Cheongdamdong Alice

Cheongdamdong Alice 

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2012 - 2013
Csatorna: SBS


Ismertető: Adott egy dilis pasi, Cha Seung Jo, akit anno elhagyott élete szerelme, a pénz miatt. Pontosabban azért, mert a srác mindenét feladta, hogy együtt maradhassanak, de a nőnek csak a pénze kellett. Főszereplőnk összeszedi magát, és cégtulajdonosként jön vissza Koreába gyerekes bosszút állni a nőn és édesapján, új nevével: Jean Thierry Cha. A másik főszereplő Han Se Kyung aki egy nagyon szegény divattervező. Mivel semmi sem jön össze neki, segítséget kér ellenségétől (régen ő volt Cha Seung Jo nagy szerelme), hogy segítsen neki egy gazdag pasit fognia. A kiszemeltje pedig nem más, mint Jean Thierry Cha. De esze ágában sincs, hogy az a pasi, aki Thierry Cha titkáraként mutatkozott be neki, az nem más, mint maga Thierry Cha. Szépen egymásba szeretnek, de a lány kétségek közt vergődik: legyen boldog a titkárral, vagy legyen gazdag? És Jean Thierry Cha mit szól a dologhoz, mikor megtudja, hogy a második szerelme is csak a pénz miatt került közel hozzá?

Vélemény: Miért ez a színésznő?? Park Shi Hoo, a színészek színésze... és egy ilyen színésznővel rakták össze. Ilyenkor jön az az érzés, hogy le kellene vetnem magam valahonnan. No de színésznő ide vagy oda, főhősünk miatt semmiképp sem hagytam volna ki. Természetesen nem is bántam meg. Olyan sorozat volt, amit nem a sztoriért, hanem a fergeteges színészért és a még fergetegesebb karakterért kell megnézni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a történet nem érdekes, hisz egy "hétköznapi" dolog van a központban. A sorozat tökéletesen illusztrálta, hogy a mai világ a pénz körül forog. Nem egy olyan esetről hallunk, hogy a nő ujjai köré csavarja a férfit a pénzért. Pont azért érdekes a sorozat, mert ennyire mostani témát dolgoz fel. Őszintén, ha nem ez a színésznő kapta volna a főszerepet, lehet, hogy egy 10 pontos sorozatról kéne most véleményt írnom.
Miért zavart a színésznő? Annyira merev, annyira süt róla, hogy mindent leszar és csak hisztizni tud. És nem, nem a karaktere volt ilyen, hisz nem egy sorozatban volt már hozzá 'szerencsém'. Na de róla majd még lentebb. A történtekhez kapcsolva meg kell említenem, hogy bár nem óriási csavarokról híres, mégis sikerült a kíváncsiságomat megőriznie a 16 rész alatt. Legfőképp azért is, mert az ember szíve majd meghasadt a srácért.
Ha belegondoltam abba a pillanatba, amikor megtudja, hogy mostani szerelme is a pénze miatt közeledett hozzá, már rosszul éreztem magam. Erőssége a sorozatnak, hogy bár elég komoly dolgokról van szó, a humor a legvégéig megmarad, és nem fordul át nagy melodrámává. Na de humor? Ne is beszéljünk róla. Thierry Cha karaktere egy vitaminbomba volt, egyszerűen felüdülés volt nézni őt, már attól sokkal jobb kedvem van, ha csak rágondolok.
Park Shi Hoo szépen a hátára vette az egész sorozatot, és végig cipelte, próbálta kiküszöbölni a színésznő okozta hiányosságokat. A romantikus jelenetek is eszméletlen aranyosak voltak, és külön piros pont, amiért a mi főhősünk az utolsó pillanatban is megtartotta a viselkedését, a sok nehézség ellenére is. Szóval ha ajánlanom kellene, én egyértelműen amellett döntök, hogy ezt a sorozatot látni kell, mert Park Shi Hoo ismét letarol mindent és mindenkit.

Zene: Volt benne jó pár zene, de őszintén engem egyik sem igazán fogott meg. Azért a két legtöbbet hallottat belinkelem: 'Love Like This', 'It's Okay'.

