A Love To Kill

A Love To Kill

Műfaj: romantikus, melodráma
Részek száma: 16
Dátum: 2005
Csatorna: KBS2

Ismertető: Főhősnőnk Cha Eun Seok egy éppen feltörekvő nagyon híres színésznő. Férfiak száza imádja őt, egyetlen szerelme mégis elhagyta őt még amikor elkezdett színészkedni, és azóta sem keresi őt. Főhősünk Kang Bok Gu keze előbb jár az agyánál, boxolóként keresi pénzét, de elég nyomorúságos életet él. 10 év után egyszer csak rátalál rég elvesztett bátyjára. Rettentő boldog, azonban ez hamarosan elszáll, hisz bátyja öngyilkosságot követ el a szeme láttára amikor meglátja a hírekben, hogy Cha Eun Seok színésznő házasodni készül. Kang Bok Gu képeket talál a bátyjáról és a színésznőről, így azt hiszi, hogy a nő elhagyta szeretett bátyját miután híres lett. Elkötelezi tehát, hogy testőrként a lány közelébe kerül és bármi áron kegyetlen bosszút áll rajta.

Vélemény: Már nagyon nagyon régóta terveztem megnézni ezt a sorozatot, szóval most eldöntöttem, hogy előveszem a legrégebbi sorikat a listámról és elkezdem lassacskán nézni őket (már 15-öt le is töltöttem xD). Mivel ez egy 12 évvel ezelőtti sorozat ezért természetes, hogy nem annyira szép, mint egy mostani (itt a felvételek minőségéről beszélek), de úgy gondolom, hogy ettől függetlenül lehet a történet nagyon király meg minden.
Na de lássuk csak ezt a történetet. Rain nagyon fiatal volt itt, örültem, hogy ő a főhős. A sztorinak nem néztem utána, szóval úgy kezdtem, hogy semmit sem tudtam róla. Izgalmasan indul a történet, tele van titkokkal és legfőképp félreértésekkel. Annak ellenére, hogy milyen régi volt benne minden, én nagyon élveztem. A karakterek elég jók voltak, a dráma is kellőképp meg volt (talán a végére kicsit sok is lett), a romantika is eléggé megkapó volt.
Nagyon szeretem az olyan romantikus szálakat, amikor a főhős valamilyen hátsó szándékkal közeledik a főhősnőhöz. Na itt volt hátsó szándék bőven. Sem a karakter sem én nem tudtam eldönteni, hogy igazából mikor játssza meg magát vagy éppen mikor van az, hogy teljesen természetesen vonzódik a lányhoz. Én igazából reméltem, hogy végül össze fognak jönni, annyit szenvedtek már ők is meg mi is, hogy igazán kijárt volna egy happy ending.
A sztori a végére nagyon drámai lesz, ami egyrészt érthető, mert úgy összejön minden. Azonban a két főhős közötti romantikát nekem már túlságosan túldramatizálták Spoiler: én értem, hogy a lelkiismeret nagyúr, és hogy mégiscsak a bátyja szerelme volt a lány, én mégis úgy gondolom, hogy pont emiatt kellett volna vele maradnia és vigyáznia rá. Nekem kicsit sok volt, ahogyan a vége sem nyerte el igazán a tetszésemet... sajnos. És itt a spoiler végre.
Összességében tehát én igazából élveztem a sorozatot, jobban, mint amire számítottam. Izgis, érdekes és fordulatokkal teli volt, mégis ez a túldramatizálás a végén nekem kicsit sok volt. Ettől függetlenül szerintem mindenképp megéri megnézni (annak aki még nem látta természetesen), mert az apró hibák ellenére nagyon élvezhető volt. Sírni nem nagyon fogtok sírni (legalábbis én egyszer sem sírtam), de mindenképp szomorú a sorozat.

Zene: Volt egy-két szám ami tetszett, de annyira nagy kedvencek nem lettek: K.Will 'Dream', Lee Soo Young, Shin Seung Hoon száma amiknek nem találtam meg szépen az angol címmel a számukat, de így is kidobja a youtube, ha esetleg valaki rákeresne.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk két főhősét sorjában. 
Rain - Kang Bok Gu: Bátyja megszakítja vele a kapcsolatot, mert folyton az öklét használja, így egymaga él a nagyvilágban pár barátjával. Ennek ellenére felelősségteljes férfi. Miután azt hiszi, hogy bátyja a színésznő hibájából akart öngyilkos lenni, elhatározza, hogy bosszút áll a nőn. Kang Bok Gu karaktere szerintem eléggé szerethető volt, persze a maga módján. Sokat bántotta a lányt, de tudjuk, hogy miért. Aztán már ő maga is összezavarodott, ezt látszódott is nagyon a karakteren. Bár a végén nem értettem, hogy miért kell annyira nagyon feszengetni a fonalat a két főhős között. Rain-t nagyon nagyon jó volt ilyen fiatalon is látni, ő volt az ok igazából, amiért anno felírtam ezt a sorozatot a megnézendők listájára és amiért most meg is néztem.
Shin Min A - Cha Eun Seok: Színésznőként nagyon elfoglalt, de még mindig várja, hogy régi szerelme visszatérjen hozzá. Az elején nagyon tetszett, hogy ennyire kitart a fiú mellett annak ellenére, hogy az ő szemszögéből úgy jött le, hogy a fiú elhagyta. Viszont a hatalmas szerelme ellenére hamar beleszeretett a testőrébe (de most komolyan ez mi volt?). Elég sokat sírt és hisztizett már a sorozat elején is, ami annyira nagyon nem jött be, nem volt olyan hű meg ha nő, hogy érthető legyen miért szerelmes belé halálosan 3 férfi is. Shin Min A-t én nem tartom olyan nagyon szép színésznőnek mint amilyennek be van állítva (vannak tényleg sokkal szebbek), ettől függetlenül kedvelem őt, és örülök, hogy ő volt a főhősnő ebben a sorozatban Rain mellett, viszonylag jól mutattak együtt.

" Miért... pont őt kellett szeretned?
Mikor annyi, de annyi másik nő van ezen a világon.
Szóval miért pont őt szemelted ki? Miért?
Akárhová nézel, mindenhol nők vannak.
Te barom! A világ fele nőkből áll.
Miért pont ő... ez a leggyönyörűbb, és legbájosabb nő kellett neked?
Nem szeretheted őt.
Nem is szabadott volna találkoznod vele, te idióta.
Én... hibát követtem el.
Az én hibám.
Egy ilyen nővel, nekem sem szabadott volna találkoznom.
Egy ilyen nőbe, nekem sem szabadott volna beleszeretnem.
Mert szeretni őt, a legrosszabb dolog, amit valaha tettem. "

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés: