Shine or Go Crazy

Shine or Go Crazy

Műfaj: történelmi, romantikus, fantasztikus
Részek száma: 24
Dátum: 2015
Csatorna: MBC

Ismertető: Wang So Goryeo egyik hercege a sok közül, akinek nagyon magányos volt a gyermekkora a szörnyű sorsa miatt. Apja, az államlapító, egy hegyre száműzte őt, ahol farkasként nőtt fel. Egy nap azonban a király visszahívja, s halála előtt egy feladatra kéri fel. Bár a herceg neheztel apjára, mégis teljesíti kérését és megfogadja, hogy bátyja, a koronaherceg védelmére tör, és segít neki megóvni a trónt ha már apjuk nem lesz és a hercegek között kitör a harc. Útja közben találkozik egy mindenki elől eltitkolt Balhaei hercegnővel, akinek meg kellett volna halnia, de két személy megmentette az életét. Kezdetben férfinek hiszi a lányt, hisz az úgy is viselkedik, azonban hamar tisztázódik számára, hogy ez a férfi bizony nem férfi, és hogy ezt a lány mennyire nagyon szereti. A szerelemük közben azonban a viszályok megkezdődnek és mindennek tetejébe az egyik testvére, Wang Wook herceg is beleszeret a szépséges hercegnőbe.


Vélemény: Eredetileg nem terveztem megnézni a sorozatot, de tavaly sokan mondták, hogy nekik nagyon tetszett, így végül felírtam a listámra, most pedig végre sort is tudtam rá keríteni. Hmm, hogy is kezdjem. Mikor elkezdtem valahogy olyan ismerős volt az egész sztori, a nevek meg minden egyéb, s utána esett le, hogy ez bizony ugyanaz a történet, amit a Moon Lovers-ben is (kedvenc sorozatombaaaan) látni lehetett. Egyrészt nagyon örültem, mert érdekesnek ígérkezett picit máshogy látni.
Másrészt pedig próbáltam nem összehasonlítani a másik sorozattal, mert pár rész után már sejtettem, hogy ez árnyéka sem lehet annak, mégis nagyon nagyon izgatottan vártam a fejleményeket. Az első 12 rész nagyon tetszett. Érdekes volt a sztori, kíváncsi voltam mi sül ki belőle, a két főhős közötti románc is nagyon aranyosra sikeredett, főleg úgy, hogy főhősnőnk jó sok részen keresztül férfinak adja ki magát. Tetszett, hogy előbb barátokká váltak és majd csak aztán lettek szerelmesek.
Megkaptuk a főgonoszt is, aki folyton főhősünk és a király ellen áskálódik, sok izgis percet okozva ezzel nekünk. Nagyon, nagyon megkapó volt az eleje, élvezettel néztem. De aztán nem tudom. Sok lett nekem az egész. A gonosz és a főhős egymást üldözte, nem egyszer lett volna lehetőségük elintézni a másikat, de természetesen nem tették ezt, hanem még vagy 15x eljátszották újra meg újra ugyanazt a szituációt, azt hittem sosem lesz vége ennek a hajszának kettejük között.
A főhőseink kezdeti aranyos és cuki szerelme átment drámába, ami egyrészt érthető is volt, de nekem annyira nagyon elhúzták, hogy már ez is elvesztette a varázsát. Folyton találkoztak, beszélgettek mint akik nem is igazán ismerik egymást, majd szenvedtek csendben nekünk rengeteg unalmas percet okozva. Oké, nyilván kell a szenvedés meg a se veled se nélküled, főleg, hogy egy drámáról van szó, szeretem is ha van, de csak akkor, ha az éppen jól van összehozva. Ez sok volt, nagyon sok.
Odáig húzódott számomra, hogy már nem is nagyon érdekelt, hogy mi lesz a befejezés, csak azt vártam, hogy legyen vége. Az utolsó pár részt nagyon szenvedve néztem végig, amit borzasztóan sajnálok, mert tényleg nagyon nagyon szerettem volna, hogy jó legyen. Végezetül persze a Moon Lovers-sel nem is hasonlítgattam össze egyáltalán, sok mindenben különböztek aminek köszönhetően egy más sztoriként maradt meg bennem, de volt pár dolog, ami itt nekem jobban tetszett.
Összességében tehát, tudom, hogy sokatoknak nagyon tetszett, az eleje nekem is, borzasztóan sajnálom, hogy ilyen sorsra jutott nálam, de a második vele nagyon elvette tőle a kedvemet. Csalódtam, hisz nagyon jó sorozatra számítottam, aztán csalódtam abban is, hogy az eleje annyira jó, a másik fele annyira unalmas lett. De egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, főleg a Moon Lovers miatt, mindenképp megérte ilyen szemszögből látni a dolgokat. Ajánlatra nem mondok semmit, akinek szimpi mindenképp nézze meg, mert mint mondtam, sokaknak nagyon tetszett.

Zene: Ailee 'Are You The Same' fő ostja nagyon szépre sikeredett, emelett Postmen 'Missing You' és Song Ji Eun 'The Person I Miss' című száma is telefonon maradt.

Szereplők: Lássuk csak akkor főhőseinket sorjában.
Jang Hyuk - Wang So: Egyedül nő fel, mindenféle szeretet nélkülözve rossz sorsa miatt. Emiatt egy kissé durva férfi lesz belőle, aki nem épp azokat a dolgokat tartja fontosnak, amit a legtöbben. Wang So karaktere nekem itt is nagyon tetszett. Picikét összehasonlítva a Moon Lovers karakterével, ő rendesebb volt, nem igazán volt meg benne a hatalomvágy. Ezt picit hiányoltam először, de aztán rájöttem, hogy itt így a jó, nem is kellett hozzá. Wang So abszolút egy szerethető, nagyon sajnálnivaló férfi volt, aki miután megtalálja szerelmét végre kicsit felüdülhet. Jang Hyuk-ot szeretem, s bár mindig ugyanezt a karaktert hozza, most is nagyon élveztem nézni. Azért remélem majd mást is láthatok tőle.
Oh Yeon Seo - Shin Yool: Egy kedves lány, aki nagyon szereti családját, és akinek hatalmas szíve van. Shin Yool nagyon aranyos nő volt, aki nem változott át a történelmi sorozat rémálmaivá: nem lett hisztis, magatehetetlen női főhős. A végén is próbált tenni valamicskét csekély hatalmával, még amikor ő volt bajban, akkor is szerelméért és családjáért aggódott. Nyilván kedvenc karakterem nem lett, de szerintem egy nagyon szerethető főhősnő volt. Moon Lovers karakterével nem is lehet összehasonlítani, a két női szerep nagyon eltért egymástól, oda az volt a jó, ide pedig ez. A színésznőnek nagyon örültem, eddig még csak egyszer találkoztam vele, plusz nemsokára befejezem az idei sorozatát is.
Lee Honey - Yeo Won: A király lánya, aki tudja, hogy hatalom nélkül eltapossák őt, hiába nő. Ezért megpróbálja az általa kiválasztott jövendőbeli királyt mindenképp támogatni. Yeo Won karaktere nagyon so-so volt számomra. Egyrészt tetszett, hogy itt valamelyest megmagyarázzák, hogy miért viselkedik úgy, ahogy. Sajnáltam őt, és egyrészt igazat is adtam neki. De annyira össze vissza volt ez a karakter, hogy még a végén sem tudtam eldönteni, hogy akkor most azzal van, akivel úgy mutatja, vagy megint elárul valakit és megint oldalt cserél. Összességében elég nagy zűrzavar lett nekem ez a karakter. Lee Honey sokak kedvence, tudom, de én nem nagyon vagyok mostanság elájulva tőle.
Lim Ju Hwan - Wang Wook: A testvérek egyike, aki miután meglátja főhősnőnket, régi szerelme jut eszébe, így elhatározza, hogy védelmezni fogja a lányt. Hát emberek nem tudtom, de ez a karakter nekem nagyon nem tetszett. Annyira főhősnő központú volt csak úgy a semmiből, hogy kifejezetten idegesített. A szerelme is nem lehetett igazi szerelem, hisz mindenképp első szerelmét látta a főhősnőben, plusz valahogy nem is volt idő, hogy beleszeressen, úgy egyből nagy szerelem lett a részéről, amit sehová sem tudtam tenni. Valahogy olyan, nem is tudom milyen volt, de semmiképp sem nyerte el a tetszésemet. Ju Hwan legközelebbi szerepe ami a kezem alá kerül remélem sokkal, de sokkal jobb lesz.

'A végzeted találkozni azzal, akit neked szántak,
még akkor is, ha próbálsz nem vele lenni.'

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

3 megjegyzés:

 1. Jang Hyuk and Oh Yeon Seo játszották a királyi szerelmeseket A Fény Árnyéka c. sorozatban 2015-ben. Gyönyörű sorozat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Magdi ez ugyan az a sorozat,csak itt az eredeti címével szerepel mivel a cikk írója már jóval korábban látta magyar felirattal a sorozatot

   Törlés
  2. Igen-igen, ez az a sorozat! :)

   Törlés