Szereplők: Na a 2 főszereplőnket nézzük csak külön külön.
Park Shi Hoo - Cha Seung Jo: Dilis, megtört pasi, aki saját kicsinyes bosszúján képes majd megszakadni a röhögéstől. Alapból szeretem a kicsit 'dilis' karaktereket, na és akkor képzeljétek el, milyen érzés volt Park Shi Hoo-tól látni egy ilyet. Maga Seung Jo nagyon érdekes volt, tökéletesen illusztrálta azt, hogy egy nagyon nehéz és megrázó helyzetre mindenki másképp reagál, mindenkit másképp tör meg. Na meg természetesen majd lefordultam a székemről egyes részeknél, annyira oda tudja tenni magát ez a pasas. Kedvenc jeleneteim természetesen amikor 'nagy menőként' osztotta az észt, majd dicsérte saját magát: 'húha, hogy mondhattam ilyen menő szöveget'. Ha nem ilyen karakter lett volna a főszereplő, akkor túl merevvé és unalmassá vált volna azt egész, de szerencsére ez nem történt meg. Park Shi Hoo-t már annyiszor magasztaltam, hogy azt hiszem nem szükséges megint, egyszerűen a legjobb színészek között van és kész. Ezt a tényt szerintem senki sem tudja megcáfolni.
Moon Geun Young - Han Se Gyung: Megviselt, nagyon nagyon szegény lány, aki a kihasználást választja lehetőségként, hogy kilábaljon a szegénységéből. Jaj nekem. Ennek a színésznőnek a képessége 0! Soha nem szabad több filmben játszania és soha nem teheti tönkre egy ilyen pasinak a filmjét. Nem tudom, szerencse-e, vagy inkább balszerencse, hogy Park Shi Hoo lett a főhős. Ha nem ő lett volna, akkor lehet teljesen kudarcba fulladt volna az egész, így viszont a színésznő kevés volt hozzá. Ráadásul erre még rátesz egy lapáttal, hogy a karaktere borzalmas. Szerintem senki sem szerette. Sosem mosolygott, sosem hülyéskedett, és csak a pénz érdekelte. Bár sajnáltam is, amiért ilyen életet kell élnie, de sokkal inkább volt antipatikus. Szóval a színésznő ismét bebizonyította, hogy soha nem szabad színészkednie. Ha nem Park Shi Hoo-ról lett volna szó, ezer százalék, hogy bele se kezdek. Sajnos komolyan mondom.

Történet: 7/10
Zene: 5/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

6 megjegyzés:

 1. Most kezdtem nézni a sorozatot.
  Tudom,és a színésznőt én sem szeretem.Korábban egy történelmi sorozatot éppen miatta hagytam nagyon gyorsan abba.Mindezek ellenére juszt is megnézem.Park Shi Hoo miatt.Istenem,de jó volt a Prosecutor Princes -ben is.Hamarosan azt is újra kell néznem. Köszi a frissítést.Üdv.Magdimama

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor ezek szerint nem csak én vagyok vele így :(
   Park Shi Hoo örök, ajánlom a The Princess' Man c. sorozatát is (ha még esetleg nem láttad), ami a legszebb az összes sorozat közül <3.

   Törlés
 2. Kedves Evolett! Ez a film az egyik kedvencem, és nem csak azért mert imádom Park Shi Hoo-t. Jó a történet, fergeteges benne a férfi színész és szerettem benne Moon Geung Young-ot is. A film úgy volt jó, ahogyan megcsinálták! Sokaktól hallottam már, hogy utálják ezt a színésznőt, de nálam meg mindig kiveri a biztosítékot, hogy a külseje alapján elítélik az embereket. Ha ez a színésznő sokkal szebb lenne senkinek nem lenne baja vele, de az életben nem csak szép emberek vannak. Gondolj bele mennyi sérülés érhette ezt a lányt pl. a szemei miatt. Nem tehet róla, hogy ilyen és én csak becsülni tudom azért, hogy nem rohan plasztikai műtétre, ami Koreában annyira divatos és elterjedt. Így vállalja fel önmagát és harcol a világ ellen, de biztosan más is lát benne valamit különben nem kapna főszerepeket. Személy szerin én kedvelem, aranyos és igyekszik kihozni magából a lehető legtöbbet. Szerintem jó választás volt és gondolj bele, így Park Shi Hoo micsoda lehetőséget kapott, hogy ilyen fergetegeset alakítson. Egy nagyon erős színésznő mellett ugyanez lett volna a végeredmény? Tudom ez költői kérdés, de szerintem a válasz nem. Ugye nem baj, hogy másképpen látjuk a dolgokat, hiszen a világ ettől színes. Üdv. Lalíta

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Névtelen! Természetesen igazad van, hisz ha megnézed a blogomon, nem is egy nem szép színésznőt szeretek, mert nagyon jó a színészi képességük, és fordítva is, nem egy szép színésznőre mondom, hogy színészi képessége nulla. Én sajnos semmi tehetséget nem vélek felfedezni benne, de csak örülni tudok annak, hogy te igen, hisz akkor egyel több okod volt megnézni ezt a sorozatot! :)
   Park Shi Hoo mindig hihetetlen jól alakít, meg kell hagyni :D
   Dehogy baj, épp ezért vagyunk emberek, mindenki mást szeret!
   Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményed! :)

   Törlés
 3. Aranyos olvasni a különböző véleményeteket. Park Schi Hoo nagyon élvezetesen bolondozik, vele nevet az ember, ha tudja is, hogy egy sérült lelkű fiút mutat.Engem a történet is kissé elfárasztott, elborzaszt a pénz világa. Az EMpress Ki eunuhja mondja ki anno: reméljük egydszer eljön a világ, amikor a pénz lesz az úr! Hát Koreában a mai filmek szerint eljött. Reméljük kedvenceinket azért más is boldogítja. Minket az, ha Park Sche Hoot nézhetjük. Igaz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Park Shi Hoo kedvenc, hihetetlen, mennyire változatosak a karakterei. Nagyon szeretem őt! :)
   Igen, sajnos a pénz az úr, de ez ellen már nem tudunk mit tenni.

   Törlés