Whisper

Whisper

Műfaj: jogi, thriller
Részek száma: 17
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Shin Young Joo egy talpraesett és magabiztos nő, aki nyomozóként dolgozik a szöuli rendőrségen. Élete munkája ellenére viszonylag békés egészen addig, míg édesapját el nem ítélik gyilkosságért, valamint míg vőlegénye cserben nem hagyja őt. Természetesen apja nem gyilkos, mindez csak kitaláció, a híres Tae Baek Ügyvédi Iroda intézte így a dolgokat, hogy magukat mentsék a helyzetből, így a nő elhatározza, hogy bosszút áll, apját pedig kiszabadítja. Felkeresi a becsületességéről híres Lee Dong Joon bírót, aki szintén belekerül a korrupció világába, s hogy saját magát, saját életét és helyzetét mentse, elítéli a nő apját. Young Joo azonban nem adja fel, fenyegetni kezdi a férfit, majd titkárnőjévé válik. Tudja, hogy egyedül képtelen rá, így mindent megragad, hogy közös erővel leleplezzék őket, és véget vessenek ennek a rémálomnak.

Vélemény: Nagyon vártam már a sorozatot, mert Lee Sang Yoon nagyon nagy kedvencem. Lee Bo Young-nak viszont annyira nagyon nem örültem, mert nagyon vártam már, hogy egy fiatalabb színésznő mellé tegyék be, ám a sztori komolyságát tekintve érthető, hogy miért ő kapta a főhősnő szerepét. Na de. Lássuk a sztorit. Az eleje nagyon érdekesen indít: egy ártatlan embert csuknak le gyilkosságért, a mindig becsületes bíró pedig olyan helyzetbe kerül, ahol muszáj elítélje a férfit, noha tudja, hogy ártatlan.
Tetszett az indítás, mert nagyon emberi tulajdonsággal és cselekedettel ruházták fel főhősünket, aki a saját túlélése érdekében olyan tesz, amit nem lenne szabad. Szeretem, mikor ilyen tulajdonságokat kap a főszereplő. Aztán itt van az áldozatunk lánya is, aki titkárnőként fogja zsarolni a férfit. Nagyon menő indítás volt, hihetetlenül megfogott, azt hittem, kedvenc sorozataim között lesz. De sajnos tévedtem. Igazából sokat már nem is fogok tudni írni a sztoriról. Egyszerűen elnyúzták. Méghozzá nagyon-nagyon-nagyon.
Rengeteg, rengeteg, és még egyszer rengeteg volt a duma, a fenyegetés. Szeretem a korrupción alapuló sorikat, ahol egy nagy hatalom ellen kell harcolniuk főhőseinknek. De ez nekem sok volt. Annyit beszéltek, hogy csak fogtam a fejem néha. Aztán kaptunk 1-2 akció jelenetet, utána meg újra duma. Folyton a markukban volt a pasi, aztán kicsúszott a kezük közül. Ezt pedig lejátszották újra meg újra. Annyiszor árulták el egymást, hogy nem értettem, hogy lehetnek annyira hülyék a szereplőink, hogy csak úgy simán bevallanak mindent a másiknak, amikor előttük vagy 6x csapták be így őket.
Nem értem, és szerintem meg sem fogom érteni. Mivel nem romantikus sztori, ezért még ez is hiányzott belőle, méghozzá nagyon. Abszolút az a véleményem, hogy vannak sztorik, ahol a romantika csak ront a helyzeten, de ezúttal pont fordítva lett volna. Mivel valamicskét kavartak ott a két főhős között, ezért nagyon hiányzott az, hogy kicsit komolyabban vegyék, vagy inkább ne csináljanak semmit sem. Ez a van is valami romantika, meg nincs is valahogy csak még inkább rontott az egészen.
Összességében tehát, mint láthattátok, én nagyon nagyot csalódtam benne. A remek színészek és a jó alapsztori, plusz a jó indítás ellenére nagyon bukik az egész. Roppant unalmas és idegesítő történetté vált, ami sehogyan sem tudta fenntartani a figyelmemet. Az utolsó részeket már felgyorsítva néztem, mert mindenképp be akartam fejezni, de szívem szerint már a közepe táján abbahagytam volna. Én ajánlani nem ajánlom senkinek, ettől független úgy gondolom, ha valaki meg szeretné nézni, azt ne tartsa vissza az én véleményem, mert lehet az illetőnek nagyon fog tetszeni.

Zene: Én sajnos ebben is nagyot csalódtam. Nem is tudtam, hogy van olyan sori, amihez nem készül OST egyáltalán, na de itt az élő példa. Pedig szerintem jól mutatott volna 1-1 szám pár jelenet alatt, no de mostmár mindegy.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Lee Bo Young - Shin Young Joo: Talpraesett nő, aki elhatározza, hogy nem hagyja annyiban az ügyet, amiben apját igazságtalanul ítélték el. A színésznőért én személy szerint annyira nem vagyok oda, mindig ugyanolyan karaktert alakít, kicsit merevnek érzem az arcjátékát is, de ezúttal szerintem ehhez a sztorihoz kellőképpen passzolt. Magát a karaktert én szerettem, szerintem abszolút megnyerő volt, hogy akár saját testét képes volt felhasználni azért, hogy apját kiszabadítsa. Eltökélt nő volt, aki nem félt senkitől, hisz úgy érezte, sok vesztenivalója már nincs. Ahogy fent is mondtam, nekem ebből nagyon hiányzott a romantika, ez a volt is meg nem is szörnyű volt, szerintem nagyon szép lett volna, ha picit több hangsúlyt fektetnek rá. Na de ezzel már nem tudok mit kezdeni. A színésznő nem kedvencem, de ettől függetlenül remélem sok sorozatban fogjuk még látni, főleg, hogy már kicsit nagyobb a kislánya.
Lee Sang Yoon - Lee Dong Joon: Hogy magát, életét mentse, képtelen főhősnőnk apját elítélni, noha tudja, hogy ártatlan, és lelkiismeretével sem békül ki, de kénytelen rá. Ahogyan fent is mondtam, nagyon nagyon örültem neki, hogy ilyen, valós emberi tulajdonságokkal felruházott főhőst kaptunk. Általában megkapjuk a beképzelt gazdag kissrácot, aki hirtelen lovaggá változik, ahogy megjelenik a főhősnő. Ez esetben nem így volt, aminek nagyon örültem. Tetszett, ahogyan végig harcolt saját magával, ahogyan tudta, hogy amit tett, az nem helyes. Kifejezetten tetszett, amin keresztül ment 16 részen keresztül. Emelett okos is volt, bár azért sikerült őt is párszor csapdába húzni. A színészt én nagyon nagyon szeretem, de legközelebb remélem tényleg egy fiatal színésznőt kap maga mellé, úgy megnézném őt is valami romantikus vígjátékban, de tényleg. Reménykedem benne nagyon nagyon.

'Lelkiismeret nélkül lehet élni.'

'De mit tehetnék? Életem csak egy van...
Életem csak egy van.'

Történet: 6/10
Zene: 4/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Örülök annak amit írtál, én most tartok a háromnegyedénél, de szó szerint ez a véleményem. A színésznőt én se bírom / nem is bírtam soha/, LSY viszont nekem is kedvencem.
    A forgatókönyvről nekem is az jött le, hogy annyira túlcifrázták már, annyira fokozták és újrázták az izgalmakat, hogy a 100.ik után érdektelenné vált.
    És igen, abban is egyetértünk, hogy jó lenne egy romantikus sorozatban fiatal partnerrel látni a "Gödröcskésen Mosolygósat" :-)

    VálaszTörlés