Marriage Not Dating

Marriage Not Dating

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2014
Csatorna: tvN

Ismertető: Joo Jang Mi immár 1 éve van együtt szőke barátjával. Ennyi idő után igazán kijárna már egy eljegyzés - gondolja. Így meglepetést szervez egy hotelszobában, ahol megpróbálja rávenni Hoon Dong-ot a házasságra. Azonban a srác megijed, bezárkózik a fürdőszobába, és barátja, Gong Ki Tae segítségét kéri. Róla annyit kell tudni, hogy egy fiatal plasztikai sebész, akinek esze ágában sincs megházasodni, annak ellenére, hogy anyja minden áron férjül akarja adni. Ki Tae segít Hoon Dong-nak, aki eltűnik, így a lány tovább kutat utána, hisz nem is volt rendes szakításuk. Ki Tae édesanyja pedig egy véletlennek köszönhetően úgy tudja, hogy Joo Jang az ő fia barátnője, így konkrétan megzsarolja fiát: hazajössz, és bemutatod a barátnőd, vagy eladom a lakásod. A doki és a csaj tehát egy kamu kapcsolatba kerülnek, ami rengeteg félreértéshez és vicces helyzethez vezet. A dolgokat tovább bonyolítja, hogy Hoon Dong megbánta, amiért olyan csúnyán felültette, és itt van még a kedves Yeo Reum is, akibe Joo Jang szépen beleszeret. De, hogy ne csak "pasiféltékenység" legyen, megjelenik Ki Tae 3 évvel ezelőtti exe is, Kang Se Ah. 

Vélemény: A sztori aranyos, könnyed. Sajnos a megvalósítás nekem több helyen is értelmetlen volt, gyenge kötélen táncolt. A legelső dolog, ami talán a legfurcsább, és legidegesítőbb dolog volt, hogy állítólag Ki Tae után folyamatosan kémkedett a nagynéni. Ha ez igaz, akkor cseppet sem volt furcsa, hogy hirtelen megjelenik egy olyan lánnyal, akit még soha nem láttak, és vallja azt, hogy mennyire szerelmes? Furcsa volt, és teljesen értelmetlen. 
Másik dolog, hogy a lányt én egyáltalán nem szerettem, és nem is értettem, hogy miért csinálja ezt az egészet. Az elején, kb. 15 perc erejéig a bosszúja vezérelte, a végén, kb. 2-3 rész erejéig a szülei, de a többi 13-14 részben hol járt az esze, fogalmam sincs. Nem lett volna vele semmi baj, ha az ő részéről is látunk egy erős érvet, ami bizonyítja, hogy igenis szüksége van neki is erre a kamu kapcsolatra. Így inkább csak egy könnyűvérű nőcskének tűnt nekem, aki nem tudja eldönteni, hogy melyik pasit válassza. 
Szóval hiába voltak benne jobbnál jobb poénok, nem lehetett elfedni ezeket a nagy bakikat a sorozatban. A másik, ami még rettenetes volt, és nagyon idegesítő, hogy az utolsó 6 rész borzalom volt, végig untam az egészet. Itt is (szokásos módon) megjelenik a se veled, se nélküled kapcsolat, amit annyira, de annyira túldramatizálnak. Nem értem, hogy miért akarnak egy vígjátéknak induló sorozatból hű meg ha drámát csinálni.
Nagyon utálom, amikor ezzel rontanak el egy remek sorozatot. Sajnos a főszereplőkért sem voltam oda, sokkal inkább szerettem a másik két pasit, és Se Ah-t, pedig itt ő akart lenni a "gonosz". Nem a 2 színésszel volt a baj, inkább csak az egész jellemükkel. De, a sok rossz ellenére, ami sajnos rendesen meghatározza az egész sorozat minőségét, tele volt jobbnál jobb poénokkal, amit igazán értékelek. Mondanom sem kell, sorozaton még nem röhögtem úgy, mint ennek az első 10 részén, és utolsó 10 percén. 
Volt, hogy nagymamámmal (vele néztem) le kellett állítanunk a filmet, hogy tudjuk olvasni a feliratot - annyira könnyezett a szemünk a nevetéstől. Ez az egy, tényleg remek volt az egész sorozatban. Imádtam a 3 srácot is mikor együtt voltak. A komoly, a gyerekes és a macsó remek párosítás, nem győztem betelni velük. Így belegondolva az se lett volna rossz, ha a 3 srác barátságáról és életéről szól az egész, s mindenki ugyanakkora szerepet kapott volna az egészben. De, így is érdemes volt megnéznem, még ha untam is a túldramatizált részeket. Az esküvő pedig nem okozott csalódást: tele volt bakikkal és vicces helyzetekkel. Ezáltal tökéletesen lett lezárva az egész történet.

Zene: A legjobb amit ki kell itt emelnem, azok a poénos jeleneteknél megjelenő bagoly, macska, kutya, kígyó, rugó és a többi hangok, amik tényleg fokozták a hangulatot a sorozat kimenetelében. Imádtam ezeket a kis "zajokat" amiket tökéletesen illesztettek egyes jelenetekhez. Az zenékből a legjobb a 'Bebe Mignon' volt, ami tükrözte az egész történetet. Aranyos volt, vicces, és élettel teli.


Szereplők: Lássunk csak két főhősünket külön-külön.
Han Groo - Joo Jang Min: Nem tudom, egyedül vagyok-e ezzel, vagy nem. Én személy szerint nagyon pofátlannak tartottam. Az elején még oké, ott elment, bár már a szállodában furcsállottam, mennyire ráakaszkodik a pasira. De, a kezdeti ballépését elnéztem. Nagy reményeket fűztem a karakterhez. Sajnos hatalmasat csalódtam. Nem is az volt vele a bajom, hogy egyik srácról a másikra járt. Sokkal inkább az, hogy amikor Yeo Reum-mal volt, képes volt állandóan a másik srácról beszélni, és ez fordítva is igaz. Szerintem mindig csak panaszkodott, hogy milyen élete van neki, holott ő csinálta ezt az egészet, és a fene se tudta, hogy miért folytatja a kamu kapcsolatot. Yeo Reum-ot jobban szerettem Ki Tae-tól, mégsem szerettem volna, ha vele marad. Úgy gondoltam a szakácsunk jobbat érdemel. Egyszóval nem voltam elájulva.
Yeon Woo Jin - Kong Ki Tae: Makacs, rideg férfi, de ott van a gyerekes és a szeretett hiányos énje is. Bírtam, nem volt rossz, bár a másik 2 srác sokkal inkább viccesebb volt, ezáltal jobban meg is kedveltem őket. Kong Ki Tae az elején nagyon macsónak tűnt, de aztán kiderült, hogy sajna csak egy töketlen pasi, akinek mindent a szájába kell rágni. Ami miatt még inkább a másik 2 srác pártján álltam, az Se Ah volt. Nagyon csúnyán viselkedett vele (oké, egy pontig jogos, de ez akkor is túl sok volt), de amikor szüksége volt segítségre azonnal ugrott. Szóval nem. Bár meg kell hagyni, vele is voltak poénos jelenetek, mégsem lett kedvencem. A színésszel már találkoztam kisebb szerepben, ahol annyira nem ismertem meg, viszont itt jól alakított a szerepét. Megkedveltem, mint színész. Várom a jövőbeli szerepeit, biztosan nézni fogom.

Történet: 7/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése