Personal Taste

Personal Taste ~ Personal Preference

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2010
Csatorna: MBC

Ismertető: Park Gae In egy bútortervező. Élete nem megy túl jól, keveset keres, ráadásul legjobb barátnője épp házasodni készül az ő pasijával, amire csupán csak az esküvőn jön rá. Egyszóval összejött neki minden. A másik főszereplőnk Jin Ho egy sikeres építész, aki a semmiből épített karriert magának. És akkor jön Gae In háza a képbe: mivel egy pályázat koncepciója a ház mindenféleképpen be kell költöznie, és látnia kell. S a sors neki kedvez: Gae In-nek éppen van egy kiadó szobája, amire Jin Ho azonnal le is csap, bár a lány nem nagyon akaródzik egy pasival egy fedél alatt lakni, de a sors úgy hozza, hogy sok-sok féreértésnek köszönhetően azt hiszi mindenki, hogy Jin Ho meleg. Így mivel be is akar költözni, kénytelen annak is kiadni magát, és úgy viselkedni. Persze mivel mindez hazugság gyorsan szerelem szövődik közöttük. 

Vélemény: Nehéz lesz úgy megírnom ezt az ismertetőt, hogy ezren ne kövezzenek meg érte, mert a sok pozitív vélemény ellenére a sorozat nem jó. Lee Min Ho-nak senki sem szólt még, hogy a romantikus vígjátékok nem állnak jól neki, és ez már a harmadik sorozata, amiben hatalmasat csalódtam. Bevallom a sorozat jól indul, telis-tele poénos jelenetekkel. Hisz hogy ne lenne már vicces az, amikor egy normális pasas melegnek adja ki magát, és a csaj úgy is áll hozzá, mint egy barátnőhöz, így kapcsolatuk sokkal mélyebb lesz. De attól a résztől, ahonnan a kiderül, hogy Jin Ho mégsem meleg, halál unalmas lesz az egész és csak húzzák.
Végig azt kívántam, hogy csak essek végre túl rajta. Mindezekhez még hozzájárult a színésznő is, vagy a karaktere, ami még jobban lefele húzza a sorozatot. Abszolút semmi sem történik. De ez még nem is lenne baj, hisz találkoztam már olyan sorozatokkal, ahol úgyszintén semmi sem történik, mégis úgy kikapcsol és jó nézni. Ez a sorozat azonban tényleg csak unalmas, mást nem is tudok rá mondani. Sajnos nekem egyáltalán nem tetszett, így nem is szívesen ajánlom másoknak, mert én szerintem meglettem volna enélkül a 16 rész nélkül is. És ismét elmondom, hogy tessék figyelembe venni, hogy szerencsére mindenki mást szeret.

Zene: A sorozat elejéhez tökéletesen illett. Aranyos volt, és vidám: 'My Heart is Touched'. A végéhez viszont már annyira nem.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket.
Lee Min Ho - Jeon Jin Ho: Arrogáns, nagymenő pasi, aki természetesen előszeretettel használja ki a főhősnőt, aztán a dolgok rendje szerint egymásba szeretnek. Ismét el kell mondanom, hogy Lee Min Ho nem való ilyen sorozatokba. Nem tudom, hogy most vele van-e a baj, hogy nem tudja jól megítélni, hogy milyen sorozatra vállalkozik, vagy egyszerűen annyi pénzt kap érte, amiért a haját is eladná. Jin Ho alapjáraton nem volt egy rossz karakter, talán ő volt a sztori elején az a halvány remény, ami bizonygatta, hogy jó a sorozat. Aztán a végén, amikor szerelmes lett az abszolút semmilyen karakterű nőbe az a pici remény is eltűnt, és a sorozat átlag alattira csúszott. Lee Min Ho szerintem a maximumot hozta ki a karakteréből, nem arról van szó, hogy nem állt jól neki, de ő sokkal inkább tündököl olyan igazi jó sorozatokban, amiknek értelme is van.
Son Ye Jin - Park Gae In: Nem is tudom milyennek írjam őt le, mert tényleg abszolút semmilyen nem volt. Egyrészt a színésznő rettentő bénán mutatt Min Ho-val együtt, másrészt tényleg annyira semmilyen a karaktere, hogy egy két lábon járó átok az amúgy is ingadozó sorozatban. Hiszem, hogyha egy másik színésznőt választanak főszerepre, és a sori megmarad végig poénosnak, egy sokkal de sokkal magasabb színvonalú történettel lehetett volna dolgom. Egy egyszerű és jó kis sztori lett volna, amit kikapcsolódásként néz meg az ember, ha éppen nincs kedve komoly dolgokkal foglalkozó sorozathoz. Szóval igen, sajnos Gae In is rátett egy lapáttal, szerintem van még elég sok könnyed sztori, szóval ezt utolsók közé tegyétek, ha tényleg nincs már mit nézni, mert még szegény Lee Min Ho miatt sem éri meg elkezdeni a sorozatot.

Történet: 4/10
Zene: 6/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 4/10 

6 megjegyzés:

 1. Szia! Tökéletesen egyetértek veled!! Halálra untam magam egy idő után rajta. Sokaknak tetszik, csak tudnám mi. És engem is köveztek meg már érte, mert azt mondta, hogy rossz ez a sori!!!
  Amúgy nagyon tetszenek a véleményeid!! Sokat elolvastam!! Alkalom adtán még írok is hozzájuk! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, de örülök, hogy más is hasonló véleményen van!
   Köszönöm, hogy olvasod őket! :D

   Törlés
 2. Igen ez így volt. Én abbahagytam, amikor a kapcsolat tisztázása után hazafelé mennek a kocsiban és a leány elhatározza, "ma éjjel még nem bocsát meg ", majd kíváncsiságból megnéztem a végét, ahol végre felszabadultan örülhettek--- hogy vége a filmezésnek. nekem ez jött le.
  Nagyon kedvesen indult, jó szórakozás, aranyos ötlet, de túl bonyolítva és nem tudják abbahagyni, folyton hozzáírnak még vmi bonyoldalmat, hogy hosszabb legyen-- ezt a filmkészítők információiból tudjuk. Ha sikeres a sorozat, megtoldják. Ezért van, hogy az utolsó négy rész legtöbbször már unalmas és felesleges. Kár, mert az ötlet most is jó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az alapsztori jó, a megvalósítás már kevésbé...
   Sajnálom, mert Lee Min Ho amúgy egy jó színész (ezt mutatja a City Hunter meg a Faith is), de mindig ilyen sorozatokat fog ki mostanában...

   Törlés
 3. Szia! Nekem ez volt a 2. sorozatom, amit Lee Min Ho-tól néztem. Nagy csalódás volt. :( Ő ettől sokkal tehetségesebb és jobb színész. Amilyen jól és viccesen indult, olyan unalmas és idegesítő lett a vége. Más! Már olvastam a kritikáidat, valamivel egyet értettem, valamivel nem, ezért vagyunk különbözőek. :) Sok a hozzászólást is olvastam. :) Többen is ajánlották Neked a Coffee Prince-t (ezzel a sorozattal kezdtem el a koreai sorozatok nézését) és a Secret Gardent. Mindkettőt nézd meg, aztán várom a véleményedet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Lee Min Ho sokkal jobb színész, mint amit itt hoz.
   Mindkettő listámon van, remélem valamikor már meg tudom nézni őket! :)

   Törlés