The Tower

The Tower

Műfaj: katasztrófafilm
Játékidő: 121 perc
Premier: 2012. december 24.

Ismertető: Korea leghatalmasabb felhőkarcolójában dolgozik Lee Dae Ho és Seo Yun Hee is, akik nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan összeházasodnak. Azonban egy hatalmas katasztrófa mindkettejük életét veszélybe sodorja. A felhőkarcolónak egyik emeletén tűz üt ki, így több száz ember ragad bent a hatalmas épületben, gazdagok és szegények egyaránt. Lee Dae Hoo kicsi lánya is köztük van, így az apa mindent megtesz, hogy kislányát kijuttassa. Egy csapat tűzoltó is érkezik, akik félelmet nem ismerve rontanak be az épületbe, hogy megmentsék az embereket, azonban már csak idő kérdése, és a hatalmas torony összeesik még több ember életét követelve. A kérdés csak az, hogy sikerül-e megmenteni ennyi életet, és sikerül-e az, hogy az épület a helyén maradjon.

Vélemény: A múltkori Flu után (na meg amúgy is) elsőbbséget élveznek nálam a katasztrófafilmek. Ennek hihetetlen megtetszett az előzetese, szóval természetes, hogy azonnal meg is néztem. Szerencsére még csak csalódnom sem kellett. Hihetetlen érdekes és látványos volt az egész film, igazán megérdemli a hírnevét. Érdekes volt, drámai és nem utolsó sorban izgalmas, ami leköti az ember figyelmét. Ráadásul volt szerencsém találkozni egy hiper cuki és helyes színésszel is tűzoltó szerepben (képeken illusztrálva), így végleg eldöntöttem, hogy nekem koreai tűzoltó férjem lesz és pont. Vita nincs. Álmodozni szabad. A sztori magával ragadó volt, hiszen több személy illetve csoport szemszögén keresztül futott végig az egész katasztrófa, ami még érdekesebbé tette a történetet. Ráadásul még pár ismerős arccal is találkoztam, aminek nagyon, de nagyon örültem. Szerény véleményem szerint ezek a jó filmek, amik több száz embert mozgósítanak, amiknél szinte egy egész város készenlétben áll. Imádom a katasztrófafilmeket.

Szereplők: A két hős pasast lássuk csak külön - külön.
Sol Kyung Gu - Kang Young Ki: Avagy a hősök hőse, aki félelmet nem ismerve vállalja magára több száz ember életét. Minden katasztrófafilmbe kell egy igazi hős, szerencsére itt is megkaptuk. A legvégén én már könnyeztem, annyira csodaszép volt, és annyira hihetetlen, hogy létezik (már ha létezik) ilyen tiszta szívű ember. Az elején kicsit fura volt nekem, de utána nagyon, de nagyon megszerettem, jaj annyira szurkoltam, hogy épségben kijusson. Egyszerűen tényleg csodaszép volt. Kim Sang Kyung - Lee Dae Ho: Avagy a hős 2. Bár rengeteg emberen segített, mégis kislánya élvezett elsőbbséget (természetesen), s mindent megtett egy szem gyermeke épségéért. Bár nekem a Flu-ban kicsit jobban átjött ez a bensőséges családi kapcsolat, de meg kell hagyni itt is nagyon szép volt.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése