Cunning Single Lady

Cunning Single Lady

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2014
Csatorna: MBC

Ismertető: Adott egy lány, Na Ae Ra aki fiatalon a környék Madonnája volt, avagy a legszebb lány a városban. Cha Jung Woo pedig a legokosabb (külsejéről szegénynek ne beszéljünk). Ők ketten szépen összeházasodnak és élik boldogan az életüket. Csakhogy egyik nap Jung Woo hazaállít azzal, hogy kilépett a munkahelyértől, és saját projektet tervez. Ae Ra keményen dolgozik és eteti férjét (akinek sehogy sem jön össze a projekt), azonban 4 év után megelégeli az egészet, és otthagyja a nincstelen pasit. 3 év múlva kiderül, hogy Jung Woo-nak hatalmas cége van, s az egyik leggazdagabb és legsármosabb pasi egész Koreában. Ae Ra eldönti, hogy kegyeibe férkőzik, majd tönkreteszi. Ezzel az indokkal fog Jung Woo cégénél dolgozni, aki azért vette fel ex-nejét, hogy megmutassa neki, hogy ki is ő, és mire vitte. Így megkezdődik a bosszúhadjárat, ahol viccesebbnél viccesebb helyzetbe kerülnek főhőseink.

Vélemény: Röviden és tömören: írtóóóó ééédees. Észrevehettétek, hogy általában nem nagyon vagyok oda a romantikus vígjátékokért, mert valahogy mindig találok bennük egy csomó kifogásolni valót, valamint a vicckészlet a sorik fele körül kimerül, s túldramatizálják mindig. Jelen esetben szerencsére ez nem így van. A legelejétől az utolsó percig (szó szerint) megnevettetett, s akadtak olyan jelenetek is, ahol konkrétan könnyesre röhögtem magam. A poénok fergetegesek, s tényleg olyan helyzetbe kerültek, vagy éppen nyomták egymást, ahol személy szerint a föld alá süllyedtem volna szégyenemben. Komolyan mondom.
Egyszerűen imádtam az egészet. Bár meg kell hagyni, nekem kicsit Lie to Me beütése volt az, hiszen csomó dologban megegyezik a 2 sorozat: kezdetben utálják egymást, a pasi hihetetlen gazdag s ráadásul vezérigazgató is, és itt van még a bizonyos másodhegedűs, akit egyszerűen mindennél jobban lehet szeretni. Ritka, hogy nem tudok dönteni a 2 srác között. Mikor Jung Woo-val volt Ae Ra, akkor neki szurkoltam, amikor pedig Seung Hyun-nal, reméltem, hogy vele marad. Tudtam, hogy nagyon fogom sajnálni (ez be is következett).
S már így rátérve elmondanám, hogy kicsit befejezetlennek tartottam az ő történetét. Reméltem, hogy talál valakit, vagy esély van a 'túlélésre', de csak annyit tudtunk meg, hogy művész lett. Hm... szegénykém. A nővére állandó visszaemlékezését pedig egy idő után meguntam. Persze, okés, meg jó dolog, hogy megtudtunk róla dolgokat, mert így nem tűnt annyira hárpiának, de akkor is. Sok volt. Túl sok. Ezzel ellentétben a 2 főhős múltját imádtam. Vicces, aranyos és nem mellesleg eszméletlen cuki volt, s először éreztem azt sorozat nézés közben, hogy egyszerűen továbbra is akarom látni, hogy mik történtek köztük a múltban.
A 2 srác közti összetűzés hol megnevettetett, hol pedig totál elment a kedvem az egésztől. Tényleg utálom, amikor nem tudok dönteni. Reméltem, hogy a végén még találkoznak egy képkocka erejéig, valamint még azt is vártam, hogy Ae Ra megbékél az anyósával és a sógornőjével, de erre sajnos nem került sor. Mindezek ellenére tipikusan olyan sorozat volt, ahol az utolsó percig feszegetik a szálakat, s várod már azt a pillanatot, amikor végre valahára egy csók is elcsattan. De ez nem rossz, sokkal jobb, minthogyha már a 4.-5. részben oda-vissza lennének egymásért. Egyszóval nem volt sem elhúzva, sem összecsapva, tökéletes választás volt a 16 rész. 

Zene: Aranyos és vicces volt, bár számomra mégsem maradt meg egy szám sem, amit hallgatnék utána. A legtöbbet játszottak: 'Mirror Mirror', 'I Really Love You'.

Szereplők: No nézzük csak őket külön-külön.
Lee Min Jung - Na Ae ra: Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy szép a színésznő (legjobban filmet ronda színésznővel lehet elrontani), ráadásul még színészi képessége is van. Ae Ra karakterét totálisan megértettem. Talán van aki ilyen pénzsóvár nőszemélynek látta, de én egyáltalán nem. Teljesen igaza volt, a pasinak joga nem volt egy szót is szólni neki. Ezért mondom én, hogy sose hallgass a pasasra, ha arra kér, hogy ne dolgozz, mert ő eltart. Nagy hiba. De, hogy ne csak a szomorú dolgokról beszéljek, meg kell hagyni, a színésznő mimikája egyszerűen fergeteges. Imádtam őt itt, komolyan mondom.
Joo Sang Wook - Cha Jung Woo: A Good Doctor-nál említettem, hogy tervezem megnézni a 14-es soriját. Fene gondolta, hogy rögtön azután választom. Az ottani karakterével ellentétben, itt egyszerűen imádtam. Hozta a menő, ki vagyok én alakot, közben pedig ott volt benne a kis féltékenykedő gyerek, akinek a stressz egyenesen a gyomrára megy. Egyszer sem volt, amikor idegesített volna, pedig általában leszólok egy karaktert, ha annak van egy ilyen gyerekes oldala. De itt különösen tetszett. Egyszóval remek színész, nagyszerű karakter. Sok sok sorit a jövőben!

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése