School 2013

School 2013 ~ School 5

Műfaj: dráma, iskolai, ifjúsági
Részek száma: 16
Dátum: 2012 - 2013
Csatorna: KBS2

Ismertető: A Seungri középiskola az egyik legrosszabb helyen végzett Szöul 178 iskolája közül, így az igazgató azzal van elfoglalva, hogy minél feljebb tornázza az iskola hírnevét. Az újonnan érkezett Jung In Jae irodalomszakos tanárnőre rásózzák a legrosszabb és legnehezebb, a 11.évfolyamos 2-2 osztályt. Itt meglehetősen furcsa és egymástól nagyon különböző diákok vannak így szegény tanárnőnek elég nehéz megbirkóznia velük. Hogy dolgát könnyítsék, az osztálynak 2 osztályfőnöke lesz. Kang Se Chan a leghíresebb irodalomtanár, így apróbb gondok miatt ebben az iskolában kell tanítania. Nem elég, hogy a két tanár között hatalmas szakadék van, főhősünk, a csendes, folyton alvó Go Nam Soon életében is egy váratlan vendég jelenik meg.

Vélemény: Hű, hát ezzel a sorozattal is szép kis történetem van (na jó melyikkel nem). Nagyon sokáig meg sem akartam nézni, aztán rájöttem, hogy túl sok a jó színész benne, így egyszer mindenképp meg kell néznem. Már lassan 2 éve, hogy tervezgetem megnézni, és most került rá sor (hirtelen felindulásból). Leginkább azért hanyagoltam, mert akármiről is szól a sztori szeretem, ha van benne romantika, még ha nem is azon van a hangsúly. Tudtam, hogy ebben nem lesz, így kerülgettem. Aztán meglepetésemre talán jobban is élveztem így.
Nagyon örülök, hisz idén sikerült több olyan sorit is megnéznem a tervezettek listájáról, ami nem idei, azaz nem futó sorozatokat nézek. Azt hiszem ez kereken a nyolcadik, szóval lassan haladok, nyugdíjas koromra talán útól érem magam. Na de lássuk csak a sorozatot. Természetesen ennek is van jó és rossz oldala is, mint mindennek. Lássuk csak először a negatívumokat, hisz szerencsére abból van kevesebb. Ami talán a legfurcsább volt számomra, az maga az iskola és az osztályfőnökök. Az egyik legrosszabb suli állítólag, de olyan szép maga az épület, hogy az valami hihetetlen. Komolyan mondom.
Oké, persze, ott más meg minden, itt a legszebb suli sem néz ki úgy mint ott a legrosszabb, no de akkor is. Aztán az ofők. Nem is velük volt a baj, hanem inkább a ragaszkodásukkal. Nagyon megható volt, nagyon szép volt, nagyon élveztem, de mivel én nem szoktam meg azt, hogy az ofőm abszolút mindenben segít és lesi minden lépésem, meghallgatja minden szavam stb. ezért nekem nagyon furcsa volt ez a túlzott ragaszkodás. Nem tudom, hogy ott tényleg így mennek-e a dolgok, de ha igen, akkor azt kívánom bár ott jártam volna középiskolába. 
Nagyon, nagyon tetszett, ahogy szép lassan megismerjük a diákokat és a tanárokat is. Mindenkiről megtudtunk egy keveset, rájöhettünk, hogy egyeseknek mennyire nehéz, miket éltek túl, és milyen erőfeszítés kell ahhoz, hogy tartsák a tempót. Mivel most végeztem a 12. osztályt ezért tudom, hogy milyen stresszes, így sikerült nagyon átéreznem. Tényleg érdekes volt, nagyon sok karakter a szívemhez nőtt, de természetesen az élen a két jó madár, Nam Soon és Heung Soo állt. Nagyon tetszett a történetük, imááádtam, hogy nincs benne semmi romantika. A barátságra helyezték a hangsúlyt.
És az ő esetükben egy rendkívül ritka és értékes barátságról beszélünk. Nagyon jó volt, ahogy egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, és a 3 másik jómadárhoz is, akiket én tényleg nagyon megkedveltem. Jung Ho sorsát pedig nagyon a szívemen viseltem. SPOILER: Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem, hogy nyitva hagyták a sorozat végét. Én mégis csak örültem volna egy aprócska jelnek, hogy megjelenik. SPOILER VÉGRE. Nem csak ez az 5 srác volt remek. Tényleg sikerült sok diákot megszerettetni velünk.
Aranyos volt a sok nézeteltérés közöttük, és az is, ahogyan tanulnak egymástól és lesznek egyre jobb és jobb tanárok. Nem is tudok mást mondani, engem meglepett a sorozat, valami sokkal, de sokkal szárazabbra számítottam, ennek ellenére élveztem az utolsó percig, a sztori (bár alapjáraton nem történnek nagy dolgok csak az iskolás kis harcok meg stb.) nagyon élvezhető volt, a karakterek szerethetőek, a színészek pedig tündököltek. Tény, hogy a listámról vett régebbi sorozatokat mostanság valahogy nagyon gyorsan befejezem, de azért jelent valamit, hogy ezzel 3 nap alatt végeztem, nem igaz?

Zene: Átlagos volt. Volt benne pár viszonylag szép szám, de nálam a 4Minute ismét kiverte a biztosítékot. Valahogy a rémálmaim, és a hideg ráz tőlük. A 'Don't Think You're Alone' viszont nagyon szép szám.

Szereplők: Akkor lássuk csak történetünk két jómadarát és két tanárát sorban. 
Lee Jong Suk - Ko Nam Soon: Csendes, az órákon mindig alvó srác, aki meglepő módon hagyja, hogy terrorizálják, mégis kiáll a gyengébbekért. Őszintén én meglepődtem, amikor rájöttem, hogy milyen is volt valójában Nam Soon, valahogy nem erre számítottam. A karakter tökéletesen tükrözte Lee Jong Suk összes eddigi karakterét, hisz mindig ugyanazt a fájdalmas múlttal rendelkező, igazságérzettel teli srácot hozza. A különbség, hogy néha okos, néha nem, néha tud verekedni néha nem. Ennyi. Talán ezért is van picit elegem már belőle, remélem megérem azt, hogy egyszer egy teljesen más karaktert formáljon meg, mert mostmár igazán ráférne egy kis változás is. Ko Nam Soon ettől függetlenül viszonylag szerethető karakter volt, szurkoltam értük nagyon. Lee Jong Suk természetesen jól játszott, de tényleg semmi újat nem láthatunk itt sem tőle, hisz ezzel a sorozattal az összes főszerepét sikerült kipipálnom a listámon.
Kim Woo Bin - Park Heung Soo: Hasonlóan Nam Soon-hoz, csak akkor beszél ha feltétlenül szükséges, általában csak ül az órákon és bambul ki a fejéből. Itt is meglepődtem a karakter múltján, én pont felcseréltem volna őket, már csak azért is, mert Woo Bin kicsit ijesztő. Őszintén sokkal jobban szerettem őt, mint Nam Soon-t. Rendes volt, képes volt megbocsátani és olyan igazán jó karakter volt. Valljuk be, Woo Bin nagyon odarakta magát. Ami nagyon tetszett (SPOILER), hogy nem is az bántotta igazán amit tett vele Nam Soon, hanem hogy mindezek után magára hagyta. Ez annyiraaaa aranyos komolyan. SPOILER VÉGE. Szóval igen, egy nagyon jó kis karakter ami meglepően jól kiegészíti Nam Soon-t. Aranyosak voltak együtt, örültem, hogy a romantika tényleg hanyagolva volt ebben a sorozatban és a barátságra fektették a hangsúlyt. Woo Bin sajnos elég kevés sorozatban szerepel, még kevesebben főszereplő, de remélem ezen mostmár változtatni fog.
Jang Na Ra - Jung In Jae: Nagyon kedves, figyelmes, amolyan igazi tanárnő, aki szeretné, ha az osztályában mindenki egy picit közel kerülne hozzá. A leggyengébbekkel és a legproblémásabb tanulókkal nagyon figyelmesen bánik ezért is hívja ki a többiek ellenszenvét, holott velük is foglalkozik. A színésznő engem valamiért az eddigi szerepeiben eléggé zavart, valahogy olyan furának éreztem, talán azért is, mert úgy néz ki, mint egy 2.osztályos. Jelen esetben is elég nehéz volt megszoknom, hogy a diákok idősebbnek tűnnek mellette (nem a magassága miatt), azonban valahogy sikerült viszonylag hamar túl tennem magam ezen is. Talán azért, mert tényleg egy hihetetlen kedves és rendes tanárról van szó, akinek a sorsát felettébb a szívemen viseltem.
Daniel Choi - Kang Se Chan: Az egyik legjobb irodalom tanár az országban, aki nagyon is vágyik az elismerésre, és csöppet sem érdekelt a diákok ügyében. Persze ennek is oka van, hisz ő is elég fájdalmas múltat tud maga mögött. Kang Se Chan valami fergeteges volt. Azok a hangleejtések, de komolyan. Olyan érdekesen és viccesen beszélt (főleg a diákokkal), hogy alig vártam mikor kerül ő a képernyőre, hogy nevethessek egy kicsit. Ő volt az a karakter aki a legtöbbet fejlődött a sorozat folyamán s szerencsére nagyon jó irányba. Kiderült, hogy egy tök rendes és kedves pasiról van szó, aki könnyen az ember szívébe lopja magát. Daniel Choi-ról már sokat hallottam, de ez volt az első szerep, amiben találkoztam vele, s nagyon megkedveltem őt. De mint említettem, nem csak ez a 4 karakter volt nagyszerű a sorozatban, tényleg szinte mindenki.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése