Let's Fight, Ghost

Let's Fight, Ghost ~ Bring It On, Ghost

Műfaj: fantasztikus, vígjáték, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: tvN

Ismertető: Bong Pal különleges tehetsége révén látja a szellemeket, és harcolni is tud velük, így ördögűzőként dolgozik az egyetem mellett, hisz életcélja, hogy 10 millió won legyen a számláján. A fiú találkozik a 19 évesen meghalt és már 5 éve a Földön bolyongó szellemlánnyal, Hyun Ji-val, aki ki szeretné deríteni, miért rekedt itt (ugyanis nem emlékszik semmire). Először nem túl fényes a kapcsolatuk, de később rájönnek, hogy bizony egymás hasznára lehetnek, így összefognak. Park Bong Pal segít neki visszaszerezni az emlékeit, cserébe a lány pedig segít neki a gonosz szellemeket a túlvilágra küldeni. Itt van még a jóképű, rendes és minden egyéb pozitív tulajdonsággal rendelkező állatorvos, Hye Sung is, aki nem egészen az, akinek látszik.

Vélemény: Őszintén nem tudom, hogy vitt rá a lélek, hogy megnézzem a sorozatot (hát aztán még arra, hogy le is fordítsam), hisz TaecYeon nekem nagyon nem kedvencem és So Hyun-t sem tartom jó színésznőnek. Aztán az előzetes annyira aranyosnak ígérkezett, hogy végül belekezdtem - nem bántam meg. A sorozat, annak kimenetele és maga a főgonosz is kísértetiesen hasonlított az Oh My Ghost c. tavalyi sorozatra. De ez jobban tetszett, nem is részletezem miért.
Kezdjük a legelejétől. Kapunk egy mélabús, antiszoc kissrácot, aki biza látja a szellemeket, egy félelmetes tanárt, egy bolyongó szellemlányt, egy jófej szerzetest, plusz a két dili bogyót. Az alapfelállítás nagyon jó volt több szempontból is. Egyrészt tetszett, ahogy főhős egyre közelebb kerül mindenkihez, egyre mélyebb volt a kapcsolatuk, nem csak a lánnyal, hanem a többi főbb karakterrel is. Másrészt kapunk jobbnál jobb beugrósztorikat (óh éljeeen).
Ezek a beugrósztorik pedig már önmagukban érdekesek voltak, de mégis egyre közelebb vittek minket a két főhős titkaihoz/múltjához is. Szépen összekapcsolták a dolgokat. A történet kimenetele is klassz volt, az elején remek hangsúlyt fektettek arra, hogy a két főhős összeszokjon, aztán pedig egyre fokozták a hangulatot. A maradék és felesleges perceket pedig vicces és aranyos jelenetekkel töltötték ki, ami szerintem remekre sikeredett, akárhogy is nézzük.
A kedvencem az utolsó előtti rész volt, az tényleg egy az egyben egy akciófilmre sikeredett. A legvége pedig megszokott volt: aranyos és vicces. Különösen tetszett, hogy minden szálat szépen levarrtak nekünk. A romantika is elég jóra sikeredett, bár én sokkal jobban szerettem főhőseinket, amikor még csak barátok voltak... nem tudom miért, ott sokkal aribbnak tűntek nekem együtt, a romantika kicsit bezavart ottan nekem, no de hát ez van.
A humor nagyon jó volt, sokszor nevettem fel - ezt pedig a két dilis biztosította, akik szerintem fergetegesek voltak az egész sorozatban. Emelett akadt pár eléggé félelmetes jelenet is, volt, hogy felugrottam a hirtelen jött szellemtől, akik meg kell hogy hagyni, elég valósághűre sikeredettek. Nagyon nem is tudom lehúzni a sorozatot, talán annyit tudnék ellene felhozni, hogy volt 1 vagy 2 rész, ami kicsit uncsira sikeredett, de szerintem ez még simán belefér.
A két főhős karaktere sem lett kedvencem, de aranyosak voltak, így ez ellen sincs mit mondanom. Összességében szerintem egy nagyon aranyos, vicces, ijesztő, elgondolkodtató és szórakoztató sorozat lett ebből, ami engem meglepett, hisz nem számítottam ilyen jóra. Én mindeninek tudom ajánlani, szerintem kikapcsolódásként egy hétvégén vagy talán az őszi szünetben mindenképp megéri megnézni. Jó szórakozást tudok csak kívánni hozzá.

Zene: Soundtrack téren nagyon jól megállta a helyét, ostokat azonban hiányoltam belőle. Volt benne pár, de ezek annyira nem nyerték el a tetszésem. A legszebb talán Kim So Hee és Song Yuvin 'Coincidence' valamint Sumin 'U&I' című száma lett.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit külön-külön.
TaecYeon - Park Bong Pal: Kicsit antiszoc srác, aki egyedül él különleges tehetségével, s keményen gyűjti a pénzt a kis számlájára. Élete azonban fenekestül felfordul, amikor egy szellemlány toppan be a küszöbén. Őszintén én nagyon féltem TaecYeon-tól, mert a Dream High-ban (már bocsánat), egyenesen utálatos volt a karaktere, emlékszem, egy idő után már végig se bírtam nézni a jeleneteit, mindig tekertem nála. Azonban meg kell, hogy mondjam, az ilyen aranyos-vicces meg kicsit mogorva szerep hihetetlen jól áll neki. Park Bong Pal karaktere hamar megszerettette magát a nézőkkel. Néha pedig olyan fejeket tudott vágni, hát amiket komolyan mondom tanítani kéne. A végére kicsit sok volt, nem igazán tudom, hogy miért. Mindenesetre örültem, hogy szépen lerendezték a dolgaikat, TaecYeon-hoz pedig mostmár sokkal, de sokkal jobban állok hozzá, tényleg nem fogom nagy ívben kerülni a szerepeit.
Kim So Hyun - Kim Hyun Ji: Egy kedves és aranyos szellemlány, aki sajnos a földön rekedt, és nem tudja, hogy mi végett. Rátalál Bong Pal-ra, akit folyamatosan kísérteni fog, hogy segítsen neki. A színésznővel is hadilábon álltam, de nem azért, mert vele rossz élményem volt, hanem mert nem tartom őt jó színésznőnek annak ellenére, hogy más kicsi kora óta színészkedik. Viszont Hyun Ji szerintem viszonylag szerethető volt, főleg az elején, amikor folyamatosan piszkálta a srácot. Aztán kicsit elhisztisedett, de hát ez benne volt a pakliban. Mindenesetre szerintem aranyosak voltak együtt, főleg amikor a macska-egér harc folyt közöttük, személy szerint nem bántam volna, ha végig csak barátok maradnak, mert úgy valahogy sokkal jobban mutattak együtt. Kim So Hyun nem tudom fog-e fejlődni, de hát na, nem lenne rossz, mert nekem kicsit merevnek tűnik a játéka minden szerepben - főleg a mimikája.
Kwon Yool - Joo Hye Sung: Jóképű, kedves, mindenki által imádott állatorvos, aki embertelenül tökéletes. Józan paraszti ésszel gyorsan ki lehetett fürkészni, hogy a pasival valami nem kóser, túlságosan is rendes volt, no meg nem véletlen lehetett ő a második főhős. Őszintén, szerintem a színész nagyon beletette magát, sokszor volt, hogy egyenesen kirázott a hideg, amúgy is tök ijesztő arca van a pasinak. Nagyon örültem, hogy a végén szépen lezárták a történetet az ő részéről is, mert így volt kerek az egész. Kwon Yool-ba idén másodjára botlok bele, eddig mind a kétszer dokit alakított, reméljük harmadjára már valami mást. Amúgy ígéretesnek tűnik, szóval hajrá! És mint látjátok, el is értem a bejegyzésem végéhez. Ha valakit érdekel a sorozat, az oldalról tudja letölteni a magyar feliratot hozzá - jó szórakozást!

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

  1. én nagyon szerettem ezt a sorozatot mivel én kedvelem a főhős srácot ézért amit lehetet magyar felirattal megnéztem tőle és érdekeségként nem ez volt az első szellemes sorozata a Who are you egy remek krimi sorozat szerintem szellemek is vannak benne én személy szerít vártam volna a folytstást is de sajna nem csináltak mivel soraidból úgy tünik nem zárkozol el Taecyeon szerepeitől ezt érdemes tervbe venned nekem azóta is az egyik kedvencem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már hallottam arról a sorozatáról, majd utánanézek, aztán lehet felírom a megnézendők listájára! :)

      Törlés