The Battleship Island

The Battleship Island

Műfaj: akció, történelmi
Játékidő: 132 perc
Premier: 2017. július 26.

Ismertető: Filmünk a japán gyarmati korszak idejében játszódik, amikor közel 400 koreai embert kényszerítenek egy szigetre szenet bányászni, ahol embertelen körülmények között élnek és bánnak velük. Történetünk egyik főhőse Lee Kang Oh, aki egy zenekar vezetője, azonban mikor Japánba próbál eljutni becsapják és ő és a kislánya is a szigetre kerülnek. Ezután mindent megpróbál megtenni, hogy megmenthesse kislányát. Másik főhősünk Choi Chil Sung, kiváló harcos, aki miután a szigetre kerül próbálja a legjobbat kihozni nyomorúságos helyzetéből. Végül pedig itt van nekünk Moo Young aki a függetlenségi csoport egyik tagja, és szándékosan érkezik a szigetre, hogy valakit kimentsen.

Vélemény: Tudjátok, hogy nagyon szeretem a háborús filmeket, szerintem az ilyen jellegű koreai filmek 80 százalékát már láttam is, nem volt kérdéses, hogy ezt is megnézem, hisz annyira beharangozták a filmet, hogy szerintem mindenki hallott már róla. Sokat nem fogok tudni róla nektek mesélni, mert még februárban néztem meg a filmet, s azóta eltelt egy kis idő. Röviden és tömören összefoglalva annyit tudnék elmondani nektek, hogy ez egy jó film, amit mindenképp érdemes egyszer megnézi, de kedvencem semmiképp sem lett. Nem tudom megfogalmazni nektek, hogy mi az, ami hiányzott belőle, de valami miatt annyira nem nyert meg magának, pedig tényleg az egyik kedvenc műfajom.
A sztori pedig érdekes volt, megható és meghökkentő, a színészek jól játszottak, a látvány egyszerűen fenomenális volt, szerintem nem is láttam még filmet ennyire hihetetlen élethű háborús ábrázolással. Talán az volt a baj, hogy kicsikét unalmas volt. Akadt pár felesleges jelenet, amivel csak az időt húzták, lehet, hogy ez okozta ezt az érzetet. Mikor volt egy izgis jelenet és sikerült a figyelmet felkelteni, utána unalmas párbeszédek következtek, amitől a lelkesedés elmúlt. De félreértés tényleg ne essék, szerintem egyszer meg kell néznie mindenkinek, hétvégén leülni együtt popcornnal a kezünkben abszolút tökéletes ez a film, de az viszont tény, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése