Surplus Princess

Surplus Princess ~ The Mermaid 

Műfaj: fantasztikus, romantikus, vígjáték
Részek száma: 10
Dátum: 2014
Csatorna: tvN

Ismertető: Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal és modern hableány. Ez a félig hal, félig ember nőstény, tisztességes nevén Kim Ha Ni egy tinihez hasonló életet él: nézi az aktuális sorozatokat, twitterezik, követi a divatot (a soha le nem merülő telefonján, amin wifi van), s nem mellesleg a kiszemelt srácról álmodozik. Ez a srác nem más, mint egy fiatal és tehetséges, ámde hallgatag és beképzelt szakács, Kwon Shi Kyung. Főszereplők köreibe tartozik még Lee Hyun Myung, aki állást keres immár nagyon sok ideje, és annak barátnője (illetve ex-barátnője), Yoon Jin Ah, aki nem mellesleg annál a vállalatnál dolgozik, mint Shi Kyung, és nem mellesleg el akarja csábítani a szakács fiút. Ha Ni-nak minden álma, hogy ember lehessen, és megnyerhesse a srác szívét, így felkeresi Ahn Ma Nyeo-t, akinek akarata ellenére is segítenie kell a kis naiv hercegnőn. Ha Ni eszméletlen boldog, és örül az új lábainak, azonban minden rosszban van valami jó: mindössze száz napja van, hogy megtalálja az igaz szerelmet, különben buborékká változik.

Vélemény: Először is, ami a legidegesítőbb volt az egészben, hogy elméletileg 16 részesre tervezték, nem értem, hogy miért lett csak 10? Persze a rövidebb sorikat jobban szeretem, de ez 2 okból is rossz volt. Először is az utolsó részt annyira hihetetlenül összecsapták, hogy az nem igaz. Oké, természetesen nagyon szép lett, meg aranyos, meg meg is lehetett rajta könnyezni, de nekem ez túl sok volt, az összes 6 részes eseményt kemény 1 órába besűríteni azért valljuk be elég merész...
A második ok, az az, hogy szívem szerint én még elnézegettem volna őket. Nem kedvenceim a vígjátékok, de én ezt a sorozatot nagyon megkedveltem, aranyos volt, vicces, tele titokkal, amit Ha Ni rejtegetett, és az ember azt várja, hogy mikor jönnek már rá az igazságra. Bár mikor elkezdtem kicsit tartottam tőle, meg a pár perverz jelenet után el kellett szakítanom a megszokott Disney-s Arieltől, de miután ez sikerült felejthetetlen élmény lett. Na de, térjünk ki egyes konkrét elemekre. 
Először is, nekem ez a 'nagy' szerelem annyira semmilyen volt az első 9 részben (természetesen ez is a - 6 rész átka), hisz 9 részig keményen azt látjuk, hogy a lány hogy teper a srácért, aztán egycsapásra megváltozik minden. Oké, hogy valószínűleg ugrik egyet az időben, de mi ezt egyáltalán nem érzékeljük, így hiányoznak az 'egymásba szeretős' meg a 'féltékenykedős' valamint az 'aranyos' részek is. És én ezt nagyon sajnáltam, mert ugyebár ez egy romantikus sorozat akart lenni.
Ha még egy picit kritizálni kellene az egészet, akkor a Ha Ni eszméletlen béna uszonyát említeném meg, amiről sütött, hogy mű az egész, ráadásul az elején az úszós jelenetek... na jó, hagyjuk. Az utolsó rész kicsit humortól megfosztott befejezésnek sikerült, hisz kb. egy poént sem sütnek el benne, csak a drámai rész. Nem mondanám túldramatizáltnak, mert bevallom szép lett, meg meg is hatódtam, de azért egy picit lehetett volna viccesebb is, megtartva a kezdeti színvonalat.
Nameg, a végére azért egy ölelést vagy valami... Kedvenc részeket kiemelve, a legszebb jelenet az a végén az esernyős lett. Nagyon tetszett, végre egy kis normális romantikát is beleraktak a 2 főszereplő között. A legpoénosabb egyértelműen a You Who came from the Stars paródia volt az elején. Olyan jó volt látni. Nagyon tetszett. Ömm, alappoén volt még az alma popó is. Tényleg, rendesen lehetett rajta nevetni, tiszta és könnyű viccek voltak benne, én nagyon élveztem és szerettem őket nézni.
Egyszóval én tényleg rettenetesen sajnálom amiért nem kaptunk még 6 rész (tényleg nem tudom miért faragták le, ha valaki tudja, akkor világosítson fel engem is), mert akkor egy szép, kerek történetet sikerült volna alkotni belőle. Így egy 9.részig érdekes történetet és egy összecsapott véget kaptunk. DE, szerintem azért nagyon érdemes megnézni, mert a sok komoly sorozat mellett kellett egy kis kikapcsolódás is, és a Surplus Princess ezt tökéletesen biztosította azok számára akik belefognak.

Zene: A sorozat közben annyira az számokra nem fektetett hangsúlyt az egész, az egész soundtrackeken alapult (meg kell hagyni, az tökjó volt). Hanem az utolsó részben szinte végig mentek a szebbnél szebb zenék, ami még meghatóbb hangulatot biztosított az egésznek. Ez a szám meg... nagyon nagyon szép volt: 'EVER-NEW'. Le is töltöttem, mert nagyon aranyos és illik a sorozathoz.

Szereplők: Van kiről beszélni, szóval lássuk csak őket sorban.
Jo Bo Ah - Kim Ha Ni: Naiv kislány, aki azt hiszi, hogy minden úgy van, ahogyan a mesékben is. Ha szeret valaki, az majd viszont szereti. Jó volt látni, hogy azután sem esett át a ló túloldalára, amikor megvilágosodott száma a dolgok igazi oldala, és rájött, hogy tenni is kell azért, hogy valamit megkapjunk. Aranyos volt (bár nekem kicsit túl nagy volt a szája), vicces, és nem mellesleg roppant kétségbeesett is, és így kaptunk egy jól összegyúrt karaktert. Nagyon szurkoltam neki, és reméltem, hogy tényleg sikerül meglelnie az igaz szerelmét, hisz szegény annyira tepert. S így a teperésről eszembe jut, hogy haragudtam is rá a sori végén, amiért Shi Kyung-ot az ujja köré csavarta, aztán meg szépen lemondott róla. Okéé, természetesen én is Hyun Myung-nak szorítottam, de azért nem volt szép ez a húzás tőle. Nem szeretem, amikor az egyik srácot megsajnáltatják
velünk, mert az nagyon szánalomra méltó, és ha a karakterre gondolsz egyből olyan rossz érzés fog el. Nade, ez van. Ami még nagyon tetszett, hogy a lakásban voltak ám "csajos" dolgok is, hisz itt volt az ízig-vérig nő, Hye Young, akit beengedett a kis magán szférájába, így nem volt egyedül a HaNi, ami szerintem nagyon jó volt. Én nekem nagyon tetszett. A színésznőtől kicsit tartottam, hisz kb. a 5-6. résznél lehettem, amikor megnéztem a Innocent Thing című filmet... s hááát... aki látta az tudja miről beszélek. Na szóval, gondoltam, hogy teljesen más szemmel fogok ránézni, de kajak nem. Egyáltalán nem jutott eszembe, teljesen elfelejtettem, mert annyira más (és vidám) volt itt a karaktere, hogy tényleg csak most az elemzés során jutott eszembe.
Ohn Joo Wan - Lee Hyun Myung: Szegény pasi a sori első felében teljesen pesszimista és depressziós volt, kb. csak sírni meg könyörögni láttuk, ezért is ment el a kedvem kicsit a HaNi-s szerelmi száltól. Igazából ő erről nem tehetett, pont olyan életszakaszába helyezték a karaktert, ami a lehető legbénább. Szerencsére utána összeszedi magát, és egy teljesen normális és aranyos srác vált belőle. De azért legelőször tényleg szinte lemondtam róla, mert egyrészt alig szerepelt, ha meg mutatták is, akkor is szegényt csak sajnálni tudtunk, hisz nem elég, hogy a szeretett nő otthagyta, mert nincstelen és munkanélküli, ráadásul állást sem kap sehol. S mikor szegény elküldik az állás interjúról a szívem szakadt meg, mert senki sem lehet ennyire szerencsétlen, mint ő. Ráadásul láthattuk, hogy nem éppen egy kis hülyegyerekről van szó, mert igenis voltak jó ötletei, és talán a legkomolyabb és legintelligensebb volt az egész lakásban.
Ezt a pesszimista oldalát vagy benyomását nagyon el akarták törölni, így utána már elég sok vicces helyzetben láthattuk, és szépen lassan el lehet felejteni a kezdeti rossz benyomást. A végére nagyon megszerettem, bár már alapból úgy álltam hozzá, hogy vele fog maradni a HaNi, szóval felkészítettem magam (amúgy az annyira tipikus, hogy mindig azzal marad a főhősnő, aki mellett van a képen, vagy aki rögtön utána van a stáblista felsorolásnál). De így jobb is lett, hisz ezzel még jobban elszakadhattunk a disney mesétől, és láthattuk, hogy az "Erik herceg" csak a mesékben létezik, holott ez egy teljesen irreális sztori volt. A mese és a valóság párhuzamosan futott egymás mellett. Visszatérve a színészre, én először találkoztam vele, bár nem egy hűde helyes pasiról van szó, nekem nagyon szimpatikus lett, és várom az új sorijait.
Song Jae Rim - Kwon Shi Kyung: Naigen, őszintén az se lett volna rossz sztori, ha megérkezik a kis közvetlen, ugris lány, aki teljesen kizökkenti a srácot a megszokott életéből. Az elején nagyon nem szerettem őt sem, nekem túl beképzelt és olyan semmilyen volt, de szépen lassan, ahogy egyre szerelmesebb lett, úgy egyre nyitottabb lett felénk, s így tényleg egy nagyon jó karakter vált belőle. A végén pedig nagyon sajnáltam, amiért nem sikerült neki együtt maradnia a HaNi-val. Bár kicsit abszurdnak is találtam. Valamiért a koreaiak kicsit abban a tudatban vannak, hogyha egy srác szeret egy lányt, akkor képes feladni. Na ne, ez nagyon nagyon rossz, ha szereti akkor igenis harcoljon érte. De talán ez is a -6 rész átka volt. Egyszerűen nem volt elég idejük kibontakozni sem a karaktereknek, sem a történéseknek, így annyira rossz, mert annyi mindennek kellett volna még történnie. Na de mostmár tényleg nagyon mindegy.
A színésszel már találkoztam párszor, de sose főszerepben, jó volt egy ismerős arcot látni a sok ismeretlen között. Neki is várom a további sorozatait, mert jó kis színésznek tűnik. De amúgy eszméletlen picike szeme van neki.

Egy pár szót megemlítenék a Yoon Jin Ah-t alakító Park Jo Soo-ról is, aki ugye jelen sorozatban a gonosz akart lenni. Persze sikerült is, hisz a nézők szemében egy kapzsi, anyagias nőnek tűnt, aki elszedi HaNi-től az igaz szerelmet, így szegény kis hableányunk bubivá fog változni. A végére azonban próbáltak az ő karakterére is pár pozitív tulajdonságot is rakni, hogy senkit se utáljunk igazán. Én személy szerint a történet közben sem utáltam, oké, nem volt szimpi, az tuti, de voltak jelenetek, amikor őt is lehetett sajnálni (pl. amikor sírt, amiért otthagyta Hyun Myung-ot). Sajnos az ő karakterén is nagyon meglátszódik az, hogy az utolsó rész mennyire nagyon összezsúfolták.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/104 megjegyzés:

 1. Abszolút a legrosszabb koreai sorozat, amit volt alkalmam látni. Brrr. A gyerekeim óvodai farsangján színvonalasabbak a jelmezek, a sztori még sablonosnak is rossz, idióták gyülekezete az összes színész. Általában egyetértek a kritikáiddal, sőt, sokszor azért adok esélyt egy sorozatnak, mert te jókat írtál róla, de ez számomra kritikán aluli volt. :-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy ennyire nem tetszett. Számomra sem volt túl jó, de rémlik, hogy azért élveztem :)
   Nekem a Heirs a legrosszabb sorozat, na az volt az ami totál kiverte a biztosítékot :)
   Szerintem mindenki életében van egy ilyen sorozat, egyszerűen el kell felejteni és kész :)

   Törlés
 2. IMÁDTAM:DDD BEST POJÉNOK EVER!!!!:"D

  VICC SPOILER


  mint például amikor HaNi berugott és kereste a kitett kagylókból a "méretét" xD Meg nagyon élvesztem mikor a szemüveges dagi gyerek (már nem is tudom a nevét) be pipul és fut badass zenével a halpiacon:"D De a kajapornós részeket is imádtam!!:D (mellesleg a színésznőt nagyon kedvelem*-* olyan ari...meg azok a hangok amiket ki tud adni "nyehh-nyuuh" nagyon cukiii*3* ööö vissza a témáhozxD ) Shi Kyung alma popóját is kedveltem...

  Egyszóval nagyon megfogodt ez a dorama!!:)

  HaNa karaktere nagyon tetszedt... Szokatlan, de én végig izzadok amikor egy ciki karakter olyan hülye pillanatokat él át... De ez más volt... Igazán ártatlan és aranyos:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy neked ennyire tetszett ez a sorozat! :)

   Törlés