The Heirs

The Heirs ~ The Inheritors

Műfaj: romantikus, melodráma
Részek száma: 20
Dátum: 2013
Csatorna: SBS

Ismertető: Eun Sang egy nagyon szegény lány, folyamatosan robotol néma anyjával együtt, aki egy házvezetőnő. Nővére Amerikában él, és kiderült, hogy férjhez megy, ezért a mi főhősnőnk megtakarított pénzükkel együtt elutazik hozzá (nem lehetne azt a pénzt átküldeni postán vagy valami, mert akkor természetesen megmarad a jegy ára). Csakhogy ez az egész hazugság, így nővére szépen kipakolja húga bőröndjét az utcán fényes nappal, fogja a lóvét és lelép. Eun Sang meg csak sír, és azt se tudja, hogy szedje össze a holmiját, vagy eredjen nővére után. Persze ezt az egészet látta a gazdag Kim Tan, aki élvezi az életét, és egyszerűen (a menyasszonyán kívül) semmi gondja nincsen. Megsajnálja, így elviszi lakására, hogy aludjon ott, s mivel szegény nincstelen csajnak se pénze se háza kénytelen elfogadni. Ezután Koreában, egy elit suliban találkoznak újra, hogy oda hogyan jutnak azt nem írom le, mert túl magától értetődő. Szerelem szövődik a gazdag és a szegény között (húú, micsoda fordulat). De, hogy legyenek benne sok sok kavarodások is, itt van még Kim Tan menyasszonya, és a drága Choi Young Do, aki úgyszintén totál beleszeret a lányba.

Vélemény: Nehéz lesz megírnom úgy ezt a kritikát, hogy pár embert ne sértsek meg, ugyanis a The Heirs című 2013 sorozat a koreai sorozat történelem egyik legnagyobb fekete foltja. De lássuk csak az elejétől. Természetesen Lee Min Ho és Kim Woo Bin volt az oka, hogy egyáltalán belekezdtem a sorozatba. Az első 2 rész még elmegy, alapjáraton nem rossz a gazdag srác szegény lány sztori (már ha tényleg egy normális sztoriról van szó). Annak ellenére, hogy tipikus, el lehet nézegetni.
Sőt, akár még szeretni is lehet. De ez a sorozat? Abszolút nem szólt semmiről, csak hogy két helyes és gazdag srác beleszeret egy nulla személyiségű, hisztis, mosolyogni képtelen és nem mellesleg elég ronda lányba, akinek abszolút se esze se személyisége. De oké. Mondjuk azt, hogy befogom a szemem és elfelejtem a borzalmas női karaktert. Lássuk csak mik történnek. Ööö... történnek? Rosszul fejeztem ki magam. Mit ismételnek akarom mondani (tényleg Ctrl+C és Ctrl+V).
Annyira tipikus, annyira unalmas, és annyira lejárt lemez, hogy az szinte hihetetlen. Abszolút semmi újat nem mutatott a sorozat. De még ezeket a tipikus dolgokat is a lehető legjobban elcseszték, mert semmi másról nem volt benne szó, csak: se veled se nélküled. Ennyi. A színésznő ráadásul annyit bőgött benne, hogy gondoltam írok neki, legközelebb keressen valami latin-amerikai Marichuy sorozatot, mert nem fogok azért eldobni 20 órát az életemből, hogy csak sírni lássam.
Annyira szenvedtek, annyira sírtak ahelyett, hogy valami normális megoldást találtak volna. Nem, ha sírnak akkor emelkedik a nézettség és akkor annak örülni fognak, francot se érdekel, hogy elrontják az egész sorozatot. Ráadásul nem is volt az az 'igaz' szerelem közöttük. Nem úgy volt, mint általában a sorozatokban, hogy szépen lassan (de biztosan) szeretik meg egymást, hanem az elején már élnek-halnak egymásért. Szóval a romantika is egy nagy nulla volt az egész sorozatban. 
Arról nem is beszélve, hogy 20 részen keresztül szenvedtek, hogy hogy a fenébe jöjjenek össze, aztán meg a végén elintézték 2 normális ember módjára. Nem értem mire fel az a nagy túldramatizálás, de tényleg nem. Volt egy pár mellékszál is benne, mint a bátyjáról, vagy ott a haverokról, de igazából kaptak is hangsúlyt meg nem is. Olyan volt, mintha az üres perceket töltötték volna ki amikor épp nem sírnak főhőseink. Csak kérdéseket sorait vetették fel amikor nem válaszoltak meg semmit.
Szóval igen, ez volt a nagyon várt és híres színészekkel teli Heirs című sorozat, ami semmi másról nem szól csak két 'halálosan szerelmes' karakterről, akiknek szenvedését Rómeó és Júlia is megirigyelhetné, és akiknek eltökélt szándékuk, hogy megmutatják mennyi műkönny van a stábnak raktáron. De azért valljuk be, ez sikerült is. Komolyra fordítva a szót, én bár végignéztem a sorozatot, számomra a legeslegrosszabb volt, amit valaha láttam, és remélem, hogy soha nem futok még csak hasonló sorozatba sem. Az, hogy sírni látjuk őket, az egyszerűen még csak sorozatnak sem nevezhető.

Zene: Persze, hogy itt is a hírességekre alapoznak, mi másra? De azért szerencsére születtek jó számok a sorozathoz, mint például Hong Ki 'I'm Saying' című száma, vagy 2AM Changmin 'Moment' című száma.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket külön külön.
Lee Min Ho - Kim Tan: Gazdag és laza srác, akinek fenekestől felfordítja megszokott életét egy okos telefonnal járkáló abszolút nincstelen csaj. Amikor az első részben megláttam őt annyira nagyon örültem. A világos haj, napbarnított bőr és laza stílus annyira illett hozzá, mintha konkrétan ráragasztották volna. Aztán megérkezünk a 'csodaszép' valóságba, ahol kiderül, hogy egy nulla a srác, aki gondolkodni sem tud normálisan. Kim Tan személyisége ennyiből állt, abszolút semmit nem láthattunk tőle. Lee Min Ho mindent beleadott, szerintem próbálta kihozni a legtöbbet, de egyszerűen nem volt miből. Kíváncsi vagyok mennyi pénzt kaphatott ezért a szerepért... mert hogy ezt a forgatókönyvet olcsó pénzért biztosan nem vágta volna be. Itt is bebizonyosodott, hogy Lee Min Ho nem való diákruhába, eszméletlen nevetségesen néz ki. Soha többet, kérlek Lee Min Ho.
Kim Woo Bin - Choi Young Do: Az egész sorozatban talán a legnormálisabb karakter. Tipikusan beképzelt, igazi 'rossz' fiú, aki megváltozik miután szerelmes lesz. Nem tudom hányan drukkoltak neki, de én inkább úgy voltam vele, hogy könyörgöm, csak ne jöjjön össze vele a csaj, mert akkor agygörcsben fogok elhalálozni. Ő volt az egyetlen reménysugaram a sorozatban, amiért kitartottam 20 részen keresztül. Kim Woo Bin örülhet, amiért a legnormálisabb karaktert sikerült megkapnia, ha Kim Tan lett volna (tejóég) akkor most annyira haragudnék rá, mint Lee Min Ho-ra (akinek sajnos egyre rosszabb és rosszabb szerepei vannak). Bár azt sem értem, hogy miért kellett egyáltalán szerepet vállalnia ebben a sorozatban, de tény, ha ő nem lett volna benne valahol a negyedik rész környékén feladom és eltemetem a kiskertbe ezt a sorozatot.
Park Shin Hye - Cha Eun Sang: Egy nagyon szegény lány, akinek az élet rendesen keresztbe is tesz. Nem tudja épp ésszel felfogni és elfogadni, hogy két helyes és gazdag srác szerelmes belé, inkább csak sír, telefonját nyomkodja és azon gondolkodik, hogyan is kellene megtanulnia egy mosolyt kipréselni magából. A színésznőt nem szeretem, hírneve ellenére én egy felettébb rossz színésznőnek tartom őt (nem is csak tartom, hanem egyértelműen az), de úgy voltam vele, hogy ha van 2 nagyszerű pasi a sorozatban, és jó lesz a sztori meg a női karakter is, akkor semmi bajom sem lesz vele. Hát ez szépen összejött nem mondom. Más színésznőt el sem tudtam volna képzelni erre a szerepre, örülök, hogy őt rakták be. Ha egy nagyon jó színésznő kapta volna meg ezt a hihetetlen béna és semmilyen karaktert akkor azt hiszem tényleg a saját könnyeimben fulladtam volna meg.

Történet: 2/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 2/10

35 megjegyzés:

 1. Mit ne mondjak, amikot felcsendült az a bizonyos LOVE IS FEELING vagy mi a tököm síírva röhögtem a szenvedéstől.

  Park Shin Hye egy nyomorék, utálom a segg állával, csúnya hüvelykujjával, béna hajával, pufi fejével és nulla tehetségébel. A Heartstrings első nézésekot még oké volt, aztán megismertem, és meg akartam nézni a sorozatot még egyszer Yongwha miatt DE NEM MENT!!!! Feladtam, mert ez a nő kész... nem színésznő. :D

  Lee Min Ho szerintem jó volt. :) Én is szeretem, mert jól néz ki, jó a beszédhangja, kellemes az egész pali és tehetséges is. Magasan ívelt a sorozatban, és mindenki a ruháit fikázza, de nekem tetszettek. :D Az egyenruhát csak azért csíptem, mert királyul passzolt a fenekére :D Egyébként én nem vágom... most Amerikában már nem egyetemre járt? Vagy mi volt az a suli? :D Na mindegy, de én is öregnek véltem. És a hajstílus nekem sem jött be. De a baseball sapis feje édes volt. :3

  Kim Woo Bin fasza volt. Ennyi. Ő nagyon... király volt mindig minden percben. :D
  Mellékszál: hát Minhyuk miatt volt csak valami :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, valahogy én is ezt gondolom az egészről :)

   Törlés
 2. Nagyon vártam, nekem sem jött be. De a Faith sem, szóval... :-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nekem is kész csalódás volt, bár a Faith-tet azt nagyon szeretem :D

   Törlés
 3. Szia! :) Először is nagyon tetszik a blogod :) lényegében egyezik az ízlésünk :)
  A sorozatról annyit hogy nekem ez volt az első koreai sorozatom és ezt is csak azért kezdtem el mert kifogytam a sorozatokból és ennek tetszett az alapsztoria.Nagyon szeretem azokat a történeteket amik az iskolai életet is bemutatják.Nekem elsőre a színésznő szimpatikus volt...DE...sajnos láttam tőle más sorozatokat is és hát...nem voltam elájulva tőle..a sztoriról annyit hogy először tetszett a sorozat aztán egyre több koreai sorozatot kezdtem el nézni (Dream High,Playful Kiss stb.) és valahogy úgy eltűnt közöttük...olyan semleges lett.Elkezdtem újra megnézni és be kellett látnom hogy mindenben igazad van...talán nem volt olyan jó választás első koreai sorozatomnak pont ezt választani.Bocsánat a hosszú hozzászólásért :) Sok sikert a továbbiakban a bloghoz :) puszi:Réka :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nagyon örülök és köszönöm, amiért tetszik! :)
   Igen, sajnos az első sorozat annyira meghatározó mindenki életében, szegénykém sajnállak, amiért pont ezt fogtad ki :) Dehogyis! Köszönöm, hogy írsz véleményt, tényleg nagyon szeretek rájuk válaszolgatni csak most 1 hónapig se gépem se időm nem volt így felgyűltek, azért válaszoltam későn :D
   Nagyon szépen köszönöm Réka, remélem még beszélgetünk!

   Törlés
 4. Névtelen2015. augusztus 6. 12:23,
  Nekem az első sorozatom a Pasta volt. Odavoltam érte,többször visszanéztem egy-egy jelenetét....erre eltelt egy év,ma gondoltam egy nagyot,hogy újra elkezdem,hisz annyira imádtam régen :DD hát kész kiábrándulás volt :( nem is értem,hogy szerethettem... szóval ez az első sorozatos élmény tényleg meghatározó,de nem érdemes újra megnézni,mert az ember csak kiábrándul.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem a You are Beautiful volt az első, anno nagyon tetszett, de nem tudom, hogy most milyennek találnám, így nem is fogom újra megnézni! :)

   Törlés
 5. nekem nem ez az első koreai dráma filmem, de eddig láttam kb 15öt, és a Heirs volt a kedvencem, mai napig az, és imádom. szerintem abszolút jó sztori volt jó színészekkel, az ,,I'm saying" kedvenc zeném lett a film miatt, megérte az a 20 óra. ízlések és pofonok.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 15 sorozat az még édeskevés, lehet a jövőben, miután sokkal komolyabb sztorival és színészekkel rendelkező sorozatokat is látni fogsz máshogy fogod gondolni, ha nem akkor csak örülni tudok, hogy tetszett! :)

   Törlés
 6. Igen nekem is ugyan ez:) elso es egyben kedvenc sorozatom es a szineszeket is imadtam benne,szerintem jo munkat vegeztek ezzel a sorozattal es abszolut barmikor ujraneznem:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy ennyire tetszett! :)
   Sajnos én végigszenvedtem... túl sok jó sorozatot láttam briliáns színészekkel ahhoz, hogy ezt kedvelni tudjam.

   Törlés
 7. szia! ha ennyire nem tetszett(habár én imádtam), ajánlok egy filmet. Moon River a neve, myasiantv.se vagy a kissasian.com oldalon fent van angol felirattal(a myasian jobb minőségű, de a 29. részt csakis a kissasianon tudod megnézni, az előzőn elrontották és felcserélték a részeket). 30 részes tajvani sorozat, röviden: van a Guang Yu iskola ahova érkezik egy harcművész lány, és a barátja is ott van akit megment és emiatt ,,csatába" kerül az iskola 3 ,,hercegével" akik közül a President szerelembe esik vele, miközbe egy másik lány küzd érte, és a lány apja a fiút megakarja öletni(családi vita, emiatt a fiú anyja és a 25-26. rész körül az apja is meghal). tele van vicces részekkel, imádtam ezt a sorozatot, most nézem a 30. részt, final epizód és majdnem sírok hogy vége van, totál beleszerettem a sorozatba<3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek a sztorija nagyon hasonlít a koreai Boys Over Flowers-re valamint a japán Hana Yori Dangora. :)
   Az ajánlást nagyon köszönöm, majd rákukkantok és ha tetszik, felírom a véget nem érő megnézendő sorozatok listámra! :)

   Törlés
  2. először nekem is nagyon hasonlónak tűnt ezzel a 2-vel főleg hogy előtte pont hogy befejeztem a Hana Yori Dangot és belekezdtem a Boys over flowers-be, de a végére teljesen más lett róla a véleményem, ebben sok minden más van, és érdekesebb a sztori:)

   Törlés
  3. Érdekesnek hangzik :D
   Nekem a Hana Yori Dango anno nagyon tetszett (bár tény, hogy első sorozatom volt).
   A Boys Over Flowers már viszont kevésbé.

   Törlés
 8. ÚRISTEN HÁT MEGHALOKXDDDDDDD
  Teljesen igaz, amit Park Shin Hye karakteréről írtál, engem is szörnyen idegesített a folyamatos hisztijével meg vergődésével, nem is értem anno hogyan tudtam végignézni ezt a sorozatot. Én sem vagyok oda ezért a színésznőért, bár a legutóbbi sorozatában (Doctors) nem tűnik olyan elviselhetetlennek, mint amilyen ebben. :D Imádom ezeket olvasni, annyira egyetértek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fú, én vissza sem tudok gondolni, milyen karaktere volt itt! XD
   Igazad van, a Doctors-ban már sokkal szerethetőbb a karaktere, de őszintén még ott sem igazán nyert meg magának... talán majd a jövőben! :D

   Törlés
 9. Szerintem meg nagyon jó sorozat volt és Park Shin Hye jól hozta a karakterét, mert tök csórón nem röhögheti szét az egész sorozatot, valamint meg az a véleményem hogy aki ezt az egész oldalt szerkeszti egy ellenszenves dög hiszen nem mindegyik sorozat egyforma. Valamint ez a történet tisztán szerethető volt és érdekes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, köszönöm a 'kedves' bókot, és azt is, hogy mindenki előtt megmutattad mennyire 'normális' (gondolom egy gondolkodni képtelen) 10 éves vagy. :)
   Ha nem tetszik, ott a kis X gomb, nem kell itt lenned, nem köteleztelek rá.

   Törlés
  2. Először is nem vagyok gondolkodni képtelen tíz éves. Továbbá pedig az ellenvéleményekre így reagálsz, de aki azt írja mennyire igazad van az persze nagyon jó. Igaz, hogy talán elvetettem a súlykot kissé, de lássuk be mindenkinek meg van a saját véleménye én csak megosztottam sajátomat ha megsértettelek azért elnézést kérek, és igen nem kötelezték arra hogy itt legyek máshoz nem is szóltam hozzá csak ehhez az egyhez mert nekem maga a sorozat és a szereposztás valamit a színészek által hozott karakterek is tetszettek.

   Törlés
  3. Azzal semmi baj sem volt, hogy megosztottad a véleményed, normális, hogy mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más tetszik, ez teljesen természetes.
   Megsértettél, méghozzá ezzel: "az a véleményem hogy aki ezt az egész oldalt szerkeszti egy ellenszenves dög".
   Köszönöm az 'ellenszenves dög' jelzőt, ilyennel még nem illettek, nem szoktam ilyen undorító szót senkire sem használni, de úgy hiszem, aki olyanokra vetemedik, hogy névtelenül ilyeneket ír, az egyszerűen süllyedjen el szégyenében. :)

   Törlés
  4. Nem is értem, azt honnan vetted, hogy az ellenvéleményekre így reagálok, szerintem először szét kéne nézned mielőtt jártatod a szád, nem is kell messzire menned...
   A jövőben nem igazán szeretném, ha hagynál kommenteket, mert van egyéb dolgom, mint veled foglalkozni.
   További szép süllyedést.

   Törlés
 10. Szia! :)
  Teljes mértékben egyetértek azzal, amit erről a sorozatról és Park Shin Hye-ről leírtál. A You're Beautifulban láttam először, akkor még egész kedveltem. Igaz a sorozatot akkor láttam, amikor még csak ismerkedtem Dél-Korea világával, szóval lehet, hogy a fiúk miatt nem zavart az ő karaktere... :) Szóval ebben a szerepében még egész szerettem, de aztán egyre ellenszenvesebb lett. Nem tudom megérteni, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte...
  Maga a sorozat, valami katasztrófa volt számomra. Ennyire soha nem szenvedtem még ázsiai sorozattal, pedig láttam már párat. Azért néztem végig, mert egyik barátnőmnek ez az egyik kedvenc doramája és próbáltam meglátni azt, amit ő látott ebben, de nem ment. Túúúúúúl sok volt a szenvedés és a műkönnyek, ráadásul teljesen feleslegesen.
  Szóval számomra nagy csalódás volt, pedig sok jó színész vállalt benne szerepet (amit megint csak nem értek...).
  Köszönöm az ismertetőt és a véleményt. Ha előbb olvastam volna, talán eltántorít ettől a szenvedéstől... :))
  További sok sikert az oldalhoz. :)
  Leveli

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is a You're Beautifulban volt az első találkozásom vele, és igen, ott én is kedveltem kezdő sorozatosként.
   Igen, sajnos én is így éreztem, sosem láttam még ilyen rossz sorozatot, de hát, ezt a címet is be kell töltenie valaminek.
   Nagyon szépen köszönöm, remélem majd még írsz nekem! :)

   Törlés
 11. Szia!
  Elég sok komment jött, ahogy látom, az elsőkbe beleszólva elég negatív dolgokat írtatok. Oké, nekem nincs magasan a mércém. Első koreai sorozatom volt nekem is, és én akkor valamiért totál odavoltam érte. Persze azóta láttam sokkal sokkal jobb sorozatokat, amik ráébresztettek, hogy hu van ennél jobb is.
  Park Shin Hye-t én szeretem. Mellesleg oké fújoljátok, de nem ő találja ki, hogy milyen szerepet kell játszania. Ezt kellett, tetszik-nemtetszik.
  Lee min ho volt a kedvenc férfi színészem, de aztán jött Lee jong suk, és most Ji chang wook az.
  Oké eltértem kicsit.

  Tetszett Kim woo bin alakítása, eszméletlen jól eljátszotta a rosszfiút. Elsőnek mikor megláttam, azt gondoltam, hogy fuu te jó ég, ennek milyen feje van. miért?
  Persze megkedveltem, és annak ellenére, hogy fura feje van, szimpatikus. :-)
  Lee jong suk is fura kicsit, szerintem az orra miatt főként, de attól még helyes!
  Sorozatról nem is sokat írtam, inkább a színészekről.
  Igen, tényleg se veled se nélküled volt végülis, de sokkal többet nem tusok mondani, mert nem most néztem már, viszont pár napja újra kezdtem, mert késztetést éreztem rá. Igen! Jól olvassátok!
  Én szeretem azért, attól, amilyen. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az elsőkbe beleolvasva*
   Nem is értem miért írtam el.
   Bocsi, a helyesírási hibákért, most nem olvastam vissza, amit írtam. :/

   Törlés
  2. Igen, az első sorozat elég meghatározó mindenkinél, én is imádom az első sorozatomat, azonban nem merném megnézni mégegyszer, mert félek már nem tetszene annyira.
   Park Shin Hye-t sok sorozatos 'tapasztalat' után nem szeretem, pedig először nagyon kedveltem én is.

   Kim Woo Bin... nos igen, nagyon kis szimpatikus emberke sok mindenkinek.

   Nagyon örülök, hogy neked tetszett, hisz akkor ez is jó emlékként marad meg! :)

   Semmi baj. Remélem a jövőben majd még sokat írsz nekem! :)

   Törlés
 12. Szia! Az nem lehet hogy csak rossz a karakter és ezért volt idegesítő számodra Park shin hie? vagy a forgatókönyv... Elvégre is a színész felveszi a karakter szerepét, akkor is ha egy nulla személyiséggel rendelkezőt alakít... (értem én, hogy szegény lány ennyi szar szerepet kapott, de hát nah...:D) Védem Park shin-t, egyik best-em sok jó pillanatom volt vele, még jó hogy a pártján állok!!:DDD

  De érdekelne számodra ki lett volna az ideális színésznő. Akár többet is írhatsz:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én is reménykedtem benne, de sajnos azóta rájöttem, hogy egyszerűen tényleg nem jó színésznő. :) sok szerepben láttam már... ettől függetlenül nyilván van, aki szereti. :)
   Sok színésznőt szeretek! :D Vannak nagyon tehetségesek (szerencsére). :D

   Törlés
  2. Én pl. Kedvelem még
   1♥♥♥lee kyung sung-ot, ♥♥♥ *ooooooo* *333*
   2♥♥Jun Ji-hyun-t *o*
   3.♥IU-t, ^-^
   4.♥Park Shin Hye :)

   asszem ezek még bestek számomra... *-*

   Törlés
  3. Igeeen,.. Lehet azért mert még fiatal vagyok, és nem igazán ismerem a régebbi színésznőket...De így 15 éves fejjel ők most a kedvenceim... De majd csak bele vágok valami régebbi doramába is... :")

   Törlés
  4. Mindenki mást kedvel, ez így van rendjén! :)

   Törlés
 13. :))) óó Moon Chae Won-t kifelejtettem.. *3* ♥ toppon van bőven :DD

  VálaszTörlés