Manhole

Manhole ~ Manhole: Wonderland's Pil

Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhőse, a soha ki nem fáradó Bong Pil, aki gyerek kora óta szerelmes a szomszéd lányba, Soo Jin-ba. Folyton körülötte lebzsel, de amikor el akarná mondani neki az érzéseit, vagy közbe jön valami, vagy egyszerűen nem tud szóhoz jutni. A jelenben járunk, ahol Soo Jin éppen az esküvőjére készül egy nagyon helyes, nagyon kedves gyógyszerésszel. Bong Pil-ban természetesen egy világ törik össze. Aztán egyszer csak, egy titokzatos csatorna magába szippantja, és visszakerül a múltba. A múltban töltött 1 nap kihatással van a jelenre, ezért Bong Pil folyton visszamegy az időben, hogy szerelme végül beteljesülhessen. 5 másik, a környéken élő gyerekkori barátjuk élete is természetesen ezzel együtt változik, hogy ők heten mindig együtt vannak. A kedves gyógyszerész körül pedig egyre furcsább dolgok történnek.

Vélemény: Tudjátok, hogy soha nem olvasom el előre, hogy miről fog szólni egy sorozat, de ezúttal muszáj voltam előre megtudni, hogy mi lesz ez. Sokat gondolkodtam rajta, hogy megnézzem-e, ugyanis a színészekért annyira nagyon nem vagyok oda, de úgy szimpinek tűnt a sori, gondoltam hát elolvasom miről szól, hátha megtetszik. Idén rengeteg időutazós történet volt már, és a legtöbb tetszett is nekem, szóval gondoltam adok ennek a sorozatnak is egy esélyt.
Mostanában picit lassabb, drámaibb sorikat néztem, ezért az első rész picit (nagyon) meghökkentett. A pörgősebbnél is pörgősebb volt, ez főleg Bong Pil-nak volt köszönhető. Picit hiperaktív volt, már a legelső részben, folyton rohangált, és néha olyan gyorsan beszélt, hogy csak úgy összefolyt minden. Nagyon tetszett ez a hirtelen változás nekem, mert kicsit befásultam mostanság a lassú sorozatokba, örültem, hogy kicsit kizökkentett a megszokott komfortzónámból.
Na de lássuk csak a történetet. Bong Pil folyton oda-vissza utazik az időben, szerelmét szeretné maga mellett tudni. Még ha picit vicces is volt, hogy ennyire nagyon akarja a lányt, valahogy annyira aranyosra sikeredett a karaktere, hogy a néző önkéntelenül is folyton mosolyra fakad. Nagyon érdekes volt, hogy folyton új és új történeteket kaptunk egy kis rész erejéig, noha a kerete megvolt végig Bong Pil személyében, ami úgy egésszé és szép kerekké tette az egész időutazást.
Mindegyik kis 'életüket' nagyon szerettem, alig vártam, hogy lássam, egy adott esemény milyen hatással lesz a jelenre. Nagyon, nagyon aranyosak voltak ezek a kis életek, volt benne dráma is, thriller, vígjáték és minden egyéb, ami egy ilyenbe kellhet. A történetek mellett pedig érdekes volt az is, ahogyan a többi szereplő élete alakul, ahogyan az ő életük is változik folyton. Nagyon megkedveltem benne mindenkit, noha természetesen volt, hogy nem értettem egyet a karakterekkel.
Valahogy mégis aranyosak voltak együtt, jó volt nézni a kis életüket. Emellé pedig (ha ez még nem lenne elég) kapunk egy kis thrillert is a gyógyszerészünk személyében. Kíváncsi voltam, hogy mi olyan fura folyton körülötte, hogy hová fog ez vezetni és természetesen, hogy mi lesz ennek a végkifejlete. Ez még egy kis akciót is adott a sorozatnak, ami nélkül is jó lett volna szerintem, de így még inkább kedvemre való volt a történet. Meglepően sokszor izgultam az eseményeken.
A főhősnő karaktere néha viszont idegesített, valahogy olyan kis agyalágyultnak tűnt néha, de róla majd később még beszélek. A lényeg annyi, hogy a végére sikerült megkedvelnem őt, de szerintem ez is Bong Pil karakterének és a folytonos izgő mozgásának volt köszönhető. Nagyon szorítottam nekik, hogy jöjjenek össze, valahogy úgy aranyosak voltak együtt, plusz szegény főhősünk eleget szenvedett és rohangált már, alig vártam, hogy végre hadd legyen egyszer az már, amit ő akar.
A vége valami fenomenális volt, szerintem idén ez lesz a kedvenc befejezésem. Valahogy annyira aranyos, pörgős és megható is volt egyben, hogy végigvigyorogtam az egészet. Az az esküvős jelenet - hát imádtam. Annyira sablonos volt, már mindenkinek a könyökén jön ki, de itt hihetetlenül feldobta a befejezést, fergeteges volt, komolyan. Az utolsó résszel sikerült minden szálat lezárniuk, a befejezés még egyszer utoljára dobott egyet a sorozaton, hogy biztosan ne felejtsük el.
Jó sokat beszéltem a sorozatról, és szinte csak pozitívumokat mondtam - nem hiába - hiszen nekem nagyon tetszett. Egy hihetetlen cuki, pörgős és aranyos sorozatra sikeredett, ami így nyár végi történetnek szerintem több, mint tökéletes. Nem fogom elfelejteni őket egyhamar, az biztos. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani. Ha egy kis pörgősre vágysz, akkor mindenképp nézd meg, de akkor is, ha JaeJoong kedvenced, mert itt nagyon tarol, tuti sokak kedvence lett idén.

