Beautiful Mind

Beautiful Mind ~ Dr. Frankenstein

Műfaj: orvosi, thriller (és romantikus)
Részek száma: 14
Dátum: 2016
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk fő színtere a mindenféle remek orvosi eszközzel és híres orvosokkal felszerelt HyeonSeong Kórház. Ide érkezik főhősünk, a profi idegsebész, Lee Young O, aki egy betegség miatt képtelen bármiféle érzést érezni, ezért apja kicsi korától kezdve tanította - hogyan kell kifejeznie magát, ha éppen boldog, szomorú vagy éppen dühös. Ennek következtében nagyon jól megtanult olvasni az emberi reakciókból. A kórház azonban hamarosan egy gyilkosság helyszínévé válik, így a becsületes, életvidám és súlyos műtéteket maga mögött tudó Jin Sung rendőrnő elhatározza, hogy fényt derít az ügyre. Legnagyobb gyanúsította maga Lee Young O, aki eléggé megtévesztő viselkedésével vonja magára a rendőrnő figyelmét ez ügyben.

Vélemény: Két okom volt belekezdeni ebbe a sorozatba. Egyrészt nagy kedvencem, Yoon Hyun Min kisebb - nagyobb jelenléte, másrészt pedig anno felröppent a hír, hogy Kim Soo Hyun majdhogynem elvállalta a főhős szerepét, de végül visszalépett, így kíváncsi voltam mit hagyott ki. Amikor elkezdtem eléggé elkeseredett voltam, hisz az akkor futó (közülük pár még mindig fut) sorik nem nyerték el a tetszésemet, én pedig igazán néztem volna valami nagyon jót.
6 rész volt lefordítva belőle így nem sok kedvvel, de végül nekifutottam. Az első hat részt egy nap alatt bevágtam. Nem tudom, hogy a sorozat volt-e ennyire megkapó, vagy én voltam-e ennyire kiéhezve már annyira, hogy ennyire megfogott, de a lényeg az, hogy nagyon tetszett. Egy élettel, izgalommal, érzésekkel s hatalmas kétségekkel teli sorozat, aminek főhőse minden tekintetet magára vetve, más színészeket megszégyenítve alakítja ezt a nem mindennapi karaktert.
Nagyon, nagyon tetszett, ahogyan a pasi gondolatait és nézőpontját folyamatosan mutatták nekünk, imádtam a minden rész elején lévő apró jelenetet a múltból, s tényleg minden egyebet is, ami a főhőssel volt kapcsolatban. Borzasztóan sajnáltam őt, és egyszerűen lehengerelt, ahogy próbált változni, ahogy megpróbálta elhinni, hogy ő képes változni. Az pedig külön drámai és tényleg nagyon nagyon valósághű volt, hogy sajnos ez nem olyan könnyű dolog.
Még a koreai sorozatokban hírhedt mindent megváltoztató szerelem se biztos, hogy képes ilyesmire. A sorozat előnye még a kisebb beugró sztorik (úú de nagyon imádom őket) amikor pár percek erejéig (jelen esetben páciensekkel kapcsolatban) ismerünk meg kisebb történeteket. Nagyon imádtam, hogy a pasi mindig a dolgok mélyére látott, mindig más volt az eset/betegség magyarázata, mint ahogy azt elhitették velünk, így rengeteg izgalmat kaptunk a nagyszerű főhős mellé.
Ami viszont a sorozat ellen szól (bár ez elenyésző) az a kicsit politikai része, ahol a fejesek beszélgettek egymással gyakran olyan témákat, amiknek bár volt értelme, mégsem keltette fel a figyelmemet. Talán a főhősünk volt túl jó, így mindig vártam mikor kerül végre ismét képernyőre. De tényleg ez az egyetlen egy dolog, ami ellene szól. Minden mást imádtam, az apa-fia kapcsolatot is szépen feldolgozták nekünk, s még romantikát is kapunk (de nem abból a nyálas fajtából).
Összességében tehát nem igazán kell elmondanom, hogy tetszett-e a sorozat vagy sem, szerintem abszolút egyértelmű volt, hogy engem nagyon megnyert magának. Egy izgalommal, érzésekkel és tényleg remek főhőssel és nagyszerűen ábrázolt lelki világgal valamint kapcsolatokkal rendelkező sorozat volt, amit mindenképp megéri megnézni legalább egyszer, még akkor is, ha éppen nem ismerjük / nem szeretjük a főhősöket, mert úgy gondolom, hogy nagyon érdemes.

Zene: Nem számítottam szép számokra egy thrillerben, dehát a romantikus részekhez egy csodaszép, tényleg csodaszép számok sikerült kreálni, azóta is azt hallgatom napi szinten. Gyönyörű a zene, tényleg: Bernard Park 'Dirt'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Jang Hyuk - Lee Young O: Egy betegség miatt képtelen bármilyen érzést is érezni, emiatt - apja tanításának hatására - tökéletesen tud az emberi reakciókból olvasni, amit rengeteg segítséget jelent számára a mindennapokban. Nagyon tetszett, hogy a sori elején sikeresen összezavartak minket is, nem igazán tudtuk eldönteni, hogy ő akkor most a jó vagy a rosszfiú. Érdekes volt, hisz a betegsége miatt utóbbi is simán beteljesedhetett volna, de persze hamar kiderült, hogy egy hihetetlen rendes férfiről van szó. Fent is említettem, hogy a főhős karaktrét én nagyon imádtam, egyrészt azért mert végreee valami egyedi, nem megszokott volt, másrészt pedig nagyon helyt állta a sorozatban a helyét, még a romantika is sokkal szebb volt egy ilyen főhőssel, mint aki irul-pirul. A színészt mostanában egyre jobban kedvelem, itt pedig végleg felírta magát a legjobbak közé.
Park So Dam - Gye Jin Sung: Fiatalon nagyon beteges volt, ennek ellenére egy igazi vitaminbomba - folyamatosan pörög és segít ott, ahol csak tud. Ahogy mi is, Jin Sung is gyors következtetéseket vont le a főhős pasiról, ami végül nagyon jól sikeredett. Tetszett, ahogyan egyre közelebb kerültek egymáshoz, és ahogyan próbált a lány mindenáron segíteni a férfinak, aki bizony nagyon rászorult egy kis vigaszra. Mást nem is igazán tudok elmondani. Mivel a főhős pasi volt a fő-fő szereplő, ezért kicsit mellékszereplőnek tűnt a lány, de ennek ellenére szerintem nagyon szerethető volt, vártam már a pillanatot, amikor összefutnak egymással. A sorozat utolsó része pedig emberek, minden pénzt megért. Park So Dam sorozatai mostanság folyton a kezeim alá kerülnek. Nem tartom őt olyan hihetetlen nagy tehetségnek, de szerintem abszolút helytállt a sorozatban, és még szerethető is volt. Ez pedig nekem bőven elég volt jelenleg.
Yoon Hyun Min - Hyun Suk Joo: Ő is egy profi idegsebész, akit titokban Jin Sung már nagyon régóta szeret. Őszintén én reméltem, hogy vele jöjjön össze a főhősnő, de csak azért, mert én tényleg leírhatatlanul imádom ezt a színészt, plusz egy nagyon aranyos és egy imádnivaló karaktert játszott, akit szerintem nem lehetett nem szeretni, még ha volt 1-2 nem túl okos húzása is. Aztán a sori előrehaladtával már nem neki szurkoltam, de reméltem, hogy nem alakul ki hirtelen szerelmi háromszög a két pasi és a nő között, mert akkor végleg elment volna a kedvem. De szerencsére még csak egy halvány utalás sem volt rá, aminek tényleg nagyon örültem, mert egyszerűen nem illett volna bele. Hyun Min-nak mostmár tényleg nagyon ideje lenne főszereplőként befutnia, mert egy nagyon tehetséges (és nagyon helyes) színészről van szó. Minél hamarabb!!!

Minden lélegzetvételednél
kérlek emlékezz, hogy érzek irántad
és arra, hogy mit jelentesz nekem. "

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Régota várom ezt a sorit de mivel nagyon tudatlan vagyok letöltés és a többi vele járojával, én csak sorozatbaráton és a filmezz.eun tudom nézni. Tudom nem szeretitek ha itt nézzük,de nekem csak ez a lehetőségem van. Se szeretném megköszöni a munkátokat hogy mi is megtudjuk nézni. Köszönöm. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztosan el fog készülni a folytatás, csak ki kell várni (én türelmetlen voltam és nem bírtam...). Igen, köszönjük a fordító munkáját! :)

   Törlés
 2. Ha Jang Hyuk,akkor az tuti hogy jó dorama.Imádnivaló,tehetséges,már nem 20 éves igaz,de annál sármosabb színész,rengeteg filmje van.Még sajna ezt nem láttam végig,de alig várom,mert egyre jobb.

  VálaszTörlés