Babel

Babel

Műfaj: dráma, jogi, misztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2019
Csatorna: TV Chosun

Ismertető: Történetünk főhőse, Cha Woo Hyuk ügyvédként dolgozik már régóta. Azért választotta ezt az utat, mert bosszút szeretne állni apja igazságtalan haláláért, így a gyilkos Tae elnök és családjának közelébe férkőzik. Tae Min Ho ennek a családnak a tagja, apja cégének lehetséges örököse, akinek színésznő felesége, Han Jung Won szívből gyűlöli a férjét. Egy nap Tae Min Ho-t holtan találják, s elindul a nyomozás, hogy ki is ölhette meg őt, hiszen akár a családban, akár azon kívül rengeteg embernek érdeke fűződött a férfi halálához. Cha Woo Hyuk elkezd az ügyön dolgozni, közben pedig egyre közelebb kerül ahhoz, hogy bosszút álljon, azonban a nő iránt érzett gyengéd érzelmei összezavarják őt.

Vélemény: Nagyon, de nagyon vártam ezt a sorozatot, mert mind tudjátok, hogy Si Hoo mekkora kedvencem. Nagyon izgisnek és érdekesnek tűnt, ezért hatalmas nagy izgalommal indítottam el az első részt. Na de mit is mondjak... alig tudok pár érteles gondolatot összekaparni nektek a sorozathoz, mert őszintén, én nagyon untam. Gondolom sokan voltak így vele, mert még rendes gifeket sem találtam a sorihoz. Eleve tudom, hogy nem szeretem a szinte csak korrupcióról és dumáról szóló sorikat, mert sajnos unom őket, egyszerűen nem az én világom, ezért mostanában már tudatosan kerülöm őket.
Viszont úgy gondoltam, hogy mivel ez romantikus is, és Si Hoo a főszereplő nem lehet annyira uncsi. Hát tévedtem. Igazából a sorozat érdekesen indít. Kapunk bosszúra vágyó főszereplőt, tiltott szerelmet, egy gyilkosságot, és minden egyebet ami érdekessé tud tenni egy sorozatot. Itt valahogy az volt a baj, hogy az elején túlságosan sok volt a duma, a végére meg annyira, de annyira felerősítették a szerelmi szálat, hogy nekem is sok volt. Igazából az volt a nagyon rossz, hogy eljátszották mennyire nagy szerelmesek, de folyton kételkedtek és bizalmatlankodtak egymással.
Mármint, ha annyira nagyon szeretik egymást, eleve nem értem hol a bizalom, plusz hol az összetartást. Csomószor éreztem azt, hogy tökre idegenek egymásnak, közben állítólag nagy szerelmesek voltak. Áhh nem tudom, ez a fura szerelmi szál engem nem fogott meg. A karakterek sem nőttek a szívemhez, még főhősünk sem - túlságosan sablonos lett. Mást nem is nagyon tudnék nektek mondani a soriról. Élveztem amennyit tudtam belőle, láttam rosszabbat is, de a végére nagyon untam, nem lettek kedvenceim a karakterek sem, számomra (hatalmas sajnálatomra) abszolút felejthető sorozatra sikeredett.

Zene: Két szám nagyon szépre sikerült: Kim Yong Kin 'Cry' illetve John Park 'You're My Everything' című száma, ami nagyon, de nagyon tetsziiik, nagyon szép lett.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön-külön.
Park Si Hoo - Cha Woo Hyuk: Egy jóképű ügyvéd, aki bosszút esküszik, de a szerelem az útjába áll. Woo Hyuk karaktere az elején nagyon szimpi volt nekem, már el is képzeltem mi minden sülhet ki ebből a bosszúra vágyó, de tiltott szerelmet élő karakterből. Aztán a végére sorra halmozta a bénábbnál bénább cselekedeteket, futott a csaj után mikor az vagy 100x elküldte. Valahogy olyan érzésem volt végig, hogy a karakter mindent megtett azért, hogy ne kedveljük meg őt. Si Hoo hatalmas színész, abszolút a legjobbak között van benne, de ez a szerepe sajnos nagyon nem tetszett, pedig azt hittem, hogy a The Princess' Man c. sorihoz hasonlóan valami brutál jó bosszúra vágyó férfi karaktert kapunk majd, de sajnos nem így lett. Nagyon remélem, hogy a következő szerepe sokkal jobb lesz ennél, mert sokkal, de sokkal többre képes.
Jang Hee Jin - Han Jung Won: Ellenséges családunk tagja. Jung Won az elején (a főhőshöz hasonlóan) nagyon szimpi volt. Érdekes volt, ahogyan csak tűrt és tűrt, míg szörnyeteg férje minden lehetséges módon megalázta. Tetszett ez a fajta tartás benne, s kíváncsi voltam, hogy mi fog kisülni ebből az egészből. Aztán a végén ezt is elrontották. Valamiért azt vártam, hogy a csaj majd ragaszkodik a főhőshöz, és hogy együtt majd valahogy megoldják a helyzetet, de minden lehetséges módon elfordult a férfitől "az ő érdeke miatt", ami rengeteg felesleges drámához vezetett. Még egyszer elmegy ez egy soriban, de folyamatosan sok volt. Sajnálom, hogy ez lett a karakterekből, mert nagyon jó színészek játszottak a sorozatban, de valahogy engem nem tudott megfogni. A színésznő nagyon gyönyörű és illett hozzá ez a szerep (legalábbis a sori elején lévő karakter), remélem a közeljövőben sok nagyon jó soriban látjuk majd.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése