Vampire Detective

Vampire Detective

Műfaj: misztikus, fantasztikus
Részek száma: 12
Dátum: 2016
Csatorna: OCN

Ismertető: Yoon San barátjával és szerelmével dolgozik egy titkos ügyön, azonban egy váratlan esemény következtében elszakadnak egymástól, a fiú pedig az évek során nem tudta feldolgozni a traumát, amit szerelme elvesztése okozott neki. Állását feladva magánnyomozóként dolgozik a csábmester, de munkájában kitűnő Goo Hyun-nal. A csoport harmadik tagja az érdekes személyiségű Gyeo Wool lesz, aki bátyja miatt keresi fel őket, majd úgy dönt ő is segít nekik az érdekesebbnél érdekesebb esetek megoldásában. A történetben a sok incidens mögött egyre inkább feljön a fiú múltja, s talán sok év után magyarázatot kaphat arra, hogy mi is történt akkor este, azonban ez cseppet sem lesz könnyű menet, hisz szép lassan belecsöppenek a vérszívók világába is, amit nem biztos, hogy épp bőrrel megúsznak.

Vélemény: Az OCN drámái számomra mindig kötelezőek, s mivel nem ismertem a főszereplőket sem, ezért kíváncsi voltam nagyon a sorozatra. No meg a vámpíros sztorikat is nagyon kedvelem, szóval abszolút megnézendő volt nálam. Az első rész engem nagyon megfogott, érdekes és bonyodalmakkal teli sztorit kapunk, amiről messziről süt, hogy szépen ki lehet dolgozni. Ez sikerült is. A sok rengeteg érdekesebbnél érdekesebb eset mellett szép lassan feljött a fő cselekményszál is.
Amit nagyon tudok dicsérni, azok az esetek, amikkel minden részben találkoztunk. Bitang érdekesre sikerültek, tényleg tűkön ülve vártam, hogy mi lesz az egész sztorinak a lényege. Nagyon szeretem az ilyen 'beugró' sztorikat a thriller sorozatokban, így számomra ez volt az adu ász. A főtörténet szál szintén érdekes volt, bár nem volt nagy szám. Pont 'elég' volt a történetbe. Szépen levezették nekünk, mindent meg is magyaráztak. Nagyon összeszedettre, érdekesre és meghatóra sikerült, aminek nagyon örülök.
A 3 főszereplő is nagyon szerethető lett. Érdekes, mert a főhősnőt először nagyon nagyon nem kedveltem, aztán valahogy írtóra megszeretteti magát. De ezzel nem csak én voltam így, sok kommentet olvastam youtube videók alatt, és rengetegen írták, hogy hasonlóképp éreztek mint én. Ez tényleg meglepő, mert ritka az olyan színésznő, akit először nem kedvelek de utána meg nagyon. Inkább fordítva szokott ez lenni. Nagyon reméltem, hogy egy kis romantikát becsempésznek a főhős és közé.
Nem vagyok az a típus, aki mindenképp romantikát akar egy sorozatba, sőt, vannak esetek ahol jobb, hogy mellőzik. Kezdetben itt sem vártam, de aztán nagyon, borzasztóan reméltem, hogy a főhős pasi beleszeret a lányba, nagyon aranyosak voltak együtt, szerintem eszméletlen jól mutatott volna egy kis szerelmi sztori is benne. Még jobb lett volna, ha megtoldják pár résszel, és belecsempésznek egy kis romantikát is. Hajj, ez a legnagyobb dolog, amit sajnálok a sorozatban. Tényleg.
A sorozat végében én picikét csalódtam, de csak abban az esetben, ha nem lesz folytatása, hisz elég nyitottra sikerült a vége. Utánanéztem, eddig semmi hír róla, de nagy a gyanúm, hogy ez a befejezés egy második évadot rejt magában. Erre alapozva pontozom nyolcasra a történetet. Ha a jövőben mégsem lesz második évada, akkor csak hetes. De bizakodó vagyok. Ha bárki tud bármit ezzel kapcsolatban, az kérem értesítsen mindenképp, mert borzasztó kíváncsi vagyok, hogy mit terveznek tenni.
Összességében (mint olvashattátok) engem nagyon megnyert magának a sorozat, a színészek és a karakterek is. Egy nagyon érdekes, elgondolkodtató esetekkel és sztorikkal teli történetet sikerült megalkotni, szerethető karakterekkel, élethű akciójelenetekkel és még sorolhatnám. A vége kicsit furcsa, de minden reményem a második évadba fektetem, nagyon remélem, hogy igazam lesz, és tényleg készül folytatás. Ki tudja, ott lehet végre megkapjuk a hőn vágyott romantikát is.

Zene: A háttérzenék jók voltak, én mégis nagyon, nagyon hiányoltam zenéket a, hisz egyetlen egy szám sem készült a sorozathoz, amit borzasztóan sajnálok.

Szereplők: Akkor lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Lee Joon - Yoon San: Legjobb barátja és szerelme jelentette a mindent neki, így nem csoda, hogy lelkileg teljesen összetört amikor mindkettőt elvesztette. Egy hihetetlen jó aggyal és megfigyelőképességgel megáldott srác, aki tehetségét nem hagyja kárba veszni. Érdekes, hogy Yoon San nehezen nyílt meg a sorozatban a többi karakter és a nézők számára is, mégis nagyon meg lehet őt szeretni. Furcsa, mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy a zárkózott karakterek sokkal inkább megszerettetik magukat a nézőkkel. De lehet, hogy csak nálam van ez így, nem igazán tudom. Yoon San szerintem tökéletes főhős volt ehhez a sztorihoz, titokzatossága, gyengesége és néha mosolya még többet dobott a sorozaton. A színésszel én először találkoztam, de tényleg borzasztóan megkedveltem őt, emelett nagyon helyes is, szóval remélem, hogy sokszor fogok vele még találkozni, természetesen főszerepben.
Oh Jung Se - Yong Goo Hyung: Munkájához nagyon értő hapsi, kinek életének központját a nők teszik ki. Goo Hyung karaktere ilyen nevetségesen és már már szerethetően egysíkú volt. 3 oldalát láthattuk össz-vissz. Egyszer amikor dolgozott, olyankor rettentő komolyan figyelt minden részletre. A második, amikor aggódott éppen Yoon San, vagy akárki más miatt. A harmadik pedig a minden részt kitöltő nőcsábász oldala volt. Olyan igazi macsó pasi, aki nem tud úgy elmenni egy szép nő mellett, hogy meg ne dicsérje, vagy esetleg meg ne hívja őt. De mint mondtam, Goo Hyun karaktere szerethetőre sikeredett, a sok komoly dolog mellett felüdülés volt néha a hülyeségeit látni. Különösen tetszett, hogy az ő szerelmi történetét is felhozták, egy teljes részt szánva rá. Az a rész lett az egyik kedvencem. A színésszel én még ilyen fő szerepben nem találkoztam, de hát úgy gondolom igazán itt volt már az ideje. Nagyon várom a jövőbeli szerepeit.
Lee Se Young - Han Gyeo Wool: Elég nagyszájú lány, aki abszolút mindent kimond amit gondol nem törődve azzal, hogy ezzel másokat igencsak megsérthet. Éles személyisége mellett azonban nagyon melegszívű, aki szeretne segíteni az embereknek. Ahogy fent is mondtam, először nem szerettem őt. Nem tudnám megfogalmazni miért, igazából nem nyert meg magának, és ahogy olvasta mást sem. A karaktere nem változott a sorozatban, de valahogy mégis megszeretteti magát, amin én nagyon meglepődtem, hisz igazán ritka az ilyen. Borzasztóan reméltem, hogy Yoon San beleszeret vagy valami, mert azért pár aprócska jelet kaptunk ennek lehetőségére, de végül sajnos nem lett belőle semmi, ezért is reménykedem nagyon a második évadban. A színésznő is teljesen új volt számomra, nagyon megkedveltem őt is, igazán jó volt új arcokat látni, remélem a jövőben neki is lesznek főszerepei.

Történet: 8/10
Zene: 4/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. Lehet saját zenét nem kapott, de folyamatosan reklámozták benne Yezi szóló számait. :D Nekem ez a sorozat már a megjelenés előtt megtetszett és nem is csalódtam benne. :) Han Gyeo Wool volt egyértelműen a kedvencem. Már a feltűnése is pofátlan és stílusos volt, ahogy más házába betört és iszogatta más borát... :D De a másik két főszereplő is szerethető. Én örülök neki, hogy nincs romantikus szál a főszereplők között, nekem három jó barátnak tűntek, így nem tetszett volna benne. Ő volt az egyetlen lány, akit Yong Goo Hyung nem próbált felszedni, ráadásul állandóan civakodtak, nekem ez így tetszett. Yoon San-nak pedig amúgy is máshol járt. :D A sztorinak is voltak jó pillanatai, de inkább a karakterek vitték nálam a sorozatot, viszont nem csak ők hárman, ha például Yona (így hívták, igaz?) is, akinek szerencsére rendesen volt története.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én először nem kedveltem Han Gyeol Wool-t pont a pofátlansága miatt, de utána nagyon szerethető lett!
   Én örültem volna, ha lesz közöttük valami, aranyosak voltak együtt. Én is sok esetben a romantika ellen vagyok nyomozós sorikban, de ezúttal nem. :D
   Igen, nagyon kis 'pofás' sori lett, sajnáltam, hogy csak 12 részes :(

   Törlés