy Koreában a Japán megszállása alatt mik történtek, az tudhatja, hogy ezzel a filmmel emléket állítottak azoknak akik életüket adták korea szabadságáért.

  https://m.mult-kor.hu/kiserlet-egy-nemzet-eltrlesere-korea-a-japan-megszallas-alatt-20180306

  Az előzőket még kibővíteném azzal, hogy amikor a főhősnő nagyapja behívatja magához Goo Dong Mae-t és Eugene Chio-t. Goo Dong Mae- nak azt mondja megkell védened, ekkor ő képviseli a japánok által elnyomot népet. Japán megszálláskor (1910-1945) a Koreaiaknak kötelező volt japán nevet viselni. Eugene-nek azt mondja ölj érte, ő akkor ott amerikát képviselte valószínűsítem hogy a II. Világháborúban az USA segítségével felszabadították Koreát.

  Ez a sorozat olyan tökéletes történelmi szimbolumokkal van teletüzdelve, hogy minden percét élveztem. A vége azért tünik lezáratlannak, mert nem tudják mit hoz a jővő, de akár mi legyen megvédik hazájukat
  Ez a sorozat, pedig tökéletes volt ennek bemutatására.

  Köszönöm, hogy ajánlodtat☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ( Kérlek nézd el a helyesírási hibáimat, azért is töröltem több bejegyzésemet, mert hajnalban írtam őket, miután az utólsó résszel végeztem és reggel sokat észre vettem.☺)

   Még egyszer köszönöm, hogy ezt a sorozatot ajánlotad.

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Köszönöm a munkádat. Általában, úgy nézek meg egy sorozatott, hogy előtte mindig elolvasom a véleményedet róla.☺

   Törlés