The Whistleblower

The Whistleblower

Műfaj: dráma
Játékidő: 113 perc
Premier: 2014. október 2.

Ismertető: Lee Jang Hwan közkedvelt személy Koreában, aki hírnevét, a média figyelmét és mindenki szeretetét annak köszönheti, hogy sikerült emberi sejteket klónoznia, ez pedig nagy robbanás, rengeteg haldokló ember számára ad reményt. Főhős riporterünk, Yoon Min Cheol telefonhívást kap egy idegentől aki elmondja neki, hogy az egész egy nagy hazugság, soha semmit sem sikerült klónozni. A névtelen forrás Shim Min Ho volt, aki régen Jang Hwan-nal dolgozott az őssejtkutatásban, de miután rájött az igazságra azonnal otthagyta munkáját, lelkiismeret furdalás gyötri, ezért is hívja fel a riportert, aki hisz neki, és ketten együtt felveszik a harcot a közkedvelt férfi ellen. A film igaz történet alapján készült.

Vélemény: Úgy kezdtem bele a filmbe, hogy nem tudtam miről szól, még valamikor Yoo Yeon Seok összes filmjét letöltöttem és mostanság elkezdtem nézni őket. Mivel emelt bioszos vagyok ezért érdekelt a téma, főleg, hogy egy elég komoly dologról van szó. Azt viszont nem tudtam, hogy ez igaz sztoris, így azért már mindjárt más. A film nagyon érdekes, kíváncsian várja a néző a fejleményeket. Nekem azonban kicsikét sok volt a duma. Túl monoton, már-már ilyen unalmas dokumentumfilmszerű volt az egész, féltem, hogy nem lesz lelkierőm befejezni és a közepén abbahagyom.
Aztán érdekesebb lett, nem zavarodtam össze a sok név dobálózásban és a sok jelenetben. Maga a téma tényleg nagyon megkapó, az pedig külön dolog, hogy az 'ellenfél' egy mindenki által kedvelt személy. Összességében így utólag megtudva, hogy ez egy igaz sztorit dolgoz fel, nem volt rossz, nekem kifejezetten tetszett, főleg az őssejtekkel foglalkozó részek. Egyszer mindenképp megéri megnézni, ha valami komolyra vágyik az ember, de nem szabad nagy izgalomra és fordulatokra számítani.

Történet: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése