A Company Man

A Company Man

Műfaj: akció, thriller
Játékidő: 96 perc
Premier: 2012. szeptember 11.

Ismertető: Hyeong Do bérgyilkos, egy fémkereskedelemmel foglalkozó álcázott cégnél. A munkája a mindene, holott érzi, hogy valami nem stimmel. Egyik nap egy fiatal sráccal dolgozik együtt, Ra Hoon-nal, akit a munka végeztével meg kellene, hogy öljön. Ra Hoon kért egy szívességet Hyeong Do-tól, miszerint a megspórolt pénzét vigye el a családjának. Főhősünk, mint egy utolsó kívánságát egy halottnak, teljesíti, s meglepődve látja, hogy Ra Hoon édesanyja régi kedvenc énekesnője. Egyre több érzés kavarodik szegény Hyeong Do-ban, mint a bűntudat, szeretet, félelem. Így elhatározza, hogy feladja az eddigi életét és kilép a cégtől. Csakhogy innen nem könnyű ám kilépni, ráadásul a gondok tetőződnek, amikor a cég rájön, hogy Ra Hoon-t nem ölte meg a férfi, hanem még életben van.

Vélemény: Őszintén a sztori nem lett túl bonyolítva, egy szálon fut az egész, de igyekeztek minél több érzelmet belevinni a filmbe. Kicsit úgy éreztem, hogy itt is a jó és híres főszereplőre alapoztak mindent, aztán a sztorit egy picit mellőzték. A 96 percet nagyon soknak találtam, talán a fele bőven elég lett volna, hogy egy jó kis filmet összehozzanak, unalmas jelenetek nélkül. Szóval nem volt valami nagy szám, személy szerint kicsit többet vártam volna. De nem csak rossz oldala van a filmnek.
Az akció jelenetek nagyon jók voltak, vérben sem volt hiány. Meg alapból jó volt látni, hogyan változik meg szellemileg Hyeong Do, és hogyan lesz egy bérgyilkosból egy hétköznapi ember. A vége pedig különösen tetszett, az a mosoly nagyon szép volt. Tökéletesen tükrözte az egész film lényegét: mosolyog, holott ott van az a fájdalmas múlt, amit soha nem fog elfelejteni. Tehát összegezve, So Ji Sub rajongók nézzék meg nyugodtan, de a sztoriért szerintem nem igazán érdemes, engem nem nyert meg.

Szereplők: Lássuk csak főhősünket.
So Ji Sub - Ji Hyeong Do: Profi bérgyilkos, akinek teljesen felkavarja az életét és az érzéseit egy bizonyos eset. Karaktere tökéletesen illett hozzá, bár így belegondolva legtöbbször mindig egy hallgatag és csendes, ámde mély érzelmekkel és fájdalmas múlttal rendelkező pasit alakít, de meg kell hagyni, ez tökéletesen illik hozzá és tökéletesen alakítja. Tehát erre a szerepre sem tudtak volna jobb színészt választani. Az az egyik legnehezebb, amikor szavak nélkül kell színészkednie az adott embernek, mert úgy el kell érnie, hogy beszéd nélkül átadja a nézőknek az összes fájdalmát, boldogságát vagy esetleg haragját. Itt sikerült annak ellenére, hogy a film nem volt egy nagy valami, szóval ismét emelem kalapom előtte, mert jó színész nagyon. Remélem a jövőben jobb filmekben fog szerepelni, mert kár a tehetségét elvesztegetni.

Történet: 4/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

8 megjegyzés:

 1. So Ji Sub az elsők között van nálam!! Nagyon szeretem a szerepeiben!!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szeretem So Ji Sub sorozatait!
  Company Man-hoz talállok feliratot...?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt van : http://www.filmfeliratok.org/film-felirat/hoi-sa-won-2012-felirat-101433.html

   Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm!

   Törlés
  3. nem engedi nekem lejátszani. az miért van?

   Törlés
  4. Egyáltalán nem jön be a felirat?

   Törlés