Wok of Love

Wok of Love

Műfaj: romantikus, melodráma, vígjáték
Részek száma: 38 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk főhőse, Seo Poong egy nagyon tehetséges séf, aki egy hatalmas és híres hotelben dolgozik. Azonban élete egy szempillantás alatt felfordul: jegyese megcsalja őt a főnőkével, őt magát pedig kirúgják a hotelból. Elhatározza, hogy bosszút áll, így Doo Chil Seong-hoz, a lágyszívű uzsoráshoz fordul segítségért, akinek van egy kis kínai étterme a hotel épületével szemben, de a bezárás határán van. Seo Poong egyességet köt a férfival: az étterem hírnevét az egekbe varázsolja, cserébe Chil Seong állja az anyagiakat. A kis személyzet tagjai közé megérkezik még Sae Woo is, aki egy gazdag család kicsi lánya, azonban nem egészen van toppon az élete: apját hirtelen börtönbe zárták vőlegénye meg faképnél hagyta az oltár előtt.

Vélemény: A legnagyobb problémám az volt, hogy én totálisan átvertem saját magamat. Én teljesen azt hittem, hogy Jang Hyuk a főszereplő (de most őszintén, ki nem hitte volna?) és Joon Ho pedig csak a 'másodhegedűs' lesz. Mivel ez utóbbi karaktere borzasztó volt, ezért hihetetlen nagy meglepetésként ért, hogy kiderült, ő a főszereplő aki végérvényesen megkapja majd a lányt. Ebből adódóan nagyon, de nagyon elkeseredve néztem végig a sorozatot.
De kezdjük csak az elején. Kapunk egy tehetséges srácot, aki amúgy folyamatosan üvölt mindekivel, sokszor teljesen alaptalanul, a világ közepének képzeli magát és azt hiszi, nála jobb és tehetségesebb ember nincs ezen a földön. Ezt a pasi kirúgják a munkahelyéről és bosszút forral. Mivel kicsit családi drámára hasonlított a koncepció a karakterekkel együtt, ezért alapjáraton jó is lehetett volna a sorozat, ha persze Jang Hyuk a főszereplő a maga kis írtó cuki és szerethető karakterével.
Tudom, sokat lovagolok ezen, de itt tényleg a karakterek miatt mondom ezt. Seo Poong egy borzasztó személyiségű ember volt, ezzel szemben a cuki kis gengszter mindenkinek segített, tök ari volt, hogy mindenkit védelmez holott ő is védelemre szorulna, és mellé még cuki is volt. Persze, hogy ki voltam akadva, amiért Poong volt az, aki végérvényesen a főszereplő volt. Sőt, voltak olyan részek ahol Jang Hyuk nagyon keveset szerepelt, ami szerintem totálisan kiakasztó volt.
A főhősnő az elején ari volt, aztán a végére én is besokaltam tőle, hogy nem tudja pontosan mit akar meg mit érez. Nem tudom skacok, ez a szerelmi szál nagyon rossz volt a sorozatban. Na de elég a szörnyű karakterekből, beszéljünk kicsit a sori jó oldaláról, hisz akadtak benne kellemes percek is. A skacok nagyon, de nagyon cukik voltak, ahogyan a nagy, kemény csávók oda vannak rakva hagymát pucolni vagy éppen szeletelni. Ahh nagyon kis aranyosak voltak együtt.
Tetszett, ahogy kitartottak egymás mellett, de ugyanakkor halálra is szivatták a másikat. Klasszak voltak. A receptek és az ételek nagyon, de nagyon étvágygerjesztőek voltak, nem egyszer éheztem meg a részek alatt, annyira jól néztek ki a kajcsik. Maga ez a vetélkedős rész is jó volt, de Poong karaktere annyira visszataszító volt, hogy nem tudtam szívből szorítani neki, inkább a srácokra gondoltam, mikor egy-egy ilyen mérkőzés volt és próbálkoztam nekik szorítani.
Összességében, mint láthattátok, teljesen ki voltam / vagyok akadva, hogy Jang Hyuk volt a másodhegedűs a maga cuki karakterével, amikor a főhős ilyen csapnivaló volt. A sztori ettől függetlenül nem volt annyira rossz, a kaják guszták voltak, a poénok kellemesen megnevettetőek. Ha szemeztetek vele, akkor mindenképp adjatok neki egy esélyt, lehet, hogy nektek nagyon fog tetszeni, ki tudja. Nekem mindenesetre egyszer tényleg bőven elég volt végignéznem a 19 részt.

Zene: Az 5 számból egyedül JooYoung 'I'll Do It Every Day' című száma tetszik, ami sajnos olyan sokszor nem csendült fel, de ettől függetlenül nagyon szép.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Lee Joon Ho - Seo Poong: Nagyon tehetséges srác, akinek borzasztó személyisége van. Munkatársaival (akik éppen tanultak már kérem szépen) folyamatosan ordibált, megalázta őket mindenki előtt, egyenesen undorító volt a viselkedése, én nem tudtam elképzelni, hogy a csaj mi a fenét látott ebben a férfiban, mert hogy egy idegbeteg egoista srác volt, az tuti. Kicsit sem tudtam neki szorítani és teljesen megértem miért hagyta faképnél őt a barátnője. Én még így sem bírtam őt elviselni, hogy egy képernyőn keresztül néztem, nem hogy még egy ilyen emberrel együtt élni. Nagyon, de nagyon nem kedveltem őt, egyszerűen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára sorozat, amiben ennyire nem állhattam a főhőst, mint őt. Remélem soha többet nem találkozok ilyen karakterrel. Nagyon sajnálom, hogy Joon Ho karaktere ezúttal ennyire csapnivaló lett, nagyon remélem a következő ezerszer jobb lesz ennél.
Jang Hyuk - Doo Chil Seong: Uzsorásként dolgozik, s bár ijesztőnek tűnik, valójában übercuki, aki folyton azon van, hogy kis családjának jó legyen, mindenkinek segíteni akar, pedig ő maga is egy kis kedvességre szorul. Annyira édi volt ez a pasi, hogy az valami hihetetlen, de tényleg. Folyton azt leste, hol tud segíteni, s bár néha úgy tűnt, hogy nem érdekli mi van az esetleges másik emberrel, a végén mégis segített. Nem tudom épp ésszel felfogni, hogy ez a karakter hogy maradhatott alul a főhősével szemben, mert ég és föld volt a kettő, de komolyan. Jang Hyuk ismét alkotott, bár mindig hasonlóak a karakterei mert nagyon beleadja magát, de pont ettől szeretjük őt ennyire nagyon. Alig várom, hogy az idei, jelenleg futó sorozatát elkezdhessem, biztos vagyok benne, hogy nagyon, de nagyon fogom őt ott is kedvelni, mert egyszerűen még nem volt olyan sori, ahol nem bírtam volna őt, szóval csak így továáább.
Jung Ryeo Won - Dan Sae Woo: Apuci kicsi lánya, aki nem retten vissza attól, hogy dolgoznia kell és pénzt szereznie miután apját börtönbe zárják. Sae Woo az elején őszintén mondom, nagyon szimpi volt és aranyos is, ahogy meg volt a maga kis naiv oldala, de tettre kész volt és nem sajnáltatta magát feleslegesen. Aztán ahogy haladtunk előre a sorozatban úgy lett egyre unszimpibb ő is. Ahh nem tudom, egyszerűen nem fogtam fel, mit lát a srácban, amikor annyiszor ordibált vele és konkrétan a földig alázta. A végén már ő sem tudta mit akar, ami még rátett egy lapáttal. Ryeo Won-nal nem sok sorozatban találkoztam eddig, de remélem, hogy a jövőbeli sorozatai neki is jobbak lesznek ennél. Ééés a végére értem ennek a bejegyzésnek is. Utolsó sor gyanánt: nézzétek meg az utolsó, záró gifet. Hát behaloook, nem cukiiiii?

Történet: 6/10
Zene: 6/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 5/10

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a részletes tájékoztatót, még nem kezdtem el a doramát, de sorban áll. Jang-ot nagyon-nagyon szeretem. Nagyon várom még a Bad Papa-t is, hogy valaki vállalja el. Esetleg nem lenne kedved, időd hozzá? Nagyon örülnék neki, meg gondolom nem vagyok egyedül vele. Olvastam az ázsián, hogy aki elvállalta tervezettként szélhámos, csak trollkodott állítólag és lebukott. Nagyon elszomorodtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Jang Hyuk remek színész. Sajnos még a beígért sorozat fordításával sem haladok már évek óta (Plus Nine Boys - de mostmár tényleg hozni fogom a feliratokat). Én is letöltöttem a Bad Papa-t, reménykedem, hátha valaki bevállalja, biztosan remek sorozat.

      Törlés