Mama Fairy and The Woodcutter

Mama Fairy and The Woodcutter

Műfaj: romantikus, fantasztikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Goryeo idejében járunk, ahol főhősnőnk, Sun Ok Nam, aki valójában egy tündér, éppen fürdőzött egy vízesésnél. A ruháját azonban egy favágó elvitte és elrejtette, így a nő nem térhetett vissza a Mennyországba. Hozzáment a favágóhoz, gyermekeik születtek, de férje hamar meghalt. 699 év múlva Sun Ok Nam még mindig a reinkarnálódott férjét várja, amikor megjelenik 2 férfi Szöulból, s egyikükben a férjét véli felfedezni, de már nem emlékszik tisztán rá, a férje emlékei pedig természetesen eltűntek. Így Ok Nam lányával együtt felköltözik Szöulba, ahol a férfi közelében lehet, hogy megbizonyosodjon arról, tényleg ő az, akire eddig várt.

Vélemény: Valaki elmondaná nekem, hogy mi a fenét láttam? XDD Tejóég, ennyire beteg és elrontott sorozatot én nem is tudom láttam-e valaha. Most nagyon mérges vagyok. Én még mindig nem hiszem el, hogy egy ilyen soriban játszott Hyun Min. Nem is tudom, hol kezdjem el az egészet elmesélni nektek. Amikor megnéztem az első részt kicsit meglepődtem és pislogtam is (igazából első reakció: wtf), az animált részek borzasztóak voltak, a sztori furcsa, egyszerűen borzasztóan furcsa.
Aztán ahogy haladtunk a sztoriban, eltekintve egy két jó nagy hülyeségtől, a fő szál még megható is lett volna(!). Akad egy megtört férfi, akinek soha senkije sem volt az életében, mire megjelenik egy nő, aki azt mondja, hogy rá várt már lassan 700 éve. A férfi elkezdi érezni, hogy valaki van mellette, valakiben bízhat, valaki várja őt és valakinek fontos. Úgy gondoltam, hogy egy tök jó kis sztorit lehet (a sok más hülyeségtől eltekintve) ebből kikerekíteni, főleg ugye érzelmi szempontból.
De akkor mondjátok el nekem SPOILER! mi a fenének kellett végül Kim Geum legyen a férj? Istenem, még egy ennyire elrontott befejezést én életemben nem láttam. Annyira... egyszerűen semmi értelme sem volt. Kim Geum karaktere végig borzasztóan idegesítő volt, plusz ott volt egy érzelmileg ingatag főhős, akinek igazán kijárt volna a boldogság. Erre ő valami reinkarnálódott nő lett végül, aminek egy cseppnyi értelme sem volt. Én nem hittem el, hogy mit láttok éppen.
Erre még rátesz egy lapáttal az a hihetetlen gagyi végjelenet is valahol a 15.részben. Komolyan emberek, én nem hittem, hogy egy amúgy is elég rossz sorit még jobban el tudnak rontani. SPOILER VÉGE. Komolyan mondom, hogy a közepén még tetszett is ahogy alakul a dolog a két főhős között, de istenem, ez az utolsó 3 rész valami borzadály volt, komolyan el sem tudom nektek mondani mennyire szörnyű volt. Pedig Chae Won is a leghíresebb színésznők között van.
De akkor próbáljunk meg eltekinteni kicsit a végétől (nehéz lesz). A poénok silányak, az animáció még annál inkább. A 3 dilis karakter részei szörnyen erőltetettek voltak. Nagyon viccesre akarták csinálni, de borzasztóan unalmasra és idegesítőre sikeredettek. A főhősnő karaktere borzasztó, folyton játszik a két férfival, egymásnak ugrasztja őket, aztán eljátsza az ártatlan kis tündért. Kim Geum karaktere is csapnivaló volt. De róluk majd még később részletesen mesélek nektek.
Nem tudom emberek, egyszerűen olyan fura és WTF x 100 volt az egész. Az utolsó 3 rész pedig még inkább kihozott a sodromból. Ahogy elképzeltem a sztorit lefutni így érzelmi szinten, mondom ahh lesz ebből egy 7 pontos sori is, ha eltekintek a sok hülyeségtől, mert amúgy tök szép meg megható hogy ennyi év után újra együtt vannak. Erre most, hogy így befejeztem, a 4 ponton is nagyon erősen gondolkodom, hogy több lesz, mint amennyit érdemel ez a sorozat így a végére.
Összességében, ez valami borzasztó volt emberek. Csapnivaló volt az egész, és ezt főleg az utolsó 3 résszel érték el. Még jó is lehetett volna, de a végén a lehető összes dolgot elrontották a sorozatban, és csak néztem ki a fejemből, hogy mi a fene. Nagyon ritkán csinálok ilyet, de az utolsó 2 részt háromszorosan felgyorsítva néztem, mert nem bírtam épp ésszel. Borzasztóan sajnálom, hogy Hyun Min-t egy ilyen sorozatban kellett látnom, tényleg ki vagyok akadva teljesen.

Zene: Az ostok közül két szám szépre sikeredett: Monday Kiz és Saya 'Deer's Tears' illetve Runy 'In My Dream' című száma, ezek telón maradtak.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön külön.
Moon Chae Won - Sun Ok Nam: 699 éve várja már, hogy férje visszatérjen. Kedves, ártatlan nő, aki próbálja mindenben a szépet látni. Nem tudom, én ennyire főhősnőn rég akadtam ki. Az elején még viszonylag ari volt (bár Chae Won agyon plasztikázott arcát a végéig nem tudtam megszokni), de amikor elkezdett ott vonakodni a két pasi között, nálam ott ásta el magát. Nagyon utálom, mikor egy főhősnő játszik mint a két pasival, közben magát meg ártatlannak és áldozatnak állítja be, ő nem tehet róla, hogy mind két férfi szereti és közeledik felé. Ez annyira undorító szerintem. Végig játszotta az ártatlan kis nőt, nagyon idegesített. Végülis, szerintem rég láttam ennyire rossz főhősnőt, szóval lehet, hogy ideje volt már ennek is. Chae Won-nal nem tudom mi van mostanság, de ez is borzasztó szerep volt tőle. Remélem a jövőben visszatér a jó szerepeihez.
Yoon Hyun Min - Jung Yi Hyun: Egy olyan férfi, aki senkiben sem bízik igazán, senkit sem enged közel magához, szörnyű gyerekkora volt, ezért folyton rémálmok gyötrik. Tudjátok, hogy gyengéim az ilyen főhősök, ezért nagyon örültem, hogy ilyen a karakter, mert ez nagyon sokat dobott ebben a fura sorozatban. Mondom, ahh de szép lesz, hogy a végére szerelmes lesz, visszatér szerelméhez és a többi. Aha persze. Milyen szép lesz... A sorozatot egyébként csak és kizárólag miatta néztem meg, de álmaimban sem gondoltam, hogy ez lesz belőle. Már csak attól félek nagyon, hogy ez a szerep kihat majd Hyun Min jövőbeli lehetőségeire, és jó darabig nem fog főszerepet kapni. Pedig éppen most kezdte el, annyira boldog voltam mikor láttam, hogy újra főszereplő lesz egy sorozatban, el sem tudjátok hinni... Jaj, nagyon remélem a kövi sorija főszerep lesz, és egy milliószor jobb sztori, mert sokkal jobbat érdemel.
Seo Ji Hoon - Kim Geum: Engem ennyire pasi karakter mint ő, még életemben nem akasztott ki. Az egész soriban folyt a nyála a nő után, mindenkin átgázolt miatta, leszart mindent maga körül, eljátszotta a megbántott főhőst, akinek áttiportak az érzésein. Eljátszotta a nagy férfit, aki megfelelő a nő számára, de egy olyan szintű gyerek volt, hogy azt nem tudom nektek elmondani. Sosem láttam még ennyire borzasztó férfi szerepet, mint az övé. Mindent überelt, pedig láttam már egy pár sorozatot. Kiakasztó volt ő is, idegesítő, alig vártam, hogy ne legyen képernyőn vagy ne lássuk a hisztiző arcát. Nagyon sok volt ez a karakter, a főhősnő mellé pedig pláne. A színészt egyébként nem ismerem, de láttam, hogy több sori is fel van írva, amiben szerepel (nyílván nem főhősként). Nem tudom, nekem biztosan kell most egy kicsi idő, mire újra képernyőn látom őt, mert nagyon, de nagyon sok volt itt belőle.

Történet: 3/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése