Miss Granny

Miss Granny

Műfaj: vígjáték, dráma
Játékidő: 124 perc
Premier: 2014. január 22.

Ismertető: Oh Mal Soon egy idős nénike, aki az élete nagy részét már leélte, rengeteg tapasztalattal rendelkezik immár. Ezért is szól bele állandóan a menye dolgába. Hogy főzzön, hogy takarítson, hogy nevelje a gyerekeit. Szegény meny már nagyon nem bírja, így be is kerül a kórházba súlyos szív problémákkal. Hyun Chul-nak (OhMalSoon fia) csak egy lehetősége van: elküldi az édesanyját idősek otthonába, mindaddig míg felesége rendbe nem jön. Szegény nénike búsan járkál az utcán, amikor meglát egy fotóstúdiót, becsületes nevén Az Örök Ifjúság stúdióját. Be is megy, hogy csináljanak róla egy képet, s a fotós figyelmezteti: 50 évvel fiatalabb lesz. Ki gondolta volna, hogy tényleg meg is történik. 20 éves pompájában jön ki Oh Mal Soon, akit először meghökkent a dolog, majd aztán újra igyekszik kihasználni fiatalságát, és megtenni azokat a dolgokat, amiket régen nem tudott megtenni. S netalán még a szerelem is megtalálja.

Ismertető: Ha valaki látta a Megint 17 c. filmet Zac Efron-nal, akkor annak ismerős a sztori. Kb. ugyanaz volt, csak itt most egy lány szempontjából. Elege van a családjából, megkapja ismét a fiatalságot, boldog, majd vissza szeretne térni, és meg is teszi. Nekem nagyon tetszett. Aranyos volt, vidám, de olykor teljes egészében megfacsarta a szívemet. Különösen tetszett az is, hogy segít a két unokájának megtalálni az életútjukat, s szó szerint a vérét adja értük. 
Szóval a filmet nem is lehet lehúzni, max. annyi (ha nagyon bele akarok kötni), hogy szerintem elég sok volt ez a 124 perc. Kb. 98 bővel elég lett volna, dehát ez sokat nem ront a dolgon. Meg talán én hiányoltam belőle a poénokat. Persze volt benne pár, de egyet sem tudnék kiemelni, amin igazán nevettem volna. Ez nem lenne baj, ha nem vígjáték lenne a film alá hivatalosan is befirkantva. A vége pedig eszméletlen volt, de tényleg. A gifek szerintem tökéletesen igazolják az állításomat. Haha, kedvenceeeeem.

Szereplők: Egyedül a főszereplők emelném ki, Shim Eun Kyun-t, aki a főhősnő fiatal kori énjét alakította. Eszméletlen volt, de tényleg, hiába nézett ki fiatalnak, annyira át tudta adni azt, hogy ő egy hetven valahány éves néni, hogy én magam is elhittem. Mind járásában, mind beszédében, mind mimikájában. Egyszóval tényleg remek volt. Egyedüli bajom az volt, hogy én nem bántam volna, ha picivel szebb színésznőt raknak be erre a szerepre, dehát mostmár tényleg nagyon mindegy.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése