Twenty Again

Twenty Again ~ Second Time Twenty Years Old

Műfaj: romantikus, vígjáték, családi
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: tvN


Ismertető: Ha No Ra tehetséges táncos volt a középiskolában. Első szerelme és egyben legjobb barátja Cha Hyun Suk volt. Azonban az élet közbeszólt. No Ra fiatalon terhes lett, a gyermek édesapja pedig Kim Woo Chul. Ezért eldobja álmát, hogy táncos legyen, otthagy mindent, és férje után megy Németországba. Semmi mással nem foglalkozik csak a gyermekneveléssel és azzal, hogy jó háziasszony legyen belőle. Miután visszatér Koreába folytatja a megszokott életét, él a maga kis csendes világában. 38 évesen már csak szerződéseken élnek férjével, fia szinte észre sem veszi, így elhatározza, hogy leérettségizik és egyetemre megy, hogy feltornázza magát férje szintjére és az ne hagyja el. Az egyetemre be is kerül, csak hogy fia is oda fog járni, valamint férje is azon az egyetemen kap új állást. No Ra életében pedig megjelenik első szerelme, Cha Hyun Suk, aki bár harapósan viselkedik a lánnyal, mégis úgy tűnik, hogy annyi év után sem felejtette el őt.

Vélemény: Nehezen kezdtem bele ebbe a sorozatba. Először nem is terveztem megnézni, aztán a két férfi főszereplő jelenléte mégis meggyőzött, így fenntartásokkal, de elkezdtem ezt szokatlan sztorijú de annál inkább érdekes történetet. Kezdjük csak az elejétől. A sztori közepébe csöppenünk, majd szép lassan adagolják nekünk a múlt történéseit, az utolsó pillanatra is hagynak meglepetéseket. Mellette pedig (természetesen) nagyon szépen fut a jelen is.
Hogy őszinte legyek kicsit féltem attól, hogy egy 38 éves nő hogyan fog beilleszkedni a fiatalok közé. Ezt a lehető legjobban sikerült megoldani. Szépen levezették nekünk. Először kiközösítették, ő inkább elbújt szégyenében. Aztán szép lassan megnyílt előtte a világ, és elkezdett alkalmazkodni, de ugyanakkor megmaradt 38 évesnek. Egy modern 38 évesnek, ami a mai világban már egyáltalán nem szokatlan vagy furcsa. Kicsit olyan Rapunzel története volt az egésznek.
20 év után kimerészkedik, olyan dolgokat ismer meg, amik másoknak teljesen hétköznapiak, szép lassan ráeszmél, hogy eddig milyen élete volt, mennyi évet elvesztegetett. Helyzete azonban korán sem volt mesébe illő. Férjének viszonya van és már csak szerződéseken élnek, fia pedig jócskán emberszámba sem veszi. Hogy őszinte legyen a színésznővel nem voltam teljesen megelégedve, de még így is sikerült az összes érzést átadni a nézőknek.
Romantika is van benne, méghozzá több szálon fut, ami még érdekesebbé teszi. Az adu ász a sorozatban természetesen Cha Hyun Suk volt. Néha elgondolkoztam nincs-e valami személyiségzavara, annyira hirtelen változott. Egyszer rendes, egyszer aranyos, egyszer vicces, egyszer morcos, egyszer hisztis és még sorolhatnám. Eszméletlen volt. Eddig is eléggé bírtam a színészt, na de azt hiszem mostmár egyenesen imádom őt, valami fergeteges az amit ebben a sorozatban hozott.
Aranyos volt, hogy amikor együtt voltak, úgy viselkedtek, mint két 18 éves. Tényleg nagyon édesre sikerült. De természetesen ritka az olyan sorozat amiben nincs kivetnivaló. Jelen esetben egyetlen dolog volt, ami nem tetszett. Méghozzá az, hogy a végét húzták. Nem a 'se veled se nélküled' részről vagy a 3 hónapos ugrásról beszélek. Hanem az utolsó 3 részt szerintem 1 részként is simán megcsinálhatták volna mindenféle körítés és felesleges rész nélkül. Na úgy aztán tényleg jó lett volna.
De ezzel már nincs mit kezdeni, az perceket ki kellett tölteni, a 16 résznek meg kellett lennie. Csak sajnos a sztorit 12 részre írták. Viszont az utolsó 5 perc valami csodálatosra sikerült, véleményem szerint ritka az olyan sorozat, aminek nagyon szép vége van. Itt megkaptuk (és ez egy vígjáték). Szóval igen, a sorozatot abszolút mindenkinek ajánlom, aki szereti a félreértések tetőződését, a poénokat és szeretne megnézni egy könnyed és aranyos kis sorozatot, mert ez biza az volt, és nekem nagyon tetszett. Nem bántam meg, hogy végül mégis elkezdtem.