Zene: Elég sok szám készült a sorozathoz, ebből három van, ami nekem nagyon tetszik: Kim Ez 'For You', Sandeul 'Tell Me' és Kevin Oh 'With You'.

Szereplők: Na akkor lássuk csak történetünk főhőseit.
Kim Jae Joong - Bong Pil: Gyerekkora óta halálosan szerelmes szomszédjába, azonban ahogy vallomásra kerülne a sor nem jön ki egy szó sem a száján. Bár ha belegondolunk Bong Pil egy elég magatehetetlen egy főhős volt, ahelyett, hogy már rég elmondta volna a lánynak, hogy szereti, inkább évekig csak várt és várt. Ettől független Jae Joong olyan jól hozta ezt a kissé töketlen karaktert, hogy nem lehetett nem kedvelni őt. Nem tudom a való életben milyen lehet egy ilyen személyiségű férfivel találkozni, de így sorozat kapcsán szerintem megkapó volt. Tetszett, ahogyan folyton védte a lányt, és tényleg mindent neki szentelt, de néha azért fejen is vágtam volna, hogy térjen már észhez és hagyja őt ott a fenébe. De talán pont hogy a kitartása miatt volt annyira szerethető. Jae Joong eddigi legjobb alakítása volt ez szerintem, remélem a jövőben lesznek hasonló szerepei, mert kedveltem őt.
Uee - Kang Soo Jin: Pil szomszédja, minden álma a fotózás. Bár ő is kedveli a fiút, neki erős kifejezésre van szüksége ahhoz, hogy tudja, nem csak fellángolás-e ez. Ahogy fent is mondtam, kezdetben eléggé idegesített. Aztán a végére sikerült őt valamelyest megkedvelnem, de tényleg volt 1-2 dolog, amiben nem értettem vele egyet. Egyrészt az elején nagyon tetszett (legelső részben), hogy mikor a vőlegénye megüti Bong Pil-t egyből a srácot védi, hogy hogyan üthette meg annyira erősen. Aztán amikor már házasok voltak és folyton bizonytalankodott, úgy gondolom, hogy a férje mellett kellett volna kitartania és bíznia benne, ha már egyszer hozzáment. Kicsit olyan volt, mintha egy random idegenhez ment volna hozzá, és még csak most ismerkedik vele. Nem igazán értettem. Uee nem tudom miért műtette át magát ennyire, de szörnyű, hogy mit csinált az arcával, először fel sem ismertem őt.
Jung Hye Seong - Yoon Jin Sook: Kedves lány, aki az összes barátjával nagyon törődik a szomszédságból. Jin Sook karaktere őszintén nekem sokkal inkább szimpatikus volt, mint a főhősnő, már az első részben. Egy nagyon kedves lány volt, aki ugyanakkor megmondta a véleményét is, és mindenkivel nagyon törődött. Picit sajnáltam a legvégéig, hogy nem ő lett a főhősnő, szerintem még ennél is jobb lett volna a sorozat, valahogy sokkal inkább illett főszerepbe. De sajnos nem így lett. Reméltem, hogy boldog befejezése lesz neki is, ha már a két főhős annyit szenved, hogy együtt legyen. Valahogy ő volt a legéletrevalóbb mindenki közül, tényleg nagyon megkedveltem őt. A színésznővel még csak kisebb szerepekben találkoztam, eddig általában kissé negatív karakterekben, de ez most nagyon tetszett tőle, remélem ilyen stílusban látjuk őt még, legfőképp főszerepben.
Baro - Jo Suk Tae: Ő is nagyon régóta készül a vizsgájára. Néha gonoszkodik, de alapjáraton nem rossz ő, szereti barátait. Bong Pil rohanása mellett Suk Tae volt az a karakter, aki olyan visszatérően mindig mosolyt csalt az arcunkra. Legalábbis én annyit röhögtem rajta, hogy az valami eszméletlen. Baro arca annyira illett ehhez a kissé magatehetetlen, idióta karakterhez, hogy jobb embert nem is találhattak volna erre a szerepre. Reméltem, hogy neki is boldog befejezése lesz, mert csintalankodása ellenére kedveltem őt. Baro-hoz szerintem ezek a szerepek illenek a legjobban. A másik három szereplőről külön már nem fogok beszélni, de őket is kedveltem, valahogy úgy odaillettek ők is nagyon a szerelmi háromszögükkel meg a civakodásaikkal. Tényleg aranyosak voltak együtt heten, biztosan nagyon élvezték a forgatást is. És nézzetek oda, a végére értem ennek a bejegyzésnek is.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

 1. Nekem nem tetszett annyira,mert a főhősünk annyit nyög,futkos,szenved,hogy már nagyon untam ezt. Egyszer meg lehet nézni,a sztori nagyon jó,de ennél nem több.Nekem.
  Köszi az összefoglalót ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálattal hallom, hogy neked annyira nem tetszett. Nekem ilyen nyár végi pörgős vígjátéknak remek volt! :D

   Törlés