R2B: Return 2 Base

R2B: Return 2 Base ~ Soar Into the Sun

Műfaj: akció, katonai
Játékidő: 113 perc
Premier: 2012. augusztus 15.

Ismertető: Tae Hoon a legfiatalabb tagja egy elit repülő csapatnak: a Fekete Sasnak. Mivel főszereplőnk játékos, engedetlen, és tele van kíváncsisággal, egy bemutatón végrehajt egy veszélyes és tiltott manővert, melynek hatására áthelyezik a 21.Fighting Wings légvédelmi alakulathoz. Itt ismerkedik meg Se Young-gal is, aki a csapat szerelője. Természetesen Tae Hoon-nak azonnal megtetszik, így mindent megtesz, hogy a lány felfigyeljen rá. Csakhogy Tae Hoon-nak hamarosan élesben is bizonyítania kell rátermettségét és tudását, amikor ugyanis az északiak támadást indítanak ellenük.

Vélemény: Szerintem, ha ennek a filmnek nem lenne meg az a bizonyos rossz oldala, akkor a 12-es év egyik legjobb filmjét nézhettem volna meg. Azonban sajnos elég sok a hiányosság. Ami a legjobban zavart, hogy szerintem minimum egy forgatókönyv kellene az emberek kezébe, hogy megértsék mi miért történik. Persze sejteni lehet, de semmi sem világos, kicsit olyan, mintha össze lenne csapva az egész film. 
S ez sajnos nagyon meghatározza a minőségét. Másik dolog, amit kicsit furcsa volt, hogy a két főszereplő közötti romantika konkrétan nulla volt. Párszor randiztak, aztán a végére meg ott volt már az a komoly és erős szerelem kettejük között, ami természetesen hülyén mutatott.
DE, a repülős jelenetek eszméletlenek voltak. Remekül ki volt dolgozva, látszott rajta, hogy az akció jelenetek különös odafigyelés mellett készültek. Már csak ezért is nagyon érdemes egy pillantást venni a filmre.
Másik dolog, ami különösen tetszett, hogy a nagy értetlenségben, amit a film hozott ki belőlünk, akkor is ott volt az a biztos pont, hogy ők igenis egymásért élnek, és ha kell az életüket kockáztatják bajtársaikért. Bár ez a motívum csak az utolsó 25 percben lépett fel, mégis remekül meghozta a várt hatást. Természetesen itt is meg kellett halnia valakinek, hogy még drámaibb legyen. Azt hittem, túl fogják dramatizálni, de csalódnom kellett. Remek volt a drámai rész is, annak ellenére, hogy alig pár percet szántak rá. Szóval a film egyik része csodálatos volt, a másik pedig kész katasztrófa. Mégis mindezek ellenére tényleg megéri megnézni. Az utolsó 10 perc pedig maga volt a tökéletesség, ami rengeteget dob az egész filmen.

Szereplők: Most csak főhősünkre térnék rá külön.
Rain - Tae Hoon: Vicces, de ugyanakkor komoly pasi volt, aki tele volt élettel, s ebből az erőből egy kicsit mi is kaphattunk. Valamint inkább követi a szívét, és menti meg  bajtársát, mintsem a parancsnak engedelmeskedik. Egyszóval nagyon jó karakter volt, sikerült magát a szívembe lopnia. A színész is nagyon szimpatikus lett. Utóiratként pedig, ez a pasi nagyon, de nagyon hasonlít a Cápa mesében szereplő Oscar-ra. De most nem? Nézzétek meg, nekem totál hasonlít. 

Történet: 7/10 
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

 1. Láttam a megjelenés idején. Rain nagyon komoly felkészülése miatt néztem meg. A bajtársiasság nagy erővel bír, mindig 'hat' ha megjelenítik könyvben, filmben, élettörténetekben fontos alapkövei. a film nekem közepesre sikeredett, pont a szétesettsége miatt.
  /a posztok alatt random érkeznek zenék ? nem irányíthatóak? ide jó lett volna a saját fő száma, az jól sikerült/ jutka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a szétesettség volt a legnagyobb baj az egésszel. Nem, 3 szám van összesen, és az megy az egész blogon, sajnos nem lehet ( vagy nem tudok róla ), hogy lehet -e az oldalakhoz igazítani :D

   Törlés
 2. Szeretném megtudni azoknak az előadóknak a nevét,akik az olvasgatás közben elvarázsoltak,a 3 zeneszámra gondolok.köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Húha, melyik 3? Mert igazából nagyok sok van a zenelejátszóban :)

   Törlés