Zene: A háttérzenék is nagyon szépre sikerültek. Itt van nekünk Yoo Sung Eun egyik dala, akinek hangjával sosem tudok betelni: 'Oh You Yeah You'. És kaptunk egy picit érzelgősebb, romantikusabb számot is Roy Kim jóvoltából: 'You Don't Love Me'.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket a szokásosan: külön külön.
Choi Ji Woo - Ha No Ra: Álma, hogy táncos legyen, azonban hirtelen terhes lesz egy hirtelenjében megismert fiútól, így mindent eldob és utána megy. Később élete a lehető legrosszabb, ő pedig elhatározza, kitör ebből a világból. Természetesen nem lehet elhatárolni teljesen a karaktert a színésznőtől, hisz valószínűleg picit másabb lett volna, ha egy másik színésznő alakítja. Ezzel szemben viszonylag elégedett voltam No Ra karakterével. A színésznővel kevésbé. Nemrég fejeztem be egy régebbi sorozatát aminek véleményét hamarosan posztolni fogom, és itt is ugyanazt tapasztaltam, mint ott. Merev, nagyon látszik rajta, hogy színészkedik, a mimikája néha félreérthető. Ez elég zavaró volt, aztán megpróbáltam nem törődni vele. Lehet, hogy pont azt a két sorozatot fogtam ki, ahol így színészkedik, és lehet, hogy a következőben teljesen más lesz.
Lee Sang Yoon - Cha Hyun Suk: No Ra igazat beszélt, amikor azt mondta neki a középsuliban, hogy remek producer lesz belőle. Egy híres, beképzelt, bunkó, rendes, hisztis, aranyos, makacs, romantikus és abszolút tökfej pasi volt, akit egyszerűen nem lehetett nem szeretni. Bár tény, hogy csak 6 évvel idősebb Jiwoo, de az a baj, hogy ebben a korban már eléggé meglátszik. Ha mindketten 10 évvel fiatalabbak lettek volna, akkor észre sem veszem. De így bizony már látszódott, ami megint picit zavaró volt, de viszonylag hamar sikerült túltennem magam rajta. Ahogy fent is említettem, Sang Yoon valami eszméletlen volt, eddig nem sokszor találkoztam vele, de itt nagyon megszerettem. Bár hirtelen felindulás, azért remélem megmarad ez az érzés, és sikeresen belekezdek hamarosan a 2014-es Angel Eyes című sorozatába. Nagyon kíváncsi vagyok, és remélem, hogy a jövőben még egy tonna sorozata lesz.
Choi Won Young - Kim Woo Chul: Tökéletességre törekvő férfi, aki elnyomja feleségét, és azt hiszi körülötte forog az egész világ. Hogy őszinte legyek, Won Young volt az, aki miatt ténylegesen belekezdtem a sorozatba, hisz a legutóbbi szerepében tarolt nálam. Egyre több arcát ismerem meg, és egyre inkább jövők rá, hogy milyen nagyszerű színész. A karaktere kevésbé. Egy igazi tapló és kőbunkó pasi, akit legszívesebben megfojtanék egy kiskanál vízbe, noha még azt a pici vizet is sajnálom rá. Valami eszméletlen idegesítő alak volt. Tetszett, ahogy szép lassan rátalál önmagára, és ahogyan rájön, hogy mekkorát hibázott. Nagyon tetszett, tényleg. Szeretem amikor egy karakter a szemünk előtt változik, az pedig a legjobb, mikor valaki akit utálunk azt szép lassan sikerül elfogadnunk. A színésznek csak és csak gratulálni tudok, fergeteges ő is. Gratula.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Voltak részek, amiket untam, de alapjában véve nagyon kedveltem a sorozatot. Jó volt nézni, ahogy Ha No Ra szürke kis háziasszonyból ismét magabiztos nő lesz, mellettem még sokszor rendkívül aranyos volt. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem kifejezetten tetszett a sorozat. Nem lett kedvencem, de élveztem nézni. :)

   Törlés
 2. Szia!Végre befejeztem,nekem nagyon uncsi volt az utolsó pár rész,pedig olyan jól indult a sorozat.
  Köszi az összefoglalót :)
  Ágóca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen? Ezt sajnálattal hallom.
   Nekem anno tetszett, könnyed kikapcsolódás volt. :)

   Törlés