Kingdom

Kingdom

Műfaj: történelmi, horror, fantasztikus, thriller
Részek száma: 6
Dátum: 2019
Csatorna: Netflix

Ismertető: Történetünk főhőse a koronaherceg, aki, miután furcsának vélte a király rejtélyes betegségét a palotában, eldönti, hogy felkeresi azt a gyógyítót, aki nemrég az apja mellett volt. Személyes testőrével, Moo Young-gal hosszú utat tesznek meg, azonban olyasmit találnak, amire sosem számítottak: vérbefagyott embereket, akik nappal halottak, éjszaka viszont vérszomjas szörnyetegként ébrednek fel, s minden élőt megölnek. A betegséget pedig harapással terjesztik. A koronaherceg eldönti, hogy a végére jár a fertőzésnek és megóvja népét, azonban minden egyes éjszaka egy menekülőjáték, hiszen a lények felélednek és szinte sehol sincs előlük menekvés.

Vélemény: Skacok, próbáltam nektek egy jó kis ismertetőt írni, aztán ez lett belőle. Őszintén, nem tudtam (tényleg gőzöm sem volt), hogy miről fog szólni a sorozat, és kicsit féltem is tőle, mert a legutóbbi Netflixes sori bár gyönyörűen volt összeállítva, meg minden menő volt, a történet mégis hagyott némi kivetnivalót maga után. Így már előre láttam és féltem is, hogy mi lesz ebből a 6 részes kis sorozatból. Aztán nézzétek meg, hogy milyen nagyot koppantam (de még mekkora nagy hatalmas szerencse, hogy koppantam).
Én nem tudom, hogy csak nekem tetszett-e ennyire ez a sori, de egy szó mint száz, ez a sorozat egyszerűen rohadt jó volt (bocsánat). A sztori valami fergeteges volt, a részek izgalmasak, szépen gördült előre a történet, és ami a legjobb volt benne, hogy ezek a zombik hihetetlen menőn voltak megcsinálva, tök ijesztő volt az egész, talán túlzásnak hangzik, de tényleg amcsi filmekben sem láttam még ennyire menő zombikat. Minden éjszaka hihetetlen izgalmas volt, szerintem jobban izgultam, mint a szereplők.
Szorítottam a karaktereknek, s ahogy egyre többet tudtunk meg a zombikról úgy vetült fel bennünk egyre több kérdés is. De tényleg azt kell, hogy mondjam, a 6 rész hihetetlen, de tényleg hihetetlen izgis volt, én eszméletlenül bánom, hogy ez a sorozat nem 45 részes, legalább. Én simán elbírtam volna még nézni hogyan élnek túl 1-1 éjszakát és hogyan kerülnek egyre közelebb az igazsághoz. A sztori mellett a jelenetek... hát valami eszméletlen. Ez az operatőr valami fenomenális. Sőőőőt, talán túlságosan is az.
Hisz sokszor elvette a figyelmem a sztoriról az, hogy éppen milyen szép a hely, vagy mennyire eszméletlen menőn van már felvéve az adott jelenet. Ezek mellett pedig a karakterek is jók voltak, a 6 rész ellenére sikerült elég jól megismernünk őket, így szoríthattunk, hogy túléljék ezt az egészet. Talán kicsit túlzás és fura ezt így kimondani, de tényleg egy dolgot sem tudnék felmutatni nektek benne, ami nem tetszett volna a sorozatban. Semmit. Ez tényleg tökéletes volt, mikor ilyenhez van kedvünk akkor műfajában a legjobb.
SPOILER: A vége valami brutál menő volt, az összes létező szálat nyitva hagyták, amiből bár következtethettünk volna dolgokra, de mivel jön a második évad ezért csak várjuk a folytatást. Az az utolsó 5 perc szerintem vitte az egész sorozatot, eszméletlen volt. Komolyan. SPOILER VÉGE. Én mindenkinek, de tényleg mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg. A részek rövidek (45-55 percesek), de annál tartalmasabbak. Félve kezdtem bele, de már az első rész levett a lábamról. Ha esetleg elkerülte volna ez a sori a figyelmeteket, akkor most mindenképp írjátok fel a listátokra, mert megéri.

Zene: A soundtrack lenyűgüző volt, nagyon szépek voltak az aláfestő zenék, egy számot viszont el tudtam volna viselni (ha már koreai soriról van szó), de nem feltétlen hiányzott igazából belőle. Anélkül is jó volt.

Szereplők: Mivel nem nagyon tudtuk őket megismerni, ezért csak a királyról írnék.
Ju Ji Hoon - Lee Chang: A koronahercegként felelősségteljes, népét folyton a szeme előtt tartja és inkább meghalna, mintsem magára hagyja őket. Igazából 6 rész alatt nem nagyon tudtuk kiismerni a karaktereket, de amit láttam belőle az elegendő volt ahhoz, hogy meghatározzam, hogy egy nagyon jó király válik majd belőle, hisz tényleg a népe volt az első, vészhelyzetben is inkább leghátul maradt saját életét mit sem féltve, hogy segítsen embereinek. Én nagyon remélem, hogy lesz hamarosan második évad, és továbbra is láthatjuk a karaktert. Ji Hoon főszerepe ezuttal is nagyon megnyert magának. Nem sok sorozatban láttam még, de eddig mindenhol jó karakterei voltak. Az idei sorozatát már alig várom, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó karaktere lesz ott is. És nézzétek, végére is értem ennek a bejegyzésemnek is. Így utolsó sor gyanánt is csak annyit tudok mondani, hogy nézzétek meg, nagyoooon megéri!

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése